Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak 2011. május 17. kedd 19:25 | AN Forrás: FH

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Budapest – A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek sztrájkbizottsága a Velencei Bizottság Budapesten tartózkodó delegációjának.

A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről. A petíciót az Alkotmánybíróság épületénél vette át Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki egyúttal a Velencei Bizottság alelnöke.

Kónya Péter, a sztrájkbizottság elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a petícióban azt kérik, a Velencei Bizottság adjon jogi hátteret, annak alátámasztását, hogy a benyújtott nyugdíjügyi alkotmánymódosítás súlyosan sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, az uniós alapértékeket. Paczolay Péter azt ígérte, az iratot átadja a Velencei Bizottság titkárának. A sztrájkbizottság elnöke hozzátette: abban bíznak, hogy az EU nyomást gyakorol a kormányra, hogy ne alkothasson alaptörvényeket sértő törvényeket.

A Szakszervezetek.hu információi szerint ez nem sikerült, mert az Alkotmánybíróság épületből távozó Velencei Bizottság főtitkárát, valamin a delegáció többi tagját a garázskapun keresztül úgy „menekítették ki”, hogy a sztrájkbizottság tagjainak nem volt lehetőségük a személyes találkozóra. A fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek sztrájkbizottságának petícióját így végül is Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke vette át, aki egyben a Velencei Bizottság alelnöke is. Paczolay viszont ígéretet tett arra, hogy az iratot átadja a Velencei Bizottság titkárának.

A Velencei Bizottság az április 18-án elfogadott új alaptörvénnyel kapcsolatban látogatott Budapestre. Az alaptörvény elfogadása után az Európa Tanács közgyűlése kérte az alkotmányos kérdésekben tanácsokkal szolgáló Velencei Bizottság véleményét az új jogszabályról A delegáció tagjai találkoztak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, majd később találkoznak Szájer József fideszes európai parlamenti képviselővel, Martonyi János külügyminiszterrel és a parlamenti frakciók képviselőivel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Ha már ennyi emberrel találkoztak, nem fért volna bele a petíció átadása is? Őszintén megmondom, kétségeim vannak a petíció kézbesítését illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Bumburi,nekem is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. azt remélem láttátok mikor pintér beszarva totyogott a rendvédelmiek demonstrációján
    neki akkor esett le mi történt 1956 ban a köztársaság téren

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Botrány. Jellemző a mai viszonyokra. Az sem biztos, hogy átadták.Majd lesz ott egy Fideszes, aki kikapja Paczolay Péter kezéből az iratot és kész. Aztán letagadják, eltüntetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Mesterházi kapott egy példányt a petícióból és ő adta át a velencei bizottságnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Orbán András Lajos

    Irattározásra átvette a mankó, egyenest a papírkosárba landolt a petíció!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán leereszkedik a szakszervezetekhez 2011. május 19. csütörtök

Nyugdíjelvonás Fidesz módra 2011. május 16. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos