Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama a Fehér Házba hívta Boehnert 2011. április 5. kedd 7:35 | AN Forrás: Associated Press

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama a Fehér Házba hívta Boehnert

Washington – Barack Obama elnök a Fehér Házba hívta meg a republikánus házelnököt, hogy elkerüljék a szövetségi kormány működésének hétvégére várható leállását.

John Boehner, a Kongresszus elnöke ma, kedden lesz Obama vendége, egy nappal azután, hogy az elnök hivatalosan bejelentette: 2012 után újabb négy évig be kívánja tölteni hivatalát.

Megbeszélésükön a halaszthatatlan költségvetési megszorítások lesznek terítéken. A tárgyalások még szeptemberben szakadtak meg, a republikánusok novemberi választási győzelme nyomán azonban merőben más a felállás.

Amennyiben a republikánus uralom alá került Kongresszus nem szavazza meg a költségvetést, úgy nem fog tudni működni a szövetségi kormány, amelynek pénzhiány miatti leállására már volt példa Bill Clinton elnöksége idején.

Obama szerint a republikánus követelések teljesítése „fájni fog”, amennyiben több tízmilliárddal vágnák meg a szociális kiadásokat már a folyó költségvetési évre is, a 2012-esre pedig egyes értesülések szerint monstre megszorítást kívánnak alkalmazni, többek közt egy trillió dollárt spórolva a Medicaiden.

Boehner annyi engedményt tett, hogy 12 milliárd dollár átcsoportosításával októberig biztosította a Pentagon működését, így a hadsereg és általában a szövetségi rendvédelem – FBI, CIA – folyamatosan működni fog. Leállhatnak viszont a minisztériumok, nem biztos, hogy kikézbesítik a szociális csekkeket, a szövetségi nyugdíjak, rokkantnyugdíjak folyósításával is lehet gond.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Milliárdokat veszített a kormány a trafikmutyin 2013. szeptember 12. csütörtök

Orbán retteg, de a milliárdok megvédik 2012. december 15. szombat

Az IMF ellenzi Orbán megszorításait 2012. november 20. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos