Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jön az országos sztrájkhullám 2011. május 22. vasárnap 9:08 Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jön az országos sztrájkhullám

Budapest – Noha a rendszerváltás óta meglehetősen keveset sztrájkoltak a magyarok, a Fidesz politikája ellen tiltakozók egyik fő fegyverévé válhat a munkabeszüntetés vagy a demonstráció. Elemzők szerint a készülő felsőoktatási törvény, valamint az egyetemi összevonások könnyen mozgósíthatják a rendvédelmi dolgozóknál egyébként nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatókat is. A tömegben vegyipari dolgozók, mozdonyvezetők,BKV-sok, pedagógusok és nővérek is lehetnek.

Csak hétfőn, a fegyveresek érdekvédelmi fórumán jelentik be, mire jutottak a kormány és a sztrájkbizottság egyeztetésein, a végeredményt viszont sejteni lehet. Alig van esély a megállapodásra, a kabinet ugyanis a kiszivárgott hírek szerint biztosan visszahívja dolgozni az 57 év alatti, már nyugdíjban lévő rendvédelmieket. Akik nem vállalják a munkát, egész ellátásukat elveszíthetik. Ezt a sztrájkbizottság nem fogadja el, így könnyen újabb demonstrációkra kerülhet sor.

Eközben országos sztrájkhullám indulhat, a vegyipari dolgozók, a mozdonyvezetők, a BKV-sok, a pedagógusok és a nővérek is tiltakoznak a kormány munkavállalókat sújtó intézkedései ellen

Ha a kormányzati oldal nem áll elő mindenki számára elfogadható elképzeléssel, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma ülést követően azonnal bejelentik – a civil szervezetekkel és ágazati szakszervezetekkel egyeztetett – tiltakozásuk módját, időpontját és helyszínét – közölte a sztrájkbizottság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Jön az országos sztrájkhullám , 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Nem elaprózva, külön-külön, hanem együttesen kellene fellépniük a szakszervezeteknek.
    Egységben az erő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. A szakszervezetek és a civil szervezetek, a hallgatói önkormányzatok által összehangolt sztrájk és demonstráció sorozat lehet a fidesz számára felmutatott sárga kártya, az utolsó figyelmeztetés. Bár nagy reményeket nem fűzök hozzájuk, már régen elvesztették a realitás érzéküket, a veszélyérzetük is mintha hiányozna.
    Kár, mert arra gondolni is rossz, hogy a piros lap felmutatása milyen körülmények között fog megtörténni és mivel fog járni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Egyetlen legális eszköz az egységes országos sztrájk lehetne.
    Na ez az, ami a “legendásan szabadságszerető” (Istenem, van aki még ezt hiszi) magyarnak nem megy.
    Szóval az országnak annyi,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Álnaiv 2011. május 22. vasárnap 12:18

    Egyelőre lássuk meg mi lesz, aztán temessük a dolgot. Az rossz lenne, ha egy Ceauescu féle dolog jönne ki belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Már május végéhez közeledünk, és az érdekvédelmi szervezetek még semmit sem tettek. A tárgyalgatás – alkudozás evvel a kormánnyal eleve kilátástalan. A forradalmak évszaka a tavasz. Most kell a lázadást elkezdeni, mert ezt a fidesz kersztyén bandát csak a radikális fellépés térítheti jobb belátásra. Nem külön-külön együtt kel megtörni országrombolásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Mindenkinek igaza van!
    Csak egységesen lehet fellépni és mielőbb!
    Azt nem tudom, mennyi realitásérzékkel rendelkezik még a kormány, de az nyílvánvaló, hogy az izmozáson, meg a totális hatalomra való törekvésen kívül a világon semmilyen kérdésben nincs kiérlelt, koherens elképzelésük!
    Ez a bomlott agyú ötlet, miszerint az 57 esztendősnél fiatalabb, de nyugdíjban lévő rendvédelmiseket kényszermunkás-századok kápóinak rángatnák vissza, nyílvánvalóan rögtönzés! Mert ugye a “miért?” kérdésére nem elegendő a “társadalmi igazságosságról” (szegények zsírján gazdagokat hízlaló adótörvények után? – röhögnöm kell!) hablatyolni, vagy nyíltan kimondani, hogy “csak!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Orbán , aki még soha nem hazudott, akinek lába nem remeg, aki két harmadot kapott, aki az ellenvetésekre azt mondta Oszt jó napot! most sem fog beijedni mert nem olyan fajta. Házi disznótoroson nevelkedett, kolbásztöltő verseny résztvevőjeként is meg állta a helyét. Engedte idős néni kezit csókolja, házi rétessel várja a nép asszonya. Romák jóakarója aki 100 000 munkahelyet biztosit majd nekik. A maradék 900 000 is biztos meg lesz. Szép nagy irodájában rója a sorokat a pairra, h aztán terveit a megbizottjai a nép elé tárják. Allig várja már , vélhetően , h leverhessen egy lázadást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Egységben a kétség! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Demonstrációra készülnek a tanárok 2011. május 23. hétfő | AN

Sztrájkba lépnek a rendvédelmiek 2011. május 16. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos