Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Real Madrid végül túljutott a Lyonon 2011. március 16. szerda 22:08 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Real Madrid végül túljutott a Lyonon

Madrid/London – A labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti nyolcaddöntős programjában a Real Madrid 3-0-ra legyőzte az Olympique Lyont, míg a Chelsea gólnélküli döntetlent játszott a Köbenhavn ellen, így a spanyol és az angol csapat csatlakozott a sorozat legjobb nyolc alkotta mezőnyéhez.

A spanyol királyi gárda előnyös helyzetből várta a visszavágót, hiszen a franciaországi első összecsapás 1-1-es döntetlenje után hazai pályán harcolhatta ki a továbbjutást a mumusának számító lyoni együttessel szemben. A két csapat eddig hét alkalommal találkozott a kiírásban, s a Real eddig egyszer sem tudott nyerni, négy döntetlen mellett három alkalommal is az Olympique diadalmaskodott, elütve a legjobb nyolc közé kerüléstől a spanyol elitalakulatot.

Az újabb kudarc már semmiképp sem fért bele az elmúlt években euró százmilliókkal megerősített csapat históriájába, ennek megfelelően jelentős mezőnyfölényben játszott az első etapban, amely végén Marcelo szólógóljával a vezetést is megszerezte, 1-0.

A szünetben Claude Puel, a vendégek mestere kétcsatáros játékra váltott, de csapata játéka nem lett veszélyesebb, míg a védelme továbbra is sokat hibázott.

Az egyik ilyen szituációból az ex-lyoni Karim Benzema volt eredményes, aki egy labdaeladás után könnyedén gyalogolt be a tizenhatosig, majd a hálóba lőtt, 2-0.

Az utolsó 20 percre teljesen széteső franciákban Lloris kapus ugyan még tartotta a lelket, ám a 75. percben már ő is tehetetlen volt, miután az üresen kilépő Di Maria 13 méterről megadta a kegyelemdöfést, 3-0.

Győzelmével a Madrid 2004 után ismét bejutott a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjébe.

A másik szerdai mérkőzésen komoly izgalmakra nem lehetett számítani, a londoni Chelsea ugyanis már az első felvonásban megnyugtató, 2-0-ás előnyre tett szert a Köbenhavn otthonában.

Ennek megfelelően nem is erőltették meg magukat a Kékek: a visszavágón nem született gól, így az angolok csatlakoztak a legjobb nyolc együttes közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 3-0 (1-0)
gól: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

Chelsea (angol)-FC Köbenhavn (dán) 0-0
Tj: a Chelsea, 2-0-ás összesítéssel

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Internazionale (olasz, címvédő), FC Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), FC Schalke 04 (német)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Elindult a magyar “Szabad Európa” 2013. május 30. csütörtök

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos