Ronai and Ronai
AMERIKAI

Navracsics hosszú harcra számít az Alkotmánybírósággal 2011. május 11. szerda 4:55 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Navracsics hosszú harcra számít az Alkotmánybírósággal

Budapest – Sokat elárul a Fidesz és vezetőinek a törvényességhez és a joghoz való hozzáállásáról, hogy a korábbi kormányok gyakorlatától eltérően, nem veszik tudomásul az AB rájuk nézve kedvezőtlen döntéseit, hanem ahol lehet, megpróbálják kijátszani azokat. Ha nem megy csellel, az erő bevetésétől sem riadnak vissza.

Navracsics Tibor az Inforádióban azt mondta: a 98 százalékos különadó ügyében hosszú vitára számít az Alkotmánybírósággal. Fontos, hogy a társadalmilag kitűzött célok valósuljanak meg – mondta a miniszterelnök helyettese arra a kérdésre, mit vár attól, hogy a különadó ügye ismét az Ab elé kerül a pedagógus-szakszervezetek beadványa nyomán.

Navracsics úgy vélte, azzal, hogy egy évre korlátozódik a pofátlan végkielégítéseket 98 százalékos különadóval sújtó törvény hatálya, a cél elérhető. Ezzel együtt a miniszter arra számít, hogy az Ab és a törvényhozók vitája hosszú lesz.

A miniszterelnök helyettese azt is elmondta, hogy a közoktatás rendszerében az intézményeket vélhetően továbbra is a helyhatóságok finanszírozzák majd, de a tanárok fizetését az állam biztosítja; ebből következik, hogy az iskolaigazgatók kinevezése is az állam hatáskörébe kerül.

A fekvőbeteg-ellátás állami feladat lehet, míg a járóbeteg-ellátást továbbra is a helyi önkormányzatoknál marad – mondta az Inforádióban Navracsics Tibor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 3 szavazatból)
Navracsics hosszú harcra számít az Alkotmánybírósággal, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Beszédes képek címszó alatt egy szép sorozatot lehetne összeállítani.
    Nézzetek Navracsöcsre, egy ragadozó alattomos és vérszomjas tekintete.
    Ennyi aljasságot ritkán láttok egyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Első választási vereségükből felébredve csak arra koncentráltak, hogy lehet az államigazgatást teljesen aláásni, mugbuktatni, a hatalmat megszerezni és ügyesnek tűnő trükkökkel minél tovább megtartani. Ez annyira lezülleszti viselkedését, gondolkodását hogy az esetleg jó cél is arogáns modon valósítja meg. Kíváncsi lennék arra a nyugdíjasra aki nehány éve kezetcsókolt a győzelemért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. A Mosthatalmonlévő már hosszú évekóta hosszú harcot folytat az alkotmányossággal..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ezek idióta barmok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Gregory Blunder

    Gondolkodó: Sajnos vannak még olyanok! A minap találkoztam eggyel! Meg volt győződve, hogy a fityiszék mindent jól csinálnak. Persze még kap nyugdíjat, ül az annkidején (ingyé) kiutalt lakáskájában, még nem tűnik felneki, hogy lassan semmire nem lesz elég a nyugdíja, és élteti a kormányt, szidja a kommunistákat, mert számára csak ez a két kategória létezik. Ő még biztosan kezet csókolna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. ….”hogy az iskolaigazgatók kinevezése is az állam hatáskörébe kerül”

    Agymosáson átesett, FIDESZ katonák kerül(nének) a székekbe, a birka nép meg hagyni is fogja, ha csak a rendvédelmiek el nem zavarják őket (mármint nem a népet)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. És ez az ember az egyetemen tanított ! Mindent az állam (és egyszem vezetője) dönt el: család, gyerekek, állás, képzés, fizetés, vásárlás, nyitvatartás, érvényesség, szabad-nem szabad, erkölcsös-nem erkölcsös, pofátlan-nem pofátlan, stb.
    Mi marad az egyéni, polgári szabadságokból ? Majd az egyszem megmondja azt is.Mellébeszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Elmondom egy álmomat: álmomban újra tanítottam. A kormány által kinevezett igazgató egy testületi értekezleten elmondta a kötelező, minden tantárgyra érvényes beosztását a tanóráknak: 15% adminisztráció, 80% a párt és a kormány érdekében kifejtett pozitív propaganda, a jövő választópolgárainak helyes orientálása, a maradék a szakoktatásé, de ez is nemzeti-keresztény kell legyen. Aki nem így tesz, azonnali hatállyal, indoklás nélkül lesz elbocsátva. Ekkor egy nagy reccsenésre ébredtem. Lehet, hogy a tudatom kezdett hasadni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Micsoda póz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Csak ismételni tudom, azért hazudtak fülkeforradalmat, mert a forradalmak felrugják a törvényes rendet és úgy gondolják, joggal tiporják a földbe a demokráciát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Birkák! Hozzatok olyan törvényeket, hogy ne kelljen hadakozni!
    Már szégyenpadot lassan átkeresztelik! Van az Európai Uniónak, az ENSZ-nek,
    és még nagyon sok fontos szervezetnek egyéb dolga is, mint hogy a Magyar kormány hülyeségével foglalkozzon folyamatosan!
    Egy jó szó, annyit nem kap a kormány senkitől, és nekimentek az Alkotmány bíróságnak!
    Fuldoklunk a diktatúra szorításától, elfogy az életterük!
    Nem szoktam másnak rosszat kívánni, de most megteszem!
    Éljétek át ti is az az érzést, mit rengeteg családnak okoztatok ámokfutásotokkal!
    Egy kis olvasni való mindenkinek, de a KORMÁNYNAK TANANYAG!
    http://www.origo.hu/itthon/20110511-elfogadhatatlannak-neveztek-az-enszben-a-gyongyospatai-esemenyeket.html
    Az ilyen anyagot küldjétek ki véleményezésre!
    Hu! Megyek rágyújtok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Szemét aljas,éerzéketlen,már szavakat se találok ezekre.Elveszik a passzív táppénzt,holott a hülye is tudja,mit jelent,ha kirűgnak egy munkahelyről.Pont a legjobban szorongatott réteget bántják.Aljas,csúszómászó orbántörpe.Szemét emberek ezek,akik megszavazzák.Nem felejtünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak

    üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek
    2011. május 03. kedd, 19:45 |

    „Tisztelt” Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak. Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres (!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért. Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük – nem is túl rosszul- Önöket. Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a „miniszter” szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent. Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.
    Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszer árak, a benzin ára (és még sorolhatnám…) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.
    Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adó forintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.
    A „csodálatos” egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése. Ugyanakkor a „mezei” tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.
    Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.
    Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes l o j á l i s n a k lenni a mindenkori kormányokhoz.
    De nézzük a dolgot a „társadalmi igazságosság” szemszögéből.
    Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is. Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a „parancs, értettem!”, és nem kell, akár az életem kockáztatásával… bármit is tennem.
    Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a „társadalmi igazságosságot”!
    Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a „parancs, értettem!”, rendszerben akarom „akár az életem kockáztatásával is…” becsülettel végezni a dolgom. Mert ez, így normális.
    Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek. Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.
    Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen „halaszthatatlan közfeladataik ellátása” érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-os mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója. Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
    Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5 szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni. Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.
    Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.
    Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az „elégséges szolgáltatás” biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

    Bajtársi üdvözlettel:
    A Rendvédelmi Dolgozók

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos