Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az országnak most már elege van a Fideszből 2011. május 15. vasárnap 7:28 Forrás: Független Hírügynökség

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az országnak most már elege van a Fideszből

Budapest – Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.

Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Balsai István képviselőtársával együtt olyan módosító javaslatot nyújtott be a most még hatályos régi alaptörvényhez, amely a kihirdetését követően azonnal alapot ad az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért, korkedvezménnyel nyugdíjba vonult dolgozók visszaterelésére a munka világába.

Harangozó Tamás szocialista képviselő tegnap azt ígérte: pártja minden demokratikus, alkotmányos eszközzel azon lesz, hogy a javaslatot visszavonják. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson tapasztalt, életerős emberek munkájáról. Mint mondták: most az a legfontosabb, hogy legyőzzék az államadósságot.

Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást – olvasható a LIGA közleményében. Mindezt két nappal azután, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy “az eredeti elképzelések szerint nincs arról szó, hogy ha valaki már nyugdíjba vonult, akkor annak a nyugdíját a kormány felülvizsgálja”.

A LIGA Szakszervezetek egyértelműen a fegyveres és rendvédelmi szféra elleni nyílt provokációként értékelik a javaslatot. A LIGA reméli, hogy a kormány megkezdi az érdemi tárgyalásokat a szakszervezetekkel. Szerintük rövid távon ugyan lehet erőből kormányozni, de minden kormánynak előbb-utóbb szembe kell néznie azzal, hogy az emberek nem hagyják magukat a végtelenségig a megszorítások és mellébeszélés útján vezetni.

Az egyre sokasodó és elhúzódó demonstrációk és sztrájkok, az alkotmánybíróság következetes és ismétlődő döntései a kormány intézkedéseinek visszavonásáról mind intő jelek, hogy a munkavállalók, a munkanélküliek, a betegek, a szociálisan rászorulók és a nyugdíjasok egyidejű megnyomorítása nem folytatható – közölte a LIGA Szakszervezetek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 37 szavazatból)
Az országnak most már elege van a Fideszből, 4.9 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. hála isten, csak lépnek néha jót is az országurak: a 63 éves bírákat tárt karokkal fogadják majd a tűzoltók, és a rendészetek – feltéve, ha sikerül a törvényt keresztülverni a parlamenten, meg az alkotmánybíróságon, meg a mindenbe belepofázó európa parlamenten…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  2. mutató???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Most már odajutottunk, hogy minden vétségért mimimum két év börtönnel fenyegetik az embereket. Mi lesz, ha be is zárják őket? De mi lesz, ha egyszer valakik idő előtt ki is engedik onnan őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Az “ország”nak elege van? Nézzétek meg a cikk elején a képet. Mindent elmond, a néni rajongva felnéz rá – Orbán meg le se sz..ja, már a kamerába vigyorog.
    És a néni valószínűleg még most is rajong, Orbán képe a vitrinben a családtagok képe mellett, hiszem MINDEN általa elérhető média ugyanazt döngöli, amit a templomban is hall: minden jó úton halad, Orbán a nagy szabadságharcos érte is küzd, és minden rendben lesz.
    A fiatalok nagy része meg nem is érdeklődik a politika iránt, vagy a Jobbik egyszerű instant hőbörgésére vevő. Szánalmasan vékony az a réteg, amelyik tisztán látja az ország előtt álló veszélyeket!
    A rendvédelmisek meg eladják majd a lelküket a már megszerzett jogaik el NEM vételéért, meg némi (már Orbánéknak) aprópénzért.
    A környezetemben a szülők buzdítják a gyerekeiket, hogy meneküljenek, amíg még lehet (abortusztilalmat csak lezárt határokkal érdemes elrendelni)
    NEKÜNK, az eleve nem rájuk szavazóknak és az azóta kiábrándultaknak van elegünk. Ahogy a fidess nem az “egész ország” mi sem vagyunk azok.
    Bartusnak igaza volt, már hónapokkal ezelőtt megírta: Miért nem ordítotok?
    Miért nem jöttetek ki a majálisra legalább a szakszervezetekhez, hogy erőt mutathassanak? Az otthon kushadók különb hideg zuhanyt fognak kapni, mint az a kis eső!
    Gyáva (tohonya, műveletlen, alulinformált) népnek nincs hazája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Tetszenek a hozzászólások és az őszinte felháborodások. Főleg
    antifülke és gyiorgi.
    És csak ismételni tudom magam:

    Szent tehén Cs. kir. Udvari Zenekar – Orbán gyerek

    Sok a nép már a fák alatt,
    A Kossuth térre beteszik a lábukat,
    Orbán gyerek, kérjél bocsánatot,
    Mert megmutatjuk majd a kijáratot.

    Füllentettél, Orbán gyerek,
    De rólunk a hazugság gyorsan lepereg,
    Ezért jobb, ha nem nézel hátra,
    Húzzál gyorsan el a Szaharába.

    Tudod, először hittem neked,
    Hogy (ez) az ország rendbe is jöhet.
    De nélküled kell megoldani mátul,
    Mert személyedtől mindenki megkábul.

    Most már nézek előre és hátra,
    Rádöbbentem már az igazságra.
    Kicsi vagy már, Orbán gyerek,
    De majd te is rájössz, hogy

    Sok a nép már a fák alatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Bocs, ERRE a képre utaltam!
    http://nepszava.com/2011/05/magyarorszag/hajtovadaszat-oregekre.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. kekec 19:14
    Egy az egyben ezt írtam én is.
    Én is fűzöm a gyermekeimet, hogy el innen.
    “Orbán képe a vitrinben a családtagok képe mellett,”
    Egy ismerősöm konyhájában nézem a képeket a falon.
    -a férjed fiatal korában?
    -nem o.v.
    Lehidaltam azon nyomban.
    Egy diplomás narancsagyú. Reménytelen párbeszédet folytatni vele/velük.
    Na, de a másik ismerősöm aki poziciót tölt be a fideszben, teljesen kész ettől a bagázstól.
    -Belülről lehet tenni valamit. Rajtatok múlik.
    Ez van, ezt NEM kell szeretni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. luciferi
    18:52
    Teljesen egyetértek minden szavaddal. Sosem értettem, hogy miért hitték el az emberek, hogy lehet ennyi munkahelyet teremteni, hiszen ahhoz termelni kellene, de mit és kinek? És jönnek most azzal, hogy az életerős férfiakat és nőket vissza a munka világába! Milyen munka világába? Hol van munkahely?
    Nem mehet mindenki kubikolni a gátakra? Nem mehetnek az emberek tiszta udvar-tiszta házat játszani, mert ahhoz is pénz kell. Az önkormányzatoknak meg erre nincs egy petákjuk sem. Ingyen pedig nem dolgozik senkisem. Vagyis addig nem, amíg aa boltokban pénzért lehet megvenni a tejet-kenyeret, amíg a lakhatás és a rezsi pénzbe kerül. A kommuniuzmus csak egy mese volt, valamikor a múlt században…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Ezt az országot vezetői még ennyire nem nézték le,ennyire nem gyűlölték a történelem során soha,de ilyen gyűlölt vezetői sem voltakk,talán Szálasi múlja felül őket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Ezt az országot vezetői még ennyire nem nézték le,ennyire nem gyűlölték a történelem során soha,de ilyen gyűlölt vezetői sem voltak,talán Szálasi múlja felül őket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. bonhomme,szuper

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. A cím ( sajnos ) téves .
    Az “ország” még mindíg süket és vak .
    Néhány száz ( ezer ? ) embernek nyiladozik még csak a csipája.
    A Szeretett Vezető még mindíg uralja az agyakat.
    Hol égnek a kukák ? Hány rendőrnek törik a lábát nap- mint nap ( mint a Szeretett Vezető hatalmának kikényszerítésekor ) ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. HAT GYEREKEK EN UGY LATOM HOGY MEG NAGYON KEVES ES EROTLEN,BIZONYTALAN AZ A TOMEG AMELY VALTOZAST AKARNA.MEGVANNAK OSZTVA A TOMEGEK,UGYANIS A MAS MUNKAKORBEN DOLGOZOK EGYET ERTENEK A KORMANNYAL ES HELYESLIK HOGY NE MEHESSENEK EL KORAI NYUGDIJBA EGYES MUNKAKORBEN DOLGOZOK.AZ ORVOSOKNAK MEG TUNTETNI SEM KELL,BARMIKOR KAPNAK MUNKAT KULFOLDON,,KAR GORCSOSKODNI MO.-N.A SZAKSZERVEZETEK CSAK FENYEGETOZNEK,DE AZ EMBEREKET NEM TUDJAK MOZGOSITANI,MIRE MEG TENNENEK VALAMIT ADDIGRA A SZTRAJK BUNCSELEKMENY LESZ ES MEHETNEK A DUTYIBA.NAGYON VERSZEGENY A REMENY HOGY EGYHAMAR OTT DEMOKRACIA LESZ.NEM PESSZIMISTAN HANEM REALISAN NEZEM A DOLGOKAT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Dennis_the_menace

    Viktor – a fiataloknak sem tudsz munkát adni, pedig hidd el lenne aki nagyon szívesen elmenne dolgozni, normális fizetségért, ami arányos azzal a minőségi/mennyiségi munkával amit végez. Adok egy tippet a “menkahelyteremtő” projekthez,: vedd ki a politikusaid zsebéből az adófizetők (havi!) millió adó forintjait, és költsd arra amire ígéritek… kíváncsi vagyok arra, hogy mit gondolsz, meddig feszítheted a húrt azzal, hogy bele hazudsz az emberek szemébe, és nem is tagadod! Próbáld ki: a parlamentben minden képviselő, és haszonélvező fizetéséből, és abból a pénzből amit kiskapukkal elsikkasztanak, 1millió forintonként vegyél le belőle 600ezret és költsd azokra az emberekre akiknek a pénzéből vagy gazdag és amiból esznek a gyerekeid minden este!! (“A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad! ) Ha ennyi pénz, van, hogy fizetéseket ossz szét azoknak akik semmit nem csinálnak, (főleg olyat nem amire “alkalmazzák” őket az állampolgárok) akkor most hogy is van, Odafent nálatok nincs válság? Vajon hány munkahelyet lehetne létrehozni–>önellátóvá–>nyereségessé fejleszteni, amiből végre azok is profitálnának újabb átverés nélkül, akik valójában megdolgoztak érte? Az emberek már unják ami folyik. Nincs jövőjük, és lassan már holnapjuk se.
    A rendőr vajon töri magát azon, hogy elkapja-e, a garázdát aki feltörte a kocsidat?
    A tűzöltó vajon megmenti-e a családodat ha szükség van rá? Vajon az orvos begipszeli-e a lábadat ha eltöröd focizás közben? A tanár gondossággal odafigyeléssel és tisztelettel tanítja-e majd a gyermekedet? A válasz IGEN mert ez a munkája és sokaknak szerencsére még a hivatás tudatát kontrollban tudja tartani a szegénységgel.
    De Vigyázz az ember morcos állat tud lenni, amikor veszélyben érzi magát vagy a családját.

    Ui:. -Tudom, tudom, mindenkit megrészegített a mohóság, de könyörgöm nem mondta nektek még senki: Tisztességesen is lehetsz gazdag?, és igen még úgy is ha nem csak Te, hanem mindenki jól jár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. én már kétlem hogy a Fidesz2/3 szavazatai legálisak lettek volna
    amenyi emberrel beszélgetek mindegyik azt mondja én nem rájuk szavaztam

    Az én kormány programom:
    1.A szeméttöl megszabaditani az országot (minden külföldi terméktöl amelyik itthon is elö álitható vagy termeszthetö
    2 újra fellenditeni a magyar ipart (ikarus,Ganz,Orion,videoton,Rába,textil ipar)
    3 minden egyes közalkalmazotnak élhetö bérjuttatás
    4 a fizikai dolgozok 55 évesen mehessenek nyugdijba (40 éves munkaviszony után ebbe beletartozna a szakmunkás évek a katonaság)
    5 a magyar nemzetet megvédő alkotmány létre hozása
    részleges államositás bizonyos területeken
    6 környezet védelem
    7 a multik vissza szoritása a MAGYAR kis válalkozások és szolgáltatások támogatása
    8 rend fegyelem összefogás Biztonság
    9 a magántulajdon teljes védelme
    10 a bankok meg rendszabályozása
    11 egyenő munká ért egyenlő bért
    12 elsőbség a magyar állampolgároknak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. mucus,
    kösz. Most már csak valakivel el kéne játszatni – akár az eredeti Kistehénnel is – és feltenni a youtube-ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. sanya,
    ez nagyon karakán elképzelés.
    1-7-12-ben sajnos kompromisszumra kényszerülnénk az Unióval.
    a 11-es is necces, bár ésszerű a javaslat.
    De ha a többi 8 tutira megvalósulna, már úgy látszana, mintha kereszteztük volna a tehenet a méhecskével (értsd: tejjel-mézzel folyó Kánaán :) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Ha ez az újgazdag, “zeberek” ellopott adóin/megtakarításain megtollasodott BANDA holnap olyan törvényt/alkotmánymódosítást “alkotna” mely szerint a kaja ingyen van minden magyar honpolgárnak, ugyanazon egyének akik most útálják a Fideszt és Orbánt, 24 órán belül szentté avatnák!
    Ilyen a mi kis társadalmunk! “Has”, aztán “lopj és gyarapítsd” a magad vagyonát! A “hiányt” pedig hajtasd be “embertársaidon” – akik közé te nem tartozol!
    “Kádár Népe = Orbán Népe”!
    Csak Kádár ennyire nem csapott be senkit! … bár Ő is sokba került!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. kompromisszum ugyan már ez földrajz kérdése
    ezelött jó pár évvel azt tárgyaltuk ki hogy ez az országot nem lehet csak ugy le írni max katonailag el foglalni
    ez abban rejlik hogy ha kapnánk egy gazdasági em bargot mit tennénk
    én ezt javasoltam
    1994 ben
    1 országhatárt lezárni: még a légi folyosot is
    indok lehet minket kerülgetni körbe hegyek utak szarok
    2 élelmiszer és nyersanyagok felmérése
    indok:milyen de türhetö megszoritásokat lehessen bevezetni
    3 kezdöthet az idegek harca
    indok:europa nagyon nehezen tudná egy tranzit ország megkerülését elviselni
    4 a miben mi szivnánk valoszinüleg az elsö a foszilis tüzelö anyagok hiánya
    de viszont annyi eszünk van mint az egész világnak együt véve rájönnénk hamar a megoldásra
    5 éhezés biztos nem lenne így biztos átvészelnénk azt a pár hónapot

    üdv szendam
    kádárol csak anyit hogy meg védhessem
    1.sajnos a szoci tömbben kötelezöen kellett támogatnunk más szoc országot és ez óriási deficitteljárt pl. é korrea vietnam fejlődö afrikai leszek szoc ország
    ezen területekröl nem kaptunk cserébe a válveregetéésen kivül semmit
    2 ami jó volt volt munka fizetés autó közbiztonság egészségügy tisztaság one csöves
    3 miaz ami csak nállunk volt más szoc országba nem coca cola Mc donalds
    jó lét fasza mezögazdaság nem spanyol festett eper
    4 ami szar volt 1 PÁRTRENDSZER

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Az embereket nem a rendvédelmi dolgozók demonstrációi félemlítik meg, hanem a kormány által tett eddigi intézkedések ill. az erre vonatkozó törvénytervezetek, jogszabály módosítási kísérletek! A jogállamiságot alapjaiban megrengető visszaható törvénykezés, a különböző jogi csür-csavarom kísérletek (Átnevezem a nyugdíjat és utána nem kell emelnem, bármikor elvehetem!?) amiből azt értik ki az emberek, hogy a hatalmon lévő kormányzó párt semmibe veszi a demokratikus alapelveket és nincs többé senkinek biztonságban élete, vagyona Magyarországon! Tesztelik az emberek tűrőképességét, megosztó politika révén a társadalmi csoportokat egymásnak ugrasztják! Náci mintára tervezett munkatáborokat akarnak létrehozni! Az emberek jogállamiságba vetett hite elveszett, ami sokkal nagyobb veszélyt jelent mint a rendvédelmi testületek eddigi békés demonstrációi! Bármikor elszabadulhat a pokol, mert kihasználva a kormány által gerjesztett helyzetet jogot fog kreálni magának a kizsákmányolt magyar ember, arra hogy magának és veszélyben lévő családjának igazságot szerezzen! Azt látja, hogy orrvérzésig dolgozik és még sincs haszna belőle. Ellehetetlenítik, Kunta-kinte módjára rabszolgasorsra van ítélve. A környező országok átlagától jelentősen eltérő bérezés töredékéért harcol a mindennapok betevő falatjáért. Az ellenzéki pártok a jelenlegi parlamenti erőviszonyok miatt érdemben nem tudják az egészséges egyensúly helyzetet megteremteni a legfőbb közjogi méltóság pedig a betöltött tisztségével ellentétben nem akarja az erre vonatkozó feladatát elvégezni. Megfontolás nélkül aláír minden jogszabályt, amit elé tesznek! Nincs többé már olyan féket jelentő állami szervezet, amiben az emberek bízni tudnának, mert azt látják, hogy a legfőbb ügyészségtől kezdve az alkotmánybíróság, média és szinte minden érdemi funkciót betöltő intézményrendszer jelentős politikai befolyás alatt áll. A fenti kommunikáció olvasatában minden olyan, akár békés jellegű demonstráció is ami az érintett rétegek, ágazatok “nem tetszését” fejezi ki politikai rend megdöntésére irányuló kísérletnek minősül. A munkavállalók érdekérvényesítésére irányuló törekvéseknek gátakat igyekeznek szabni minden féle politikai kommunikációs módszerrel. Ez azonban egyre inkább nem fog működni, mert már régen köztudottá vált, hogy a rendvédelmiek rendszeres gyalázása mögött rejlő kormányzati intézkedések mit rejtenek. Ezek az ötletelésre vonatkozó és konkrét intézkedéseket nélkülöző elképzelések tetten érhetőek az ellentmondásos szóvivői kormányzati kommunikációk révén is.

    http://igi.nolblog.hu/archives/2011/06/23/A_demokracia_nezopont_kerdese/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Sanya!
    Túl egyszerű az élet nem? :-)
    Véletlenül pluszoltalak, bocsika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tömegtüntetések Izraelben 2011. augusztus 7. vasárnap | AN

Zavargások Londonban 2011. augusztus 7. vasárnap | AN

Tunézia a forradalom után 2011. augusztus 6. szombat | Nagy Barnabás

Riport Hamáról a szír tévében 2011. augusztus 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos