Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bezárják a Szinyei Merse Gimnáziumot is 2011. május 5. csütörtök 18:42

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bezárják a Szinyei Merse Gimnáziumot is

Budapest – Újabb fővárosi iskola bezárásáról értesült az Amerikai Népszava. A Fidesz ezúttal a VI. kerületi Szinyei Merse Gimnázium hétszáz tanulóját hozza meglehetősen nehéz helyzetbe; kénytelen-kelletlen közösséget és iskolaépületet kell váltaniuk. A hír egyelőre Magyarországon sem jutott a nyilvánosság elé; a Fidesz belső körei a kommunikációs terveken dolgoznak, mielőtt még kiszivárogna a döntés. (Elkéstek.) Hogy mi lesz az iskolaépülettel, azt forrásaink egyelőre nem tudták megmondani, csak azt, hogy a döntés már megszületett.

Állítólag Pesti Imre korábbi főpolgármester-helyettes, a Tarlóssal szembeni első harcát elveszített „főispán” áll az ügy hátterében, mint ahogy a VII. kerületi Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium bezáratása mögött is őt sejtik informátoraink. Erről a VII. kerületi épületről, amelyet több mint 700 millióért újított fel az önkormányzat, egyelőre több pletyka is kering. Általános vélekedés szerint a Facultas nevű magángimnázium kapja meg a Rottenbiller utcai komplexumot, amelyben amúgy érdekelt Pálfy István hajdani újságíró, jelenleg kereszténydemokrata képviselő is. Más források szerint a református egyházé lesz a „Janikovszky”. Arról is szólnak hírek, hogy a Facultas egy amerikai tulajdonú egyetemnek értékesítené tovább az épületet, de egyelőre a szülők által szervezett tüntetéssorozat blokkolta a fideszes tervek végrehajtását.

A VI. kerületi Szinyei Gimnázium bezárásának ismertetésével is azért várnak a fideszes vezetők, mert még nem tudják, miként lehetne elkerülni az erzsébetvárosihoz hasonló demonstrációkat. A VII. kerületi visszavágás meglehetősen sutára sikeredett; az önkormányzat közleményében az ingatlanpanamában érdekeltek botránykeltésének tulajdonította a Janikovszky melletti kiállást. Ez az érvelés ott se nagyon működött, hétszáz új becsapott ember esetében még kevésbé fog.

Vagyis: a VII. kerület után hamarosan a VI. kerületben is felcsap az elégedetlenség hulláma, és bármennyire is elfoglalta a Fidesz a média jelentős részét, teljesen elnémítani nem tudja azt; lám, most éppen Amerikán keresztül jut el a hír Magyarországra, hogy megint bezárnak egy iskolát. Ami persze önmagában nem lenne baj, hiszen valóban csökken a gyermeklétszám, de a Fidesz olyannyira megszokta a manipulációt, no és persze a titkos üzletelést, hogy már egy ilyen akciót sem képes őszintén, lopásgyanús-mentesen lebonyolítani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.9/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 12 szavazatból)
Bezárják a Szinyei Merse Gimnáziumot is, 2.9 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Régi, nagy múltú iskola. Kár érte.
    Régen sok tanárt, és diákot is ismertem ebben az iskolában. Még egy oldalt rondít össze a fidesz az emlékkönyvemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. Bezárnak, majd nyitnak helyette – ugyan ott – egy másikat.

    Talán meg kellene kezdeni a tárgyalásokat a tanári kar és a gyermekek átvételéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  3. Sajnálom,ha igazzá válik az elképzelés mert ide jártam általánosba 8 évig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  4. Kedves Kiss József! Az iskola nem egy butik, amely helyett nyitható egy másik – mindegy, melyik, mert az árukészlet ugyanaz. Az iskola közösség, nevelési és oktatási tervvel, hagyományokkal, amelyet megteremteni legalább 20 éves kemény és következetes munka. Az iskola Alma Mater, otthon, ahová a régen végzettek is visszajárnak, emígyen saját példájukkal tevékenyen részt vesznek az újabbak nevelésében. Az iskola nem “személyzet”, amelyet át lehetne venni – egy új fennatró egészen más elvárásokat fogalmaz meg. Van olyan, hogy bezárnak egy iskolát – nem vidám dolog, de előfordulhat. Az viszont, hogy titokban mutyizzák meg a dolgot, a tanév végén ultimátumban közlik a bezárás tényét majd simán átjátsszák az ingatlant valakinek, aki jobb partere az önkormányzatnak – kétségbeejtően igazságtalan és a tanulók alkotmányos alapjogát, a tanuláshoz való jogot sérti. Ugyanis a tanulás nem információátadás, hanem a biztos környezet, amely hitelesen közvetíti a humán értékeket és a tudományokat. A szülők szerződést kötöttek az iskolafenntartóval és az intézménnyel, amikor ide adták a gyerekeiket azért, hogy itt végezhessék el a tanulmányaikat. Az önkormányzat számára az iskola nem valami játékszer, amelyet kénye-kedve szerint eldobhat, elcserélhet. Kérem, gondoljon a saját gyerekére: vele is megtörténhet, hogy egyik napról a másikra mehet Isten hírével, búcsút mondva osztályának, tanárainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  5. hát hogyne és akkor hova fogunk járni???O.o

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  6. Én a Janikovszky-ba járok.Úgy gondoltam ha minden kötél szakad ebbe a gimnáziumba megyek, mivel nagyon sok korombeli ismerősöm jár ide, de az állam már megint keresztbe tett az én 16 éves fejemnek most már duplán.Most éppen ott tartok, hogy nem tudom melyik iskolába folytatom tanulmányaimat…És MINDEZT ÚGY, HOGY húsvétkor még úgy volt, hogy a Janikovszky-ba érettségizek, mivel akkor még nem tudtuk, hogy be akarják zárni.Nevetséges amit ezek művelnek…NEVETSÉGES

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. Húúúúúú de felhúznak ezzel! Wááá. Gratulálok Orbán Viktorka és társai. Minden politikus itt Magyarországon semmirekellő hazudozós öltönyös maffiózó! Nem elég, hogy a népet sanyargatják, miközben ők a rózsadombi villájukban azt sem tudják hova küldjék a kölkeiket nyaralni, meg jobbnál jobb helyre tanulni, és élnek mint a kiskirályok, de még ezt a sulit is magukévá akarják tenni? Orbán diktatúra van itt kéremszépen. És akkor még az egyetemek stb… Ezt nem szabad hagyni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Egy szinyei diák

    Ha bezárják kívánom nekik, hogy a gyerekeikkel is történjen ez!!!
    Miért kellene bezárni a világ legjobb suliját???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. gyertek a jedlik ányos gimnáziumba csepelen,elég jó remek érettségit lehet összehozni,innen lehetsz orvos vagy szerelő,és biztos nem zárják be:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  10. Mért pont amerikából tudnánk meg ilyeneket???
    És ha meg bezárják, kívánom az összes fideszes képviselőnek, hogy (moderálva)! És a “kedves” miniszerelnökünk meg készülhet minden egyes beszéde alatt egy tojás-esőre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  11. @zsuzsi94
    Ezzel csak egy probléma, van. Az, hogy mi ide akarunk járni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Újabb 700 gyerek, és a szüleik (remélhetőleg), akik többet nem szavaznak a fideszre :)
    Én itt érettségiztem. Részvét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Kössz nem , inkább maradok a Szinyeiben !!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. nem hagyhatjuk hogy ez megtörténjen!! ezt csak azok érzik át akiknek az életük részét képezi ez az iskola! most tényleg össze kell fognunk! mindannyiunknak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Nemár… akkor hova fogunk járni? ez hülyeség…:((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. mint ahogy az esküben is hallható esküszöm a lila ruhás nőre ezt nem fogom, fogjuk engedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. 4 éve már volt egyszer egy 6. kerületi összevonás, iskolabezárás. Kevés a gyerek? Normális az, hogy 40+ fős osztályok vannak a Szinyeiben, mikor máshol csak 30 körüli a létszám, és nem zárják be az iskolát? Idióták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Na jól van azért én eddig nem becsméreltem annyira a politikusokat de ha ez megtörténik akkor elmondhatom hogy az összes egy utolsó senkiházi csaló…
    Azért jeltkeztem a Szinyeibe mert oda akarok járni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Nagyon sajnálnám ha ez igaz lenne. Apukám is, nagybátyáim is mind odajártak és én is alsóban. Jelenleg a fiammal járunk ugyan csak edzésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. szinyeis tanuló

    Ez hihetetlen. Kevés gyerek? Pár osztály kivételével minden osztály 30 fő fölötti. Túlságosan balos az iskola? Mi a baj kedves miniszterek? Könnyű öltönyben, kényelmes fotelban, korrupciótól dagadó zsebbel bezárni egy iskolát, ami 700 (ha nem több) gyerek 2. OTTHONÁT jelenti! Nekünk a Szinyei nem csak egy iskola. Nem csak egy hely ahol leadják az anyagot és mindenki húz haza. Nekünk itt vannak a BARÁTAINK, a kedvelt TANÁRAINK, OSZTÁLYFŐNÖKÜNK. Itt töltjük a LEGTÖBB IDŐT… sokak közülünk ide járnak 6-7-8 éve. Itt nőttek fel. És képzeljék, mi 15-16-17-18-19 éves diákok MEGTANULTUNK ÍRNI! Javaslom ezt az iskolát drága politikusainknak is, az esti tagozaton biztos sok újat tanulnának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Nem kell csodálkozni:.)Ahhoz, hogy szellemi kultúr toprongyá alakítsuk át a népet a 2/3-d jóvoltából, ahhoz ezeket a lépéseket meg kell tenni!Ezt megkívánja a haza, és Orbán politikai érdekei.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. …skacok és tudok Norcsöppingben egy gimit, ahol minden magyar gyereket szívesen látnak… jöttök?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Én 4 éve érettségiztem a Szinyeibe, 9.-től kezdve jártam oda, kémia-biológia tagozatra. Ez volt a 14 éves fejemmel a legnagyobb álmom, hogy oda járhassak, hisz talán még egy olyan gimnázium van, amiben egyszerre van kémia-biológia tagozat latin nyelv oktatással. Budapesti viszonylatban az első 10-12 legjobb gimnázium között van szerintem, és az ott érettségizett diákok nagyon jó helyekre kerülnek be. SOTE, SZIE és hasonló egyetemekre. Én az álaltorovsira járok, most vagyok másodéves. Ha nem Szinyeis lettem volna, nem hiszem, hogy felvettek volna az egyetemre.
    Ez nem csak egy középiskola, ez több annál, családi közösség, ahol a tanárok diákbarátok és rendkívül segítőkészek, minden téren. (szociális, tanulmányi, stb.)
    Lehet, hogy az utóbbi időben volt némi tanulmányi átlag romlás, de az is magyarázható az összevonással, hisz tudtommal 2 másik gimnáziummal vonták össze. Ömlesztve jöttek a tanárok mindenfelől, lehet, hogy nem a “szinyeis” mentalitással és ez igaz a diákságra is.
    Mostanra eljutottunk oda, hogy a tanároknak alig van beleszólásuk, hogy ki kerüljön be az osztályukba, milyen képességű gyerekek járjanak oda.
    Nagyon szomorú lettem, amikor ezt a hírt olvastam, és remélem, hogy nem zárják be a Szinyeit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Én is ott érettségiztem, igaz már nagyon régen. Eddig is mélységesen utáltam és megvetettem ezt az ideiglenesen regnáló fityiszes bandát, ez csak egy újabb szög a koporsójukon. Ha tüntetés lesz, szokás szerint megyek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Sziasztok!!!!

    Kattintsatok erre az oldalra: http://www.vszegy.hu/
    Vegyétek fel velük a kapcsolatot. Legyünk sokan akik hallatják a hangunkatt!!!
    Tordai Tamás Janikovszkys szülő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. baromira nincs kedvem megint végig vinni ugyan azt amit a derkónál is(szerencsére akkor megmentettük).szeretem ezt a sulit.mindenem ide köt…. nem akarok új társaságot… szal b*****k+:@

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Én nagyon régen érettségiztem a Szinyeiben, majd a fiam idejárt nyolc éven át. Sőt…a család számos tagja kötődik ehhez az igazi oktatási intézményhez. Fogalom volt minden tanár. Nagyon jó volt szinyeisnek lenni. Ahogy Baricz Tamás és Carmilla is írta, néhány éve már az iskola-összevonások során harcoltunk az iskoláért. Most megint kell? Miért kell egy igazi ikont ledönteni, a sárba tiporni? Kinek kell és miért? NEM és NEM. Harcolunk érte!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. ez a hír kacsa!hiába a belső informátor ezt biztos helyről tudom(magától az intézmény igazgatójától).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Lehet, hogy rossz a kommunikáció az igazgató és a tanárok között, de az ott dolgozó tanárok viszont szint úgy aggódnak az iskoláért, és ők a többséget erősítik, miszerint nagy esély van rá, hogy bezárják az iskolát….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. egyetértek veled Viki :D:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos