Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még 5 nap van hátra a világ végéig 2011. May 16. Monday 3:29 | Rákócza Richárd Forrás: AN, Family Radio, Wikipédia

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még 5 nap van hátra a világ végéig

San Francisco – Lassan egész Amerikát bejárja Harold Camping keresztény igehirdető és a Family Radio folyó hó huszonegyedikére jósolt világvégéjének híre. Akik azonban valami nagy megrázkódtatásra számítanak, a prédikátor szerint csalódni fognak.

Az Ítélet Napja sokak számára eseménytelenül telik majd el, állítja Camping, észre sem fogják venni, hogy valami különleges történik, lévén egy folyamat kezdődik el; aznap az igazak üdvözülnek és mennek a mennybe, a többieknek azonban még itt, a Földön el kell szenvedni a végórákat. Az igazi tűzijáték csak október táján kezdődik.

Az evilági dolgok végére egy teljes teológiai tudományág, az eszkatológia épül, amely a halállal mint köztes állapottal, mennyországgal és pokollal, az Utolsó Ítélettel és általában az isteni célkitűzések beteljesítésével foglalkozik.

A középpontban természetesen Krisztus második eljövetele áll, a holtak feltámadása, az igazak elragadtatása, a többiek számára a nagy megpróbáltatás (a Nagy Nyomorúság), ezt követően pedig a Millenium – vagyis Krisztus ezeréves királysága itt a Földön, a béke birodalma következik.

Harold Camping számmisztikán alapuló eszkatológiája öthónapos átmeneti időszakot tételez fel az igazak mennybemenetele – május 21-e – és a jelenlegi világegyetem megsemmisülése – október 21-e – között. A keresztény teológiában a megváltás érdem nélküli, hit által Isten kegyelméből adatik, pusztán jó cselekedetekkel nem lehet elérni, kiérdemelni. Hitből és nem cselekedetekből van az üdvösség, ajándék a bűnbocsánat és az örök élet. Aki hisz, az üdvözül. Hitből, hogy ne cselekedetekből legyen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az embernek nem kell saját erejéből megváltoznia, hogy kiérdemelje Isten kegyelmét és a bűnbocsánatot, hanem csak hit által el kell fogadni Jézus Krisztus helyettesítő áldozatát. Isten Jézus Krisztus igazságát (igaz voltát) a hívőnek tulajdonítja, és utána Isten lesz az, aki  ahívőt megváltoztatja, a vele való személyes közösségben megtisztítja, megszenteli. Nem a törvény, hanem a kegyelem által. A törvény igaz és jó, de nem a törvény cselekedeteiből van a megigazulás. A törvény Krisztusra vezérlő Mester, amely megmutatja, mi a jó, és mi a rossz, és bebizonyítja, hogy senki nem képes a törvényt megtartani, és saját erőfeszítései révén üdvözülni. Krisztus áldozatára, megváltására van szükség, hogy az ember az eredendő bűn alól, és saját bűneitől megszabaduljon, és ne a pokolba, hanem a mennybe jusson. Annyit kell tenni érte, hogy az ember beismeri Isten előtt a bűnös voltát, megbánja és megvallja, majd elfogadja Krisztus helyettesítő áldozatát, és megvallja a belé vetett hitét. Amikor ez megtörténik, a bűnbocsánat azonnal megtörténik, a hívő ember üdvözül. Nincs többé kárhoztatása Istentől.

Hogy mit kellene megváltoztatnunk május 21-ig? Hinni Jézus Krisztusban, elfogadni Őt Megváltónak, és erősíteni a személyes közösséget Vele. Elfordulni a bűnöktől, amely a megváltás, a bűnbocsánat és az újjászületés után már lehetségessé válik. Az ember hatalmat kap arra, hogy Isten fiává legyen, és felszabaduljon a bűn uralma alól. Isten szeretete megváltoztatja az embert, és helyreállítja a beteg szívét. A mindenki által ismert igevers szerint, Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte, hogy aki hisz Őbenne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

A kérdésre a Family Radio, amely önmagát nem minősíti egyháznak, nem sok választ ad. A világvégével való riogatást nem kíséri nagy evangélizációs program, amely az embereket igyekezne megmenteni a kárhozattól. Annyi bizonyos, hogy Camping szerint az összes létező egyház hitehagyott, ezért nem is szabad foglalkozni az ő tanításaikkal. A lényeg szerinte, hogy minél többet tanulmányozzuk a Bibliát, ami igaz, és aztán hallgassuk a Family Radiót, amelynek a hanganyaga a neten magyarul is hozzáférhető.

Camping voltaképp azt szeretné, ha mással nem is nagyon foglalkoznánk a hátralévő néhány napban (plusz öt hónap?). Ha igaza lenne, valóban nem is lenne értelme semmi másnak. Tanulmányozni, mi fog történni. Az Amerikai Népszava a hátralévő időben is azon lesz, hogy minél sokrétűbb képet adjon a világ végéről alkotott eddigi elképzelésekről. A hátralevő napokban a keresztény eszkatológia alapján a világvégére vonatkozó bibliai kijelentések alapján a világvége csodálatos és rettenetes történéseiről igyekszünk adni egy átfogó képet. Mert világvége lesz, csak nem tudjuk mikor. Minden valószínűség szerint nem május 21-én. Készülni viszont érdemes rá, mert a Biblia szerint úgy jön el az a nap, mint a tolvaj. Amikor senki nem számít rá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék: , , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Szerintem a világvége akkor lesz mikor a Nap vörös óriás lesz, bár még ez sem a vég, csak a belsö naprendszer bolygói semmisülnek meg. Addig meg van jó pár millió év. Reményeim szerint az emberiség addig talál lakható bolygókat. Habár Stephen Hawking szerint kár volt olyan szondát küldeni a mélyűrbe, ami tartalmazza a Föld koordinátáját, az emberi civilizáció adatait. Mert ha egy fejlettebb faj találja meg, leigázza a földet. Ugyan úgy ahogy mi csináltuk az aztékokkal, indiánokkal, és Afrika népeivel. Mitöl lennének mások?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Szerintem igaza lehet:
    Magyarországon már körvanalazódik a Demokratikus Világ vége !
    ( Ne tévesszük össze : Nem ” Demokratikus Világ-vége ” az amire gondolok, sőt.Ellenkezőleg :D…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. már kezdem irigyelni az amerikát,- ők már tudják, hogy csak 5 nap….. mi meg lassú halálra vagyunk ítélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Geyza, :D :D
    simplemind ugyancsak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. A világvége a következő ősrobbanás előtti galaktikus összehúzódás lesz, amikor minden galaxis egyeselül, majd mikor a nyomás legyőzi a gravitásiós erőt, akkor 2nd nagy bumm. :) De egyenlőre még tágul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Jöjjön csak a messiás. Lesz Neki mondandóm bőven!
    Várjunk csak……..
    Nem Viktor az új messiás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Világvége annyiszor hallottam már minden honnan e szót de nincs mögötte semmi
    ráfogták a Majákra Nostredamusra és nem következett be sose
    de ami bekövetkezhet világ égés esetleg a második Pangea
    egy erős napkitörés utáni óriási áram szünet a földön

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Hát ez nem jött be nekik :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A többség nem hisz a világvégében 2012. May 2. Wednesday | AN

A maják földjén is várják a világvégét 2011. December 21. Wednesday | RR

Mára ígért világvégét Harold Camping 2011. October 21. Friday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos