Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schmitt Pál, kerül, amibe kerül 2011. április 5. kedd 5:15 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Schmitt Pál, kerül, amibe kerül

Budapest – Bár sokáig titkolták, végül csak előjöttek a farbával, s végre az adófizetők is megtudhatják, mennyibe kerül nekünk a mi drága elnökünk. Hét hónap után először váltak hozzáférhetővé a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közérdekű gazdálkodási adatai.

Schmitt Pál hivatala 4,5 millió forintból kapott új weblapot, a Sándor-palota üzemeltetése évente 40 millióba kerül. A KEH szerint minden tétel megfelel a törvényi előírásoknak.

A hivatal összesen 58,6 millió forintot költ a három volt elnök, Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László személyi javadalmazására, vagyis egy volt elnök havonta 1,6 millió forintot kap – akárcsak Schmitt Pál. Az adatokból az tűnik ki, hogy a KEH nagyságrendileg nem költ többet személyi kifizetésekre, mint Sólyom László hivatala. (A tavalyi év még „vegyes” volt, hiszen július végéig Sólyom László volt hivatalban.)

Az 54 fős létszám sem változott, az apparátusra havonta 27 és 40 millió forint közötti összegben költöttek – előbbit szeptemberben, utóbbit decemberben. Egy kiugróan magas szám van, a júliusi 63 milliós költés, de ez minden bizonnyal az apparátus cseréjével és az elbocsátott dolgozóknak fizetett végkielégítésekkel függhet össze – írja a Hírszerző.

A Köztársasági Elnöki Hivatal minden esetben megfelel a törvényi előírásoknak, takarékos gazdálkodását kiemelten fontos ügyként kezeli - idézte hétfő este az MTI Kiss Norbertet, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetőjét. A hivatalvezető elmondta: a keh.hu oldal átalakítása miatt a megszokottól eltérő helyen jelentek meg a közérdekű adatok.

Kiemelte: a köztársasági elnök kérésének eleget téve a felelős gazdálkodás jegyében a hivatal tavaly 319 millió forintot és a strukturális változásoknak köszönhetően az idén újabb több tízmillió forintot takarít meg a költségvetésében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Schmitt Pál, kerül, amibe kerül, 1.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Olah Zsuzsanna

    Istenem! Ezek a penzek most annyira irrealisak, mert a hetkoznapi ember, az kb. keres havi 100 ezret, a nem hetkoznapi sokat tanult kb. havi 300-at, de a magas pozicioban levok millio felett?
    ok. rendben van, de!!!!! mondjuk amikor ennyire rosszul megy minden akkor nem lenne eleg pl. 600 ezer? es a juttatasok??? mi az ami miatt ennyit kell keresniuk most!!!! es raadasul nem partoktol fuggetlen, tehat nem szolgalja az emberek tomeget, legfeljebb egy kicsiny csoportot /ezt most ebben az esetben tudjuk is!/
    Nagyon, nagyon nagyon rossz politika hogy a sporolast nem fontrol kezdik!!!!
    Tudom a politikusoknak meg van az “aruk” minden orszagban, na de ha a tonk szelen allunk, akkor a politikusnak is kevesebb kell hogy jusson ez igy korrekt az egesz orszaggal szemben.
    Mi lesz, ha az orszag c sodbe jut? akkor nem lesz fizetes, nem lesz nyugdij stb a politikusnak lesz fizetese? hat persze biztos! gondolom!
    nem sajnalom, nem is szeretek senki zsebebe nyulkalni, de itt most mar akkora a szakadek, hogy ezt nem szabad tovabb melyiteni, az emberek tomeget duhitenii!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Ez weblap ár jó húzós.Mibe került volna helyesírással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. bruckenbacker kapitány

    NEKIK MINDÍG JUT… ŐK ANNYIRA FONTOSAK ÉS NÉLKÜLÖZHETETLENEK…. nO COMMENT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Csak annyit tudok Zsuzsanna kommentjéhez hozzátenni, hogy sokat tanult emberek is vannak, akik 100 ezer Ft környékén keresnek. A beszűkült piac, a munkaerő-túlkínálat, és a szektorra kivetett külön adó együttes hatására a munkáltatók nem fizetik túl a dolgozóikat.
    Tehát valóban felháborító, hogy akik a csőd felé vezetik az országot, azok nyúlnak a legmélyebben az üresnek mondott állami zsebbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Nem nevezém takarékos gazdálkodásnak a volt köztársasági elnököknek, életük végéig járó, nagyon magas jövedelmét és egyéb járandóságait.
    Azt sem nevezném takarékos gazdálkodásnak, hogy csak azért, mert egy egyszerű személyi váltás történt az elnöki tisztségben, azért milliókért kell honlapot és teljes személyzetet cserélni, és elbatárok csemetéit tanácsadóként foglalkoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Értem, hogy a köztársasági elnök és az intézmény pénzbe kerül, de én ettől a silány, jellemtelen Schmitt Páltól és vazallus személyzetétől minden fillért sajnálok.Éli világát, utazgat, aláírogat és hülyeségeket beszél a pénzünkön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. A draga..nemcsak hogy hulyesegeket ir, de helyesen sem tud irni. Egyaltalan, szerintem nincs is ra szuksegunk, minek? Azt a szinvonalat, amit ez hoz, a legutolso szakmunkas hozza, az altalanos iskolasok meg tudnak helyesen irni.
    Ennyi penzbol finanszirozzanak meg neki egy josagos tanar nenit, aki majd megtanitja neki azt, amit alapvetoen tudni kell az also tagozatos kisiskolasoknak is mar..arrol nem is beszelve, hogy egy xar, korrupt ember, koponyegforgato kulturbetyar.
    Nevedet le tudod irni helyesen??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Erre a süti karikás bolondra egy ft. is kár költeni…….Egy gépesített golyótoll csupán ,csak kurva sokba kerül az országnak……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Ki az a Schmitt Pál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. szomorú ember

    Adjunk kétszer ennyit Schmittnek, csak húzzon el a 3,14….!
    Aláíró Bajnok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Olah Zsuzsanna

    …….nalunk joval fejlettebb gazdagabb orszagokban nincs ez a rongyrazas, ott ez munka, amit tisztesseges berert vegeznek a kepviselok es politikusok,
    a buta magyar pedig kulsosegekben politizal / es a mostani kormany/ a be nem fogott szajaval! borzalmas karokat csinalnak minden teruleten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Mint hallom a Klub Rádióban, Balsay vagy kicsoda csemetéje heti 12 óra a KE-i hivatalban eltöltött hasvakarás ellenében kap 300.000 bruttót… Más 40 óra ellenében kap 100-at…
    No persze rossz helyre pottyantotta a gólya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Ami azt illeti, elég sokba kerülnek nekünk ezek a reprezentatív-, mosolygós-, mosolyt fakasztó-, egyébként semmit nem tevő elnökök…
    Nagy luxus, az ilyesféle “elnöki rendszer”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. EZEN RÖHÖG AZ ORSZÁG!!!!!!!!
    EZT PRÓBÁLJÁTOK KI!!!
    http://www.schmittify.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos