Ronai and Ronai
AMERIKAI

Demonstrációra készülnek a tanárok 2011. május 23. hétfő 18:20 | AN Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Demonstrációra készülnek a tanárok

Budapest – Ma, hétfőn kora délután ülésezett a közoktatás szereplőiből álló sztrájkbizottság, hogy eldöntsék, milyen módon tiltakozzanak a kormány intézkedései ellen. Döntöttek: még ebben a tanévben, június 5-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma előtt demonstrálni fognak.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az ülést követően a Hírszerzőnek nyilatkozva elmondta: a bizottság döntött, hogy június 5-én a Nefmi előtt demonstrálnak és petíciót adnak át a miniszternek. Ebben tiltakoznak az iskolabezárások, az óraszámemelés és az egész közoktatási törvény tervezett módosítása ellen.

A sztrájkbizottságot május elején alapította öt közoktatási szakszervezet, azért, hogy tárgyalások kezdődjenek a kormány és az érdekképviseletek között a közoktatási törvényről és a pedagógusok béremeléséről. Az öt szakszervezet gyakorlatilag az egész közoktatást lefedi. Mendrey László azt mondta, hogy a sztrájkbizottság megalakulása után levélben fordultak a miniszterelnökhöz,  kérték, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően május 10-ig jelölje ki a kormány azon képviselőjét, akivel érdemben tárgyalhatnak és akinek kellő felhatalmazása van a levelükben megjelölt hét témakörben. A miniszterelnök a szokásos semmitmondó válaszában jelezte, hogy a szociális konzultáció lezárása után készséggel áll a szakszervezetek rendelkezésére.  Mendrey László szerint ezzel azonban az a baj, hogy a szociális konzultáció június 30-ig tart, feltehetően a feldolgozás is eltart július közepéig, amikor a pedagógusok vagy szabadságon vannak, vagy nyári munkát végeznek. Ebben az időben nehezen hadrafoghatók és mire a tárgyalásokra sor kerülne, gyaníthatóan nem lesz befolyásuk a dolgokra – mondta az elnök.

Mendrey László szerint a tervezett államosításhoz és a pedagógusi életpályamodell bevezetéséhez szükséges 470 milliárd forint „most nincs a rendszerben”, pedig nem tartható tovább, hogy a pedagógusbéreket ne emeljék. Galló Istvánné, a Pedagógus Szakszervezet elnöke korábban cáfolta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak a nyilatkozatát, amely szerint folyamatosak az egyeztetések a szaktárca és a szakszervezetek között.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Újra csak azt tudom mondani: 2010-ben erre a tetszettek szavazni, most tessenek ennek a kormánynak nagyon örülni !!! – Tisztelt pedagógus szakszervezetek és a pedagógusok többsége : legalább azt is tessenek hozzátenni a követeléseikhez, hogy sajnáljuk, és megbántuk, hogy a Fidesz-Kdnp-re szavaztunk, megbántuk, hogy bizalmat adtunk nekik ! – Sajnáljuk, és felelősek vagyunk abban, hogy nem vettük észre időben, hogy be fognak csapni minket, nem vettük észre, hogy hazudnak nekünk !!! – E tekintetben mi is felelősek vagyunk, de a hazugság elkövetéséért viszont a Fidesz-Kdnp, a kormány, és főleg Orbán Viktor a felelős, és ezért sztrájkolunk !!! Így nagyobb töltete és erkölcsi ereje lenne a tüntetésnek, a követelésnek, és bármely közös megmozdulásnak ! Legalább is szerintem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Hazafi
    2011. május 23. hétfő
    21:18
    “Újra csak azt tudom mondani: 2010-ben erre a tetszettek szavazni,”
    Nem erre szavaztak! Illetve, más lesz mint eddigre szavaztak.
    MÁS LETT!!! :-(
    Egy dolog, amit nem tudok felfogni!
    Nem volt kormányprogram, semmi sem volt.
    Mint 1 zsákbamacska!
    Szívás van, de rendesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Kedves Hazafi! Mélyen egyetértek veled. Egy mási cikknél a következőt fogalmaztam meg evvel kapcsolatban:Sokan butaságból, elfogultságból, na és persze az erőshöz tartozás érzésétől vezérelve lehurrogták a józanul gondolkodókat. Az külön tanulmányt érdemelne, hogy az erőshöz tartozás milyen remélt zsákmányért alakult ki a zemberekben? Nem is kellett megígérni nekik, ettől függetlenül remélték és hittek benne. Most persze az elmaradtak miatt keserű a csalódás (orvosok, közalkalmazottak, stb.).
    Mélyen emberi és hiteles lenne, ha elismernék a tévedésüket is. Egyébként tényleg nagy disznóság, amit velük is művelnek. Elvi okokból is támogatom a tiltakozásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. És arra már senki sem emlékszik , hogy kisiskolásokat vezényeltek ki , akikből ez dőlt : Dujcány takajoggy.
    Most hol van az akkori lendület néptársak ? Vagy netán nyíladozik a csipa ?
    Ez utóbbi azért nem lenne rossz hír .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A fülkeforradalmárok sokat köszönhetnek a pedagógusoknak, akik rengeteget dolgoztak azon, hogy a Nagy Népnyúzót és bandáját eltávolítsák. Mondhatnám, maguknak keresték a bajt, de nem mondom, mert aprómunkájuk árát az egész társadalom fizeti meg.
    Mindenesetre elég későn ébredtek ők is, hiszen már több, mint egy éve folyik az ország forradalmi mélyszántása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Nagyon rossz előérzeteim voltak már 2009-ben is, s ami mára történt ezeket igazolta. Nem örülök annak, hogy sajnos igen gyakran jók a megérzéseim. Arról nem is beszélve, hogy iszonyúan nagynak ígérkezik az a számla, amely a “nép” egy részének fatális tévedése miatt mindenkinek (nekik is) fizetnie kell.
    De az Isten szerelmére! Ilyen a demokrácia, amellyel lehet(ne) élni és (mint manapság naponta láthatjuk) visszaélni is. Függetlenül pártpreferenciáinktól, együtt sírunk, együtt nevetünk! No ez az az alapelv, amiről tavaly volt szíves néhány polgártársunk megfeledkezni. De ezért nem tehetjük azt, amit majdnem ők tettek velünk, nem vonhatjuk meg demokratikus alapjogaikat! Nem mondhatjuk (de fogjuk és jó sokszor), hogy most már fogják be egy darabig, mert az egész az ő hibájuk! Hiszen az ő tavalyi hibájuk valószínűleg a mi mégkorábbi hibáink következménye!
    Javaslom, hogy miután kiakolbólintottuk ezt a … Társaságot, próbáljunk valamiféle kiegyezésre törekedni, mert ha nem, akkor szélsőségek között billegve darabokra esik a társadalom és akkor az Orbánnál is rosszabbak uralma fog következni!
    Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Így kell ezt, hogy szart se érjen! Minden nap 50 ember, egy félreeső utcácskában. Hadd örüljön derék kis vezetőnk a napi hülyeségeiteken. Nem egyszerre 50 000-vel, á , dehogy
    .Na és ezek a “pedagógusok” tanítják, nevelik a gyerekeket. Olyanok is! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Husz János Puszita

    Annyira fontos nekik, hogy nem áldoznak rá pár napot a nyári szabadságból? Nagyon vicces.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jön az országos sztrájkhullám 2011. május 22. vasárnap

Orbán leereszkedik a szakszervezetekhez 2011. május 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos