Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hunvald biztos benne, hogy kiderül az ártatlansága 2011. május 14. szombat 19:01 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hunvald biztos benne, hogy kiderül az ártatlansága

Budapest – Erzsébetváros volt polgármestere, Hunvald György biztos abban, hogy a bírósági eljárás végére bizonyítani tudja, nem volt igaz az, ami miatt több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban. A volt MSZP-s politikus erről az ATV-nek adott interjúban beszélt, miután pénteken kiengedték őt az előzetes letartóztatásból, és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Hunvald György volt polgármester és Gál György, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnöke, továbbá 23 társuk ellen november elején emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt. A büntetőper másodrendű vádlottját, a volt szocialista polgármestert sok száz milliós ingatlanpanamák, illetve sokmilliós kárt okozó lakáskiutalások és fiktív megbízási szerződések miatt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja.

Hunvald György az ATV-nek adott, szombaton sugárzott interjúban ugyanakkor kijelentette: “meg vagyok győződve a mai napig arról, hogy itt bűncselekmény nem történt”. “Ezt a 823 napot úgy lehetett kibírni, hogy hittem az igazamban, hittem abban, hogy ezek a bűncselekmények nem történtek meg” – mondta, hozzátéve, hogy ezt szeretné is bebizonyítani.

Erzsébetváros egykori polgármestere az ingatlanértékesítésekről szólva azt mondta: nem 17 ingatlanról volt szó károkozást tekintve, hanem ennek körülbelül a feléről. Többször is megjegyezte, hogy a nyomozóhatóság részéről egyetlen olyan szakértői vélemény sem készült, amely az ingatlanok értékét meghatározta volna, az erre vonatkozó indítványaikat pedig visszautasították.

Véleménye szerint “Magyarországon talán ez az első olyan csalási vád, ahol nem készült szakértői vélemény”, amit meglehetősen furcsáll, hiszen – mint hozzátette – az ingatlanok esetében az ügyészség készíttetni szokott egy másik értékbecslést, és ha az eltér attól, amely alapján eladták az épületet, akkor gyanúsít. Mint mondta, a szóban forgó ingatlanok esetében a VII. kerületi önkormányzat által elvégzett több értékbecslés alapján a forgalmi érték felett több mint 300 millió forint folyt be az önkormányzat kasszájába vételárként, ekkora hasznot realizált a kerület.

Arra az ügyészségi álláspontra, mely szerint megtévesztette az önkormányzati képviselőket, amikor tudott a hamis értékbecslésekről, mégsem tett semmit, azt válaszolta: “nem tudom, mitől hamis az értékbecslés. Az önkormányzat igazságügyi szakértőt kért fel, akit az ügyészség meg sem hallgatott. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy ezek az értékek rendben vannak”.

A vád tárgyát képező megbízási szerződésekre kitérve kifejtette: azok két csoportra bonthatók, egyrészt azokra, akik a polgármesternek, másrészt azokra, akik a képviselő-testület frakcióinak adtak tanácsokat. Az ügyben szintén szereplő Czibula Csabáról, a VII. kerületi egykori fideszes alelnökről, az erzsébetvárosi gazdasági bizottság volt tagjáról Hunvald György elmondta, ő szintén tanácsadó volt.

“Ha ő a Piszkos Fred nevű kocsma tulajdonosa volt a kerületben, az hogy képzelhető el, hogy neki átfogó képe lehetett a vállalkozások működéséről?” – szólt a kérdés a volt polgármesterhez, aki azt válaszolta, hogy Czibula Csaba nyolc éve ezzel foglalkozott, és az iparkamarával is szoros kapcsolatot tartott. Tanácsot adott például a szórakozóhelyek nyitva tartásával és a kerületi vállalkozók parkolási szabályzatával kapcsolatosan – jegyezte meg.

Az interjúban szóba kerültek a kedvezményes lakáskiutalások is, amelyekről szólva Hunvald György közölte: a polgármesteri lakáskiutalási keretbe azok eshettek, akik semmilyen más jogcímbe nem fértek bele. Arra a felvetésre, hogy Gál György szeretője is így kapott lakást, úgy reagált: “nem tőlem kell megkérdezni ezt a kérdést, mert nem én javasoltam”.

A vagyonhelyzetét firtató kérdésre azt hangsúlyozta, hogy az ezzel kapcsolatos csúsztatások okozták neki a legnagyobb kárt. Elmondta, egy Peugeot 607-es, illetve egy Peugeot 807-es típusú autóval járt. Amit zároltak tőle – folytatta – az egy hétéves, másfél millió forint értékű Peugeot 807-es volt, egy 1996-ban vásárolt Jaguar, amelynek zároláskori értéke körülbelül egymillió forint volt, egy 200 ezer forint értékű Ford Mustang kasztni és egy 2,5 millió forint értékű, 34 éves Fiat.

Végül elmondta, mióta kiengedték az előzetes letartóztatásból, részt vett egy kerülettakarítási rendezvényen. Hozzátette, az emberek, akikkel találkozott, nagyon örültek annak, hogy látják, nincs börtönben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Hunvald biztos benne, hogy kiderül az ártatlansága, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. A Czibula Csaba ártatlanul pucolt el nagy sebességgel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Azon sem lepődnék meg, ha egy szisztematikusan összeállított jókora rágalmazás derülne csak ki Hunvaldról!
    A Hír Tv-ben történtek már ilyenek. nem 1x!
    Az mindenesetre nagyon gyanús, hogy ennyi ideig húzódik az ügye,mintha nem állnak meg a bizonyítékok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Azzé az nagydurranás lenne :D
    Világraszóló botrány !
    Soha senki nem moshatná le a megrendelés gyanúját !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. politikai indíttatássú hatalomátvételi ügy, a mai Wattamány banda a hatalmat akarta, megkapta, most már lazítanak de közben megy a hatalmi téboly a VII. kerületben iskola eladások, átjátszások és egyéb narancsos ügyek a Czibula tudta, azért lépett le, egy kerületi vállalkozó vádalkuval vádlottból a vád koronatanúja lett és az ő hasznát ma senki sem vitatja

    koncepció

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Valószínűleg soha nem fog kiderülni az igazság.
    Az ingatpiac igen sikamlós terep, nem véletlenül szeretik a maffiózók itt tisztára mosni na pénzeiket. Az ingatlanok árai nagy szórást mutatnak. Az ingatlanügyek ezért szolgáltatnak a politikai ellenfelek kriminalizálásához jó indokot, különösen akkor, ha az ügyészség egy pártközpontjából befolyásolható szervezet. Egy ingatlan értéke sem határozható meg objektív módon, mert a pillanatnyi értéket több tényező befolyásolja, amelyek között rengetek a szubjektív elem.
    Mindenesetre ebben a bírói szakaszban egyelőre már megbukott az ügyészség egyik vádpontja. Kérdés, hogy a következő ezapbanlesz-e még pártatlan bíró Magyarországon, vagy a bíróságok a politikai ellenféldaráló gépezet elemei válnak addigra. Volt már erre példa a magyar történelemben, s hogy ez megismétlődjön, ahhoz igen kedvező a csillagok jelenlegi állása. Hunvald ártatlanságát, ha valóban az, nagy valószínűséggel a Strasburg-i Emberjogi Bíróság fogja csak kimondani valamikor, ha egyáltalán megéli azt az időpontot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Ha valóban csak ennyit tudott összeszedni, akkor el fogják ítélni.
    Ahhoz, hogy felmentsék, nagyságrendekkel több kell. Ráadásul a saját klikkje sem áll ki mellette.
    Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. “r”! Nem kellene epét cserélnie?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Nem állja meg a helyét a “nem zöröga haraszt……”, ha se szél se haraszt, csak poltügyészség! El kell jönnie az igazság pillanatának egyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Budai árnyékra vetődött 2011. május 18. szerda

Valahol minden magyar esztergomi 2011. május 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos