Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sorra rúgják ki a kormánytisztviselőket 2011. május 10. kedd 20:57 Forrás: Népszabadság

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sorra rúgják ki a kormánytisztviselőket

Budapest – Akár egy régi dakota közmondás is lehetne: a törvény arra való, hogy kijátsszák. A Fidesz-kormány, ahol lehet, cselsorozatokba bocsátkozik a joggal. Most azzal vannak elfoglalva, hogy amíg lehet, azaz május 31-ig, indoklás nélkül elküldjék a kormánytisztviselőket.

A Népszabadság értesülései szerint május 31-ig még  tovább gyorsulhatnak az események, az időpont után ugyanis már indokolni kell az elbocsátást.

Mindez sejthető volt, ám felmerül az a morális kérdés, hogy miért nem tették meg eddig, és miért kezdték meg az elbocsátásokat azután, hogy az Alkotmánybíróság a köztisztviselők és a közalkalmazottak esetében áprilisban azonnali hatállyal megszüntette az indoklás nélküli felmondások lehetőségét, és tudható volt, hogy a kormánytisztviselők esetében is így lesz – mondta Árva János, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke.

Szerinte egy így elküldött tisztviselőnek komoly esélye lehet egy munkaügyi perben, hiszen tulajdonképpen alkotmányellenes az, amit vele tesznek.

Hozzátette, tavaly júliusban, amikor a köztisztviselők napján az MKKSZ először találkozott Navracsics Tiborral, a közigazgatási miniszter azt ígérte, egyetlen kormánytisztviselőt sem bocsátanak el politikai okból. Hozzátette, ezt eddig nagyjából tartották is, hiszen „mindössze” 2000 embert rúgtak ki közülük.

“Kértük a kormányt, hogy május 31-ig tartózkodjon az államigazgatásban az indoklás nélküli elbocsátásoktól. Nem ezt tették” – mondta Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnöke. Szerinte ez az elbocsátókat minősíti. A Népszabadság kérdésére, hogy szerinte az ilyen ügyek miért nem kaphatnak nagyobb nyilvánosságot, azt válaszolta, hogy a kirúgottak félnek attól, hogy később “utánuk nyúlnak”, és nem tudnak többé elhelyezkedni a szakmájukban. Hozzátette, a szakszervezetek biztosítani tudják a megfelelő jogi képviseletet, de ahhoz, hogy a bíróságig eljuthasson az ügy, az érintettnek mindenképp vállalnia kell az arcát.

Ellenben a 98 százalékos különadó már egy olyan kérdés, amelynek ügyében a szakszervezetek is felléphetnek. “A SZEF erről csak azt követően alakítja ki az álláspontját, hogy megjelent a jogszabály” – mondta Varga László. A szervezet eddig már kétszer is Alkotmánybírósághoz fordult az ügyben, ami talán előrevetíti a döntését. Az ügyben egyébként már az Alkotmánybírósághoz fordult a Pedagógusok Szakszervezete.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Sorra rúgják ki a kormánytisztviselőket, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Hm. már az “egyetlen egyet sem” és a 2000 között is jelentős különbség van. Ha Navracsicska is köztük lett volna, érezné is ezt a kis különbséget.
    Nyilván nehézségekbe ütközik megfelelő FideSS-emberanyagot találni a posztokra. Írjon hejesseben, mint Schmitt Pál, de ne gondolkozzon pengébben, mint Orbán… Bonyolult követelményeknek kell itt megfelelni.
    És nem utolsósorban még érteni is kellene a munkájához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Navracsics megígérte? Ugyan ugyan, nagyon szegény ember az aki ígérni sem tud!
    Márpedig köztudott, hogy a fideszeseknek van mit a tejbe aprítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. A fülkeforradalmárok, döntően jogi végzettségű élcsapata a politikába való beszállása óta elég sok időt fordított a törvények kijátszásával, a kiskapuk keresgélésével. Megjegyzem sikeresen.
    Azt azonban még ma sem veszik észre, hogy akiskapus-módszer a szocializmusnak nevezett diktatórikus rendszer szabályainak kijátszásának volt az egyik eszköze. A Bibó Kollégiumban oktatóik ezért adtát számukra az ehhez szükséges ismereteket, hogy jól tudjanak boldogulni abban a rendszerben. Megjegyzem ezt a módszert legsikeresebben akkor is az ügyeskedők alkalmazták.
    A fülkeforradalmárok azonban egyrészt nem vették észre, hogy Magyarországon 1989-90-ben rendszerváltás volt , másrészt 2010-ben azért hazudtak forradalmat, hogy a kiskapus játékról a nagykapusra térhessenek át .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. A mostani kirúgók is ki lesznek rúgva. Muszájból !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Vegyétek tudomásul, hogy igenis forradalom volt! Az alakuló demokráciát felváltották-a nemsokára totális – diktatúrával..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos