Ronai and Ronai
AMERIKAI

A láthatatlan ember szerepében: Farkas Flórián 2011. április 17. vasárnap 11:28 Forrás: FH, AN

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A láthatatlan ember szerepében: Farkas Flórián

Gyöngyöspata – Sajtóhírek szerint a Jobbikhoz kapcsolódó polgárőrök kiképzőtábort építenek Gyöngyöspatán. A délutáni nagygyűlésre több ezer jobbikost várnak. Farkas Flórián, a Cigány Önkormányzat és a Lungo Drom vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője, mint az utóbbi hetek romaellenes atrocitásaikor mindig, ezúttal is eltűnt.

Gyöngyöspatai romák elmondása szerint szombat este a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai folyamatosan provokálták őket és egy családi ház ablakát is betörték kővel. A Klubrádió értesülése szerint  “a Véderő, a Betyársereg, a Titkolt Ellenállás és a Szebb Jövőért szervezet több tagja részegen ostorokat csattogtatva vonult fel és halállal fenyegette a romákat”.

Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke egy szombati incidens után azt szeretné, ha Gyöngyöspatán ezentúl a Budapesti Rendőr-főkapitányság intézkedne, mert a Heves megyei rendőröket elfogultnak tartja. A gyöngyöspatai romák azt mondják, egyikük házának ablakát kővel dobták be a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, a polgárőrök szerint viszont csak szóváltás történt. Az intézkedő rendőrök azt állapították meg, hogy nem történt bűncselekmény, ezért az ügyben eljárás sem indult.

A helyi romák és Farkas János, az Országos Roma Polgárjogi Mozgalom alelnöke is azt állítja, hogy a követ mint bizonyítékot, a kiérkező gyöngyösi rendőrök magukkal vitték. Farkas János azt is elmondta, hogy “a gyöngyöspatai romák nagyon félnek, mert jelenleg is 50-60 polgárőr tartózkodik a településen. Az úgynevezett Kecskekő-hegyoldalon gyülekeznek, ahol gyakorlatokat tartanak.”

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a szombati esetről közölte, hogy nem volt kődobálás, és nem az egyesület tagjai, hanem a romák provokálták a településen tartózkodó Esze Tamást, a Véderő századosát és barátait, akik a helyi szőlőhegyen takarítottak. Este a szállásuk felé tartottak, amikor a cigányok köpködve, trágár szavakkal illették, fenyegették őket. A helyszínre érkező rendőrjárőr egyik tagja állítólag riasztólövést is leadott, hogy megfékezze az indulatokat.

A Heves Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóügyeletese, Fodorné Parrák Nóra rendőr őrnagy azt közölte, hogy Gyöngyöspata Kecskekő nevű részén egy 15-20 fős baráti társaság és a helyi lakosok között hangos szóváltás alakult ki szombat este nyolckor. A gyöngyösi rendőrök intézkedtek, igazoltatták a jelen lévőket, de nem állapítottak meg szabálysértést vagy bűncselekményt, így az ügyben eljárás sem indult. A rendőrség szerint nem volt figyelmeztető lövés, eljárás sem indult fegyverhasználat jogszerűségét vizsgálandó.

A Klub Rádió úgy tudja, hogy a Véderő katonai kiképzőtábor építésébe kezdett a romák lakta terület közelében, a Kecskekő-hegyoldalon lévő telken, amelyet csak a cigánysoron keresztül lehet megközelíteni. Szombaton kezdték meg a kövek hordását “tereprendezés” címén, majd sötétedéskor többen részegen, ostorokkal, sokkolókkal, bozótvágó késsel felfegyverkezve vonultak az utcán, megjegyzéseket tettek a romákra, és halállal fenyegették őket, állítja Farkas János, az Országos Roma Polgárjogi Mozgalom alelnöke.

A kiérkező rendőrök kérésére előkerültek ostorok, sokkoló és machete is, de intézkedés nem történt, ehelyett a rendőrség a helyi polgársegítő szervezetet kezdte el oszlatni. Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke elfogultnak tartja a Heves megyei rendőrséget, ezért szeretné, ha Gyöngyöspatán ezentúl a Budapesti Rendőr-főkapitányság intézkedne. A roma vezető szerint csak így derülhet ki, melyik félnek van igaza.

Gyöngyöspatán március elején jelent meg először és kezdett járőrözni a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, állításuk szerint azért, hogy fellépjenek a helyi cigánybűnözés ellen és segítsenek rendet teremteni a településen.

A 2500 fős faluban 450-500 roma lakik, többségük munkanélküli és szegény. Bűnügyi szempontból közepesen fertőzött területnek számít Gyöngyöspata. A Heves Megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint összesen 55 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására Gyöngyöspatán, 2010-ben.

A tavalyi 55 bűncselekményből 31 volt vagyon elleni – vagyis például lopás. Ember elleni támadás ügyében tavaly 13 alkalommal indult eljárás, jellemzően könnyű testi sértés és garázdaság miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
A láthatatlan ember szerepében: Farkas Flórián, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Most legalább kiderül, hogy leginkább önmagát képviseli. Ha bárkinek illúziói lettek volna erről a diszpéldányról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Így teljes a kép: a fidesz dísz..(izéi) és rokonságuk által vezetett operett-szervezetek ezek, de jól lehet belőlük pénzelni, gondolom. És a tőlük várt szavazatokra is szükség lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. dr. dolmany ferenc

    Az ő esetében is abszolút mértékben ” a lét határozza meg a “”tudatát”" ! ” Nagyon úgy néz ki a dolog,hogy ő már nem tudja képviselni azokat az embereket akik képviseletében felemelkedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Soha nem is képviselt-egy álszent, mint a többi -. Ha igazán akart volna ezeken segiteni, maga állitott volna fel Rájuk szabható programot, amivel talán kimozdithatta volna a többi felemelkedését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Az Orbán-kormány vesztésre áll:külföldön,az EU-ban azért utálják,mert szembe megy az európai normákkal,a szomszédok azért gyűlölik,mert revans- éhes,revizionista politikát folytat.Belföldön azért apad a támogatottsága,mert szinte valamennyi társadalmi réteg életszínvonalát embertelen módon drasztikusan csökkenti… A vékonyka gazdagodó réteg nem lesz képes megmenteni ezt az elmebeteg,dilettáns,nemzetáruló bandát…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Miért ,volt valami, amikor látható volt !? Természetesen kivétel ,mikor a pénztárnál, tartja a mancsát ,a jussáért .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Rárontottak a saját nemzetükre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Hol van a diszcigány aki lesz@rja a nációját csak az a fontos hogy kapja a baksist a csutitól, aljas szemét ember, ember??????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Itt az idő ! most még O. V. seggnyalójából saját néped képviselőjévé válhatsz! Válassz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Kőműves Kelemennét játszik a gyöngyöspatai kiképzőtábor alapjában. (Persze szellemi értelemben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. A regnáló hatalom kedves gyermei, az álszervezetek mögé bújtatott újnáci alakulatok nyugodtan randalírozhatnak az ország településein és nyíltan fenyegethetnek, kissebségi népcsoportokat. A közös polgári körös társak és a zászlósanya boldogan tekinthetnek bábáskodásuk eredményére.
    Az nem zavarja, a hatalomra kerülése esetén két hét alatt rendet ígérőket, hogy e kérdésben is jól átverték a rájuk szavazókat, de az sem, hogy a kormányzati tehetetlenség tovább rombolja a rendőrség és e kérdésben Magyarország tekintélyét is. Ugyanez elmondható a vádképtelen ügyészségre és a felmentő ítéletet hozó bíróságra is.
    Farkas Flórián, a saját jólétéért “dísz-cigány” szerepet vállaló romavezér persze, hogy hallgat. Egy olyan párt parlamenti frakciójában ül, melynek tagjainak döntő többsége ugyan úgy zsidózik és cigányozik, mint a Jobbikos elvbaráraik, igaz ők ezt Janus-arccal teszik. Farkas Flórián velük vállalt sorsközösséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Valaki mondja már nekem,hogy elment a maradék eszem. Egy politikai térfélen a jobb a szélsőjobb és a cigányok képveseletével megbizott Lungo drom vezetése.
    Hol a közös ehgyüttgondolkodás és cselekvés alapja-talán a jobbik vezetőjével konzultál ,esetleg együtt cselekednek -tisztán csak az ország érdekében. Ma amugy is frontos nap van háborog a gyomrom. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fotók az Orbán-alkotmány megszavazásáról 2011. április 18. hétfő | AN

Videó a gyöngyöspatai helyzetről 2011. április 18. hétfő | AN/Csillag Ádám

Lemond a gyöngyöspatai polgármester 2011. április 18. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos