Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem látványpékség az uniós elnökség 2011. április 6. szerda 13:06 Forrás: Magyar Narancs, Hírszerző

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem látványpékség az uniós elnökség

Budapest – Lapértesülések szerint a magyar diplomaták  kaptak egy hivatalos kommunikációs javaslatot arra nézve, mit mondjanak, ha olyan provokatív kérdéseket tennének fel nekik, mint például “mit tud Budapest felmutatni az uniós elnökség eredményeként?”.

Amint az a Magyar Narancs legújabb számában olvasható, a magyar uniós elnökség eredményeit firtató kérdésre adandó ajánlott hivatalos válasz: “A soros elnökség nem látványpékség”. Ha pedig valaki belpolitikai vonatkozású kérdéseket feszegetne, akkor – a Külügyminisztérium írásos tanácsa alapján – így kell felelni: “Ne mossuk össze a fehér ruhát a színessel”.

A lap szerint a megfélemlített külügyi apparátus nem mer nyilatkozni sem erről, sem arról, valóban távozik-e külügyminiszteri posztjáról Martonyi János. A Magyar Narancs információi szerint Martonyi János nemrég Orbán Viktor kormányfővel folytatott beszélgetése során formálisan lojalitásáról biztosította a kormányfőt, de kifejtette álláspontját a miniszterelnöknek arról, hogy a kormány politikáját követhetetlennek és Magyarország érdekeivel ellentétesnek tartja.

A lap szerint Martonyi utódlásáért megindult a harc a külügyminisztert, illetve a Németh Zsolt államtitkárt támogatók között. Martonyi a cikk szerzője szerint Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkárt látná szívesen utódjának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Nem látványpékség az uniós elnökség, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. “a kormány politikáját követhetetlennek és Magyarország érdekeivel ellentétesnek tartja.” ha ezt Martonyi tényleg elmondta a führernek és lelép ebből a féreg kormányból, akkor nagyot nő a szememben. ő lenne az egyetlen akinek van valami gerinc szerűsége a kormányban? persze azért még így se lenne jó véleményem róla :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Végre! Rájött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. “Ne mossuk össze ,a fehér ruhát a színessel “, és ne keverjük össze, orbánt ( így ,kicsivel ) , egy állam férfivel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Az a Himler kinézetű és stílusú Kovács főkomunikátor ki nem fogy a hülye, degenerált ötleteiből, melynek alapja, hogy az embereket nem tekinti semmire.
    Az egész ember azon túl, hogy klerikálfasiszta nem más, mint egy “mosodai látványpékség”. Ezen túl még a többi minisztriumot is hülyének nézi és gátlástalanul rájuk kényszeríti a hagymázas komunikációs szennyét, ötleteit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Martonyi ugyanolyan bérpolitikus mint az egész fideszes bagázs aki parancsra nyomja a gombot feladva esetleges önálló véleményét. A nagy különbség mindösszesen annyi hogy Martonyinak külföldön kellene jó színben feltüntetni a hazánkat akár a tényeket is cáfolva. Idehaza ez a tökéletes fidesz stratégia. Hazánkon kívül nincsenek fülkeforradalmárok és a média nem egyirányból mutatja be a történteket, így a ő hiteltelenné vált. Megérett a csere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Mondja, kedves orbán, mi az eredménye az uniós elnökségének? Hogy sikerült a romapolitikját elfogadtatni az unióval?
    Hááát, sokat tanultam Brüsszelben, otthon mán nem mossuk össze a fehér ruhát a színessel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. továbbá “kutyából nem lesz szalonna”, ha esetleg valakinek eszibe jutna külügyminiszterünket távozása hírére szalonnának nézni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Csak megfogadta ayt a “híres dakota” közmondást: Ha észreveszed, hogy döglött lovon lovagolsz, szálj le!
    Ez a ló még nem döglőtt, de várhatóan agyonverik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. “mit tud Budapest felmutatni az uniós elnökség eredményeként?”. pl. orbán felszólalásain nincs eu. zászló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Ilyen “bölcsességeket” szerintem bárki tudna ajánlani, pl.: Ne szarjunk a saját fészkünkbe! vagy: Ne köpjünk a plafonra, mert a pofánkra esik! stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Nocsak, nocsak!
    Csak nem menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról?
    Lehet, hogy Martonyi a leggerincesebb ebben a gerinctelen bagázsban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Képzeljétek ha véletlen olyat mernek kérdezni tőlük, ami nincs a listán!
    Engedelmes fittyencünk előkapja a felsőbb utasítást, végigböngészi, majd kiválasztja a szerinte leginkább megfelelő választ. S közben szorul a zabszem, hátha mégse jót választott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Mikor orbán a parlamentben világgá kukorékolta, hogy nem hiszünk az unióban, mögötte szájjártatója arcán megláttam az első értelmes gondolat átsuhanását: te jó ég, hogy fogom én ezt kimagyarázni… Aztán buzgó jegyzetelésbe rejtette renitens magatartását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Nagyon jó, hogy ilyen irányt vesz a FIDESZ-kommunukáció. Szíjártó is ezt a taktikát követi, félre beszél, mint aki nem érti a kérdést. Szerencsésre ez a kommunikáció nagyon átlátszó, s kitalálói reményeivel szemben nem hatékony, hanem dehonesztáló.

    Martonyi nyilván megfelelő erkölcsi tartással akar kikerülni második FIDESZ-kalandjából, kihasználva a korából eredő előnyt, időben akar hátat fordítani ennek a rossz minőségű látványpékségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Kiváncsi lennék hány millió forintért találta ki valaki ezeket a szenzációs
    válaszokat,mert ők még ilyenre sem képesek.Biztos vagyok benne az ilyen
    válasz után egy ujságíró sem tesz föl újabb kérdrést mert azt hiszi eltévedt
    és tévedésből egy bizonyos intézménybe tévedt be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Mennyire igaz a cím!
    Egy (látvány)pékségben ínycsiklandozó, pataknyálcsorgatásra ingerlő illatok terjengenek.
    Ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírtünk s nemzet(meg)vezetőnk meg (egy fordított Midas királyként) amihez csak hozzányúl az (nem arannyá hanem) szarrá változik… És ennek megfelelő illatok lengik körül a csuti kiskondást és az uralkodását…
    No persze nem csoda, hiszen a saját szavaiból tudjuk (és min tudjuk, az ő szentséges ajakát soha nem hagyá el valótlan szó !!!), disznóólt kezdett gamajozni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. viszont vastagon megéri

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Martonyi már tud valamit, hisz első kézből értesül az EU döntésekről. Az ország jövőjét sem láthatja túl rózsásnak. Viktátor előtt meg mindig a 2/3-os narancsköd lebeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Martonyinak már az első Orbán-kormány idején le kellett volna mondania. Nem tette. Sőt állandóan azt hajtogatta, hogy semmiféle nézetkülönbség nem létezik közte és Orbán között. Hogy most lemond-e? Nem tudom. Várjuk meg a végét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. btag .-nak igaza lehet :
    Martonyi mester külfölfön forgolódik és -gondolom- meglátta a külföldi diplomaták udvarias mosolya mögött azt a BIZONYOS derűs szemvillanást .
    Ami csak annyit tesz hogy ” Menny te a…”
    Hát nembírta tovább.
    -
    Az iraki diktátor sajtófőnöke, az ottani nép nyelvén ” bohóc Ali ” is köznevetség tárgyává vált az elöre betanult bugyuta nyilatkozataival a második Öbölháború idején, végül elmenekült…talán az USA .-ba ?
    De hová fog menekülni Martonyi mester ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Fogytán a kovász a látványpékségben ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Mint Gaddaffi “Össze-Vissza Kusza-Mussza”, vagy hogyishívják külügyminisztere aki pár napja szökött Londonba és aki szerint Gaddaffi többi minisztere is szívesen ezt tenné, csak féltik a családjukat a libiai Fűhrer bosszújától……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. “A brit külügy megerősítette; „Mussza Koussza megérkezett a Farnborough Repülőtérre március 30-án Tunéziából. Saját akaratából jött országunkba.” Ezután közölte, hogy formálisan is lemond otthoni tisztségéről, mert nem tudja hitelesen képviselni ezt a rezsimet a külföld előtt”

    “LONDON — Líbia volt energiaügyi minisztere szerint Kadhafi belső körének több tagja dezertálna, de félnek, hogy akkor a diktátor családtagjaikon állna bosszút.
    Omar Fathi bin Shatwan, aki ipari miniszterként is szolgált, az AP hirügynökségnek elmondta, hogy pénteken Miszrátából egy halászhajón sikerült elmenekülnie Máltára.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Nagyon találó Martonyi megállapítása…
    A látványpékség ugyanis – a végeredményt tekintve – átlátható, nem titkolt, nyilvánosság elé tárt tevékenység. Amit pedig orbánviktor kormánya csinál, az ennek is pont az ellenkezője. Ráadásul a látványpékség tevékenységi köreinek eredménye valamilyen – éppen a látványpékség által létrehozott – érték. orbánviktor kormánya viszont semmilyen értéket nem tud felmutatni EU-s tevékenységével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Dehogy nincs eredménye a a magyar EU elnökségnek! Sikerült elfogadtatnia minden más tagország képviselőivel azt a közös adópolitikát, amihez a mi Vityánk nem csatlakozik, mert az “árt a versenyképességünknek”.
    Hogy minek árt?? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ja! Egyébként arról, hogy Martonyi csak addig vállalta a Chéf szerepét a (nem)látványpékségben, amíg tart az EU elnökség, már tavaly nyáron szó volt, ez nem újdonság. Azt azért világosabb pillanataiban a Fidesz vezérkara is tudja, hogy N.Zsótival nem járathatja le magát az EU elnökség idején.
    Utána már úgyse vesz minket (megint) senki komolyan ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos