Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyarok megvetik a homoszexualitást 2011. május 11. szerda 7:00 Forrás: FH

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyarok megvetik a homoszexualitást

Budapest – A magyarok leginkább a melegeket utasítják el, még a romáknál is nagyobb távolságot tartanak velük szemben – derül ki az ELTE Társadalomtudományi Karának kutatásából.

Az uniós finanszírozású Infotárs program keretében tavaly ősszel egyrészt ezer embert kérdeztek, másrészt – egy ötszáz fős külön mintán – az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében vizsgálódtak. A kutatás fő célja a helyi konfliktusok és konfliktusmegoldási stratégiák feltárása volt.

A magyarok leginkább a melegeket utasítják el, a válaszadók 67 százaléka azt, hogy meleg közeli hozzátartozója legyen, 65 százaléka, hogy közeli barátja legyen. 46 százalék nem szeretné, ha a szomszédjába költözne, 37 százalék pedig elutasítja, hogy ilyen identitású munkatársa legyen. Minél kisebb településen él valaki, minél alacsonyabb a végzettsége, annál elutasítóbb a melegekkel.

A romák esetében viszont fordított a helyzet: őket a nagyvárosi, iskolázottabb, jobb módú emberek utasítják el inkább. A válaszadók 21 százaléka állította, hogy nagyon fél a romáktól, 11 százaléka a Magyar Gárdától, 10 százalék az adóhatóságtól és ugyanennyien az araboktól. A nem létező pirézektől továbbra is tartanak 3 százaléknyian.

Egyetlen kedvező eredményt hozott a vizsgálat: a fogyatékos emberek elfogadottsága nagyon magas Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A magyarok megvetik a homoszexualitást, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. A pirézek szörnyűek !
    Azokban a réémes cipőikben meg felöltöikben ! Hogy a farmer-nadrágjaikról már ne is beszéljek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. És milyen hangosak…és állandóan lengetik a piréz zászlót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. És folyton kenyeret meg szalonnát esznek.Lilahagymával !
    ( Szörnyű dolog ezt látnia egy europeer embernek…hogy Karinthyt idézzem ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Olvassátok el Fischer Eszter pszichológus könyvét a homoszexualitásról, akkor talán megértőbbek lesztek.Mert a homoszexualitással születik az ember, a biológiai variációk egy fajtája és semmivel nem befolyásolható.Nem gyógyítható, mert nem betegség és nem lehet őket átnevelni.A felvilágosodott, humánus társadalom elfogadja őket, hogy ne legyen olyan nyomorúságos az életük..és még úgy is számos hátránnyal küzdenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Általában azok az emberek akik élete problémákkal teli, fogékony a másik hibáztatása. Ezt használják ki politikai erők és ugrasztanak ősze csoportokat. A homoszexuálisok egy kisebbség tehát a többség hajlandó elítélni. M.o. a tolerancia küszöb és szexuális felvilágosultság rendkívül alacsony tehát nincs min csodálkozni az eredményen. Szégyenkezni lehetne de akinek kellene ő nem fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Azért lemerem fogadni, hogy az Orbán kormány nem minden tagja nyilatkozna így, ha szabadon megtehetné.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Azért elég érdekes, hogy szinte mi vagyunk az egyetlenek az egész EU-ban, ahol ez még téma. Minden normális országban ezt elfogadják. Vajon mit csinál a parasztja, ha kiderül a gyerekéről, hogy más?Megveti?Kitagadja?Kitelik tőle….Én megértem ha nehezen dolgozza fel, hogy a gyerek meleg….de vegyék észre ez nem választás kérdése.
    A felvonulókat meg nem kellene megdobálni,még akkor sem ha nem mindegyik van épen ízlésesen felöltözve. Kérdem én, a kedves dobálózó nyugdíjas néninek ilyenkor nem drága a tojás…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Az emberi butaság, primitívség itt is megnyilvánul. Semmi megvetni való nincs a homoszexuális kapcsolatokban. Vannak barátaim, akik kulturáltan, diszkrét párkapcsolatban élnek, de ez a társaságban soha nem téma. Olyannak fogadjuk el őket, amilyenek. Egyébként végtelenül intelligens, diplomás emberek, akiktől csak tanulni (nem a szexualitást) lehet. Kifejezetten felüdülés a társaságuk. Nekem ilyen tapasztalataim vannak.
    Ők nem bűnözők, csak mások!
    Lehet, ha a Parlamentben ilyenek ülnének, akkor a napi politika is más lenne.
    A Fidesz eddig csak mocskolódni tudott a másik párt homoszexuális tagjával (aki nyíltan vállalni merte másságát), de álságosan a sajátjait takargatja. Pedig van köztük jócskán. Ugyan úgy, mint drogos képviselők. Itt is, az EU-ban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Az ítélkezők számára megemlítendő: hogy Ábrahám bibliai ősatya megvédte/megszabadította Szodoma lakosait a portyázó királyok fogságából, annak ellenére, hogy tisztában volt vele, hogy Szodoma polgárai súlyos bűnökben élnek. Nincs jogunk elítélni senkit életvitele miatt, a szabad akaratot azért kaptuk a Fennvalótól, hogy mindenki legjobb belátása szerint éljen vele. Nem gondolom például, hogy egy házasságtörő heteroszexuálist jobban el kellene fogadni, mint egy homoszexuálist. Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Sok a házasságtörő….a konzervatív szemléletben még mindig benne van, hogy ehhez ” a férfinak joga van”. A homoszexuálisokat/leszbikusokat meg elítélik. Teszik ezt annak ellenére,hogy (mint az előttem szóló Miamare is megmondta) az ő soraikban is akad szép számmal. Ez álszentség. Senki sem jobb a többinél, ami a magánéletét illeti. Attól, hogy nem heteroszexuális, még lehet jó ember, ahogy egy heteroszexuális is lehet rossz ember. Nem nemi identitás szerint kell értékelni az embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Én azokat vetem meg, akik a homoszexuálisokat vetik meg!
    Mert:
    - pszichológiai/pszichiátriai tény, hogy a homoszexualitást mereven elítélők, attól undorodók jelentős része latens homoszexuális, azaz nem vallja be magának, nem meri kiélni ösztöneit s ezért tűzzel-vassal írtaná azokat, akik ugyanezen vonzalmuknak bátran engedelmeskednek!
    - a homoszexualitás nem betegség (mint néhány – v.színűleg latens homoszexuális – tudós és egyéb, hozzá nem értő állítani merészeli), mindennapos jelenség az állatvilágban is, nem csak az emberek között;
    - a homoszexualitást, mint természet ellen való devianciát csakis az utód létrehozásának szándéka nélküli nemi kapcsolatban jelölhetnénk meg, de akkor mit kezdjünk a csakis “élvezeti/örömszerzési” jelleggel “elkövetett” nemi aktusokkal, meg a fogamzásgátlás évezredes technikáival?
    - a világtörténelem számos olyan kimagasló, az emberiségért sokat tevő személyiséget ismer, akik ugyan homoszexuálisok voltak de – mint mondani szokás – “nem ezért tiszteljük őket” (neveket nem sorolnék);
    - a világtörténelem számos olyan heteroszexuálist ismer, akik azonban mindent megtette annak érdekében, hogy minél több ember pusztuljon el;
    - a homszexualitást “hivatalból” elutasító/üldöző egyházak kebelén belül elképesztően sok a homoszexuális, kik ráadásul még a pedofília bűnébe is gyakran esnek;
    - több tucatnyi homoszexuális ismerősöm közül mindösszesen EGY van, akit legszívesebben börtönbe juttatnék, míg a hetero ismerőseim közül minimum tucatnyit!
    Na erről ennyit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Szendam kimondta azt ami tény. Én is rengeteg olyan emberrel találkoztam aki zsigerből undorodik mindentől ami a homoszexuálisokkal kapcsolatos.
    Ha valaki fiatal és bulizós, modern életet él, akkor miért fél megnézni egy travi show-t/amiben nincs semmi szex/? Talán fél a saját érzéseitől? Egy saját érzéseivel 100%-ban tisztában lévő ember nem fog onnan elrohanni. Megnézi, azt annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Üzenet a náci történelemhamisítóknak 2014. január 23. csütörtök | AN

A németek csak bevonultak a szövetségeshez 2014. január 2. csütörtök | AN

Kisfiúkat kasztráltatott a katolikus egyház 2012. március 17. szombat | MTI

Posványos mondatok Tusványoson 2011. július 23. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos