Ronai and Ronai
AMERIKAI

Franciaország a forradalmi kormány pártján Líbiában 2011. március 10. csütörtök 11:31 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Franciaország a forradalmi kormány pártján Líbiában

Párizs – Franciaország az első állam, amely elismeri a forradalmi kormányt az észak-afrikai ország legitim irányítójaként. A kormányhoz hű erők pedig már a külföldi újságírókra is vadásznak.

Az erőszak egyre csak fokozódik Líbiában, miközben a NATO a légtérzár bevezetésének részletein dolgozik. Erre azért lenne szükség, mivel a Kadhafihoz hű erők folyamatosan bombázzák a lázadók által elfoglalt városokat.

Közben hadjárat indult az újságírók ellen; tegnap a BBC munkatársait fogták el és kínozták meg a diktátor hatóságának emberei. A Nemzetközi Vöröskereszt elnöke pedig hivatalosan is polgárháborúnak minősítette a líbiai eseményeket.

Csütörtökön Nicolas Sarkozy francia elnök hivatala egy közleményben ismertette álláspontját; ezentúl a Nemzeti Líbiai Tanácsot, azaz a lázadók által alapított, a keleti országrészt irányító szervezetet ismerik el az ország hivatalos képviselőjének. Minden bizonnyal több európai ország is követi a franciák példáját, ami jelentős presztízsveszteség lehet Kadhafi kormányának, mivel nemzetközi színtéren már nem mint Líbia kormányzó erejeként kezelik majd.

Azonban szerdán még Kadhafi hivatalának magas rangú tisztségviselői érkeztek Kairóba, hogy tárgyalásokat folytassanak az Arab Liga képviselőivel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Az iszlám nevében sem zavarható meg a közrend 2012. szeptember 28. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos