Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sok halott Szíriában 2011. április 22. péntek 11:16 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sok halott Szíriában

Damaszkusz – Több tucat embert lőttek agyon a kormány fegyveres erői, a pénteki ima után utcára vonulók közül.

Homszban, az ország harmadik legnagyobb városában van a legkomolyabb készültség, mivel ez a város volt eddig is a legnagyobb és legvéresebb tüntetések központja.

Ugyan Bashar al-Asszad formálisan bejelentette az évtizedek óta érvényben lévő szükségállapot megszüntetését, a hatalom ettől még feltehetőleg nem fog válogatni az eszközökben. Hivatalosan a békés demonstrációkat is engedélyezték, és újabb reformokat helyeztek kilátásba a kormány részéről.

Egyes értesülések több tucat halottról szólnak országszerte. Ellenzéki aktivisták egy 43 nevet tartalmazó listát állítottak össze, akik szerintük a mai tüntetések alatt vesztették életüket. Homszban szemtanúk szerint válogatás nélkül mindenkire lőttek a biztonsági erők. A kurd többségű északi területeken is demonstráltak, ott kormánypárti tüntetőkkel is összecsaptak az ellenzékiek.

Az Al-Dzsazírának nyilatkozó kormányszóvivő szerint, ha lőttek is a szír katonák és rendőrök, azt csakis akkor tehették, ha először a zavargók tüzeltek.

Egyes jogvédő szervezetek szerint máig legkevesebb 200 ember vesztette életét a hatóság kemény fellépésének köszönhetően. A Human Rights Watch szerint politikai foglyokat kínoznak sok szíriai börtönben.

Az alábbi videón a mai homszi, damaszkuszi, illetve egyéb városokban lezajlott események láthatók, ahogy tüzet nyitnak a tüntetőkre. Figyelem, a videó véres jeleneteket is tartalmaz!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos