Ronai and Ronai
AMERIKAI

Budai Gyula is potom pénzen jutott a lakásához 2011. április 14. csütörtök 21:00 Forrás: Stop.hu

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Budai Gyula is potom pénzen jutott a lakásához

Budapest – Vizet prédikál és közben bort iszik Budai Gyula, az elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Miközben Fidesz-közeli illetőkánt a mások zsebében kotorászik, és törvénytelen lakásvásárlások ügyében vizslat, kiderült, hogy annak idején ő maga is igencsak méltányos áron jutott a lakásához.

Budapest belvárosában, az V. kerületi Balaton utcában vehetett olcsón lakást Budai Gyula a Honvédelmi Minisztériumtól, írja a Stop.hu. Az elszámoltatási kormánybiztos a lakás akkori értékének a harminc százalékáért juthatott tulajdonhoz, havi törlesztése nem érte el a háromezer forintot.

Ez is kiderült azokból a válaszokból, amelyeket Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdéseire adott a honvédelmi miniszter.

“Budai Gyula a hivatásos katonai szolgálati viszonya fennállása alatt részére bérbe adott Budapest, V. ker., Balaton u. 18. I. emelet 2. sz. alatti kétszobás, összkomfortos, 53 m² alapterületű lakást az akkor hatályos jogszabályok alapján 1994. május 3-án vásárolta meg” – írta Harangozónak Hende Csaba.

Az adásvétel tárgyát képező lakásingatlan becsült forgalmi értéke ekkor 2 809 000 forint, vételára annak harminc százaléka – 842 700 forint volt, amelynek tíz százalékát a vevő a szerződés megkötésével egyidejűleg előtörlesztésként fizetett meg.

A fennmaradó hátralékot 1994 június és 1998 március között évi három százalékos kamattal terhelten, 2923 forintos havi részletekben törlesztette. 1998 márciusában a vevő a még fennálló 706 804 forintos vételárhátralékot egy összegben, a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően negyven százalékkal csökkentett összegben fizette ki.

Ennek megfelelően a kedvezmény összege 282 722 forint, a ténylegesen befizetett vételárhátralék összege 424 082 forint volt, vagyis összességében nem került többe Budainak a lakása, mint 650 ezer forintba, ami kevesebb, mint a négy évvel korábbi értékbecslés negyede.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Budai Gyula is potom pénzen jutott a lakásához, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Á, szóval már megint az kiabál, akinek a háza ég – hogy egy másik közmondást idézzek :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Nembaj, majd kigyönnek neki a 90 éves tűzoltók..szolgálati járókerettel hehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. szemét alak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Ez a Budai Kálmán Olgának, hosszas oda-vissza kérdések után azt állította az Egyenes beszédben, hogy 2.8 millióért vásárolta a lakást. Lám, ez sem stimmel. Valamint, hogy a feleségéé lett az az 53 négyzetméter válás után, és Olga ne vájkáljon az ő magánéletében – amikor az volt a következő kérdés, vajh mennyit is ért a lakás akkor, amikor eladta, majd kiderült, hogy nem adta el. És hogy ez a felesége magánügye. Ez az ember nem csupán álszent, hanem, az érvrendszeréből kiderült, ostoba is. Továbbá lehet tudni, hogy körülbelül mennyibe is kerül egy ekkora ingatlan azon a környéken. A ki sem fizetett végösszeg többszörösébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. lehet hogy marhasagot irok, de tulajdonkeppen sokan vagyunk ebben az orszagban akik fillerekert jutottak lakashoz, ezek a volt onkormanyzati lakasok melyeket fillerekert vasarolhattunk meg, meg 20 eve es most sok milliot ernek!
    Ezert nem szep csak a masik oldalt bantani eppen ezert!?
    Ha nem “lakashalmozo” egy lakast o is megvehetett onkormanyzati aron.
    Persze mondom lehet, hogy most ez nem ” all ” itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Kedves Oláh Zsuzsa!
    Rendben van, legyen ahogy akarod és tételezzük fel: Budai nem volt lakáshalmozó, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, pusztán élt a jogszabályok adta korabeli lehetőséggel! S, ha tényleg “csak” ennyi a helyzet, akkor valóban nem kell őt piszkálni.
    Csakhogy Budai kormánybiztos az 1994.-ben történt lakásvásárlásával kapcsolatosan napokon át hazudozott (pl. a tényleges vételárat illetően), mellébeszélt (pl. nem emlékszik az ügyre és a szerződést sem találja), s figyelemelterelő célzattal másokra mutogatva vádaskodott sőt, fel is jelentett (az ügyet megszellőztető MSZP-s pártszóvivőt)! Ha tehát tényleg “nem volt semmi”, akkor mivégre történt ez az egész önlejárató kutyakomédia?
    Másrészt Budai kormánybiztosssal egyáltalán nem az egykori lakásvásárlása (max. annak elhazudása) a baj. Ennél sokkal súlyosabb az, hogy előélete (nem ismertetném a “hullaaláírás-ügyet”!) ellenére Ő az Elszámoltató, s valódi tényfeltárás helyett politikai megrendeléseket teljesít és tényelferdítést végez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Én úgy tudom, hogy a lakást a HM-től kiutalták, és csak ezután vette meg, mint mi majdnem mindannyian.
    Szerintem a lényeg az, hogy egy valami szolgálati-féle lakást privatizált magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. A lakás megszerzésének módját nem tartom sem elítélendőnek, sem törvénytelennek, hiszen abban az iőben – sőt, később is, bár kicsit nehezedő feltételekkel – lehetett így lakástulajdonhoz jutni. A rokonaim között is volt, aki 300.000.–ért vette meg az önkormányzattól a hivatalosan 1,6 millióra értékelt lakótelepi lakását (1993-ban, vagy ‘94-ben).
    A gond inkább az, hogy az önkormányzatok anyagi helyzete már akkor szükségessé tette, hogy jóval áron alul értékesítsenek ingatlanokat, mert annyira kellett a bevétel, hiszen a központi források – szemben a kadásaikkal; s itt most nem pazarló, megalomán, soha meg nem térülő beruházásokra gondolok – nem nőttek. A másik probléma, hogy ugyanezt tették a szolgálati lakásokkal, amiknek egy részét biztosan pótolni kellett később, hiszen – pl. egy HM esetében – ez jogos szükség volt, csak éppen (valószínűleg) drágábban jutottak egy új ingatlanhoz, mint amennyiért hármat-négyet összesen eladtak korábban, s így jelentős vagyonvesztés alakult ki. (Igaz persze, hogy a magánosítás után a fenntartási, karbantartási költségek már az új tulajdonost terhelték, s ezek sem kis pénzek voltak.)
    Azt viszont én sem értem, miért kellett valótlanságot állítania egy olyan ügyben, amiben gyakorlatilag teljesen támadhatatlan. Vagy ez mára már reflex a közszereplők egy részénél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kiegészítés az előzőhöz: akkoriban elég sokan vehették meg a korábban “szolgálati” címszóval kapott lakást, nem kizárólag a HM-nél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Orbán András Lajos

    Budai tulok Gyula olyan hülye vagy, hogy az már olvasva is fáj!!!!!!!!!!!Minek megy a napra akinek a tökfödője alatt ennyi szennyes van, húzódtál volna meg csendben, oszt.jónapot………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Nem kedvelem Budai Gyulát, na de az hogy az mszp megint lyukra futott több mint bosszantó mert az amúgy is kevés hitelességét rongálja a megalapozatlan marhaság. A balaton utca az V.kerület ( lánykori nevén Pálffy Gy.u) egyik leglepusztutabb utcája volt. Ma se egy szép környék. 1992 ben 2,8 millió forint legalább annyit ért mint most 20 millió. Az értékbecslés tökéletesen tükrözi az akkori ingatlan árakat cca50.000 ft/négyzetméter.1992 a minimálbér 5000 ftkörül volt.Jogszabály rendelkezett a szolgálati lakások elidegenítéséről. A miniszternek saját kerete és döntési kompetenciája volt a vétel feltételéül szolgáló szolgálati idő alóli felmentésre.Nem Budaivolt az egyetlen akinek megadták a felmentést.Magyarország miniszterelnökét Antall Józsefnek hivták.
    A szerződést az akkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kötötték nem volt benne semmi kedvezmény.Budapesten mindenki ugyanilyen feltételekkel vásárolhatta meg a bérlakását.Ma a balaton utcában egy 53 nm-es lakás 12-15 millió forint körül van.
    Si tacuisses philosopus manisses

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Kedves G.Telekesi.Az önkormányzatok soha nem voltak olyan jó anyagi helyzetben mint akkor hiszen a személyi jövedelemadó 50 %-a őket illette. A lakáseladásnak több indoka volt egyik hogy rálőcsöljék a bérlőkre a házak felújitási költségét, politikailag pedig az állampolgárok magántulajdonának növelése volt a cél.Ma még mindig olcsóbb egy öröklakás fenntartása mint egy szociális bérlakás lakbére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos