Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szijjártó a szociális konzultáció eredményére vár 2011. június 9. csütörtök 20:37 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szijjártó a szociális konzultáció eredményére vár

Budapest – A mozdonyvezetők által felvetett rendkívül fontos kérdésekről mindaddig nem lesz döntés, amíg a szociális konzultáció eredményei ismertté nem válnak – közölte a miniszterelnök szóvivője. Pedig tényleg nem kellene ennyit hezitálni, ha megkérdezne egy jobb képességű napközist, azonnal megkapná a várva várt eredményt: a zemberek döntő többsége egyetért a kormány terveivel. Sőt, ha tehetnék, még tovább is mennének. Még, még, még, ennyi nem elég.

Szijjártó Péter közleménye szerint a konzultáció keretében az emberek június 15-ig mondhatják el véleményüket. Az emberek döntésének ismeretében pedig a kormány le fogja bonyolítani a szükséges egyeztetéseket és tárgyalásokat. A szóvivő arra reagált, hogy Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozó csütörtöki demonstráción a Kossuth téren bejelentette: szervezetük június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tart, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.

A bejelentéshez csatlakozott a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is, Gulyás Attila elnök bejelentette, hogy június 29-én üzemkezdettől kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a BKV-nál dolgozó járművezetők, és ha ez eredménytelen lesz, július 7-én folytatják a munkabeszüntetést.

A mozdonyvezetőkkel egy időben tart sztrájkot a Volán-társaságok dolgozóit tömörítő dél-dunántúli Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége – mondta Dobi István, a szervezet vezetője. A demonstráción Velkei Béla mozdonyvezető hangsúlyozta, hogy a kormány meg akarja szüntetni a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjat, úgy változtatja meg a munka törvénykönyvét, hogy nem egyeztet, felszámolja a szociális párbeszédet. A szakszervezetek követelik a tárgyalást és a társadalmi párbeszédet, az arroganciát visszautasítják – hangsúlyozta Velkei Béla.

Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a demonstráción kiemelte, hogy a kormány politikája sérti a mozdonyvezetők érdekeit, hiszen szerzett joguk, a korkedvezmény ellensúlyozta a kedvezőtlen munkakörülmények egészségkárosító hatását. A korkedvezmény megszűnése esetén 12 évvel többet kellene dolgozniuk a mozdonyvezetőknek, és a 60 év feletti mozdonyvezetők már nem felelnének meg a szigorú foglalkoztatás-egészségügyi követelményeknek – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető. Hozzátette: a magyar mozdonyvezetők azt szeretnék, ha nem születne döntés a kormány és a szakszervezet közötti érdemi egyeztetés nélkül. Egyben követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a korkedvezménnyel és a korengedménnyel kapcsolatos elképzeléseit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Engem ne nézz hülyének!
    A patkóba körülvesznek, kik óhajtják látni tekintetedet, hallani szavaid!
    Gyere ki 16-án a térre Szócső, fürödj ott a fénybe!
    Élvezd az emberek szeretetét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Nahát. A múltkorit sec perc alatt földolgozták. Arra se volt szükség, hogy visszaküldjék a zemberek. Most meg ennyit vacakolnak vele. :P

    Pubi, ólba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Papagájom a Glórika tavaly májusban átkereszteltette magát Pétyuskára, eleinte ige fürdött a dicsfényben a kis kaitkájában, de az utóbbi időben kopaszra tollazza magát, ha meghallja keresztapja hangját, nem eszik, nem iszik.
    Állatorvost keresek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. simplemind: “Nem segíthet rajta, csak a pszihológus /Beszél majd az utókor Dr. Bubobúúúúúl!”
    Sajnálom szegény papagájodat, hogy a SzájjalÁrtó neki is megártott. Tanítsd neki inkább, hogy “Glórika okos madárrrr” Tényleg intelligens állatka, ha nem dől be ezeknek a narancsos édelgéseknek!
    Egyébként hallatlanul érdekes lesz megfigyelni, hogy az érzelmi politizálással a mindent tagadással hatalomra kerültek majd ÉSZérvekkel próbálnak hatni a tömegekre (mint róka a hollóra) hogy köpje ki a sajtot, ami már a szájában van.
    Ha nem a mi bőrünkre is menne – nagyon is mulattatna ez a Kabaré! (mani, mani, mani, main…..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. én + arra várok, hogy ez a tetű banda mikor lesz elhajtva a malac f@???rkára

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. A szociális konzultáció olyan hülye kefogás, mint amit az alkotmányról tartottak. nem kell matematikai zseninek lenni ahoz, hogy a néhányszázezer visszaküldött kérdőív nem a többség véleményét fejezi ki. A többség sz@rik azorbán hülye kérdéeire, meg orbánra és bandájára. Aki jó pontot akar szerezni az visszaküldi. Most már vonalkód is van hogy a hetesfelírhassa a táblára a jók közé. Ez ugye annyit jelent a formállogika szabályai szerint hogy ahitvány kissebbség küldi vissza. a seggnyalók. zok akik mindíg megtalálják a megfelelő segget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Szíjjártóék már régen meggyártották a válaszokat a kérdésekre. Már a beszédeket írják:

    - Hazánk dolgozóinak széles tömegei támogatják elképzeléseinket és harcunkat a szebb, boldogabb jövőért folytatott kíméletlen küzdelemben.

    Ezt Rákosi Mátyás mondta de Orbán is tőle szokott meríteni. Hja, kérem, az okosabbtól nem szégyen tanulni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Szijjártó a szociális konzultáció eredményére vár

    Mi meg többek között őrá várunk, epekedve… Azt hiszem, nincs távol a pillanat, hogy sokan szívükre ölelik ezeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Elnézést, a hülye szenilis fejemmel úgy emlékszem, mintha a “szociális konzultáció” fedőnevű adatgyűjtést törvénytelennek, sőt alkotmányellenesnek minősítette volna az ombudsman. E szerint addig merészkednek, hogy előre megfontolt bűncselekmény elkövetése során, törvénytelen módon a birtokukba került adatokat nyíltan felhasználnak? Jobb helyeken ezt egy magára valamit adó bíróság sem fogadja el bizonyítéknak, sőt, tudtommal az elkövetőre – a gyűjtőre – , és a felhasználóra egyaránt súlyos börtön vár (rájuk férne, hátha ott jól kifényeznék a seggüket – a nyalás után üdítő változatosság, hát nem? – , bár lehet, hogy még élveznék is)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. “Szijjártó a szociális konzultáció eredményére vár”

    A kérdés az,hogy: mit várnak Szíjjártótól???
    Borítékolható….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Az Ártó Peti a fejében a kopogásra vár, az jelezné, hogy meg jött az esze. Elfelejtette, hogy elcserélte a Fideszre. Orbán annak idején megkérdezte tőle, hogy az eszed, vagy a Fidesz kell? választott. Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Hazudik! Altatás! A sarkalatos törvényjavaslatok már Lázár, Balsai, Rogán és még néhány “polihisztor” surmó fityiszes képviselő fiókjában lapul. A konzultációs kérdőívek beérkezése után, ki van osztva ki melyik pénteken nyújtja be egyéni képviselői indítványként a parlamentnek. A következő hétfőn már szavaznak róla. Oszt jó napot birka nép. Innentől fogva csak akkor bégethettek ha én engedélyezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos