Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyharmad a Fidesz támogatottsága 2011. április 4. hétfő 16:31 Forrás: NOL

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyharmad a Fidesz támogatottsága

Budapest – A Népszabadságban megjelent közvélemény-kutatási adatok szerint a Fidesz kétharmados parlamenti többsége mögött a választók kevesebb mint egyharmadának a támogatása áll. Ez még hiteltelenebbé teszi az egypárti alkotmányozást, tovább csökkenti a leendő normaszöveg legitimitását. A Fidesz mára már elveszítette alkotmányozásra feljogosító támogatottságát. Hasonló népszerűségvesztés után ők már magát a Gyurcsány-kormányt is illegitimnek nevezték.

Az Orbán-kormány pártjainak jelenlegi támogatottsága nem éri el a teljes választókorú népesség harmadát – olvasható a Republikon Intézet gyorselemzésében, amelyet a Népszabadság hozott nyilvánosságra. A Fidesz, illetve az Orbán-kormány támogatottsága hatéves mélyponton van, a kormány elvesztette 2010 májusában mért támogatóinak közel harmadát; hasonló mértékű népszerűségvesztést csak a Gyurcsány-kormány szenvedett el a 2006-os választást követő tíz hónapban.

A Fidesz magasabbról indult, mint bármelyik korábbi párt, tíz hónappal a választás után mégis népszerűtlenebb, mint a Medgyessy Péter alatti MSZP volt – állapította meg a Republikon az 1998 és 2010 közötti kormányok közvélemény-kutatási eredményeinek összehasonlítása alapján. A mostani kormányzópárt utoljára négy éve járt 30 százalék alatt, de csak 2004 decemberében ért el a mostanival megegyező, a teljes népességen belüli 27 százalékos támogatottságot.

A Republikon emlékeztet rá, hogy a Fidesz ellenzékben a romló közvélemény-kutatási adatok alapján vonta kétségbe a Gyurcsány-kormány legitimációját; „Ha az Orbán-kormány következetes lenne, az adatok alapján el kellene fogadnia, hogy elveszítette kétharmados, alkotmányozásra feljogosító támogatását”.

Nőtt a pártválasztásukban bizonytalanok aránya az elmúlt egy évben – derül ki a Századvég márciusi felméréséből. A Klubrádióban közölt hír szerint ennek az az oka, hogy tavaly év vége óta a 40 százalék fölötti tartományból 37 százalékra csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében. Az MSZP 11, a Jobbik 8, az LMP 6 százalékon áll. A biztos szavazó pártválasztók körében a kormánypártok 59, a szocialisták 19 százalékon állnak, a Jobbikra 12, az LMP-re 8 százalék szavazna.

A Tárkinál a Fidesz-KDNP továbbra is fölényesen vezet, de előnye tavaly év vége óta folyamatosan olvad, a választás óta egyharmaddal csökkent szimpatizánsainak száma. A Nézőpont Intézet szerint Orbán Viktor népszerűsége saját táborában az októberi 92 százalékról 78 százalékra csökkent. Az Ipsosnál a Fidesz az év elején 3, most 4 százalékot veszített, a lakosság egészén belül 27 százaléknyian, nagyjából 2,2 millióan támogatják őket. A Medián felmérése pedig azt hozta ki, hogy a választások óta most a legmagasabb a Fidesz elutasítottsága: a januári 29 után februárban 35 százalékos. Továbbra is az MSZP a legelutasítottabb párt: az emberek 60 százaléka tartja kizártnak, hogy rájuk szavazzon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Egyharmad a Fidesz támogatottsága, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Miért is nem csodálkozom,

    Sokaknak kevesebb pénz jut a borítékba, nagy pofájú a4 petike által megígért üzemanyag jövedéki adók csökkentése a habokba, gázár emelkedését valahogy nem sikerült a határnál megállítani, magánnyugdíj megtakarítások ellopva, vörös iszap károsultak pénze kamata valahol Európában, deviza árfolyam bedöntve, a megígért alapkezelő csak az ígéretekben mit várnának akkor el a szavazóktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  2. Der “Budapester” wiederholt einen Kalauer der sogenannten ung. Linken. Orban
    habe ja weniger als 2/3 der Sitze verdient, weil tats. nicht viel mehr als
    50% der abgegebenen Stimmen auf ihn entfielen.

    Wirklich gefährlich für Ungarn ist, dass die Opposition auf diesem Niveau
    Politik betreibt und es keine pol. Alternative zu Orban gibt.

    A Die Zeit egy viccnek tartja azon észrevételt, hogy Orbánék 2/3-a nem 2/3.
    Pedig hát, Most kellene megszámolni azt a szavazatokat. Alig valószínű, hogy
    egy mai szavazáson elérné a Fidesz a 35 %-ot.
    Na, ennyit az alkotmányozás legitimitásához.
    r/ Kot (szótári jelentés) sár, ürülék, bélsár. átv. ért. szennyes, piszkos dolog.
    Kot-mány, kot-mány, Orbán, Orbán! :-) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. .. és még lehet ennél is lejjebb jutni a lejtőn, egyre gyorsuló tempóban. Gázt neki, Viktor! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  4. Nagyon szomorú! Most látom, hogy a hozzászólók felvonják a szemöldöküket…
    Igen, szomorú, hogy ide jutottunk. Azért szomorú, hogy ekkora esése van a kormánynak, mert azt bizonyítja, hogy nem csak azoknak van elegük belőlük, akik eleve nem szavaztak nekik bizalmat, hanem már a saját tábora is elfordul tőlük. És még azért szomorú, mert ezt egyértelműen azzal vívták ki, hogy nem értenek semmihez! Nem értenek a gazdasághoz, az egészségügyhöz, az oktatáshoz, a munkahelyteremtéshez, az sem tudják hogyan működik a közgazdaságtan, szóval semmihez sem értenek, de nagyon jól tudják, hogyan kell káoszt teremteni. Ez addig működött amíg ellenzékben voltak, mert ronbolni nem nagy művészet, de most végre építeni is kellett volna. Ráadásul nem mást, mint egy országot. Tehát szomorú, hogy ezt csinálták, hogy az országot 11 hónap alatt leamortizálták, és halvány gőzük sincs, mit kéne csinálni. Kapkodnak, ötletelnek, felvetnek ezt-azt, aztán ha nagy a tiltakozás, akkor ki áll Szijjártó, és elmondja bájos sunyi mosollyal a szája sarkában, hogy a kormány nem tűzte napirendre. Ez így nem mehet tovább. Kellene végre valami értelmeset, és előrevivőt is csinálni. Ha meg nem megy, hát félre kéne állni, és átengedni a munka frontját azoknak, akik tudják mi a teendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  5. Ja, a kép fantasztikus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. A fenti cikk legutolsó mondatát tartom különösen figyelemre méltónak:”Az MSZP a legelutasitottabb párt,az emberek 60%-a kizártnak tartja,hogy reájuk szavazzon”Akkor ki,melyik politikai erő fogja leváltani a jelenlegi lassan a teljes támogatását elveszitő hatalmat?A fidesz támogatásának csökkenése ugyanis nem jár más párt támogatottságának növekedésével,a volt fidesz hivek a bizonytalanok táborát erősitik.Véleményem szerint Orbán V.rendszere akkor fog megbukni végleg,amint a hazai nagytőke/Csányi,Demján,Széles stb/ ki fog vonulni Orbán mögül.Orbán a hatalmát ugyanis nemannyira a 2,7 millió fülkeforradalmárnak,hanem a nagytőkének köszönheti.Emlékezzünk,Hitler népszerüsége is azt követően szünt meg s indult el a bukás felé,amint a nagytőkések/Krupp,Thyssen stb/megszüntették a támogatásukat.Nálunk is ez módszer kecsegtet sikerrel,ugyanis Orbán kényszeritő körülmények nélkül soha nem fog lemondani a hatalomról.Egy 100.000-res tömegtüntetésnél is nagyobb hatásu Csányi Sándor egy mondata,amely szerint bejelenti Orbánnak,hogy az OTP bankot kitelepiti Szlovákiába s megszünteti magyarországi tevékenységét,akárcsak a többi külföldi bank magyar kirendeltségei.Ezzel végleg vége az orbáni-saját bőrünkre menő- gazdasági kisérletnek.Ahogy elnézem Csányi Sándor egyre kényszeredettebb mosolyát a Videoton diszpáholyban,ez a vártnál hamarabb megtörténhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Ki mondja már meg “szeretett vezérünknek”, hogy a többség már nem vele, hanem ellene van! Én magyarabb vagyok mint Ő, a 65 évemmel, s magyar szeretnék maradni, itt Európában. Ha így folytatják a hozzá …..értésükkel, akkor távolodunk Európától, távolodunk a civilizált, demokraitkus jogállamtól.
    Ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Lehet, hogy már nem tudnak annyira előrehozott választást tartani, hogy ők legyenek megválasztva. Akkor csak a választások eltörlése lehet a megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  9. Az OTP betétállománya fogy., az osztrák pénzintézeteké növekszik.
    Ez elég ok Csányi morcosságára. Kivonulni viszont minek?
    Olcsobban oldja meg egy közlekedési baleset, vagy egy ukrán
    ámokfutó a kérdést.Bizonyos őrző-védő vállalat alkalmazottak még segítenek is
    a helyszin elhagyásában. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. A választási eredmények alapján nem vitatható a FIDESZ legitimitása. A Gyurcsány és a Bajnai kormányé sem volt vitatható. Az, hogy a FIDESZ vitatta, nem számít, mert mindent vitatott és elutasított, eltökélt célja volt a Gyurcsács-kormány bármilyen eszközzel való megbuktatása és az idő előtti választás kierőszakolása.
    A választási eredmény tükrében viszont az első pillanattól vitatható a FIDESZ agresszív fülkeforradalma, a demokráciát lebontó törvénykezésének mélységesen antidemokratikus volta. Mivel semmi nem tart örökké, egyszer felelniük kell majd a III. Magyar Köztársaság erőszakos megdöntéséért, az országnak és az embereknek okozott, hatalmas károkért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Biborka! Ez a legjobb kép Orbánról. Ilyen valójában. Az a kis gúnyos szájbiggyesztés, amiért rossz izlésű hölgyek odavoltak, hát bizony eltünik, ez a mérges paprikajancsi a valódi Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Biborka! Ez a legjobb kép Orbánról. Ilyen valójában. Az a kis gúnyos szájbiggyesztés, amiért rossz izlésű hölgyek odavoltak, hát bizony eltünik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ha van valamennyire potens ellenzék, akkor Orbán megbukott.
    Most csak a történelem előzményeire kell gondolni és cselekedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Orbán András Lajos

    Lebőgtél csutiszemölcs, végképp kiderült, hogy csak egy szerencsétlen hazug vagy, aki a hazugságaival ideig, óráig megtudta vezetni a rá szavazókat, de most már az orrba verésetek ideje következik…………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Sajna Gonoszka, ott a mondatod elején a “Ha van valamennyire…..”, de nincs! potens ellenzék!!!!!!! Tehát magától jön a következtetés, hogy nem bukik meg Orbán, legalább is a közeljövőben nem. Ha meg bukik , akkor ki kerül a helyükre? Az MSZP nem, mert ugye a legelutasítottabb párt, LMP = 0! Ki maradt? Nem nehéz kérdés, természetesen a szélsőjobb, a Jobbik! Na akkor lehet, hogy jobb , ha egyenlőre marad az OVis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Orbán Cipolla Viktor, királyképedet ki megfesti, mondd, ki lesz a piktor? Lehet, hogy sokak nem nagy bánatára, nemsokára, nyílik ajkad ily imára: Óh, Isten, magas lóról ím leszállok, pónilovon továbbállok, Felcsút felé poroszkálok, történelem főutcáján botladozva botorkálok, nem harsogok, nem kiáltok, a nép kiált, nem én kiáltok. Angyalok, mellettem kiálltok? Istenem, valóban lesújt rám magyar átok? Népem, kinek szeme kinyílt, nem lehetek hát Apátok?
    Isten, segíts, kérlek szépen, csillag legyek fent az égen, legalább fénytelen állócsillag vagy bolygó, távolodó, elsompolygó, legyek hullócsillag, elmúló, hűlő, merülő, kikötőm csillagtemető. Kérlek Isten, nyugtass, kérlek, add, hogy népem feledjen végleg! Bocsánatot sose kérek!
    ÁMEN!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Igen nehéz kérdés neroka. Egyszer már átéltem Kohl 16 évig volt
    hatalmon, a németek minden választáson azt mondták, nincs jobb.
    Mikor megbukott, azt mondták, rosszabb nem lehet.
    Pedig Orbán megbukik. Kaotikus lesz egy ideig a helyzet.
    Titeket érint ez, akik fiatalabbak vagytok nálam és otthon kínlódtok.
    Lehet, hogy igazad van ha azt kérdezed, miért nem fogom be a pofámat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Ennél már tényleg nincs lejjebb. Az ország népe issza meg a levét ennek az
    ámokfutásnak. Nemzetközi balfékek leszünk előbb-utóbb. Nem igaz az, hogy a bal oldalnak nincsenek támogatói megfelelő arányban. Csak nem akarnak
    megszólalni és a telefont is leteszik a közvéleménykutatásokkor, mert bizonyta-
    lanok, nem vezetik-e félre…Ettől a hatalomtól félni lehet és félnek is az embe-
    rek. Egy biztos :ez volt Orbán utolsó gyalázatos uralkodása. Egy épelméjű vezetője csak akad az országnak ? Össze kell fogni és újra talpra állni. Bizony:
    “Talpra Magyar!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Ezt az Orbán képet én is kiraknám a falra Örök Mementó gyanánt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Néhány közvélemény kutató aggódhat,mert O.Viktor összevonta szemöldökét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Ugye, orbán felelősségre vonását nem fogják gyáván elmismásolni!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Nem hinném, hogy megmaradt volna az egyharmad…
    Az Orbánterror már akkora, hogy senki nem meri kimondani, mit gondol valójában. Mérvadó az lenne, ha nyilvánosságra kerülne az a kilencszázezernyi válaszlevél, amit alkotmányozási ügyben visszaküldtek. Ebből persze le kell vonni az emberi fekáliát visszapostázók számát. A maradék talán támogatná Orbánt, de még ez sem biztos. Többen ugyanis valóban azt hitték, hogy figyelembe is veszik, amit javasolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szégyelli a Fidesz az Európai Uniót? 2011. április 6. szerda

Polgármestert választanak Felcsúton 2011. április 6. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos