Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy: Schmitt az új Kazinczy 2011. április 6. szerda 13:50 | AN Forrás: FH/Kisalföld

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy: Schmitt az új Kazinczy

Győr – Az utóbbi esztendők fejlesztési eredményeit is komolyan veszélyezteti a Fidesz gazdaságpolitikája – erről is beszélt Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke Győrben. Az MSZP folytatta részországgyűlésekből álló programsorozatát. Ennek keretén belül a szocialisták a vidéki nagyvárosokat keresik fel.

Magyarországnak helye van az unióban – mondta Mesterházy Attila Győrben. Az MSZP elnöke a párt győri részországgyűlésén beszélt erről. Úgy fogalmazott, hogy noha Magyarországnak helye van az unióban, s tud is csatlakozni a fejlett nyugat-európai országokhoz, a Fidesz letért arról az útról, amely ezt lehetővé tenné. Továbbá azt fejtegette, hogy az innovációs fejlesztés lehet a magyar gazdaság hajtómotorja. “Ez nem pártpolitikai kérdés, ehhez össze kell fogniuk az országgyűlés pártjainak.”

Az MSZP politikusa utalt Schmitt Pál közelmúltban ejtett helyesírási hibáira is, tömören “új Kazinczynak” nevezte a köztársasági elnököt.

A rendezvényen jelen volt Szekeres Imre is. Az egykori honvédelmi miniszter szerint a Széll Kálmán-tervben “olyan gazdaságpolitika kapott teret, amely soha nem volt működőképes, s nem is lesz az”. A politikus a jelenleg zajló alkotmányozási folyamatot antidemokratikusnak minősítette.

A győri szocialista rendezvényen megjelent Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, Kovács László egykori külügyminiszter és Hiller István egykori pártelnök is.

Az év végéig tervezett részországgyűlések alkalmával délelőttönként nyilvános frakcióülést tartanak, megbeszélést folytatnak a helyi közélet szereplőivel, civilekkel, vállalkozások és intézmények vezetőivel, majd délutánonként a “Hallasd a hangod!” elnevezésű kampányukhoz kapcsolódóan lakossági fórumokon vesznek részt a szocialista politikusok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Helyes, hogy országjárásba kezdtek. A részországgyűlés elnevezést viszon FIDESZ-szerű baromságnak tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Ezt kikérem Kazinczy nevében!
    Az ő neve ugyanis gumipalival, az aláíróbajnokkal szemben egy minőséget jelent! Ő ugyanis sittpalival ellentétben nem csak tartalékos, hanem válóságos, aktív költői, műfordítói tevékenységével is beírta magát a magyar kulturtörténetbe. Esetében az mellékes, hogy mai ésszel nézve túlzásnak tűnő nyelvújítási ötletei IS voltak. Ámbátor nagyban neki köszönhetjük, hogy a nyelvünk sok tekintetben egyszerűsödött. (Megszűnt pl. a régmúlt, ebeszélő múlt idő, stb.) A magyart is beszélő franciától hallottam, hogy nekik is elkelt volna egy Kazinczy, hogy ne váljon annyira szét a nyelv beszélt (kimondott) és leírt formája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Szerintem találó, hiszen Kazinczy alkotta a “horgany”, “higany” – BÜZENY szavakat
    is! Nem hangzana jól pl.: “büzenyes stemplimény”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. thanatos: Jó az újjítmányod :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kovács szerint a szocialisták 2011. április 7. csütörtök

Embert akart ölni, végül magával végzett egy rab 2011. április 7. csütörtök | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos