Ronai and Ronai
AMERIKAI

Börtönt kaphatnak az “egyenruhás bűnözők” 2011. április 27. szerda 16:10 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Börtönt kaphatnak az "egyenruhás bűnözők"

Budapest – A gyöngyöspatai verekedés miatt a kormány szigorítaná a Btk-t. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a közrendet fenntartani, börtönnel lenne sújtható. A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormányzat azzal összefüggésben, hogy egy új bűnözési forma, az “egyenruhás bűnözés” jelent meg Magyarországon – jelentette be a miniszterelnök szóvivője sajtótájékoztatón, a kabinet ülése után. Szijjártó Péter közölte azt is, a rendőrség folyamatosan nyomoz az éjszakai gyöngyöspatai verekedés ügyében.

Kifejtette: a Btk.-szigorítást érintő javaslat értelmében két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek az arra vonatkozó felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

A szóvivő tájékoztatása szerint Orbán Viktor a kormányülésen arra adott utasítást, hogy még szerdán nyújtsák be a parlamentnek a Btk. szigorítását. Hozzáfűzte, kérni fogják az Országgyűlést, hogy az indítványt a lehető leghamarabb tárgyalja meg és fogadja el.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: az “egyenruhás bűnözés” jellemzője, hogy egyenruhát jogosulatlan viselő vagy különböző hatóságok egyenruháihoz hasonló öltözetet viselő emberek csoportosan követik el azt. “Akik ilyen egyenruhában járkálnak, akik úgy tesznek, mintha joguk lenne bármilyen intézkedésre, joguk lenne bármilyen módon fellépni másokkal szemben, (…) egészen egyszerűen bűnözők, rendbontók”, és Magyarországon egy új bűnözési formát jelenítenek meg – fogalmazott Szíjjártó. Mint mondta, a kormány nem hagyja, hogy ez a bűnözési forma elharapóddzon, gátat vet neki, és megvédi a törvénytisztelő, békés embereket ezektől a bűnözőktől.

Szólt arról is, hogy az “egyenruhás bűnözést” folytató csoportok már pénteken megkapták az “első pofont”, amikor a kormány rendeletet módosított. Ennek nyomán ha valaki állítólagos polgárőr-tevékenységet végez a rendőrséggel való egyeztetés nélkül, az szabálysértésnek minősül, és százezer forintig terjedő bírság is kiszabható. Ugyanez a helyzet akkor, ha valaki jogosultság nélkül folytat állítólag a közbiztonság megteremtését célzó tevékenységet.

Szerdán “itt van a második pofon ezeknek az egyenruhás bűnözést folytató csoportoknak” – mondta a miniszterelnök szóvivője, aki az egyenruhát érintő kérdésre hozzátette, szerinte minden normális gondolkodású ember világos különbséget tud tenni egy pecázni induló horgász és egy egész közösségben riadalmat keltő hadgyakorlat résztvevője között, még ha ugyanolyan hímzésű vagy terepszínű ruhát is viselnek.

Kitért arra is, “amellett nem lehet elmenni szó nélkül”, hogy az előző kormány rendszerint elfutott a bűnözők elől, azt kereste, hogyan tudja őket mentegetni. “Az, hogy idáig jutottunk, ennek egyenes következménye” – vélekedett, megjegyezve, hogy a jelenlegi kabinet – az előzővel ellentétben – nem elfut a bűnözők elől, hanem elkapja és meg is bünteti őket.

Arra a kérdésre, hogy “miért vártak eddig” a szigorítással, Szijjártó Péter úgy válaszolt: azokon a településeken, ahol eddig hasonló jelenségek keltettek riadalmat, a rendőrség határozott fellépése eredményeképpen nem történt baj. Azonban úgy látják, most “szükség volt erre a két pofonra”.

A gyöngyöspatai verekedésről a szóvivő Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatása alapján azt közölte: a rendőrség folyamatosan nyomoz az éjszakai gyöngyöspatai verekedés résztvevői után, folyamatosak az előállítások és a kihallgatások. “A rendőrség mindenkit el fog kapni, és mindenki ellen a szükséges intézkedéseket meg fogja tenni”, aki részt vett az éjszakai verekedésben “teljesen függetlenül attól, hogy milyen céllal, milyen indíttatással, kinek a buzdítására tették mindezt” – mondta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az LMP szerint az ünnepek alatt azért kellett “evakuálni” romákat Gyöngyöspatáról, mert életveszélyben voltak, a szóvivő úgy reagált: ha az LMP-sek ilyet mondanak, akkor az LMP-sek hazudnak. “Mindenki hazudik, mindenki provokál, aki arról beszél, hogy evakuálásról volt szó”, hiszen maga a Vöröskereszt tette világossá, hogy egy régebb óta szervezett üdülésre azon a napon utaztak el családok a településről, amikor ezek a híresztelések megjelentek – jelentette ki.

Ugyancsak a kérdésre hozzátette, hogy “vannak azonban, akik, úgy tűnik, hogy a provokációban érdekeltek; ha valaki szerint ez törvényi tényállást valósít meg, akkor az szerintem ne habozzon bejelentést tenni az illetékes szerveknél, akik ezt ki fogják vizsgálni”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Börtönt kaphatnak az "egyenruhás bűnözők", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Mit (moderálva), csuti?

    Két pofon, oszt’ zavard őket haza!
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Hol százezer Forint …holmeg börtön….cöcö

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. “Mindenki hazudik, mindenki provokál, aki arról beszél, hogy evakuálásról volt szó”, hiszen maga a Vöröskereszt tette világossá, hogy egy régebb óta szervezett üdülésre azon a napon utaztak el családok a településről, amikor ezek a híresztelések megjelentek – jelentette ki.”

    Az építőipar a igazolja igazát! ! Ennyi hazugság hallatán nem szakadt rád a mennyezet, az a csoda! Szeretnék már hallani azokról, kik végigülnek egy ilyen tájékoztató, hogy bírják ki hangos nevetés nélkül! Nagy megpróbáltatás lehet, komolynak maradni!

    Nekem nem megy, pedig tudom inkább sírni kéne! Rövid leszek: ez egy szerencsétlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Valójában persze nincs szükség semmiféle “szigorításra” – a hatályos törvények megfelelően szankcionálják a rasszista indítékú bűncselekményeket. A tervezett “szigorítás” ismét azt a célt szolgálja, hogy a rasszista bűncselekményeket ne valódi természetes szerint kelljen megítélni.
    Gyalázat!

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/04/27/Kerdesek_-_mint_falra_hanyt/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Teljesen egyetértek Jehuval. Eszük ágában sincs betartani a törvényeket. Mint már párszor leírtam, ez az oka annak, hogy a társadalom az anarchia felé zuhan.
    Hogy egyesek azt hiszik, ők a törvény. Hogy önbíráskodó katonai alakulatok alakulhatnak.
    Tessék végre megregulázni a tyúktolvajt, a gárdistát, és az országot tönkretevő dekadens vezetői bandát!
    Hol a rendőrség?
    Hol az ügyészség?
    Hol az ombudsman?
    Védje meg azoknak a nagyon szorongatott szegény magyaroknak a kertjeit!
    És védje meg mindannyiónk szabadságjogát!
    Hogy senkinek ne kelljen rettegni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Erdekes, de amikor a varban eloszor megjelentek a” fekete seregek” es amikor minden unnepunket szetvertek es szetfutyultek, akkor nem volt semmi kifogasuk de meg egy szavuk sem. Most hogy az o borukre is megy, most mar nem tetszik.
    A gyuloletkeltesben mar benne van az egesz jobboldal, en soha nem gyuloltem de most egyre erosebb bennem ez az erzes, szinte faj, de utalok mar mindent amit ez a banda es a kormany tesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Dehogy bántják ők a kontár kurmány az ,,egyenruhás,, bűnözőket, tőlük kapják a parancsot hogy hova menjenek masírozni, hőbörögni, hiszen ,,egy a zászló,, a csutiszemölcs szavaival mondva……………Alkalmazni kellene már végre a törvényeket teljes szigorukkal, ezek a paprikajancsik nem mennének sehova, na ez nem lesz hamar………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Kedves Zsuzsa, ott voltam ma a gyöngyöspataiak melletti tüntetésen, s meg kell mondjam, büszke lehetsz a romákra! A legjobb beszédeket ők mondták.
    Mindig szerettem Bennetek az elementárisan feltörő érzelmeiteket, az erős összetartást. De most jó volt hallani a komoly és felelősségteljes hangotokat is.
    Tudom, hogyha elszabadulnak az indulatok, (ami Téged is egyre jobban feszít, hát még akik itthon átélik ezeket a nehéz napokat), akkor odalesz a józanság. S elszabadul a pokol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. Méghogy “új” lenne az egyenruhás bűnözés.
    Hát kérem szépen, én először arra az esetre emlékszem, amikor a III. Köztársaság legemberibb politikusát, köztársasági elnökét Göncz Árpádot egy nemzeti ünnepen ugyanilyen egyenruhások fütyülték ki, miközben árpádsávos zászlót lengettek. Aztán emlékszem, hogy ugyanott, ugyanezek az egyenruhások a Kossuth téren minden évben megemlékeznek a fasiszta csapatok budai kitörésére…stb. stb.
    Akik azt állítják, hogy ez egy új jelenség, azok hazudnak. Épp tőlük fúj a szél. Csaknem 20 éve megy ez a permanens uszító játékuk, amely alig ha nem, mostanában éri el a csúcspontját…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. A jelenlegi parlament és kormány fogadta el a Balsai-féle semmiségi törvényt is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Hannus!
    Nem vagyok cigany! /persze ha az lennek sem lenne gond/
    vallalom a ciganysagot ugy mint a keresztenyseget, es a zsidosagot.
    mar egyszer megirtam, most megegyszer:
    a nagyikamat /kereszteny/ elvette egy szegeny zsido fiu,
    ebbol lett anyukam, aki felesegul ment egy apai agon cigany- fiuhoz. Tehat mindenbol van bennem egy keves, de a nevem az apukamtol van akinek az apja valoban cigany volt, asztalos igy tudta tanittatni az apamat aki testnevelotanar volt. Tehat a gyokereket a valaha elt ded- es ukszuloktol kaptam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Ez aztán a család! :D Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  13. A börtön kevés, néhány tábort kellene építeni, Kistarcsán, esetleg a Hortobágyon, Recsken, Dorogon és most nem is jut eszembe,hogy hol még. Nyáron megteszi a szögesdrót, őszre meg Simicska esetleg szervezhetne barak építést.
    További ötletek csak térítés ellenében. :-) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Mate, Ivan Tibor

    Majmi jol beperejjuk oket!
    Handa banda.
    .
    Amig nem latok eroteljes rendori fellepest es hatarozott intezkedeseket, a szelsoseges szervezetek tagjai nevenek kotelezo regisztraciojat, a szervezetek azonnali torvenyen kivul helyezeset, egyenruhak, fegyverek, fokosok, szervezeti vagyon elkobzasat, addig ez mind csak ures beszed marad.
    .
    A torvenyek mar megvoltak, csak az alkalmazas maradt el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Véleményem szerint ,Vona urat kéne megkérdezni,hogy mit képzelnek magukról.Az Ország igen nagyon nehéz helyzetbe van,hisz ezt tudja mindenki.A jobbikos irányítás alatt levő “csürhe”,akik drogosok,és alkoholisták gyülekezete .Az Ország megítélése szempontjából igen fontos lépéseket kéne már tenni.Tisztába vagyok,hogy most sokaknak tetszeni fog,amit most kijelentek.Magyarországot kifogják zárni az Únióból.Véleményem szerint,ha ez megtörténik,akkor az Ország teljesen totális csődbe fog kerülni.Tudom,hogy most sokan azt mondják,hogy majd elindulunk más lehetőségek irányába,de viszont azokat a forrásokat ,igencsak nehéz lessz megtalálni.Ez egy hosszú folyamat lenne,és ha nem lennének forrási lehetőségek,akkor viszont mégnagyobb káosz alakulna ki.Nem tudom megérteni,hogy miért van az,hogy tudja mindenki,hogy ki a felelős ezzel kapcsolatba,és mégsem veszik elő azt az embert.Azok,ami ezzel kapcsolatba történik,hogy a Parlamentba van az az ember,aki ezekért a dolgokért felelős.Igen is Vona úr tökei megszorongatásával kéne kezdeni.A másik dolog,hogy mit keres egy ilyen, az Ország lejáratásába felelős “csürhe vezér”.Az elkövetkezendő időkbe,ha nem fog történni sürgős beavatkozás pozitív irányba,akkor a Világ legutólsó helyen levő Országai fogunk tartozni.Az emberi jogokkal meg tisztába van mindenki,hogy milyen irányba terelik egyes vezetők.Most pedig, lenne egy kérdésem.Miért működik jól a komunizmus Kínába?5 éven belül a Világ legnagyobb hatalma fog lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Kormánypárti handa-banda. Nem kell a törvényt módosítani ahhoz, hogy az egyenruhában, csopoztosan elkövetett , etnikai kissebbség ellen elkövetett bűncselekmény bizonyítható legyen. Ez pedig a jelenlegi törvények szerint is bűncselkmény. A kormány nem is akarja a jobbik fasiszta bandáját valóban korlátozni. Nekik ez a tarthatatlan állapot egyenesen kivánatos. Amíg a cigányság elleni atrocitások foglalkoztatják a közvéleményt, elterelődik a figyelem a fidesz egyébb népnyomorító terveiről. A sztrájkjogban, a munka törvénykönyvében, az oktatásban tervezett változtatások terveiről. A bejegyzett, vagy be nem jegyzett félfasiszta szervezetek betiltása egyszer és mindenkorra megoldaná a komány ilyen gondjait. A cigánytelepeken való fenyegető járőrözés pedig terrorfenyegetés, ellenük a terrorelhárítókat kellene bevetni. Demokratikus országokban ez így szokás. Láttam, hogy teszik ezt az NSZK-ban a törvényt nem tisztelő szélsőségesekkel szemben. Kilóg a lóláb: a kormánynak ez az állapot jó. Lehet az ellenzéket vádolni, az amerikai üzletembert rágalmazni, netán még a szegény atrocitásoktól meg nwm védett cigányok ellen is rágalmazásokat hangoztatni a kormány által szigorúan ellenőrzött rab médiában. Így még a rasszizmusra fogékony tömegekből is lehet támogatókat szerezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos