Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szíria csatlakozna az Emberjogi Tanácshoz 2011. április 27. szerda 15:37 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szíria csatlakozna az Emberjogi Tanácshoz

New York – A fegyvertelen polgári forradalommal szemben véres retorziót alkalmazó rezsim az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa tagságának várományosa. Diplomaták és emberjogi aktivisták arra szólítják fel a világszervezetet, akadályozzák meg, hogy a rendőrállam a jövő hónapban elfoglalhassa ezt a pozíciót.

Május huszadikán csatlakozhat a közel-keleti ország negyvenöt más állammal együtt az Emberi Jogi Tanácshoz, ami enyhén szólva szégyent hozna az eddig is igen sokféle vízben megfürdött testületre.

Szíriában számtalanszor előfordult, hogy az állam hadat viselt saját polgárai ellen, a mostani diktátor apja egy alkalommal mintegy harmincezer felkelőt irtott ki, elnéptelenítve egy egész várost. A mostani, eddig több száz halottat eredményező vérontás azért verte ki a biztosítékot, mert közeleg a tagságváltás napja az Emberi Jogi Tanácsban.

A történtek ellenére eddig egyetlen ország sem nevezte illegitimnek a damaszkuszi rezsimet, és lemondásra sem szólította fel vezetését. Arra sem került sor, hogy további szankciókat hozzanak ellene.

Az ENSZ-ből származó értesülések szerint az Egyesült Államok ellenezni fogja Szíria tagságát, nem tudni azonban, szándékában áll-e azt valóban megakadályozni, például aktív lobbizással, vagy azzal, hogy alternatívaként más jelöltet ajánl.

A 2006-ban a teljesen impotens Emberjogi Biztosság helyébe létrehozott testületet annak szabályai szerint regionális országcsoportokból választják, ami már önmagában kétségekre ad okot, hiszen a beválasztás nem függ attól, hogy az illető ország mintademokrácia vagy sötét diktatúra.

Szíriának mint az Ázsia-csoport négy jelöltje egyikének nincs ellenzéke, ami a tagságot illeti, noha az elképzelhető, hogy a százkilencvenkét tagú Közgyűlésben tartott szavazáson veszít. Ilyesmire azonban eddig még nem volt példa.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos