Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán ismét vihart arat 2011. április 18. hétfő 22:42 | Sophie Noachovitch - Nouvelobs.com

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán ismét vihart arat

Európa – A jelentős európai sajtóorgánumok, de valójában a francia és német konzervatív kormányzati körök is döbbenten, sőt felháborodottan fogadták a hírt, hogy a magyar parlament megszavazta Orbán Viktor saját, különbejáratú alkotmányát, amely minden ízében ellentétes annak az Európai Uniónak az alapértékeivel, amelynek soros elnökségét ebben a félévben – egy furcsa véletlen folytán – éppen ő látja el.

Ebben a végtelenül hosszúnak tűnő sorban talán az első a nagy múltú francia Nouvel Observateur baloldali liberális hetilap internetes változata volt, amely Thomas Schreiber magyar származású újságírót, a kelet-európai térség ismert politkai elemzőjét, Daniel Cohn-Bendit európai parlamenti képviselőt és egy francia szocialista párti vezetőt szólaltatott meg.

Az április 18-i keltezésű cikk a következő felütéssel – szaknyelven leaddel indít: „Úgy látszik, ma már lehetséges úgy betölteni az Európai Unió soros elnöki tisztét, hogy közben az ember lábbal tipor minden közös értéket, amelyet ez a politikai közösség a magáénak vall. Mindenesetre ezt bizonyítja ez a mai nap, amelyen a magyar miniszterelnök a parlamenti kétharmados többségével elfogadtatta azt a szöveget, amelyet a magyar média csak Orbán-alkotmánynak csúfol. Ez az alaptörvény 2012. január 1-jén lép majd életbe.”

„Annyi bizonyos, hogy Orbán soros elnöki viselkedése legalábbis meglepő” – vélekedik uyganerről Thomas Schreiber. „Az egyik hibát a másik után követi el, a médiatörvénytől kezdve egészen a jelenlegi alkotmányozásig. Igaz, hogy az új magyar alaptörvény élesen szembemegy a plurális demokrácia nyugati felfogásával, de Orbán Viktor másképp látja a demokráciát, s minden ezzel kapcsolatos kritika lepereg róla, teljesen hidegen hagyja őt.” Schreiber szerint a kritikai megjegyzésekről Orbán azt tartja, hogy azok Magyarország ellenségeitől érkeznek, akik csak ártani akarnak országának.

„Amikor Orbán Viktor 2010-ben kétharmados többséghez jutott a parlamentben, az olyan volt, mint egy forradalom. Attól kezdve azt csinál Magyarországgal, amit csak akar, még akkor is, ha távolról sem tudhatja maga mögött a magyarok többségét” – mondja Schreiber.

„Szerintem az Unióban nem csak az államok gazdasági együttműködését kell látni, hanem bizonyos politikai konvergenciát is” – mondja a lap hasábjain Jean-Christophe Cambadélis, a francia szocialista párt nemzetközi titkára. „Márpedig ez az alaptörvény szembemegy az európai értékekkel.” Szerinte egyébként mind az európai parlamentnek, mind a Barroso által vezetett végrehajtó testületnek komolyan kellene foglalkoznia a magyar alaptörvénnyel.

„Meglehetősen paradox helyzet az, ha valaki éppen betölti az Európai unió soros elnöki tisztét, miközben ilyesfajta alapvetést fabrikál” – mondta Cambadélis. „De mindez nem új, hiszen már többször is vitába keveredtünk Orbán Viktor kormányával. Mit akarhat ezzel az örökös túllicitálással, a provokációval és a szakítás politikájával? Ezt a helyzetet tisztáznunk kell magyar barátainkkal.”

„Ez egy botrányos alaptörvény, amely csak a hagyományos családban élő katolikusokról szól. Mindenki, aki ettől különbözik, ki van zárva belőle” – mondja Daniel Cohn-Bendit. „Annyi bizonyos, hogy júliustól, Orbán elnökségének lejárta után éles vitát fogunk erről folytatni a strasbourgi európai parlamentben.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 20 szavazatból)
Orbán ismét vihart arat, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Kösönjük Danny!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Hat igen, mindenki hulye, csak mi nem, igaz, viktor?
    En mar rajottem, mi a baj:
    ovi egy lemming, es most vezeti a csapatot a tengerbe, ahol addig uszunk, amig bele nem fulladunk.
    De mindenki mas a hulye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  3. Hú wazze csak ki ne rúgjanak minket Főuraink miatt !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. timea :D :D :D
    Geyza, én bízom benne, hogy van ott olyan aranylábú center, aki úgy rúgja ki Magyarországot, hogy mi fennakadunk a hálón, csak a Führer száll túl az alapvonalon. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. majd a Kormánybohóc erre is rávágja hogy azok csak európai szocik akiket megtévesztettek a hazaáruló hazai szocik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Geyza, ez még
    ateista
    kommentje volt a kormányzati szintű gyurcsányozás kapcsán:”Ezek az idióták ha menekülnek az őket elkergető emberek elől akkor is képesek lennének azt állítani hogy azért voltak a tömeg előtt mert ők vezették a csapatot.
    Úgy belejöttek a hazudozásba,hogy túltesznek Háry Jánoson.”
    Összecseng a véleményeddel. Meg asszem, sokunkéval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Jaj, milyenek vagytok mar…fitykesz most inditja el a nepet a feny fele, hogy beleolvadhassunk az elizeumba…reszleteket nem tudok, lehet, hogy a Halley-Bopp ustokos csovajaban fogunk utazni, mert az eleg gyors es fenyes.
    Majd meglatjak akkor europaban, hogy megint nekunk volt igazunk!!
    Magamnak meg lovok egy pizsit:)
    Jo ejt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. bonhomme:
    szószerint azt mondotta a Kormány bohóc, kis elnyomott cinkos félmosollyal, oldalt tartott kézzel magamögé legyintve, amikor a Média-törvény kapcsán a brüsszeli külügyminiszter elkezdett kérdéseket feltenni , hogyaszongya :
    ” ÁÁáá…hát az csak a belga Szocialista Párt tagja…”
    ( Úgy várta volna az ember hogy még hozzáteszi : ” Vagyis az egy senki “.
    De valahogy meggondolta magát )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. timea szabo : bye :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  10. asszem, timea szabo példáját kéne követni, de még elolvasom az új FSP-cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. én is megyek hónyálni….byez :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Jó, mi?
    http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9461000/9461203.stm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Azért ez a Cohn-Bendit nem egy semmi pasas! Az EUP közgyűlése elé akarja vinni az Orbán-tákolmányt? Hát nem tanult semmit a korábbi ballépéséből, amikor bírálni merészelte a magyar médiatörvényt, s horribile dictu magát Orbán Viktor Mihályt? Hát nem volt elég, amit ezért a magyar pártsajtótol kapott? Hogy a “közszolgálati” tévé nem csak pedofil múltját “leplezte le”, de “híven bemutatta”, mennyire “képtelen” válaszolni a “kényes” kérdésekre?
    Már látom magam előtt D. C-B. magyar tákolmánnyal kapcsolatos EUP-fellépéséről szóló szalagcímeket:
    Magyar Nemzet: “Az európai liberálbolsevizmus láncos kutyája ismét Hazánkat és szeretett Miniszterelnökünket támadja!”
    Magyar Hírlap: “Kón rárontott a magyar népre! A hazai posztkommunisták pedofil bérence nem nyughat!”
    Magyar Televízió: leleplező videófelvételt mutatnak be Daniel Cohn-Benditről, melyből kiderül, hogy D. C-B. a beszéde előtt néhány évvel személyesen találkozott Gyurcsány Ferenccel.
    Magyar Rádió: stúdióbeszélgetés Deutsch Tamással, a Fidesz EP-képviselőjével, melyben D.T. kijelenti, hogy nem kell foglalkozni Cohn-Bendittel, az EP-ben is mindenki únja már az állandó szájtépését, meg azt a mániáját, hogy minden miniszterelnöknek nekitámad (lásd: S. Berlusconi)
    …. és a többi …. és a többi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. A Magyar Köztársaságnak már mindegy, az a fülkeforradalom kikiáltásának napján már elveszett.
    Kiváncsi leszek azonban, hogy az Európai Néppárt meddig vállal sorsközösséget és szolidalitást egy XXI. századi neohorthysta hatalommal, s mit lép a Néppárt többségét bíró EU a saját védelmében, mert a történelemből már jól tudjuk, hogy az ilyen métely gyorsan terjed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Kedves EdCarping! ez a hatalom nem XXI. századi. Ez középkori. A fidesz despotikus hatalma a polgári forradalmak előőtti modelt követi. Despotizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Isten! Vidd magadhoz az orbánt, minket pedig hagyj béksségben élni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Nyul György!

    Rossz helyre küldöd!
    Az van írva, hogy:… Nem megy oda be semmi tisztátalan!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Egy javaslat és egy Jövőkép Orbán Birodalmáról!

    gusztavnagy
    2011. április 18. hétfő
    16:25
    Szégyen reánk!
    Szabadságunk nem vívtuk ki!
    Eszembe jutott valami! Emberek ! Ha már annyi mindent át keresztelnek Budapesten, javaslom eme magasztos napon jelöljünk ki egy nevezetes helyet, mondjuk egy kilátót, ahonnan mindenki jól kiláthat és egyébként Orbán nevéhez és ténykedéséhez köthető, ugyanakkor jól kifejezi nagy nemzetépítő
    elgondolásait!
    Hogy ne csigázzam tovább, én meg is találtam a helyet!
    Szavazásra kellene bocsájtani!
    Tehát legyen Budapesten az Erzsébet téri Gödör neve mától “ORBÁN KILÁTÓ!”
    Ezután ha valaki le megy oda, tudni fogja kinek jóvoltából teheti, és ha szemeit az ég felé emeli, még jól ki is láthat belőle!
    Na és még egy hogy vezérünknek méltó emléket állítsunk,
    Orbán Örök dicsőségére küldöm egy korábbi cikk alá irt Viktor és országa ábrázolásomat!
    gusztavnagy
    2011. március 22. kedd
    21:06
    EMBEREK!
    Megéljük még, hogy lesz egy új Sztálin, akarom mondani gigantikus Orbán szobrunk egy totálisan átépített nagyváros több száz hektáros főterén, a dísztribünnel szemben egy gigantikus méretű korona formájú új államvallás-templom szomszédságában!
    A téren Milliós tömegek fogják hódolatukat kifejezni homlokuk földre kényszerítésével a nép, mit a nép! a világ vezére előtt!
    Országunk oly nagy és dicső lesz hogy, határaink egyfelől a testvéri Észak Korea, másfelől a szintén testvéri Venezuela határa lesz!
    A dísztribünön meg ott fog állni Bölcs Vezérünk hófehér elől-hátul összekötött kezeslábasba acsarkodva fogja kiadni a parancsot, hogy kényszerítsék térdre azt a böszme nagy óriást, aki ugyan hasonlít rá, de nem akar előtte térdre borulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. http://egymillioan.blog.hu/2011/04/18/ne_irja_ala_pali_bacsi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. A Fidesz hatalomszerzése, a stílus, a módszerek azonosak a Hitleri hatalomszerzéssel.A weimari demokrácia sorsával. A II. világháború között Magyarország jobbra tolódásával.Ha tetszik, ha nem, harcolni kell a szabadságért, demokráciáért, mert amit ölbe kaptunk, nem becsültük meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Geyza 23:24
    Véletlenül nyomtam mellé, bocs.
    timea szabonak :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. …..a nagyvezir azért hozta létre a saját orbáni-fideszi alkotmányát,állampolgársági törvényét, a mágánhadseregét, a TEK-et, hogy a beteges nagyhatalmát megszilárditsa.Hogy ez hova vezet, azt már a történelemből számtalanszor láthattuk, de addig a MAGYAR népnek kell ezt megszenvedni.Az egyik legszomorúbb dolog az, hogy gerjesztik a zsidó gyűlöletet, másolják a kommunizmust, a fasizmust,nácizmus eszméit!
    Ezzel szégyent hoznak a VALÓDI Magyar emberekre, akik a békében éltek a szomszédaikkal.
    Ennek a vége szomorú lesz.
    Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. “Ezt a helyzetet tisztáznunk kell magyar barátainkkal.”
    Könyörgünk, csak minél előbb!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Kedves Nyul György! Ami ma Magyarországon történik, az sajnos nem középkori, hanem XXI. századi törénés. Az orbáni világa a két világháború közötti időszak és a bolsevizmus eszmevilágának egyvelege, s valamilyen módon mindkettő a moderkori diktatúrák világa.
    A fülkeforradalmárok jól tudják, hogy ma már nem lehet a középkori viszonyokat visszahozni , de nem is érdemes. Azt viszont jól megtanulták a Bibó Kollégiumban, hogy a király nélküli királyság horthy-féle intézményrendszere, elegyítve a hatalomgyakorlás egyes bolsevik technikáival nagyobb előjogokat és hatalmat jelent, mint középkori viszonyok között királynak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Fiúk-lányok! Van egy másik érdekes cikk a témában:
    http://nepszava.com/2011/04/velemeny/washingtonbol-nezve.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Nem csoda, hogy minden haborut elvesztett az orszag! Meg 1 boritekot se tudnak rendesen megcimezni, meg egy Orbannak is bedolnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. fidesz.hu: “válasz” a német kritikára: Nem avatkozhat be Németország a magyar alkotmányozásba.
    (Nabazmeg! ha ebből sem értenek… Képesek még Németh Zsoltot is megdöbbenteni! – de Orbánnal azért nem tudnak mit kezdeni, ugye?! Mi kell még, hogy megércsék, hol lakik a zúristen?! Hiszen Magyarországról sem szólhattak bele a tákolmányozásba, hát akkor mit gondolnak ezek a németek?)

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/04/19/Peticio_-_oszt_jo_napot/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. dr. dolmany ferenc

    Kérem – nagyon régi mondás – ” Ki szelet vet ,vihart arat ! ” A “vetés “- a választási kampány volt ,ami azóta folyamtosan történik, az pedig az “aratás”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Reménykedem benne ez lesz az utolsó ez a vihar el is fújja örökre.Elég volt belőle több kárt csinált 1 év alatt újra mint a Kádár 40 év alatt.
    Nem kívánom azt sem vissza soha többé de ez sem kell.Normális országban akarok végre élni.Bemutatták azt teljesen mindegy ellenzékben vannak vagy hatalmon NEM ALKALMASAK SEMMIRE!Tűnés örökre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Nemzet Gojostola 2011. április 21. csütörtök | Föld S. Péter

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos