Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán úr, Ön mire gondol? 2011. május 19. csütörtök 9:13 Forrás: FSP, Nolblog

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán úr, Ön mire gondol?

Tisztelt miniszterelnök úr! Tegnap kaptam meg a levelét. Őszintén szólva már aggódtam, sok ismerősömnek ugyanis már korábban kézbesítették az Ön kedves sorait. Attól tartottam, valamiért kegyvesztett lettem, ami, mint tudjuk, mostanság nem igazán kedvező állapot.

Nem szaporítanám a szót, mindjárt rá is térek a lényegre, előjáróban csupán még annyit, hogy nagyon sok polgártársammal ellentétben én egyáltalán nem voltam kiakadva azon, amiért a nevem és a pontos postai címem fölött egy titokzatosnak tűnő, akár gyanúsnak is mondható vonalkódot találtam.

Nem gondoltam azonnal arra, mint a legtöbben az ismerőseim közül, hogy valamilyen jogosulatlan adatgyűjtés folyik a tudtom nélkül, hogy számon tartják, „mit telefonoztam, és azt ki érti meg”.

Ehelyett elmentem a legközelebbi Tesco áruházba, hogy leolvastassam a vonalkódot, de sajnos nem sikerült: hiába próbáltam végig az összes árjelzőt, a pontos bolti ár helyett mindnél hibajelzést írt ki. Tudom, hazafiasabb lett volna, ha valamelyik CBA-ban kísérletezem, de tudtommal az ő boltjaikban jelenleg nincsenek vonalkódok, így részükről még egy hibaüzenetben is hiába reménykednék.

Ön, tisztelt miniszterelnök úr, tíz kérdést tett fel nekem és minden magyar választópolgárnak. Engedje meg, hogy válasz helyett ezúttal én is kérdezzek. Kérdezni, gondolom, még szabad.

1. Vannak, akik úgy gondolják, hogy nemzeti, illetve szociális konzultációnak nevezik az emberekkel való normális párbeszéd hiányát. Azt tartják elfogadhatónak, mi több, tisztességesnek, hogy a törvények tervezetét egyéni képviselői indítványként nyújtják be a parlamentnek, mert így megkerülhetik és megspórolhatják a társadalmi és szakmai szervezetekkel történő egyeztetés macerás munkáját. Ön mit gondol?

2. Vannak, akik azonnali és radikális adócsökkentésnek nevezik azt, hogy valójában a társdalom nagyobbik felének a korábbiaknál több adót kell fizetnie, és az Önök által bevezetett adórendszer révén csupán a magasabb jövedelemmel rendelkezők járnak jól. Ön mit gondol?

3. Vannak, akik nemzeti együttműködésnek becézik a diktatúrára hajazó államberendezkedést, azt, amikor egy nagy, központi akarat az emberekre való hivatkozással az emberek megkérdezése nélkül dönt az emberek dolgairól. Ön mit gondol erről?

4. Vannak, akik aggódnak a jogbiztonságért, és alkotmányellenesnek tartják a visszamenőleges törvénykezést. Szerintük ugyanis ezáltal Ön és kormánya nem csupán törvénytelenül jár el, de tervezhetetlenné teszi a gazdaság és a társadalom szereplőinek működését, kiszámíthatatlanná az emberek mindennapjait. Ön mit gondol erről?

5. Vannak, akik szerint az Önök kommunikációja Orwell újbeszél nyelvéhez hasonlítható. Amikor Önök a nyugdíjak, a nyugdíjpénztárak megvédéséről beszélnek, akkor valójában az emberek szerzett jogainak és vagyonának lenyúlására, ellopására gondolnak. A konzultáció az emberek véleményének semmibevételét jelenti, a párbeszéd pedig monológot. Ugyanígy, a romák Gyöngyöspatáról történt kimenekítése az Önök szótárában húsvéti kirándulás, a visszamenőleges törvényhozás pedig az emberek igazságérzetének kielégítése. Ön mit gondol minderről?

6. Vannak, akik azt gondolják, hogy Önök leépítik a demokratikus államberendezkedést, elfoglalják a közhivatalokat, az adófizetők pénzén fenntartott közszolgálati médiát pedig pártpropaganda céljaira használják. Egy Önök számára kedvezőtlen alkotmánybírósági döntés miatt megnyirbálták a testület jogköreit, hasonló okból kifolyólag megszüntették a költségvetési tanácsot, hülyének nézik a rendvédelmi dolgozókat, és úgy általában mindenkit, akikről azt feltételezik, hogy ezt szó nélkül, a végtelenségig fogják tűrni. Ön mit gondol?

7. Vannak, akik azt gondolják, hogy Önök kiszámíthatóbb, tisztességes megélhetést nyújtó életpályamodellt ígértek az orvosoknak, a pedagógusoknak, ehelyett még a korábbinál is nehezebb, kilátástalanabb helyzetbe hozták az egészségügyet – az ott dolgozókat, a betegeket és minden más érintettet. Ami pedig az oktatást illeti, a tálibokéhoz hasonló szellemiségű, világnézetileg nem semleges oktatást kívánnak ráerőltetni az országra. Ön mit gondol ezekről a jelenségekről?

8, Vannak, akik szerint az Ön által megígért egymillió új munkahely csupán egy szépen hangzó, ám valójában nem komolyan gondolt hazugság. Jelenleg ugyanis ebből még semmi látszik, sőt, éppen az ellenkezője, a munkahelyek leépülése zajlik. Mindez ráadásul olyan mértékben, hogy hovatovább már az Egymillió régi munkahely megtartásának is örülni tudnánk. Ön mit gondol?

Kérem Önt miniszterelnök úr, válaszolja meg a kérdéseimet, és pontos lakcímével, valamint vonalkódjával együtt küldje vissza hozzám.

* Közlöm Önnel, hogy aláírásával – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 3. §-ában foglaltak alapján – hozzájárul ahhoz, hogy nevét, lakcímét, valamint a kérdőíven feltüntetett további adatait a velem, barátaimmal, valamint üzletfeleimmel való kapcsolattartáshoz jelen hozzájárulásával írásban történő visszavonásig kezeljem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 63 szavazatból)
Orbán úr, Ön mire gondol?, 5.0 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. BÁR SOHA NE TUDNÁM MEG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Csak gratulálni tudok a szerzőnek!
    Amúgy boldog lennék, ha nem kellene ilyen írást olvasnom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Valami ilyen kérdőivet kellene az ellenzéki pártoknak közzétenni, válaszokat összesíteni és a parlamentben ismertetni. Ha már nemzeti konzultációnak hívott propagandát játszik a kormány ez nem lenne egy rossz válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. 9. Orbán úr, Ön Magyarország legkártékonyabb állampolgára. Ön mit gondol erröl ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  5. Gratulálok a szerzőnek!
    Az a szomorú, hogy ezt nem az arra hivatott parlamenti ellenzék adta elő a ME-nek szóló interpellációként az Országházban… :-( [Amire köztudottan, a sz@rgyártó elvtárs által történő elmismásolás el nem fogadása után, többszöri megismétlés esetén SZEMÉLYESEN kényszerül válaszolni !!! :-) ]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. Elmebeteg,közveszélyes csucsori,elmekórtani eset!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Tudjátok mi a különbség Japán és a magyar kormány között???????

    Még Japán a mosoly országa addig a magyar kormány egy kész röhej !!!!!!

    Szomorú, de idáig jutottunk !!!!!!!!!! Erre adott felhatalmazást a NÉP ??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. Örömmel tölt el, hogy egyre többen teszik fel a kérdéseiket a Minisztelelnöknek. Érdeklődéssel várom, mikor szerveződik erre a facebook olda, bár ez a portál, a korlátozott beírási lehetőségével elég szűk határt szab a kérdésfelvetésnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Javaslom, hogy aki csak teheti, nyomtassa ki a fentieket, és küldje el a válaszborítékban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Nagyon jó ötlet ez a vonalkód.
    Felhasználható pld: a helyesen kitöltők között kisorsolnak 10 mobil fülkét,vagy 10 Fidesz klubtagságit vagy, levédenek 10 szabadságharcos szlogent,stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Eberti, tévedsz. A helyesen kitöltők közt sorsolják majd az ÚJ MAGYAR KIRÁLYSÁG útleveleit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Most hidaltam le egy Pintér ötlettől.Azt találta ki az olajbűnöző,hogy a visszahívott nyugdíjas rendőr egyenruhában felügyeli a közmunkásokat.Tehát kényszermunka lesz bevezetve.Mi van akkor,ha azt mondom a felügyelőnek,hogy ezt a melót nem tudom megcsinálni?Gázkamra?Röviden,és velősen,hülye idióta tehetetlen hozzá nem értő idióták uralkodnak,és csúszunk afrika szintja felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. Biztosan Önök is tudják, hogy OV kiképzője és kezelője nem magyar.
    Nem várhatunk tőle magyar érdek képviseletet-semmilyen szinten.
    Kérdezném “kint élő” hazánkfiait- mi történne egy jogállamban- ha ilyen kezdeményezést nyújtana be valaki – belügyminiszteri segédlettel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Jó a cikk, de nem fogja Orbán elolvasni. 2002 tájékán beszélt Kohl kancellárral aki azt javasolta neki irányitson és soha ne olvassa el mit irnak róla. Orbán ezt követi. Most hogy azt csinál amit akar, ne felejtsük el a választók jóvoltából. Mi akik nem szavaztunk rá igy mi is szivunk, de a többség rászavazott. Orbán ezt teljes mértékig kihasználja. persze nem tetszett nekik , h voltak akik sz@rt küldtek vissza a levéllel. Most ezt nem tehetik meg mert tudjék ki a feladó. Feltéve ha az illető beteszi a levelét. A számitástechnika mai fejlettségén azzal, h tudják ki válaszol nekik készithetnek egy teljes körű adatbázist, immár legálisan. Mert aki pozitivan válaszol a fideszes. Olyan nagy létszámú profilt készithetnek és statisztikázhatnak ki amilyennel még párt nem rendelkezett. Ez nem kubatov lista annál 100 szor értékesebb. Megtudják minden féle bontásban kik a hiveik. Ebbő következtetnek arra kik nem . Akik nem válaszolnak azt is kilistázhatják. Ugye a nem együttmüködök ők. Öket aztán a munkahelyükön lehet vegzálni, piszkálni, kirúgni. stb..Az adatvédelmi biztos féltve állását nem reklamál. Lapit, és sunyit, mint oly sokan azóta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Kedves Kővendég,
    Akármit küldenénk vissza a válaszborítékban, csupán egy statisztika javító adat vagyunk a kormánynak. Ha 8 millióan küldik vissza a borítékot – bármilyen tartalommal – akkor nagyon sikeres volt a konzultáció, mert a megkérdezettek majdnem 100 %-a válaszolt. Ha 900 ezren küldok vissza, akkor is sikeresnek fogják kikáltani a konzultációt. Ha csak pár tízezer fidesz fanatikus válaszol, akkor arra már nem tudják azt hazudni, hogy siker volt elherdálni 1 milliárdot.
    Nem szabad a válaszborítékot visszaküldeni!
    És ismét leírom, hogy ha ezen a borítékon még nincs is láthatatlan vegytintával személyi azonosítás, de valamelyik következő konzultációs anyagnál szerintem már szinte biztos, hogy lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. A fasizmus=csótány fiidesz!!! Errgo csótányt írtai nem bűn, SŐT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Vissza kell küldeni, de bele kell tenni pl. Schmitt Pál garancialevelét, amiben az alábbi pontok szerepelnek:

    1. Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a gyugdijakat!

    2. Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a gyugdijpénztárak privatizációját.

    3. Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdijak reálértékét megőrizzük.

    Kelt a fenti ember aláírásával 2010. január 10.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Ne küld vissza, főleg ne szarral és egyéb közönséges dologgal megpakolva.
    A vonalkóddal beazonosítanak mint a pinty.
    Az ÁVH és a GESTAPO kismiska ezekhez képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Orbán András Lajos

    A kép alapján SEMMIRE, JÖHETNE MÁR AZ ÁPOLÓ A SZOKÁSOS INJEKCIÓVAL AZ ÁPOLTNAK. NAGY MÁR A BAJ A VÍZTORONYBAN!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Kedves majkül,
    Mit nem lehet azon érteni, hogy csak statisztikai adat kell arról, hogy hányan válaszolnak? Teljesen mindegy, hogy mit teszel a borítékba, plusz egy fő, aki támogatja széleskörű nemzeti konzultációt.
    A statisztikai adat mellett mellékesen megemlíthetik, hogy volt néhány küldeményben garancialevél, vagy ellen kérdőív. Még akkor is ezt fogják mondani, ha az a néhány 99%-a a válaszoknak.
    Nem szabad visszaküldeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Azt értem, hogy sokakat elkapott az indulat.
    De nem értem, hogy még mindig úgy akartok lépni, ahogy a kormány szeretné.
    Tibor már sokadszor írja: NE KÜLDJÉTEK VISSZA!
    Értsétek meg, kikockázhatnak, bármit tehetnek, ilyenek, ilyenek is voltak mindig. De NE asszisztáljunk hozzá!
    Drágáim, akit én nem kedvelek, azzal nem kommunikálok. Főként nem hozom tudomására, mi a véleményem róla. Majd ha helyzetben leszek, akkor igen. Addig pedig passzív ellenállás. Mikor olvastátok utoljára A welszi bárdokat?
    “Kunyhói mind hallgatva, mint megannyi puszta sír…’
    És tudjátok, miért dühödött föl a balladabeli Eduárd? Mert NÉMÁK voltak a velsz urak, igen.
    Ne csak azért ne küldjétek vissza a levelet, mert beazonosít. Ne ereszkedjetek le le az ő szintjükre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Még lehetne kiegészíteni a kérdéseket. Például azzal, hogy
    - Vannak akik azt gondolták, hogy a FIDESZ és Ön t. miniszterelnök úr 8 év alatt felkészült a kormányzásra. Azonban vannak akik látták, s egyre többen vannak akik már látják, hogy Önök alkalmatlanok a kormányzati munkára, ezért úgy gondolják, hogy ideje lenne távozniuk a közéletből.
    Ön, tisztelt OV miniszterelnök úr, mit gondol erről?
    - Vannak akik úgy látják, hogy nem kérnek a levelező tagozatos kormányból, az ötletelő és ötleteket váró kormányzásból.
    Ön, tisztelt OV miniszterelnök úr, mit gondol erről?

    Egyébként a véleményem az, hogy nem célszerű a kormányzatnak visszaküldeni a levelet, vagy bármit, mert azt pozitív visszacsatolásként fogják interpretálni. /lásd alkotmányozásnak nevezett cirkusz./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Nem kell visszaküldeni a levelet. Hagyjátok váalsz nélkül. Nincs levél, nincs probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. emerenc,teljesen egyetértek Veled,nem szabad visszaküldeni,bár úgyis hazudnak majd valamit./Weöres Sándor:Majomország/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. E

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Szia, Mucuskám, :)
    “Ha dokumnet nincs, ember sincs.”
    (Bulgakov: MEster és Margarita)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Persze hogy nem kell visszaküldeni. De attól még, hogy ha mondjuk csak ötszázan küldik is vissza, nyugodtan mondhatják, hogy ötmillióan válaszoltak. Ugyan ki ellenőrizné? És az is igaz, hogy egy gombnyomással elkészülhet egy feketelista is azokról, akiktől nem érkezett vissza, tehát nem hajlandóak a “nemzeti együttműködésre”, ergo hazaárulók.
    És mért a vonalkód zavar mindenkit? Alatta ott a név és pontos lakcím is! Bár a vonalkód kétségtelenül egyszerűbbé teszi valamivel a gépi azonosítást.
    Amúgy meg állítólag azt ígérték, hogy a feldolgozás előtt azt “leválasztják”. Csak nem gondoljátok, hogy hazudnak?! (Hogy a leválasztott rész másik oldalán is vannak válaszok? Ja kérem, kicsi malőr.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Kuksi, kedves,
    a passzív ellenállásban ez is benne van. A rizikó is.
    “Sziszegve sem szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat.”
    (József Attila)
    A zsarnokok gyávák. Csak a meghunyászkodókat ütik. De ha félünk, Recsk lesz az egész Magyarország. Ha már annyira sem vagyunk bátrak, hogy nemet mondjunk valamire, akkor tényleg végünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kuksi,
    Inkább tartozom 8 millió hazaáruló közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Vip!
    Sajnos a csótány nagyon szívós bogár. A patkánnyal együtt még az atom robbantást is túlélte anno a Bikini szigeteknél.
    Nem lesz egyszerű kiírtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. A Büntető Törvénykönyvben vannak büntethetőséget kizáró okok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Vajon ez a nemzeti konzultációnak álcázott valami mennyibe fog kerülni az büdzsének? Vagy ez a magyarposta megszilárditása, a sok kiküldött levél, nem két forint gondolom. Az emberek bére, a papirköltség stb. stb. Miért nem lehet ezt a pénzt másra forditani?

    A mai napig nem kaptunk választ arra, hogy mi lesz a magánynyugdijak reálhozaimainak a kifizetésével. Már rég visszaküldtük a papirokat, de még egy árva szó sincs róla.

    Más téma, már várom a pillanatot, amikor majd maximalizálják a külföldre utazást, korlátozzák a weboldalakat, a felvehető valuta mennyiségét. nem emlékeztet ez valakit valamire? Mondjuk a 89 előtti állapotokra?

    Inkább az országot kellene kirángatni a fekáliából, amiben benne vagyunk, nem pedig még az uniót is magunkra haragitani. Baromi nagy boldogság lesz a magyaroknak, ha tök egyedül maradunk a kárpátmedencében.

    Borzasztó csalódott vagyok, hogy mivé lett ez az ország.

    Nem beszélve még a különböző bullshit törvényekről (magyar lakhellyel rendelkező egyén nem vezethet külföldi rendszámú autót)

    Lassan már levegőt sem lehet venni. szánalmas, és a legszánalmasabb, hogy azok az emberek, akik megválasztották anno ezeket a semmirekellőket jól be lettek csapva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. A címben szereplő kérdésre csak egyféle választ tudok elképzelni.
    Teljesen mindegy,hogy mire gondol,az a 100.000 fidesz-hívőn kívül senkinek jót nem jelenthet.
    Orbán és bandája sohasem fog korrekt módon viselkedni,ezért azonnal takarodhatnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vigyázó szemetek Pekingre vessétek! 2011. június 10. péntek

Még marad a kormány 2011. június 9. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos