Ronai and Ronai
AMERIKAI

Legalább hat halott Jemenben 2011. március 12. szombat 16:12 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Legalább hat halott Jemenben

Szanaa – Jemen fővárosában legalább 6 ember életét vesztette, mikor a város egyik terén gyülekező tüntetőket szétkergette a rendőrség. Az elnök újabb engedményekre kényszerül, de ez aligha csillapítja az indulatokat.

A rendőrök egy fővárosi térről akarták kiszorítani a tüntetőket. Az akcióban könnygázon és vízágyún kívül éles lőszert is bevetettek a biztonsági erők. Ennek eredményeként legalább hat halottról tudni. Az áldozatok száma azonban emelkedhet, mert a BBC információ szerint a rendőrség meggátolja, hogy a mentők eljussanak a térre, pedig ezer fölött a sérültek száma.

A rendőrségi roham nem sokkal azután kezdődött, hogy az Egyesült Államok felszólította az ellenzéket, hogy fogadja el Ali Abdullah Szaleh elnök tárgyalási javaslatát. Az ellenzék kizártnak tartja, hogy párbeszédet kezdjen a 32 éve hatalmon lévő diktátorral. Ezt a helyzetet valószínűleg a mostani mészárlás csak megerősíti. A hetek óta tartó kormányellenes megmozdulásokban már legalább 30 ember vesztette életét.

Szaleh elnök csütörtökön bejelentette, hogy kezdeményezi az alkotmány módosítását úgy, hogy az egy parlamentáris rendszer felé vezessen. Ez új választási törvénnyel is párosul, amit még ebben az évben kihirdetnek. Bár hivatalosan létezhetnek pártok az országban, valójában csak az elnök pártja van jelen a politikai életben. Korábban már arra is ígéretet tett az elnök, hogy 2013-ban nem indul újabb terminusért. Ha a környező országok eseményeire tekintünk, aligha fogja ezeket elfogadni a tömeg, akik Szaleh azonnali távozását követelik, más arab országokhoz hasonlóan.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Legalább hat halott Jemenben, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos