Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nagyboldogasszony ünnepe munkaszüneti nap lesz 2011. május 3. kedd 10:29 | AN

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nagyboldogasszony ünnepe munkaszüneti nap lesz

Budapest – Egy kereszténydemokrata egyéni képviselői indítvány nyomán augusztus 15-e is munkaszüneti nap lehet. Ez Nagyboldogasszony napja, Mária állítólagos mennybemenetelének ünnepe. Ez tisztán katolikus ünnep, amelynek munkaszüneti nappá, hivatalos állami ünneppé tétele nemcsak az ateistákat, de a protestánsokat is sértené. Ha lesz Nagyboldogasszony napja, attól már csak füstölésnyire van az, hogy a Szabadság-szobrot valóban Szűz Mária (Nagyboldogasszony) szobrára cseréljék.

Michl József KDNP-képviselő május 1-jén Tatán kelt egyéni képviselői indítványában azt javasolja, hogy augusztus 15-e legyen munkaszüneti nap, mert – mint írja – e nap “ősi magyar elnevezése Nagyboldogasszony”. Az indoklás szerint “a kommunista diktatúrában eltörölt ünnepet már Szent István is megülte, ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába”. Majd így folytatja: “Ezért nevezik Krisztus szülőanyját Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nek, Hazánkat pedig Regnum Marianumnak.”

Michl József megjegyzi, hogy Szent István, “Államalapító királyunk”, akinek a Fidesz-alaptörvénybe bekerült Szent Korona volt a fején, 1038-ban szintén ezen a napon hunyt el. Majd a kereszténydemokrata honatya azt mondja, szerinte ezt a napot “Magyarország történelmében, hagyományaiban vallási életében betöltött szerepe miatt indokolt ismételten munkaszüneti nappá nyilvánítani”. Michl József úgy véli, hogy “Nagyboldogasszony hivatalos ünneppé, munkaszüneti nappá tétele a nemzet egészének áldásává lehet”.

Ez utóbbiban azonban nem mindenki biztos. A protestáns teológia szerint ez a katolikus ünnep egy eretnekségen alapul. Olyan hamis történetre épül, amit nem kanonizáltak, nincs benne a Bibliában, az évszázadokkal később született Mária-kultusz idején találták ki. Maga a Mária-kultusz nemcsak eretnekség, hanem bálványimádás, amit a Biblia a Tízparancsolat első parancsolatában tilt. Ha a  Tízparancsolat igaz, akkor a Mária-kultuszban megtestesülő bálványimádás nem áldást, hanem átkot hoz a nemzetre. Ha a világnézetileg semleges állam, amely a katolikus egyháztól elválasztva működik, ezt a felekezeti ünnepet hivatalos állami ünneppé teszi, akkor sérti a Bibliában hívő protestáns magyar állampolgárok lelkiismereti és vallásszabadságát. Hitük szerint bűnre kötelez nem katolikus hívőket.

Mária mennybemenetelének hamis és hazug mítosza “a legmagasztosabb katolikus Szűz Mária-ünnep”, egyben antikrisztusi ünnep is, miután egyedül Krisztus támadt fel a halálból, és ő ment fel a mennybe, az ő anyja, Mária nem. Ha Mária mennybemenetelét ünneplik, akkor a földi embert istenné teszik, Krisztussal egyenrangúvá, amely részben alapja az eretnek és hamis katolikus “társmegváltó” dogmáknak is. Társmegváltó nincs a keresztény hit szerint, a Biblia szerint ennek hangoztatása antikrisztusi. Mária nemlétező mennybemenetelének ünneplése emiatt is sérti a protestáns és más felekezetű, nem katolikus magyar állampolgárokat. Mária mennybemenetelének hamis teóriáját egyébként sokáig a katolikus egyház se vallotta. Csak 1950-ben mondta ki XII. Pius pápa Mária mennybevételének dogmáját.

Aggályos maga a történet is, miszerint István király Szűz Máriának ajánlotta volna fel Magyarországot. Ezt egyes kutatások szerint a Mária-kultusz előretörésekor találták ki, utólag. Bibliai értelemben Mária semmiféle patrónusa nem lehet Magyarországnak, miután a Szentírás szerint csupán egyetlen közbenjáró van az Atyához, Jézus Krisztus. A Máriához, mint közbenjáróhoz való imádkozás a Szentírás alapján istengyalázás. Jézus Krisztus az út, az igazság és az élet. Senki nem mehet az Atyához, csak Ő általa. Maga Jézus se részesítette semmiféle hamis kultuszban vagy imádatban az anyját. A “szűz”-nek mondott Mária valóban szeplőtelen módon fogantatott a Biblia szerint, először. A Szentlélek helyezte méhébe a Krisztust, de utána nem maradt szűz, a Biblia szerint Mária több gyermeket is szült később, akik Jézusnak testvérei voltak.

A Mária-kultusz eredete vallástörténészek egybehangzó kutatásai szerint nem a keresztény hitből és hagyományból származik. Mária neve alatt különböző korábbi pogány női istenségek kultusza folytatódott a katolicizmusban. Más népekhez hasonlóan a magyarok esetében is ez játszódott le. A pogány magyarok hét eget helyeztek az égboltozatra, s hitük szerint mindegyikben egy-egy boldogasszony, azaz égi úrnő trónolt. A hetedik égbe helyezték a legnagyobb égi úrnőt, a Nagyboldogasszonyt, akit anyaistennőként tiszteltek. A katolicizmus felvétele után a katolikus egyházon belül folytatódott a boldogasszonyok kultusza. A Nagyboldogasszony tehát az ősi magyar hagyományban nem Szűz Máriát, Jézus Krisztus anyját jelenti, hanem egy ősi pogány magyar főistennőt. Ez jött át a keresztény hagyományba, és a pogány istennőt utólag Máriával, Jézus zsidó anyjával azonosították. Teológusok a katolikus papok elnőiesedését, a papok közötti homoszexualitás erősödését és a pedofíliát a Mária-kultuszra vezetik vissza. Erről szól Pál apostolnak a Rómabeliekhez írott levelének 1. fejezete is (23–29. vers).

A nem hívők világnézeti szabadságát is sérti, hogy állami ünnepet kreálnak egy vallási, felekezeti ünnepből. Ezen a napon a katolikus hagyományok szerint körmeneteket, búcsúkat tartanak. Sokan attól is félnek, hogy az anyagi okok miatt a katolikus egyház kezére játszott állami iskolákban kötelezővé teszik majd a szülőknek a körmeneteken való részvételt. Ha hivatalos állami ünnep lesz a Nagyboldogasszony, kötelezővé tehetik annak tiszteletét.

A legnagyobb katolikus Mária-ünnep hivatalos állami ünneppé válása a Fidesz alaptörvényének szellemében a vallásos ideológiai állam létrehozásának irányába tett újabb lépés, amely sérti a polgári szabadságot, a világnézeti semlegesség és a felekezeti egyenjogúság elvét, a vallásszabadságot és a vallástalanság jogához fűződő szabadságot. Újrateremti a trón és az oltár több száz évvel ezelőtti szövetségét, és Magyarországot szellemi értelemben visszaviszi a felvilágosodás előtti korba, társadalmi-politikai értelemben pedig visszavezeti a Horthy-korszak keresztény-nemzeti keretei közé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Nagyboldogasszony ünnepe munkaszüneti nap lesz, 4.2 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. Ha eldöntöttétek, hogy most kisebbrendűségi érzésem van, vagy lenézek mindenkit, akkor utána nekieshettek a cikkek elolvasásának is. Javaslom addig a kommentelés felfüggesztését, míg csak az utolsó kommenteket olvassátok el a cikkek alatt, s fogalmatok sincs, mi a téma.
    S akkor talán sikerül érdemben hozzászólnotok nektek is (mindannyiunk nagy örömére), s nem kell irigykednetek, hogy hányt pluszt kapok, meg hányan szeretnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. MT 7.4…. avagy mi módon mondhatod te atyád fiának: hadd vessem ki a szálkát a te szemedből, holott a te szemedben gerenda van…
    én azt mondtam hogy “”van olyan kommentelő közöttünk……” nem nevesítettem…
    de ha így felhozod és magadra veszed, olvasd el a Kadhafi témákban íródott cikkek kommentjei, vagy nem emlékszem a pontos címre.. a muzulmánok egyetértenek OBL halálával,,,,, …..
    nagyo szeretem a szép magyar közmondásokat, mindjárt mondanék kettőt is: az kiabál, akinek a háza ég…… és akinek nem inge, ne vegye magára….
    ….
    nem ohajtom magamt kitiltatni, ezért lépek…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. Talán az elnökünk megérdemli a kritikát.
    A másképp gondolkodókat pedig nem e fórum rendszeres látogatói becsmérlik.
    Ebben az országban másutt vannak azok akik nem viselnek el ellentétes véleményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Nálam viszont a papsajt húzta ki a gyufát. De nagyon. Ha valaki nem tudta volna: itt van egy rend, amit az Amerikai Népszava “felforgat”, meg ami ellen “lázít”. Vigyázzban áll az ész.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. olah zsuzsanna

    Remek volt olvasni Admin hozzaerto valaszat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Nem lenne itt semmi gond,ha liberalisnak mondott egyenek nem szidnajuk uton-utfelen az amerikai elnokot.Plane nem ugy,hogy teszik ezt az ukran hatar szelerol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Valosagban nagyon szomorunak tartom ezt az egesz kereszteny kultuszt. Az igazi regi magyar vallas az a pogany vallas. A keresztenyseg semmivel sem volt jobb csak kulonbozo. Sajnos a keresztenyseg terhoditasanak aldozata lett osi magyar vallasunk. En buszke pogany ember vagyok. BUszke vagyok az osi magyar vallasunkra es barcsak tobben lennenk akik igy gondolkoznak. A keresztenyseg sajnos csak rosszat hozott a fejunkre mint minden mas tommegvallas ahol papok dirigalnak. Egy halom hazugsag es nagyon tavol all attol az eszmetol amit Jezus kepviselt aki legyen isten vagy halando de egy letezo szemely volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  8. A tatai polgármester- parlamenti képviselő inkább a városát fejlesztené, hiába ül kormánypárti frakcióban Tatának nem jut pénz stadionra, városfejlesztésre, pedig ott van az olimpiai edzőtábor és ha már stadiont épít a kormány inkább Tatára mint Felcsútra kellene építeni! A polgármester-parlamenti képviselő azonban egy tisztességes városfejlesztésre sem tud pénzt szerezni! Michl József azonban ilyesfajta indítványokat ad be a helyett, hogy megoldaná Tatán az Öreg tó, az Eszterházy kastély és egyéb városfejlesztési teendőeket. Azonban városfejlesztésben nem jeleskedik! Nagyboldogasszony Ünnep! Meg toronyóra láncostúl! Oszt Jó napot! Egyébként az “Oszt jónapotot” 2002,-ben éppen Tatán mondta a Nagyvezír!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. #
    Tamas Majoros
    2013. augusztus 15. csütörtök
    18:48 Nem a kereszténység hozott rosszat, hanem annak meghamisítása! Ebben a katolikus egyház nagyon jeleskedett! A ” Az Ősi pogány vallás” terjesztésében pedig Jelenleg szélsőséges, gyakran náci szervezetek jeleskednek! Nem állítom azt, hogy mindenki aki érdekelődik a régi pogány magyar vallás iránt az mindenki náci lenne,azonban ez főleg a szélsőséges Turulos, Európával szembe menő, Ázsia után sóvárgó szervezeteknél a divat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. #
    Tamas Majoros
    2013. augusztus 15. csütörtök
    18:48 Az régi pogány vallás szimbólumait mint például a Turult Orbán Viktor is EU ellenségének kifejezésére használja! Márpedig a Fidesz egy fasiszta-náci párt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Kedves Matyi atyacska. (Ne hivjatok senkit atyanak, hogy csak egyet emlitsek a bibliaellenes hagyomanyaitokbol). Arra vagyok kivancsi hogy a te fizetesedet vajon kitol kapod ? A katolikus hiveid adomanya aranyba all e a fizeteseddel vagy azt – akar csak a tobbi pogany (katolikus nem pedig kereszteny) – papocska fizeteset az adofizetok ertsd nem csak katolikusok hanem ateistak , protestansok es a tobbiek penzebeol fizeti az (majdnem azt irtam hogy egyhaz) allam.
    Ha a pogany vallasotok hivei nem tudnak eltartani es masok veren eloskodtok akkor legalabb a hazigsagaidat tartsd meg magadnak, meg akkor is ha azt hiszed hogyez az igazsag. ez a te igazsagod : a farizeusok igazsaga. Nem irom hogy tisztellek, mert katolikus (balvanyimado) papkent irtal, en pedig azokat nem tisztelem. Ha emberkent irtal volna tisztelnelek,de sem teelotted, sem a vallasod, sem az egyaltalan nem szent korona, istvan jobbkeze, a szuzmaria meg a tobbi halott elott nem vagyok hajlando leborulni. Nem tudom emlkeszel e ra : Ne imad es ne tiszteld azokat.
    Hat ennyi : Azt a szuzmariajat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Ja es ettol az ocsmany szobortol hanyingerem van.
    “a fát kivágja, hazaviszi, kifaragja, kifesti, felöltözteti imádja ” hát nem hülye az ilyen ember ? Leborul a saját keze munkája elött ? Ezt akarjatok tisztelni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. *
    Eddig azt hittem, hogy Majoros Tamás bácsi – ti. Major Tamás, a színészlegenda szenilisen feledékeny kabaré figurája – már régen meghalt. Hát nem.
    Itt van közöttünk és régi szép időkről álmodozik, amikor még törzsfők és sámánok igyekeztek alakítani a történelem menetét… Csalódottsága mégis érthető, hiszen az eltelt évezred viharfergeteges esztendeiben bizony az egyház a hamis bálvány, bálványok imádását nemcsak bevett szokássá, de minden téren kötelező szertartássá züllesztette. (Különösen lásd: Dél-amerikai gyakorlat, az indián szokások már csak az egyházban élnek) Ez a láz most ismét virulenssé vált és hit címén újra kínozza a társadalom amúgy is – vagy talán épp azért – legyengült szervezetét. A katolicizmus mindig is művésze volt annak, hogy az egyes földrészeken, sőt kisebb régiókban szokásban lévő pogány hiedelmeket beépítse a saját (általában helyi) liturgiájába, annak mindennapi gyakorlatába. Sőt mi több, időszakokhoz kötve is változtatgatta ezeket, ahogy az adott korszak ezt megkívánta. Így kerülhetett be egy valamikor még nem megengedett pogány szent, Nagyboldogasszony figurája a “hivatalos” szentek közé jóval később, mint azt az akkor még pislákoló törzsi viszonyok indokolták volna…
    *
    Minden esetre dicséretes, hogy hogy Tamas Majoros feltámasztott** egy több, mint két éve megírt cikket, bizonyítva ezzel, hogy no lám, igenis van “magyar feltámadás”.
    *
    **Olvasó Társaim ! kutakodjunk az Amerikai Népszava régi írásai között, s ha úgy látjuk jónak, reagáljunk rá, kommentáljuk. Így válik örökké élővé és aktuálissá maga a lap is.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Orbán Viktor is részt szokott venni a Szent Jobb körmeneten, ugyanakkor azt állítja, hogy beleszülettünk a Turulba! István király azonban azzal a szent jobbkezével irtotta a turulosokat és még a német lovasságot is behívta ellenük. Bolond katolikus fanatikusok, bolond turulosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Semjén Zsolt megmondja, hogyan nyaraljunk 2013. október 30. szerda

Üldözi a keresztényeket az Orbán-rendszer 2013. október 8. kedd | AN

A KDNP és a politikai kultúra 2013. október 3. csütörtök | AN

Kerestetik a legtahóbb fideszes, KDNP-s és jobbikos 2013. szeptember 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos