Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem vádolják meg a véderősöket 2011. április 25. hétfő 19:10 Forrás: Stop.hu

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem vádolják meg a véderősöket

Eger – Mint ismeretes, az Egri Városi Bíróság hétfőn megszüntette a garázdaság szabálysértés miatt indult eljárást azokkal szemben, akiket a Véderő gyöngyöspatai táborában vett őrizetbe a rendőrség pénteken. Lévai Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a kirívó közösségellenes magatartás megvalósításához nem elegendő a terepszínű ruha. A rendőrség jogi képviselője fellebbezett a döntés ellen, ezért az ítélet nem jogerős.

A nyolc vádlott és védőik az ítéletet tudomásul vették. Másodfokon a Heves Megyei Bíróság dönt az ügyben. A rendőrség képviselője a tárgyaláson azzal érvelt, hogy a vádlottak a roma kisebbség lakhelyének közelében, demonstratív, provokatív módon a Véderő mozgalom tagjaként, egységesnek látszó egyenruhában jelentek meg. Ezzel kirívóan közösségellenes módon riadalmat és félelmet keltettek a helyiekben, s ezzel megvalósították a garázdaság szabálysértését.

A vádlottak közül hárman nyilatkoztak úgy, hogy a Véderő tagjai, illetve egyikük azt mondta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjaként szimpatizál a szervezettel. Ugyanakkor valamennyien elutasították a garázdaság vádját. Mindannyian azt mondták, hogy senkivel nem keveredtek szóváltásba a helyszínen, illetve semmi olyat nem tettek, ami félelmet kelthetett volna.

Eszes Tamás, a Véderő “megbízott parancsnoka” vallomásában hangsúlyozta: a magánterületre meghirdetett, hon- és önvédelmi ismereteket oktató tábor megnyitását megelőzően egyeztettek és terepbejárást végeztek a rendőrséggel, a helyi önkormányzattal, sőt a kisebbség képviselőivel is. Ha bűncselekményre készültek volna, a rendőrség nem asszisztált volna ehhez – vélekedett.

Szerinte, amennyiben ők riadalmat keltettek, akkor a szintén terepszínű ruhát viselő horgászok és vadászok is félelmet kelthetnek bárkiben. Olyan jogszabályt sem ismer, amely tiltaná, hogy magánterületen terepszínű ruhában jelenjen meg.

Lévai Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a kirívó közösségellenes magatartás megvalósításához nem elegendő a terepszínű ruha. Azt csak aktív módon, provokatív kötekedő magatartással lehet megvalósítani. Márpedig arra utaló rendőri jelentés nem készült, miszerint “az eljárás alá vontak” bárkit is fenyegettek volna.

A szabálysértési eljárás mellett a szabálysértési őrizetet is megszüntette a bíróság. Ezt követően a nyolc vádlottat szabadlábra helyezték. A tárgyalást követően a véderősök, mintegy 20-30-an katonai alakzatban álltak fel a bíróság egri épülete előtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. 1921, München – Az SA-nak alakulásakor a feladata az lett volna, hogy az NSDAP hivatalos gyűléseit védje és őrizze; azonban tovább fejlődött és a politikai ellenfelek megfélemlítését végző harci szövetséggé lett.

    1933, Berlin – SA-csapatok önhataltmúlag házkutatásokat és letartóztatásokat hajtottak végre.

    2011, Magyarország – Manapság, úgy látszik, ez gyorsabban megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Senki nem gondolta percigse komolyan hogy bármi is lessz az ügyből.
    Csak a Külföld elaltatására kellett ez a letartóztatási színjáték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. A nagymamám azt mondta erre: “Egy a kutya, csak a nyakravaló más.” Bölcs az én nagymamám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Viszont várhatóan jól megfogják hurcolni az intézkedő rendőrőket.
    Mertugyebár ha a nácikat felmentik, akkor a rendőr jogszerűtlenül intézkedett.
    ( Nem lehet az sem véletlen hogy jópár éve Eger volt a magyar meg nemmagyar skinhead.-ek főhadiszállása )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Szabad az út a 2. (magyar) fasizmus felé. Polgárháború ante portas. A világot meg kicsit se érdekli. Legjobb esetben, ha már elegen meghaltak, de főleg, ha már neki is kényelmetlen-veszélyes lesz, talán akkor kénytelen-kelletlen megtalálják a módját a “világ fejlett demokráciái” a beavatkozásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Amíg a kormány ellenzékéhez tartozó politikusok előzetes letartoztatását eredményező ügyekben és megvádolásában oly sikeres rendőrség és ügyészség az újnácik esetében nem tud, vagy nem akar tovább lépni a garázdaság vádján, addig minden alkalommal ilyen ítéletek fognak születni. Jobb lenne az országnak, ha a rendvédelmi szervek a gyülöletkeltők és a valós bűnelkövetők elleni hatékony fellépésre fordítanák az energiájukat a politikai megrendeléseknek való, görcsös teljesítése helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Nem jogszabályba ütköző rendfokozati jelzéseket használni, nyilaskeresztes karszalagot viselni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  8. Cirkusz. Ezek a kis tesói a fidesznek!Ebbe a kategóriába tartozik Vonától kezdve minden szélsőséges. Csak nem fedhetik fel a lapjaikat.Ez a letartóztatás csak a külvilágnak szólt,nem kell komolyan venni.
    Meg vagyunk vezetve, de rendesen kérem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Kovács Sándor

    Én nem láttam nyilaskeresztes karszallagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Kovács Sándor

    bocsi a hibáért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Kovács Sándornak,
    Bocsi. Te elfelejtetted megnézni a fenti képet. Igaz csak fél nyilaskeresztes szalagot visel a sturmfbanfűrer, kereszt nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  12. Tisztelt Egri Bíróság!

    a Bíróság előtti katonai alakzat , az a horgászok, vadászok általános megjelenési formája!?
    Kérem mi kiállunk akkor a Bíróság mellett amikor a hatalom diktálni akar a bíráknak, de kérem ne nézzék már hülyének az állampolgárokat!
    Ha a Bíróság előtt fel lehet venni a katonai alakzatot meg árpádsávos karszalagot a pecázáshoz, akkor azt kívánom az egri bíráknak, hogy Ők legyenek az első méretes potykák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Miért vádolták volna meg a véderőt és hasonszőrű társaságot?
    Lehet,hogy csak ők állnak ki /majd/ O.Viktor és társai mellett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. “Nem vádolják meg a véderősöket ”

    egyik oldalról azt mondom nincs is miért!
    hogy félnek a romák ha meglátják Őket?
    mikor lopni, gyilkolni, rabolni, késelni, támadni kell nem félnek???
    ok nélkül csak nem verik őket halomra!
    másfelől el kell ismerni a törvény sajnos nem engedélyezi a működésüket!
    részemről kifejezetten örülnék ha sűrű egymásutánban cirkálnának a házunk körül. Csakis és csakis azért hogy megvédjenek a bűnözőktől!!! Ha cigány, ha magyar!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Kovács Sándor,
    Igaz ezen a képen csak árpád sávos karszalag látszik, de Eszes Tamás már tetszelgett nyilaskeresztes karszalaggal. Nem tudom megítélni, hogy ezen a karszalagon van-e nyilaskereszt, mert nem biztos, de akár lehet is.
    Azt elismerem, hogy a pénteki rendőrségi rajtaütéskor nem viselt Eszes Tamás ilyet, de nem titkoltan vall olyan nézeteket, illetve visel tiltott önkényuralmi jelképet, amiért a magyar jogszabályok egyelőre elmarasztalóak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  16. csa-csa,
    1933-ban nagyon sokan vélekedtek így az SA-ról Németországban. Néhány év alatt gyökeresen megváltozott a véleményük. Igaz 1934-ben az SA-t gyakorlatilag megsemmisítették, de helyette más szervezetek “tartottak rendet”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Röhejesek ezek a nagy magyarok amerikai bomberdzsekiben meg izraeli terepszínű ruhában, ahogy isszák az amerikai kólát meg falják a hamburgert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos