Ronai and Ronai
AMERIKAI

Észak-Magyarországon nő az etnikai feszültség 2011. május 2. hétfő 7:38 Forrás: AN/Klubrádió

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Észak-Magyarországon nő az etnikai feszültség

Budapst – Továbbra is számítani kell a gyöngyöspataihoz hasonló összetűzésekre – főleg az ország északi és keleti részén – nyilatkozta a Political Capital kutatási igazgatója. Legutóbb tegnap volt összetűzés Dabason, ahol az elemző szerint egyébként is erős szélsőjobbos bázis alakult ki.

Juhász Attila a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: nem az a fontos, hogy mire reagál a gárda, hanem az, hogy milyen politikai szempontok állnak mögötte. Mint fogalmazott: a gárdák kapcsán meg kell érteni, hogy nem egy neonáci tömörülésről szól, hanem olyan szervezetekről, amelyek a helyi politikához, pártokhoz kötődnek. A legtöbb környező országban közel sem olyan sikeresek ezek a szélsőjobboldali próbálkozások, mint Magyarországon – mondta az elemző. Szerinte ez azért is érdekes, mert itt Magyarországon korábban sikeresebb volt a cigányság integrációja, mint a szomszédos országokban – de ez azt is jelenti, hogy nálunk nagyobb volt a visszalépés az elmúlt években.

2007-ben Bulgáriában alakult meg az első gárda, majd utána követte a többi.

A kutatási igazgató szerint az a legnagyobb probléma, hogy az elmúlt húsz évben leépült az állam a keleti, észak-keleti területeken, az elesettek nem tudnak kihez fordulni segítségért, így helyi szinten ezek a megalakult szervezetek hallgatták meg a lakosokat. Ez azonban komoly következménnyel jár, mert most a helyiek közül sokan úgy érzik, hogy senki másban nem bízhatnak, csak a helyi „gárdákban”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nem szeretem az összehasonlításokat a környező országokkal.
    Mindig a jelenlegi politikai elit hasonló megjegyzései jutnak eszembe… mint már írtam is… pl, hogy a különadóra is a Közt Elnök úr azt találta mondani, hogy annyira q. jó, hogy más eu-s urszágok is átveszik és akkor gondoltam példaként zimbabvét, Ghanat, esetleg Ugandát… ja mint eu-s országok :D
    De… nagy tisztelettel, ugye Ukrajna szomszédos ország, meg Szerbia is…
    Más szomszédos országokba sem ekkora a pozitív diszkrimináció, a felzárkóztatás, míg mi… csúszunk egyre lejjebb. Mindenki… cigány-magyar… mindegy.
    Csak néhány kirakat-eset van… és a szélsőjobb… akik most új ellenség után néztek. Ja legalább minket, balliberális bolsevikokat, békénhagynak… egyenlőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves Kufirc. Te lehetsz ballib, de bolsevik nem. A bolsevizmust kisajátította magának a fidesz. Ők igazi lenini párt. Ademokratikus centralizmus alapján működnek. Az orbán a vezér. Aztán ott van a KB. Matolcsi kövér lézer sz@rgyártó és a többiek. A lentebb lévőknek pedig kuss. Ha véletlenül ellentmondanak, repülnek. A pártból, meg a zsíros állásukból is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Arató kioktatja a hallgatókat 2013. október 29. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc telefonja Arató Andrásnak 2013. október 27. vasárnap

A Klubrádió magas etikai normái 2013. október 26. szombat | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos