Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csendben kimúlt eljárás 2011. április 19. kedd 14:47 Forrás: AN/FH

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csendben kimúlt eljárás

Budapest – Megszűnt a munkáltatói eljárás Mong Attila műsorvezető és Bogár Zsolt szerkesztő ellen a közrádió reggeli műsorában, a 180 percben december 21-én a médiatörvény elleni tiltakozásul „elhangzott” egy perces csend miatt – olvasható Mong Attila internetes blogján, a napifix.tumblr.com-on. A munkáltató arra hivatkozva döntött így, hogy a belső szabályozásba ütközne bármilyen – akár elmarasztaló – intézkedés, mert kifutottak a kollektív szerződésben előírt határidőkből.

Mong Attila idézi a blogban a határozatot, amelyben ez áll: „A munkáltató megítélése szerint jelen eljárásban a Kollektív Szerz. 8. sz. mellékletében megjelölt határidők eredménytelenül teltek el. A munkáltató érdemi – esetlegesen elmarasztaló, illetve joghátrányt megállapító – határozatának meghozatala – a határidők eltelte miatt – belső szabályozásba ütközne.” Erre tekintettel szüntette meg az eljárást érdemi határozat meghozatalának mellőzésével Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. Mong szerint „erre mondják, hogy csendben kimúlt”.

Ez azt jelenti, hogy Mong Attila és Bogár Zsolt továbbra is a közrádió munkatársa. A vizsgálat ideje alatt Mong nem vezethetett műsort, Bogár pedig nem szerkeszthetett, azonban még nem tudni, hogy milyen feladatot kaphatnak az eljárás megszűntével. Mong Attila blogjában erről azt írja, meghallgatja a rádió ajánlatát és átgondolja a lehetőségeket.

Az egyperces csendet 2010. december 21-én a következő szavakkal vezette fel a közrádió reggeli műsorában: „Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben, lelkiismereti okokból most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből – egy perc csend.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Csendben kimúlt eljárás, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. félő hogy lessz még itt százezer perces csend is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Gratula Mong Attilának és Bogár Zsoltnak a bátor kiállásért, bár nem jósolok nekik hosszú jövőt a Cs.és Kir.orbanisztáni médiában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. dr. dolmany ferenc

    Nagyon sajnálatos,hogy az un. közmédiumok,közöttük a rádiók is az emberek egyes köreiben talajt veszítettek. Nem hallgatottak,nézettek,stb. …csak vannak. Hogyan tovább ” cogito ergo sum ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Ne mondja nekem senki, hogy kifutottak a határidőből!!!!!! Nem mertek hozzájuk nyúlni mert tudták, hogy az mekkora felháborodást eredményezne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Meg fogják találni a módját, hogy kiutálják őket és inkább önként álljanak odább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Attól tartok,hogy a két újságíró csatlakozik az EGYMILLIÓ új munkahely várományosai közé….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Robog az úthenger 2011. február 2. szerda | AN

Eljárás indult a tiltakozó rádiósok ellen 2010. december 23. csütörtök | index.hu

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos