Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismét véres volt a péntek Szíriában 2011. április 29. péntek 19:40 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismét véres volt a péntek Szíriában

Damaszkusz – Legkevesebb 42 ember halt meg a már szokásosnak mondható pénteki tüntetések alkalmával Szíriában.

A legtöbb halálos áldozat ismét Deraa városában lehet, ahol szemtanúk és jogvédők szerint a hatóságok ismét éleslőszerrel lőttek a demonstráló tömegre.

Tüntetések voltak a fővárosban is, ahol könnygázt vetettek be a hatóságok az elégedetlenkedők ellen.

Deraa városát hétfőn támadták meg tankokkal és mesterlövészekkel a hadsereg egységei. Azóta a város, ahol márciusban először kezdődtek a tüntetések, katonai blokád alatt van.

Az állami televízió nem szól a több tucat pénteki halottról, mindössze attól hangos a kormány ellenőrizte média, hogy négy katonát megöltek egy ellenőrzőpontnál Deraaban. Eközben jogvédő szervezetek információi szerint már 500 fölött jár a halálos áldozatok száma a hetek óta tartó tüntetések kezdete óta.

A civil áldozatokkal arányosan nő a nemzetközi felháborodás Asszad rezsimje ellen. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elítélte az erőszakot 26 szavazattal, 9 ellenében és 7 tartózkodással. Az Egyesült Államok és az Európai Unió is szankciókat tervez Szíria ellen.

Deraa városában az utóbbi napok katonai akcióiban több tucat civil lakost öltek meg. Az utcákon még mindig sok holttest hever, mivel azokra is lőnek, akik esetleg elszállítanák őket. A BBC helyiek közlésére hivatkozva azt állítja, a városban nincs víz, áram, és a telefonhálózat sem működik. Szerdán 200 Bász-párti képviselő mondott le, így tiltakozva az uralkodó párt erőszakos fellépése ellen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos