Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elhunyt Bába Krisztina 2011. április 12. kedd 19:27 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elhunyt Bába Krisztina

Budapest – Balesetben elhunyt Bába Krisztina, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója – tudatta keddi közleményében az egyetem. Bába Krisztinát április 9-én érte halálos baleset.

A lengyel kultúra és irodalom, de mindenekelőtt a színház iránt elkötelezett Bába Krisztina az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát 1980-ban magyar-lengyel-népművelés szakon. 1985 és 1988 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházelmélet szakát. Mindkét disszertációjának témája a lengyel és a magyar színház kapcsolata volt.

1990-től 2001-ig a Művelődési és Közoktatási Minisztérium Művészeti Főosztályán, majd 2001 és 2005 között a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyetteseként dolgozott. 2005 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója volt.

Irodalmi, műfordítói, színházi munkáját Lengyel Kultúráért-díjjal és Hevesi Sándor-díjjal is elismerték.

Bába Krisztinát a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Színházi Társaság és a Varsói Magyar Intézet saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.


VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Kiderült, miért halt meg Amy Winehouse 2011. október 27. csütörtök | AN

Perelnek az étkezés miatt a muszlim rabok 2011. október 4. kedd | RR

Halálba kergették a hazafelé tartó fiatalt 2011. szeptember 18. vasárnap | AN

Istenítélet – meghalt Képíró Sándor 2011. szeptember 3. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos