Ronai and Ronai
AMERIKAI

Távozik a jemeni elnök 2011. április 25. hétfő 9:54 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Távozik a jemeni elnök

Szanaa – A jemeni kormány elfogadta azt a tervezetet, melyet a többi, arab félszigeti állam dolgozott ki a belpolitikai válság rendezésére. Ennek egyik eleme, hogy Szaleh távozik a hatalomból.

Az Öböl Menti Együttműködési Tanács- melynek Jemen nem tagja- azzal a céllal dolgozta ki akciótervét, hogy meggátolja az ország még nagyobb mértékű káoszba fulladását. Mivel egyre inkább kicsúszott az irányítás az amúgy sem erős központi kormányzat kezei közül, az vasárnap elfogadta a tervet.

Ennek értelmében az elnök átadja hatalmát egy hónapon belül, illetve megállapodást írnak alá az ellenzékkel. Cserébe Szaleh elkerüli a felelősségre vonást. Az államfő mandátuma 2013-ban lejárt volna, meg is ígérte, hogy aztán nem indul több ciklusért, de ezt a forrongó jemeni utca már nem fogadta el.

Jemenben az év eleje óta óriási tömegtüntetések vannak, amikben sok ember életét vesztette. Az egyik legszegényebb arab országot 32 éve irányította Szaleh, miközben egyes területeken megerősödött az al-Kaida és egyéb szervezetek, mivel a lakosság nyomorában egyre kevésbé bízott a szanaai hatalomban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos