Ronai and Ronai
AMERIKAI

A bíróság felmentette a véderősöket 2011. április 25. hétfő 12:54 Forrás: AN/MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A bíróság felmentette a véderősöket

Eger – Eszes Tamás, a Véderő Gyöngyöspatán őrizetbe vett magyarországi ideiglenes megbízott parancsnoka (középen háttal) beszél az Egri Városi Bíróság tárgyalótermében. A bíróság megszüntette a garázdaság szabálysértés miatt indult eljárást a vádlottakkal szemben.

A rendőrség jogi képviselője fellebbezett a döntés ellen, ezért az ítélet nem jogerős. A nyolc vádlott és védőik az ítéletet tudomásul vették. Másodfokon a Heves Megyei Bíróság dönt az ügyben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
A bíróság felmentette a véderősöket, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Hát egyáltalán nem lehetünk meglepve. Végülis igaz: nem garázdaság ez, hanem a párizsi békeszerződés megszegése, és közösség elleni izgatás. Nem meglepő egyébként, hogy az illegitim szélsőjobbos fidesz-kormány nem bántja őket: a fasiszták 8 év kemény munkájával tették Orbánt a lekötelezettkükké. Semmi sincs ingyen: Orbánnak fizetnie kell. (Az, hogy a legnagyobb árat az ország fizeti, senkit se érdekel.)
    Az ország fantasztikusan nyílegyenesen menetel a polgárháború felé, miközben az “ellenzékiek”, meg az ország verbáldemokratái az alkotmányon kérődznek, tök fölöslegesen. Amikor már lőni fognak, tökmindegy, hogy mi van az alkotmányban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  2. Voltak valakinek kétségei?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Látszat mögé néző

    e-Vita, a terepruha bűn? Mert ezért vitték be őket. Olvass vissza, itt írták. Akik nem tudtak másba átöltözni a “katonai viselethez hasonlító” öltözékből, azokat állították elő… Semmi mást nem tudtak ellenük felhozni, azon kívül, hogy ott voltak. Ha ezeket elítélték volna, mindenki kidobhatná a terepes cuccait, még a boltok is :-S

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  4. Egy jogállamban jogilag kell megalapozni a vádat is.
    Lehet, hogy szándékosan olyan a vád, hogy ne álljon meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. azért a tárgyilagosság és az igazság kedviért, vegyük már észre, hogy itt a romák cigánykodásáról van szó. bemószerolják a húsvéti piknikelőket a ruházatuk miatt, rájuk riasztják a rendőrséget belügyminiszterestől meg az igazságszolgáltatást. pedig van ezeknek elég bajuk enélkül is.
    mint bíró, hazaengedném tovább nyuszizni a veres sapisokat, ugyanakkor büntetést szabnék ki a fenyegetően randalírozó, dolgozni és gyermekeikkel közösen húsvétolni nem akaró romákra, minimum megfizettetném velük a benzin-, ruha-, és perköltségeket. jellemző módon még saját testvérüket is megalázták “Flóri takarodj” álnokul becéző üvöltözéssel, amivel pedig a becsületsértés kategóriáját is alaposan kimerítették – még jó hogy nem álltak neki viktóriázni. van itt megoldás, csak tárgyilagosan meg kell keresni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  6. Én örülök a felmentésnek, de csak azért mert a rendőrség nem megfelelően dolgozott, mert ha csak így brahiból valakit a bíróság elreszel az lett volna a szégyen.

    A nagyobb szégyen az hogy hónapok óta nem tesz a rendőrség és a titkosszolgálat ellenük, mert ha lett volna megfelelő nyomozati anyag, akkor oda sem mehettek volna, mert már előtte le lehetett volna állítani az egészet.
    A kérdés itt merül fel miért is nincs a belügyi szerveknek megfelelő anyaguk, csak tán nem azért, mert a keblen eddig melengetett kígyóba nem lehet belerúgni beleharapni. Sajnos ezek a tények csak azért lettek valamilyen bármilyen ürüggyel őrizetbe véve, hogy pillanatnyilag elcsituljon a vihar és erősnek tűnjenek.

    Ha én horgászni megyek a terepszínű ruhámba, kabátomba akkor engem is majd bekaszniznak, na ez a közröhej kategória nálam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Miért is kellett őket egyáltalán bevinni? Ki az akiket megfélemlítenek valójában? Az ott ragadt magyar embereket, akik képtelenek megvédeni életüket, dolgaikat, jogaikat. Értem én, miért akarják összemosni állandóan a cigányok jogait, általános emberi jogokkal, de akkor ahhoz emberként kellene élni. És erről elsősorban a cigányoknak kellene nagyon sokat tenni. Rengeteg segítséget, időt, pénzt türelmet kaptak, és képtelenek beilleszkedni a normális emberi társadalomba.. De a jogokat kötelesség nélkül ország határon át kiverekszik maguknak. Tudom, nem népszerű ez itt amit mondok, de örülök hogy még mondhatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. Előre borítékoltam volna ezt az ítéletet, de sajnos a magyar kormány már előbb borítékolta…

    E-vita minden szvával egyet értek, különösen ami a párizsi békeszerződés durva megsértését illeti. Na meg aztán a “verbáldemokraták” kifejezés, rendkívül találó.

    LMN-nek a terepszín ruhára vonatkozó, a V é d e g y l e t e t mentegető megállapításai, úgynevezett jenki érvek. Bizony már olyan unalmasak, hogy a könyökünkön jenki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Látszat mögé néző

    Hú, de vicces… Akkor mondom másként, csatlakozva Maggie-hez: jó, hogy ott voltak. Sok kéne belőlük, hogy rend legyen. Ha bárkinek nem tetszik, amit írok, lehet menni rendet tenni. Valakinek muszáj. És az egyetlen pofon, ami Gyöngyöspatán elcsattant, az is egy szerencsétlen idős nőt ért, egy szegény, védelemre szoruló cigány nőtől. Tessék, megyek a falnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  10. Kár érted, ne tedd. Az őszinteség bajjal jár. Nem kell találgatni, gyűlölöm őket, mert meggyűlöltették magukat. S ezzel nem vagyok egyedül. Ahogy Ti sem az emberi jogok szajkózásával. De az ott ahol ezek a szerencsétlen emberek élnek semmit sem ér. Akiknek eddig jogaik voltak és vannak, nem mentek vele semmire. Mert visszaéltek vele. És megy mindenki a falnak, veled együtt,ha továbbra is így marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Látszat mögé néző

    Maggie, óvatosan és halkan jegyzem meg, ahogy jó fasisztához illik: ha mindenki így menne a falnak, ahogy én, akkor most nem Orbán kormányozna… Tudod, sokféle cigány van. Jó, rossz, átlagos. De. Rendkívül összetartanak. Egy videóban láttam, amint egy cigány férfi nyilatkozik: ők egy közösség, a bűnözőt sem vetik ki maguk közül. Hát így nem lehet, amikor idős embereket vegzálnak a multikban, mert a szerencsétlenek elemelnek egy kiflit éhségükben, meg a szerencsétlen vasággyal 40 kilós nőt büntetik meg a villamoson több ezer forintra az ellenőrök, mert nem vette észre, hogy a bérletigazolványa (nem bérlete) két napja lejárt, miközben az előtte utazó több tagú cigány csoporthoz közeledni sem mertek… Van olyan pozitív diszkrimináció, ami már éleszt egy amúgy nem létező gyűlöletet, pláne, ha azt látja az ember, hogy ennek ellenére még mindig, mi magyarok vagyunk a szemetek, mert nem költünk rájuk eleget, meg nem vagyunk elég toleránsak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. “Maggie,” “látszat mögé néző”, ti vagytok a látszat mögé nem néző, félművelt, rendes , átlag magyar.Bátran, ahogy Maggie kimondta, gyűlöli őket, mondd ki azt is , hogy mit tennél, mi lenne szerinted a megoldás.Mit tennél, ha te lennél a kormány?Mi lenne neked jó, ahhoz ne gyűlöljél, mi lenne az elégtétel? Gyűlölni nem elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Mondj igazat és betörik a fejed. Ezt nehéz már szó nélkül hagyni. Én sokáig nem tudtam hogy “náci” vagyok, – de inkább ez legyek, mint hogy hallgassak. Majd nekem is betörik a fejem. Akkor meg miért ne mondjam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. Ez már régen nem roma kérdés. A (nyílt) fasizmus és a (liberális) demokrácia harca. A bírók is egyre jobban meg akarnak felelni az új körülményeknek, amelyet egy kis hisztis akarnok hozott létre sok talpnyalóval a háta mögött. Közel 40 évig, amíg itt voltak az oroszok, kussolniuk kellett, egy vagy két generációban el volt nyomva a rasszista-antiszemita-irredenta-soviniszta hajlam, de 20 éve egyre erősödik, párosulva a nagyfokú tudatlansággal, műveletlenséggel. A bírók-ügyészek- ügyvédek nagyobbik fele von Haus aus eleve jobboldali, könnyen lesznek belőlük szélsőjobboldaliak is. Egy évtizede az a Grespik nevű még nagyjából egyedül volt, de mára kitermelődtek utódai, sokkal többen. És ki adott Grespiknek kormányhivatalt? Orbán! És ki nevelte fel a saját “polgári” körében Vona testvért? Orbán! A polgári körök ilyenformán inkább “felcsúti paraszti körök” voltak, egy frusztrált, félművelt parasztgyerek bekerült a nagyvárosba tele gátlásokkal, és majd ő megmutatja (a családjának és a földijeinek), hogy lesz belőle “valaki”. Ha egy ország bele is döglik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Maggie, nem válaszoltál a kérdésemre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Sydney, a fasiszták “megoldanák” a kérdést, kinyírnák a cigányokat. A demokraták nem nyírnák ki a cigányokat, “védik” őket, de a problémát nem oldják meg. A probléma és a két tábor marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Látszat mögé néző

    gm, mivel korrekten szólítottál meg, elmondom, mit csinálnék, ha én lennék a kormány. Én bizony állítanék csendőrséget. Olaszországnak is bejön, nem lenne cikibb, mint Amerikának a Nemzeti Gárda. Pár évre kellene csak. Megcsinálnám, amit Gyurcsány Ferenc elképzelt: a bentlakásos iskolákat hátrányos helyzetű gyerekek számára. Nemcsak romáknak. A családi pótlékot ezeknek az iskoláknak adnám, amelyeket mellesleg alapítvány kezelne, nem egyház vagy állam. Az alapítvány vezetését olyan emberre bíznám, aki feddhetetlen. Van ilyen magyar, több is, nem dobálóznék nevekkel. Az alapítványt lehetne támogatni. A kiemelkedő teljesítményű gyerekeket jutalmaznám, hogy követendő például állhassanak az esetlegesen beilleszkedni nehezebben tudók elé. Első két évben nem lenne csak évi két hazalátogatás. (Elit iskolákban is bejött külföldön). Ez segítene abban, hogy a gyerek már az új értékrenddel látogasson haza. Mert itt csakis ezzel van baj, amúgy a roma gyerekek kifejezetten okosak és intelligensek.
    Nos, a gyerekeket így nevelném. A felnőtteknek kötelező lenne a közmunka, segélyt csak akkor kapnának, ha ennek eleget tesznek, valamint a lakókörnyezetüket rendben tartják. A cigánytelepeket felszámolnám, és a roma közösségeket szétszórnám az országban.
    Az így valamiféle pozitív útra kényszerített romák mellé nem roma segítőket jelölnék ki – szomszédokat, falubelieket -, hogy segítsenek nekik. Amennyiben bűnt követnek el, kényszermunkára (mezőgazdasági munka, útjavítás, tereprendezés) ítélném azokat, akik nem közveszélyesek. Teljesítmény és viselkedés arányban juthatnának előnyökhöz (csomag, látogatás, vásárlási lehetőség, szórakozás, sport).
    Sajnos egy ideje a börtön inkább nyaralás, mint büntetés a sportolási lehetőséggel, az ingyenes egészségügyi és fogászati ellátással, szórakozási lehetőségekkel.

    Nos, ez hirtelen jutott eszembe. És amint látod, nem szerepel a terveim között sem kiirtani, sem deportálni őket, de a helyzet így sem maradhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Kedves gm. Van nekem dolgom épp elég. És nem vagyok az a megvehető tipus. Nem lehet megzsarolni, mert nincs mivel és miért. Nem lennék én kormány soha. Nagy családom van, őket igazgatom és igazán büszke vagyok rájuk. Ami az én dolgom teszem, és közben “reszelgetem a körmeim és hülyeségeket beszélek” nekem ennyi elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. LMN a kormányod tetszik nekem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Látszat mögé néző

    Másoknak nem fog :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Megint csak ámulok és bámulok. Mi köze lehet a magyar Kormánynak, az egri Bíróság döntéséhez? A Bíróság független hatalmi ág, nem Orbán Viktor kézivezérlésével működik. És ezt még az új Alkotmány, vagy ha úgy tetszik Alaptörvény sem változtatta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  22. efraim, Te még hiszel a mesében? Felmentették őket, mert nem követtek el semmit, de nem mentették volna fel ha nem ez a verdikt. Én így látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. A klerikálfasiszta orbán-tömjén kormán szargyártó nevű főkommunikátora által bedobott GUMICSONTON rágódnak, miközben sunyi, alamuszi módon becsempészik Európa egyedülállóan fasiszta, Horthysta orbánmányát, ami a világ legszemetebb szektájának, a katolicizmusnak ágyaz meg, minden emberi jogot a sárba tiporva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. basszus..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Látszat mögé néző

    Ja, Maggie, magam sem mondhattam volna kifejezőbben :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Kedves látszat mögé néző, mint írtam, szerintem ennek a megoldása tudományos probléma, szociológusok, pedagógusok, pszichológusok és még nem tudom kikre volna szükség én nem értek ehhez, én csak a humanizmus mellett és a humánus megoldás pártján állok. Mint laikusnak tetszik, amit leírtál, mikor a Gyurcsány ezt felvetette, akkor is tetszett.A probléma lényege, hogy el kell venni a gyereket a szülőtől,legkésőbb 3 éves korában, ki kell emelni a közösségéből és ez nem egyszerű feladat. Sem emberileg, sem jogilag.De biztos meg lehet oldani.És szerintem erre a családi pótlék nem fedezet, ehhez sokkal több pénz kell, ez pedig a többségi társadalomtól áldozat.Ez igazi “nemzeti” feladat. Bárcsak már hozzálátnának.A többi, amit írtál részletkérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Efraim vagy nagyon naív vagy, vagy Orbánhoz hasonlóan a népet nézed hülyének. Jelentem, nem az, én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy semmi mesének nem dölök be, Ez ugyanolyan hazugság , mint a húsvéti kirándulás. Mindent meg lehet magyarázni, csak legyen elég hülye, aki elhiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Látszat mögé néző

    Kedves GM!
    Nos, azt hiszem, sokak nevében beszélek, amikor azt mondom, ilyesmire még a picike mínuszos jövedelmemből is szívesen áldoznék, mert ennek lenne értelme. A végtelen, feltételhez nem kötött segélyezés nem vezet sehová, a munka az egyetlen dolog az életben, ami azt igazán értelmessé teheti. Mondom ezt olyan emberként, aki elvesztette ezt a képességét, de ölne, hogy visszaszerezze, mert a feleslegességnél pusztítóbb és demoralizálóbb érzés nincs. Nem véletlen, hogy a megnövekedett munkanélküliség Magyarországon is az öngyilkosok és depressziósok számának ugrásszerű megnövekedéséhez vezetett. Hidd el, ilyen célra olyan emberek is áldoznának, akik most “rasszistának” meg “nácinak” vannak bélyegezve pusztán tehetetlen felháborodásuk okán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Kedves Maggie, nem egészen értem a soraidat.. csak reszelgesd tovább a körmöd, de ne beszélj hülyeségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. gm, onnan kezdve, hogy el kell venni a gyerekeket 3 éves kortól, nem veszlek komolyan. Ird ami tőled telik, és én is ezt teszem. Legyen szép napod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Óriási pofont osztott ki a fasisztáknak az orbánpintér. Ezután már tényleg retteghetnek a fasisztáktól a cigányok. Ez nem a köztársasági alkotmány, hanem ez új tákolmány szelleme. Ők nem teljesítik az orbán által megszabott kötelezettségeket, mert nincs munkájuk, így nem is számíthatnak az állam védelmére. Lehet hogy valóban szükségük lesz az Obamától kért politikai menedékjogra. Vagy talán végleg költözzenek Csillebércre? Ma letelik a husvéti piknik. Ideje lenne valamit tenni cigány testvéreink védelmére. Vagy arra várjunk, hogy ők védjék meg magukat. Előbb- utóbb az is bekövetkezhet. És ez az önvédelem erkülcsileg igazolható lenne. Az orbáni magyarország már így is a világszégyentábláján van. Ne növeljük ezt a szégyenfoltot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. Maggie, Látszat mögé néző!
    Fogalmatok sincs arról milyen a cigányok élete. Undorító általánosító, pont ugyanolyan a véleményetek, mint a nagy többségé. Nem szeretnék veletek, erről vitázni, mert nem néztek a látszat mögé,nem érdemlitek meg, hogy megosszam veletek a cigányokkal megélt rengeteg tapasztalatomat. Csak annyit erről, hogy nagyon sokszor nagyon sok helyen éltem, dolgoztam a cigányok között, figyeltem, és nagyon tiszteltem őket. Én valaha dolgoztam például nagyon sok gyöngyöspatai cigánnyal, hajnaltól délutánig jártam velük a bányába. És sokkal különbek voltak mint ti: mert soha nem voltak kirekesztők, általánosítók. De rendkívül érzékenyek, őszinték, barátságosak.Barátaim is vannak azok között, akiket a rendszerváltás veszteseiként nyomorba küldtek. Jól vigyázzatok arra mit mondtok, amíg a “LÁTSZAT MÖGÉ” nem néztek.
    Soha nem fogjátok megoldani a cigánykérdést, vessetek magatokra!
    Egyetértek gm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Köszönöm a választ, látszat mögé néző! Látod, ebben egyetértenünk, hogy meg kell oldani a kérdést, én is áldoznék rá,és nem a cigányokat, hanem az értelmiségi és politikai elitet kell szídnunk, hogy nem lát hozzá a feladathoz, mikor ez az egyik legégetőbb nemzeti probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Maggie, nyílván nem arra gondolok, hogy ki kell erőszakkal venni az anyja karjából a gyereket.Velük egyetértésben kellene történni. Meg kell őket győzni.Mert mint tudjuk, óvodás korban kell kezdeni, az pedig 3 éves kor.Szerinted az erdélyi Böjti Csaba elveszi a gyerekeket a szegényektől, főként az ottani szegény cigányoktól?Nem, de valamit tud, valamit jól csinál, mert önként odaadják neki.Én is ilyesmire gondolok, de az igaz, rosszul fejeztem ki magam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Sydney:
    Mélyen egyetértek magával…a többi meg csak szócséplés.
    ( Magyarországot a Második Világháborút lezáró Békeszerződés, amit a gyöztes nagyhatalmakkal kötött, arra kötelezi hogy területén fellépjen az esetlegesen ujra kitermelődő fasiszta-rasszista elemek ellen , ne türje el azt hogy egyes fasizálódó csoportok a nép demokratikus jogait megszüntetni igyekezzenek. Ezekszerint tehát a mai Magyarországon egészen egyszerüen megszegik a Békeszerződést. Ez véleményem szerint roppant súlyos dolog. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A délutáni tüntetés felvételei 2011. április 27. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos