Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hajtóvadászat indult az öregek ellen 2011. május 13. péntek 18:29 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hajtóvadászat indult az öregek ellen

Budapest – Az MSZP szerint a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen, mivel olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljes összegben megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.

Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja pénteki közleménye szerint ez az intézkedés támadás a nyugdíjas rendőrök, katonák, határőrök, tűzoltók, bányászok, buszsofőrök, megrokkant munkások és más, nagyon nehéz munkát végző több ezer ember ellen. Az MSZP tiltakozik az újabb korlátozások ellen, amelyekről az érintettekkel nem történt egyeztetés. “Követeljük, hogy a kormány azonnal hívja össze az Idősügyi Tanácsot és mutassa be a tervezett intézkedés várható hatásait” – olvasható Korózs Lajos közleményében.

Hozzátette: jogállamban még gazdaságpolitikai okból sem lehet a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat sérteni, főként úgy nem, hogy arról előzetesen semmiféle egyeztetés nem történik. Jogállamban ez nem lehetséges, de már senki nem gondolhatja, hogy Magyarországon jogállam van – közölte.

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

A módosítás szerint “az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Hajtóvadászat indult az öregek ellen, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Idegesítsék csak ezek a szemetek az öregeket, hátha egy jó részük feldobja a talpát! Úgyis azt akarják, nem? Akkor legalább nem kell nyugdíj!
    Micsoda egy mocskos hozzáállás ez! Ebben az országban tényleg nincs jogbiztonság! Senki semmiben nem lehet biztos, nem egy hónapra, de még egy hétre sem tervezhető semmi, mert ami még ma így van, már a jövő héten megváltozhat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  2. Nézzétek nyugdíjasok ezt a képet! Igen ezek vagytok ti, akik elhittétek, hogy a fidesz nektek minden megtesz, hogy szépen, tisztességben megöregedhettek.
    Sajnálom azt a nénit, aki a képen van, mert mára már biztos szégyelli, hogy ilyen áhitattal nézett erre a vérszívóra.
    Csak abban bízhatunk, hogy túlélitek, és kibírjátok a következő választásokig, és lesz vér a …ba, hogy helyesen szavazzatok. Meg erőtök is hogy elmenjetek.
    Bocsánat azoktól, akiket nem érint, vagy megsértettem, nem állt szándékomba, de annyira sok nyugdíjas nyalta be a mézesmadzagot. Ha ők óvatosabbak, most nem tartanánk itt.
    Két réteg juttatta be a bársonyszékbe Orbánt, a nyugdíjasok és a cigányok. Most mindketten fogják a fejüket, velünk, a még nem nyugdíjas és a nem cigány lakossággal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  3. Ez a néni továbbra is áhitattal nézi ŐT. A néni csak az MTV’-t vagy a Duna Tv-t nézi és az MR-t hallgatja. Úságot eddig sem vett és nagyon jó kis újság a Helyi Téma, amiből ő informálódik. Ő most is az azt a drága embert nézi és nem érdekli, hogy már nem tellik neki sem ennivalóra, sem gyógyszerre, mert vasárnaponként a templomban elmagyarázzák neki, hogy ha valamiben esetleg hiányt szenved az csakis a mocskos kommunisták miatt van. A zsebében lévő pár forintot még bedobja a perselybe is, mert hiszen neki is hozzá kell járulni az allamadóság leküzdéséhez, mert a kannonok úr is adott egy millió forintot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  4. Kedves Bíborka! Miért kell a nyugdíjasokat okolni a fidesz győzelmééért? A nyugdíjasok sem egy homogén tömeg, sokan sokféleképpen gondolkodnak, sokféleképpen szavaznak. Érdekes, a jobboldaliak meg lekomcsizzák a nyuggereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Bocsánat :Lemaradt az idézőjel “nyuggerek”. Haragszom erre a szóra.
    Azt viszont nem értem, hogy sem a Népszabadságban, sem a Népszavában nem találtam erről a gazságról semmit , csak úgy említik meg, mintha csak a rendvédelmi dolgozókra vonatkozna. ALSZANAK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. “Két réteg juttatta be a bársonyszékbe Orbánt, a nyugdíjasok és a cigányok.”
    Szerintem nem!!!
    Azok aki nem mentek el szavazni!!!!
    Ne légy nyögdíjas ellenes, nem hülyék!!!

    “Ez a néni továbbra is áhitattal nézi ŐT.”
    A minidúcse, meg sz@rik rá, és a kamerát keresi. Brrrr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. “nyögdíjas ellenes” Elárulom, anyám elmúlt 85 éves és soha, de soha nem szavazott a narancsra, Nagyon fiatalon szült és ráadásul ő nevelt, ebből következtethetsz a koromra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Bocsi maszama és rupcsi!
    Nem vagyok nyugdíjas ellenes, sőt!!! Szeretem őket és sajnálom, hogy nem kaphatják meg azt amiért egy életen át dolgoztak! Ha szerencsém van pár év, és én is elérhetem azt az állapotot. Nagyon vágytam rá, de mára már félek tőle.
    Tudom, hogy a legnagyobb baj ott van, hogy sokan nem mentek el szavazni, mert már akkor is kiábrándultak a politikusokból, és most még nagyobb hányad van így. Ez nincs jól! Ez ellen persze tenni kell.
    De ha a nyugdíjasok túlnyomó részét nem tudta volna megfogni a fidesz az ámításaival, hogy majd ők megvédik a nyugdíjaikat, ők garantálják az értékállóságát, akkor csak más lenne most az arány. És valjuk be őszintén, hogy a cigányok is csoportosan vonultak az urnák elé hogy bizalmukkal megtámogassák a fideszt. Ez nem titok, ezt most a gyöngyöspatai eseményekkor is elismerték. Elismerték, és kérték a választási ígéretet, azt hogy megvédik őket a jobbiktól.
    A fidesz ígéretekből sosem fogy ki, csak hát a teljesítés mostanra egyértelmű, hogy fordítottan arányos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Kedves maszama,igazad van,és rupcsinak is !!
    Köszi nyugger vagyok.
    Igen amikor az MSZP hatalomra jutott akkor is a nyugger volt a hibás !!
    Legalább mi ,és itt ne bántsuk Öket.
    Van biz a fiatalok között is sok fan,de a képen jobban mutat 1 nyugger aki az életét a komcsi időben élte le,és mint megváltóra néz,( erre a hú amit most írnék,azt kimoderálnák.)szóval ERRE ott fen.
    Ez a kép piárnak jó !!!-szerintük !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Ohh, biztosan volt egyeztetés az ügyben: “Lenyúljuk a nyuggereket? Hát már hogy a p..ba ne!”
    Ezzel le is zárták a szakmai vitát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. tavaly nyáron romániában egy huszárvágással csökentették -a közszférában dolgozók fizetését 25 %-al, a nyugdijakat 15 %-al….persze voltak tiltakozások, de a mai napon már javaslatot terjesztettek elő, 3 %-os adócsökkentésre, 2015-től terveznek belépni az euró övezetbe….
    mi hol tartunk?
    kedvenc mondásomat, a kurvákról és a szüzhártya együttjárásáról á la conti utcai mádám, nem akarom ismételgetni,—– de nálunk a nyugdíjasok csak a választási kampány időszakában “”walakik”"néha egy- egy elszólás kapcsán (lásd kubatov gábor) csak “”nyuggerek”"….. de a mai hír alapján már a nyuggerre is ráült két pici pont, és a nyugger-ből nyügger lett..
    ….. 2002-ben ugye 13. havi nyugdj igérettel ( és megtartással, sok szavazót nyertek a szocik, 2006-ban annyira élesedett a helyzet, hogy a fidesz már 14 !! havi nyugdíjakról misézett….
    …. hát szépen lassan csepegtetik a nyugger-nyügger-mérget,- ha én így bánnék kedvenc háziállatommal, a szomszédok már feljelentettek volna állatkinzásért….
    …kiszámitható és átlátható jövedelmeket, nyugdijakat, más pénzbeni ellátásokat nyújtson a kormány !!!!
    … ne kerülje ki az érdekvédelmi szervezeteket,szakmai főrumokat, pártközi egyeztetéseket, az Idősügyi Tanácsot.
    …..kálmán olgi műsorában harrach péter úrnak már elnézést, fingja sem volt a mai alkotmánymódositó indítványáról.
    …….már a Horn kormány ciklusának végén is ,- az EU csatlakozás előkészitése kapcsán is, meg ha jól emlékszem az első konvergencia programban is volt szó arról, hogy 2013-tól adókötelesek lesznek a nyugdijak.
    …. a kormány ne ötleteljen össze-vissza, álljon elő, bökje ki végre mit akar,—- a szocik kormányzása alatt számtalanszor hangoztatta hogy nála van a bölcsek köve,–
    … de, hogy megint visszamenőleges törvény módosítás ( régi alkotmány módositása sicc!!) van a t. ház elött, az a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGÁNAK a semmibe vétele, vagy nem mostanában hozott olyan határozatot AB, hogy a visszamenőleges törvénymódositásokat, alkotmány ellenesnek mondta ki?
    …… azt hiszem megnézem a sanea-IV-et az Antarktiszon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. trulla! Úgy saccolom, én vagyok a rangidős!
    A narancsosokra csak 1x szavaztam(de, nem lettek befutók) , hiszen unokáim is lehetnének a gyerekeim.
    Gondoltam, hogy az ifjuságot fogják képviselni. :-( ((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. én is hasonló cipóben járok, mint rupcsi ( 1990-ben egy x-et rossz helyre húztam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Megoldódni látszik a rokkant nyugdíj kérdés?

    Rendkívül sok keserű és félelemmel teli hozzászólást olvastam a rokkant nyugdíjakkal kapcsolatban.
    Panaszok hangzottak el, hogy kevés, igazságtalanul van elosztva, üldözik a rokkantakat és meg akarják vonni tőlük a jogosan, törvények által határozatokban rögzített járandóságaikat. Örömmel értesítem azokat a roki társaimat akik nehezményezték idáig a FIDESZ törvényhozói által tervezett diszkriminatív intézkedéseket, hogy a párt hallván a szerencsétlenek jaj kiáltásait pénteken törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentbe. A Balsai István képviselő és Lázár frakció vezető által a tisztelt háznak benyújtott alkotmányt módosító indítvány ugyanis egy gordiuszi csapással, salamoni döntést hozott e káros, európai államokhoz méltatlan állapot felszámolására. Amennyiben a törvényjavaslatot elfogadja jövő héten a parlament – és miért ne fogadná el ha a juhász legyint egyet a botjával – már nem csak a rokkantnyugdíjasok, a fegyveres testületek tagjai nem fognak idő előtt nyugdíjat kapni hanem az ég egy adta világon senki sem széles e hazában. Ugye milyen demokratikus? Persze lesznek kivételek, hogy azért mindenki ne nehezteljen a kormányra: A nők elmehetnek 40 év után. A benyújtókat még az sem zavarta, hogy Navracsics Tibor határozottan kijelentette a minap, hogy nem nyúlnak a rendvédelmi szervek már nyugdíjba ment állományához. Tehát kedves sorstársaim átélhetjük azt a felemelő érzést, hogy nem páriákként, nem megvetett, “csaló rokkantakként” fogunk elhagyatottan az enyészet útjára lépni, hanem velünk jönnek a többiek is. Hogy hová? Kérdezzétek meg Heim Pétert vagy a feleségét, neki – a bevallása szerint – mindent elszokott mondani.

    Füles

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. A nyugdíjasoktól nem várhatjuk, ezért nekünk kell a baltát magasra emelnünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Gyalázat ez az egész! A nyugdíjasokkal elhitetik, hogy részint csalók, részint bajnak vannak csak a társadalom nyakán, miért nem döglenek már meg?
    Az, hogy legtöbbjük átdolgozott egy életet, kézzel fogható eredményeket produkálva, amiket most ezek zabálnak fel, és szórnak szanaszét, lócsecs (hogy mást ne mondjak).
    De hát: “nem adhatnak mást, mint mi lényegük” (kissé elferdítve) – viszont e szerint ezeknél alávalóbb, velejéig rohadtabb banda még nem uralkodott Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. Na, mentem aludni. 00:36

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Már megint rárontottak nemzetükre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Nyugdíjas vagyok.
    Miután ez nem jelenti azt is egyben, hogy hülye vagyok, tehát NEM szavaztam Orbánékra.

    Nem gondoljátok, hogy ez az általánosítás túlságosan hasonlít “a” cigányok, “a” zsidók gondolkodásmódra? Ez is egyfajta rasszizmus!!

    Nem gondoljátok, hogy elég baj nekünk, hogy minél előbbi, megnehezített halálunkat készítik elő? Még a “mi” oldalunkon állók is újjal mutogatnak ránk?
    Mit gondoltok, könnyű nekünk, hogy lassan nem merünk enni? Nem gondoljátok, hogy könnyű gyógyszereimről lemondani, mert egyszer-csak kivették az ingyenes kategóriából? Nem gondoljátok, hogy talán mi fázósabbak vagyunk, mint a fiatalabbak, de emelkedik a gázdíj? Nem gondoljátok, hogy szeretnénk olvasni, de már nem tudunk könyvet venni? Nem gondoljátok, hogy lassan sokan már villanyt sem mernek gyújtani?
    Nem gondoljátok, hogy nagyon nehéz nézni, amikor gyermekeinket munkanélküli lerövidített járandóságból látjuk kínlódni, hogy unokáinkat etetni tudják?
    Nem az lenne az élet természetes rendje, hogy a fiatalok segítsék az öregeket, ehelyett tehetetlenül néznünk kell, hogy az ő életük is kilátástalan?

    Ez nem az én egyéni panaszom csak, millióan vagyunk.
    És milyen érdekes, amikor a baloldalnak van valamilyen összejövetele, akkor is azon “elmélkednek”, hogy csupa őszhajút lehet látni?….
    Nem veszitek észre, hogy ez milyen gondolkodásmód? Asszem, hogy ezt kirekesztésnek lehetne nevezni.

    Csak azt kérem, hogy legalább itt ne kelljen ilyen kijelentéseket olvasni.
    Természetesen nem haragszom, csak gondolkozom….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  20. Aljas mocskok ! Most csak ennyi jutott hirtelen eszembe . Ennek a két patkánynak , nincsenek szülei ,nagyszülei ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Megérdemeljűk anyugdijjas az nem megy Tűntetni. Ha meg véletlenűl igen Azzal a150cm Hithű rendőr elbir mert Nem Védi meg Morvainagyasszony hisszen ő is egy alomból való

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Ez a nemzetgyilkos bagázs mindenkit fenyeget. (kivéve a gazdagokat). A törvéyjavaslatban nem szereplő nyugdíjast megélhetését is fenyegeti az a rendszer, ami csak az infláció arányában emeli a nyugdíjakat.. Köztudott, hogy a nyugdíjas elsősorban élelmiszerre költ, az élelmiszerárak pedig az infláció többszörösével emelkednek. Fenyegető az egészségügyből való pénzkivonás is, mert az idős emberek szorulnak leginkább az ellátásra. De fenyegeti a kizsákmányolás, a munkáltatónak való kiszolgáltatottság fokozása a tervezett munka törvénykönyv módosításokkal az aktív rétegeket is. Nem fenyegeti viszont például Csányit, akinek, ha jól emlékszem tavaly 35 millárddal nőtt a vagyona.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. Nekik is vannak szüleik, nagyszüleik. De nem kell aggódni miattuk. Az Orbán szülők bányákhoz jutottak, mint tudjuk, nem kell majd a nyugdíjból megélni a kedves apukának és anyukának. Gondoskodnak a családról, mint ama olasz szervezetekben a családfő, aki mindenkinek keresztapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. Én sem rájuk szavaztam, de félretettem azt a szemét szórólapjukat, amivel a választás előtt ostromolták a lakosságot. (mindegyiket)
    A legegyszerűbb, ha sorra vesszük az igéreteiket és ebből következtethetünk mindennek az ellenkezőjére! A biztos igéreteik (mert másról hallgattak) egytől egyig süket duma és etetés a “hülye” szavazóknak.
    Végig kell gondolni, hogy 8 éven keresztül mit tettek, megtorpedóztak mindent a Parlamentben, népszavazásokkal ellehetetlenítették a reform kezdeményezéseket, csak NEM-et tudtak mindenre mondani.
    Az akkori kormány nemzetellenes, hazaáruló, idegenszívű, stb… volt.
    Na, most akkor ki is ront a Nemzetére?
    Én a kézcsókos képet használtam volna ehhez a cikkhez!
    Bár itt is látszik, hogy orbán gondolatai máshol járnak, már a korona lobog előtte.
    Jellemző rá, hogy soha nem néz az emberek szemébe, egy sz@r ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Mámikám,most csókolj kezet ennek az érzéketlen senkiházinak… Megérdemled a sorsod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Kedves newnrw,
    Sajnálatos statisztikai tény, legalább is az általam ismert nyugdíjasok körében, hogy magas volt a fidesz támogatottsági aránya. Ha tőlem olvasol olyat, hogy a nyugdíjasok a fideszre szavaztak, akkor kérlek tekintsed úgy, hogy nagyobb arányban járultak hozzá a fidesz megválasztásához. Természetesen Téged, és anyámat leszámítalak a fidesz választói közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Magam is nyugger vagyok. Kb 1,1-1,3 millió nyugdíjas szavazatt másképp, mint az előző választáson. Oka: az elvett 13. havi nyögdíj. Csak erről senki nem akar beszélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. A fülkeforradalmárok az egész társadalom ellenségei, de leginkább a nyugdíjasokat, a betegeket, a munkanélkülieket, és a megélhetési minimum környékén tengődőket útálja.

    Nem hiszem, hogy a Fülkeforradalom a nyugdíjasok bűne, bár a szavazástól való távolmaradásukkal biztosan segítették a Vezénylő tábornok hatalomra jutását. Nyilvánvaló azonban az, hogy ahogy a FIDESZ-re szavazók, úgy a szavazástól távolmaradók egy része kerül csupán ki a nyugdíjasok köréből. A Nagy Átverés Shownak azonban mindeki tevékeny szereplője volt, aki bevette a nulola választási programot, aki nem halotta meg a kis győzelem kis valátozás, nagy győzelem nagy változás ígéretet, aki nem halotta és nem értette a kötsei igét, aki nem képes felismerni egy választáskor a saját valódi érdekét és bírkamód követi a neki többet ígérőt és hagyja, hogy a szavazólapot beikszelő kezét nem az esze, hanem a gyülőlete vezérelje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Mar latom lelki szemeim elott, hogy egeszsegkommando fogja jarni az orszagot, es jaj annak a nyugdijasnak, akirol ugy gondoljak, hogy birja meg a munkat! Majd jol megosztonzik a munkavallalasra, hat hogy gondolja az xy neni hogy csak ugy lehet buntetlenul unokazni, amikor meg van ereje, akkor dolgozzon, ne a vetemenyest piszkalja!
    De, komolyra forditva a szot, ez arra megy ki, hogy miutan a manyup penzeket elvettek, evek alatt inkabb gyorsan mint lassan megszuntessek a nyugdijat teljes egeszeben, meg ha ezt igy ki nem is jelentik.
    Ezert is irtak bele az alkotmanyba a passzust, miszerint nagykoru gyermek koteles idos szuleirol gondoskodni. Aki erre nem kepes, kezdhet gondolkodni, de mindenki mas is.
    Koszonet erte a fulkeforradalmaroknak, szavazoiknak! Meg ezer ilyen evet nekik, de nelkulem, nelkulunk! Mi nem kertunk beloluk, de aki igen, az remelem meg is kapja!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Remélem nem sok minden lesz már amit “megvédenek”. Én inkább nem kérek a védelmükből. Jobban járok nélküle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Oh, Jimbo, szegenyes a fantaziad sajnos! Amig egy ember el, addig barmit el lehet tole venni.
    En ugy gondolom a vedelmet, hogy magamat kell megvedenem a kormanytol, ergo, el kell innen menni messzire. Jelenleg ezen ugykodok, es ha egyszer sikerul kitennem innen a labam, inkabb eltorom, ha honvagyam lesz, de ide visszajonni ongyilkossag a jovomre nezve.
    Cifra egy nyomor lesz itt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Hát igen. Kedves nyudijas testvéreim szavazataitokkal ide juttattátok ezt az országot. A 2 millió magyar nyugdijas döntő szerepet játszott a kétharmados gőzhenger kialakitásában.Orbán most meg is köszöni nektek. Hiszen nem a nagyszülőkről hanem az unokákról kell gondoskodni a Kedves Vezér és Kancellár szerint. Sajnos az éhező unokák és a kilakoltatásra váró, bizonytalan munkahelyű szülők a gyerekek nem ezt bizonyitják. Az uj alkotmány szerint nem az államnak hanem gyerekekneknek kell gondoskodni a szülőkről.
    A nyugdijasok hatalmas erőt képviselnek ha jó helyre adják le voksukat és ha egyáltalán elmennek szavazni. Hát vigyázzatok farhátas hétvégi sorstársaim kire voksoltok a jövöben. Bárkire, csak erre szélhámos, hazudozó pojácára ne mert vasárnapi farhátra sem telik majd ha továbbra is Őt támogatjátok mint a fenti fényképen szereplő szánalmas vénasszony.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. El-Hakim, biztos van olyan nyugdijas, akinek nem volt halyog a szemen, amikor szavazni kellett, csak ok voltak kevesebben.
    Most az a lenyeg, hogy a tobbinek meg gyorsabban essen le, mielott ehen halnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Csak fél mondatot idéznék egy korábbi hozzászólásból:
    “…ezeknél alávalóbb, velejéig rohadtabb banda még nem uralkodott Magyarországon!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Látom, nagyon felborzoltam a kedélyeked azzal, hogy a nyugdíjasok bizonyos százalékára hárítottam a felelősséget.
    Mégegyszer kérek elnézést azoktól, akik nem szavaztak a fideszre, de azoktól nem, akik el sem mentek szavazni, hiszen legalább akkora hibát követtek el.
    Sokan voltak úgy, hogy csalódtak a politikában, nem bíztak senkiben, de sajnos nagyon sokan voltak akik elhitték a fidesz ígéreteit. Vagy mert naívak voltak, vagy mert hívő emberekként rendszeresen jártak templomban. Tudjuk, hogy a jelenlegi politikai elit elég jó propaganda gépezettel működik és kezdetben demagóg szöveggel, ma pedig megfélemlítéssel, de sikeresen dolgozik.
    Őszintén gondolom, hogy az eltévelyedett nyugdíjas szavazók nem rossz emberek, és nem is akartam ekkora terhet a lelkükre rakni, csak felhívni a figyelmet, hogy ha már tavaly olyan rosszul döntöttek, akkor most lássák be, hogy mindannyian nagy árat fizetünk érte. Tehát, ha lesz lehetőség, akkor legyen ott a szivük, az eszük és az X-ük is, ahol kell.
    Tudom, hogy a nyugdíjasok jelenleg a legaktívabb politizálók, tudom, hogy ők azok, akik leginkább elmennek a naggyülésekre, a tüntetésekre. Hogy miért ők? Mert ők érnek jobban rá, ők azok akiknek nincs félnivalójuk, és ők azok, akik igazán felelősséget éreznek a gyerekeik és unokáig jövöje miatt.
    A feljett és a feljetlen társadalmakban egyaránt, az időseket megbecsülik, az idősek szava szent, mert ők a bölcsek. Az időseket mindennel ellátják, mert ők már sokat tettek le, ők nevelték fel a fiatalokat.
    Csak ma itt nálunk a szép országunkban felejtik el, hogy mit köszönhetnek a szüleiknek és a nagyszüleiknek. Nincs se tisztelet, se megbecsülés, csak lesajnálás, és sanyargatás. Még azt is elveszik tőlük, amit egy életen át összekuporgattak. Ezt nevezik narancsköztársaságnak, a fidesz és kdnp országának. Nekik csak addig kellettek, míg a hatlamat megszerezték általuk, most pedig mehetnek a süllyesztőbe.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Lehet,hogy a csintalan Terike csókolja a nagy vezír kezét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Husz János Puszita

    Végigolvastam a kommenteket. Minden tiszteletem a nyugdíjasoké, én is támogatom édesanyámat, mert tudom hogy nagyon nehéz kijönni a nyugdíjból. De azt értsük már meg végre, hogy pont azért olyan kevés, mert sokan vesznek ki a nyugdíjkasszából és kevesen fizetnek be oda. A gazdasági szereplőket nem lehet már tovább terhelni, nem bírják így sem. Már leírtam egyszer, a 3 millió nyugdíjasból kb. 1,6 millió az öregségi nyugdíj, a többiek nyugdíjszerű ellátást kapnak és. Ha azt akarjuk hogy jelentősen nőjön a nyugdíjak vásárlóértéke, akkor nem mehet így tovább, egyszerűen nem bír ennyit az ország gazdasága. Pont ez a nyugdíjemelés akadálya. Ha van 10 ezer forintom, nem mindegy hogy 10 felé osztom vagy 5 felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  38. Peterfix, Te még mindig itt tartasz? A 13-ik havit az MSZP-től kapták a nyugdíjasok, az ország teherviselő képessége FELETT. Viszont nem emiatt “vették el” hanem a VILÁGgazdasági válság miatt, amibe nálunk nagyobb és erősebb országok is belerokkantak. Netán elkerülte a figyelmedet?
    Neked tényleg még mindig ez a “visszavették” fáj, és nem az, hogy a garancialevéllel, amivel a nyugdíjasokat kábította a fidesz – még csak ki sem törölheted a popsidat, mert a papírja még arra sem megfelelő?
    Az Mszp éppen, hogy erőn felül pátyolgatta a nyugdíjasokat, a nyugdíjak a “nyócévben” a bérek feletti százalékban emelkedtek!
    Próbáld beváltani a fidesz “garancialevelét” Azt fogják mondani, hogy de hiszen fehéren-feketén leírtuk, hogy meg fogjuk védeni a nyugdíjakat. Csak elfelejtettük megemlíteni, hogy a nyugdíjasoktól! De ne azon sipákolj, amikor a nyugdíjasok kiírtására megy a játék, hogy “elvették a pluszt”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. a nyugdiíkasszába hosszú távon csak a nagyon szakértő kormánykörök és szakhivatalaik látnak bele,- esküszöm nem magam húztam el magam elött a mázesmadzagot a 2002-es választási kampányban a 13. havi nyugdíjjal, nem én terjesztettem be az országgyülés elé és szavaztam meg, nem én utaltam ki magamnak a 19 ezer forintos “”fájdalomdíjat”" az előző kormány “”bűneiért”"és nem magam döntöttem, hogy milyen módon legyenek a nyugdíjak indexálva…..
    …. de semmilyen kormány nem fog akarni hosszú távon kiszámítható modelleket, mert akkor 4 évente (egyelőre 4 évente) akkor nem lennének társadalmi csoportok akiket, az ígéreteikkel manipulálni tudnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Husz János Puszita

    Még annyit: engem nem érdekelnek a mínuszok, mert tudom miről beszélek. Mindegy hogy jobb vagy baloldal, a gazdasági ésszerűség, a józanság mindenhol csukott fülekre talál. Aztán csodálkoznak hogy csodálkoznak, hogy alacsonyak a bérek és a nyugdíjak. Hát valamit valamiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  41. Igaz, a szoci kormány normálisabban támogatta a nyugdíjasokat. Ő adta a 13. havi nyugdíjat, amit közösen szavaztak meg a Parlamentben, de orbán igérte a 14. havit is. Jellemző az aljasságára.
    Megértették a (normálisabb) nyugdíjasok, hogy a világgazdasági helyzetre tekintettel viszavették a 13. havi nyugdíjat, bár nem esett jól. A kis jövedelmük mellett persze, hogy számítottak rá. De ez nem indokolta volna, hogy tömegesen orbánra szavazzanak. Még azt sem mondanám, hogy azért pártoltak el, mert azok loptak, csaltak. Az orbáni jellemtelen propaganda megetette a hiszékeny, kiszolgáltatott emberek zömét. Ezek most többet lopnak, mint 8 év alatt a szocik. És még nincs vége, csak most kezdték!
    Sok baj van a nyugdíjasokkal, de várjuk ki a végét. A pihent agyukból előbb-utóbb ki fog pattanni a megoldás, korlátozzák a választási jogot és 65 év felettieknek nem lesz joguk voksolni. Helyettük majd jönnek a gyerekek, Nem értem, pl. mi a fenének kell évekig gyes-t és gyed-et fizetni. A világ leggazdagabb országaiban sehol nincs ilyen törvény. Nem ettől lesz több gyerek! Miért nem szűntetik meg a minimál bért és miért nem jelentik be rendes bérrel a dolgozókat? Már ezzel is a politika asszisztál a kisemberek kárára. Hogy lesz ezeknek normális nyugdíja? Sehogy! Igaz, erről most fokozatosan gondoskodnak a Parlamentben.
    Summa summarum, egy aljas, elvetemült bűnözők által megvezetett, rothadó társadalommá válunk, ahol a cél a nemzet kiirtása.
    Hajrá Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Tőlem is elvették a 13 havit. Abban a helyzetben ezt természetesnek tartottam. Pedig nagyon kevés így is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Kedves Husz János Puszita. “…sokan vesznek ki a nyugdíjkasszából és kevesen fizetnek be oda”. Na itt van a kutya elásva. Magyarországon sikk az adócsalás alsó-felső szinten, a maszekok minimálbéren dolgoznak és dolgoztatnak (vagy feketén), a többit zsebbe fizetik. Így a nyugdíjkasszába és a tb-be is minimális pénzt fizetnek. Gyakorlatilag a befolyó adó 80%-át a bérből élőkből sajtolják ki. Hihetetlen, hogy egyetlen egy kormány se fogta meg a grabancukat húsz év óta. Ja, hogy fejétől büdösödik a hal? Állítom, ha olyan adófegyelmet lehetne csinálni, mint amilyen nyugaton van, közel lennénk a kánaánhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. „Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. Isten engem úgy segéljen.” – Orbán Viktor miniszterelnöki esküje, 2010.05.29 12:53

    …Hát ettől elég messzire jutott a csávó!

    Orbán Viktor ma megszegte miniszterelnöki esküjét!

    A Magyar Köztársaságból „Magyarországot” csinált, az alkotmányból viccet, a jogszabályokat pedig visszamenőleges hatállyal változtatgatta. Miniszterelnöki teendőiből eredő feladatait akként látta el, hogy abból az országnak fejlődése nem származott – viszont a gazdaságra rászabadította Matolcsyt és az oly sokat emlegetett és hivatkozott emberektől pedig lenyúlt 3000 milliárdod. Az alkotmány nem érvényesülhetett, az alkotmány felett őrködő testület jogkörét előbb csak ad hoc, de mostantól már alkotmányosan is korlátozta.

    Orbán Viktor megmutatta, milyen az, ha demokratikus kereteket működtet valaki autokratikusan – látható: a mutatvány simán működik – feltéve, hogy a nép körülötte nem igazán tudja, mire is való a szabadság!

    Magyarországnak nem célszerű, ha ilyen a miniszterelnöke. És én itt most nem azért mondom ezt, mert a demokráciát, vagy a szabadságot siratom – megteszik ezt mások, éppen elégszer. Én azért nem tartom célszerűnek az ország szempontjából Orbán miniszterelnökségét, mert az általa végrehajtott hatalomkoncentrációt nem igazolják legalább utólag az eredmények. Az államháztartás egyensúlya? A költségvetés rég megbukott. Az oktatás új pályára állítása? A teljhatalmat kapott Hoffmann Rózsa tervei nagyjából-egészéből a teljes szakma értetlenségét kivívták. Egészségügy? Itt még koncepció sincs, amit szidhatnánk, csak a fűnyíró-elv működik.

    Orbán pótcselekvésekben él, amit csinál, az a tehetség hiányából fakad: „pótkormányoz”. Nem értjük, hogy mi a franc baja van az országnak? Sebaj: alkotmányozzunk! Addig is arról fog beszélni mindenki és nem kéri (annyira) számon rajtunk az egyhelyben toporgást. Hogy 8 évig nem a jó kormányzásra készültünk fel, hanem csak a hatalom megragadására? Semmi vész: ugyan ki fogja tudni ezt rajtunk számon kérni, ha „alkotmányosan bebetonozzuk” a hatalmunkat? Ha minden erőforrást az ellenőrzésünk alá vonunk, akkor ugyan kinek lesz ereje minket kiütni a hatalomból?

    Kedves Viktor, elárulom, hogy kinek: magának a népnek. Annak a magyar népnek, amely megtermeli azokat az erőforrásokat, amelyekre rátelepedtek te és a haverjaid, a klientúrád. Annak a magyar népnek, amely az Európai Unió kellős közepén él és amelyet semmiféle külső hatalom nem kényszerít „szovjet módra” arra, hogy tartósan elviselje egy hozzátok hasonló kormány uralmát…

    Igen Viktor: mögötted nincs senki és semmi – legfeljebb még egy ideig a saját népünk megszervezetlensége, de nyugi, ez el fog múlni!

    Reménykedhetsz abban, hogy még ha meg is fogsz bukni a következő választásokon, akkor is ott marad a bebetonozott érdekköröd, hiszen a ma elfogadott új alkotmányotok erről látszólag gondoskodik: kit 9, kit 12 évre rögzítve az általad kinevezettek-kinevezendők közül. De azért ne bízz ebben a szennyes kis trükkben. Ahogy 1989-ben egy szóval meg lehetett szüntetni egy hatalommonopóliumra alapuló rendszert és jogaiba lehetett helyezni az emberek természetes egyéni és közszabadságát, úgy 2014-ben is meg lehet majd ezt tenni – annak összes következményeivel együtt. A hatalommániások örök tévedése, hogy nehezen változtatható törvényekkel akarják magukat és rendszerüket átörökíteni, de a népek mindig okosabbak és merészebbek, mint önző uraik. Még Gandhi monda egyszer, hogy „a történelemben mindig voltak zsarnokok, akiknek uralma megdönthetetlennek látszott, de végül mindig elbuktak… Mindig!”
    (…Ha maradt még benned nyoma a realitásérzéknek, akkor a maradék három évedben okosan bánj a „sarkalatos törvények” meghozatalakor: ne feledd, hogy minél jobban összenyomsz egy rugót, az annál nagyobbat fog visszarúgni – és a magyar demokrácia rugója épp téged rúghat majd seggbe!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Husz János Puszita

    Kedves Soper! A túlméretezett állami újraelosztás miatt a “maszekok” kifizethetetlen adóterheléssel állnak szemben, túladóztatják őket, ami a legnagyobb gátja a gazdasági fejlődésnek és azon keresztül a bérfejlesztésnek. Amíg az adófizetést nem igazítják a vállalkozások jövedelemtermelő képességéhez, addig nem fog javulni az adófegyelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. http://www.parlament.hu/irom39/03199/03199.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Attól tartok, hogy az éhség fogja az embereket rövidesen az utcára vinni! Mehetünk a parlament elé kenyérért, mert ma már többe kerül a tökfőzelék, mint hozzá a pörkölt! Szépen felmentek az árak az elmúlt egy év alatt, a fizetések meg lfelé! Ha még a nyugdíjasok közül is 100ezertől elveszik a nyugdíjat, az lesz csak a szép világ! Mi meg már tuti nem kapunk nyugdíjat! Aki tud dolgozzon amíg ki nem tolják a melóból a Végállomásra!
    Jó éjszakát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. endzsi!

    Gratula!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. T. Husz János Puszita! (Kicsit hosszúkás név -megharagudnál, ha legközelebb csak Puszinak hívnálak?)
    Annyib an igazad van, hogy a magyar adórendszer a jövedelmek 50-54 %-át központosítja/vonja el közcélra. Ez nyilvánvalóan fékezi az ország versenyképességét, amikor a környező versenytárasak 40-45 %-ával vetjük össze. De ezt nem lehet kezelni az egykulcsos SZJA-val!
    A társadalombiztosítási elvonások ugyanis ezen belül 2/3-os arány képeznek! Nem véletlen vitte le – nagyon jó hatásfokkal – a TB járulékot a Bajnai kormány 5 %-al! Erre Orbánék nem csupán 500 mrd-os lyukat ütöttek
    a költségvetésen, és visszaemelték a munkáltatók TB terheiből 0,5 %-ot (azaz a Bajnaiék 10 %-át) hanem még a gazdagok felé is átcsoportosítottak jövedelmet a szegényebbek felől. Ez volt az “eredendő bűn” azóta is ezt a léket próbálják ötleteléssel és további megszorításokkal befoltozni.
    Bár valóban szorító gond az aktívak és inaktívak egészségtelen aránya – mélységesen embertelen ezt az arányt a csak tehernek tekintett réteg “kiírtásával” “kezelni”. Mert az egészségügyből, oktatásból, gyógyszerkasszából való kivonást nem lehet másnak minősíteni. Már egészséges, józan, normális, jóérzésű embereknek nem.
    A narancsmámorban fetrengőknek, akik lelkiismeretét el lehet altatni azzal, hogy a “legfőbb cél az (egyébként átlagos mértékű) államadósság csökkentése” nincs lelkiismeretük, idős hozzátartozójuk – vagy csak bíznak benne, hogy megy a szekerük, nem éri őket baleset – és nem szorulnak Orbánék kegyére. (3 hónap táppénz 3 hónap álláskeresési támogatás – aztán gyerekestől mehet a híd alá – ha befér)
    Ennél azért számtalan egyéb tolerálható módszer is akad.
    EZ NEM MÓDSZER – hanem népírtás!
    Ez pont olyan, mint a Jobbik – jó. és valós kérdéseket vet fel – viszont embertelen és barna árnyalatú megoldásokat javasol rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. T. Husz János Puszita! (Kicsit hosszúkás név -megharagudnál, ha legközelebb csak Puszinak hívnálak?)
    Annyiban igazad van, hogy a magyar adórendszer a jövedelmek 50-54 %-át központosítja/vonja el közcélra. Ez nyilvánvalóan fékezi az ország versenyképességét, amikor a környező versenytárasak 40-45 %-ával vetjük össze. De ezt nem lehet kezelni az egykulcsos SZJA-val!
    A társadalombiztosítási elvonások ugyanis ezen belül 2/3-os arány képeznek! Nem véletlen vitte le – nagyon jó hatásfokkal – a TB járulékot a Bajnai kormány 5 %-al! Erre Orbánék nem csupán 500 mrd-os lyukat ütöttek
    a költségvetésen, és visszaemelték a munkáltatók TB terheiből 0,5 %-ot (azaz a Bajnaiék 10 %-át) hanem még a gazdagok felé is átcsoportosítottak jövedelmet a szegényebbek felől. Ez volt az “eredendő bűn” azóta is ezt a léket próbálják ötleteléssel és további megszorításokkal befoltozni.
    Bár valóban szorító gond az aktívak és inaktívak egészségtelen aránya – mélységesen embertelen ezt az arányt a csak tehernek tekintett réteg “kiírtásával” “kezelni”. Mert az egészségügyből, oktatásból, gyógyszerkasszából való kivonást nem lehet másnak minősíteni. Már egészséges, józan, normális, jóérzésű embereknek nem.
    A narancsmámorban fetrengőknek, akik lelkiismeretét el lehet altatni azzal, hogy a “legfőbb cél az (egyébként átlagos mértékű) államadósság csökkentése” nincs lelkiismeretük, idős hozzátartozójuk – vagy csak bíznak benne, hogy megy a szekerük, nem éri őket baleset – és nem szorulnak Orbánék kegyére. (3 hónap táppénz 3 hónap álláskeresési támogatás – aztán gyerekestől mehet a híd alá – ha befér)
    Ennél azért számtalan egyéb tolerálható módszer is akad.
    EZ NEM MÓDSZER – hanem népírtás!
    Ez pont olyan, mint a Jobbik – jó. és valós kérdéseket vet fel – viszont embertelen és barna árnyalatú megoldásokat javasol rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nyugdíjelvonás Fidesz módra 2011. május 16. hétfő | AN

Sztrájkba lépnek a rendvédelmiek 2011. május 16. hétfő

A kormány csak elvenni tud, adni nem 2011. május 15. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos