Ronai and Ronai
AMERIKAI

Wall Street Journal: Orbán-ököl, vasököl 2011. március 22. kedd 14:52 | Rákócza Richárd Forrás: Wall Street Journal / New Europe blog

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Wall Street Journal: Orbán-ököl, vasököl

New York – Az amerikai pénzügyi körök vezető lapja, a Wall Street Journal blogja ismerteti a Ferihegyi repülőtér átkeresztelése utáni megtorlásokat, amelyekkel az átnevezést ellenzőket sújtották.

Orbán Viktor miniszterelnök feloszlatta azt a bizottságot, amely ellenezte a kormány névváltoztatási tervét, számol be Gulyás Veronika a Wall Street Journalhoz kapcsolódó New Europe blogban a Hungary’s Prime Minister Shows Iron Fist Over Airport Name (Megmutatja vasöklét a magyar miniszterelnök a repülőtér nevéről folytatott vitában) címmel közölt írásában.

A bejegyzés beszámol arról, hogy „mostantól kezdve a kormány maga dönt a ’kiemelten közérdekű’ helyek elnevezéséről. A Földrajzi Nevek Bizottsága, új tagokkal, a kevésbé fontos nevek felől fog határozni”.

A poszt tudósítja a Wall Street Journal olvasóit arról, hogy Magyarország a magáénak vallja Liszt Ferencet, majd beavatja a repülőtér elnevezése körüli vitába, abba, hogy a bizottság nem kormány által delegált tagjait retorziók érték, voltak, akiket kirúgtak állásukból.

Megtudjuk, hogy Ferihegyet egy német származású üzletember, bizonyos Mayerffy Xavér Ferenc után nevezték el, akinek gazdasága volt az 1800-as években arrafelé, ahol most a repülőtér található. A „hegy” elnevezés megmaradt, noha a százötven méteres homokdombot a repülőtér építésekor, 1940-ben elegyengették. „A kormány nem magyarázta meg, mi nem tetszett neki a Ferihegy elnevezésben”, fejeződik be a Wall Street Journal New Europe blogjában Gulyás Veronika bejegyzése.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Wall Street Journal: Orbán-ököl, vasököl, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    A csutiszemölcs feltehetően ész hiányos!!!!!!!!!!!!!!Mindenkivel, mindennel szemben megy, EZ MÁR ELMEKÓRTANI ESET!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. Mindent átnevezünk, megváltoztatunk,mert megmondta Orbán, a nagy vezér, hogy romokban hever az ország, és nekik kell ujjá építeni!Ha kell lerombolják, hogy megtehessék amit bele akarnak szuggerálni a zemberek agyába!
    Most bontakozik ki igazán téboly,és a fidesz egyre fogyó tábora ujjong, hogy ez a tébolyult elme egyáltalán még ki tud találni ilyen őrültséget!
    Nemsokára meg azt is letagadják, hogy tapsoltak ennek az elme roggyantnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  3. Ezt már megszokhattuk.
    A szakértők javaslatot tesznek valamiről, a kedves vezető meg másképp dönt.
    Bár eddig az nem volt, hogy ki is rúgták a szakértőket.
    A jövő folytatódik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  4. Akár ormány bolseviktor reptérre is nevezhették volna…
    Hogy nem ezt választották, az a jelen kurzus mértékletességét mutatja.
    Vagy mégsem?
    Egy cezaromániás seggfej miatt nap mint nap jobban kell szégyellnem, hogy magyarok vagyok… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  5. A kép szerintem első pillantásra olyan, mintha egy EU-s zászlóval letakart koporsót ábrázolna, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Valakinek felkene mar vilagositani Orbant, hogy a Ferihegy nem Gyurcsanyrol van elnevezve…

    Persze sokkal magyarabbnak fog hangzani amikor bemondjak majd, hogy Welcome to FRANZ Liszt airport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Kedves Thanatos! Ez nagyon találó volt, teljesen igazad van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Ami az átnevezéseket illeti, nem hiába lett a Magyar Köztársaság Magyarország, szerintem ez csak átmenet a ,,Victoria” felé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Éljen a PÁRT! Éljen a PÁRT!
    (közben szűnni nem akaró vastaps)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Tényleg elmebeteg! Az ország első embere, nem áll ki az embereknek elmondani, hogy miért változtatja meg az alkotmányt, nem meri megvédeni a saját rögeszmés döntéseit, nem meri a népnek elmondani, hogy milyen gazdasági intézkedéseket tesz, csak szűk körben, és azt is a csahosai közvetítik, de azt a buta csakaláírnitudó Schmitt Palit megvédte. Kiállt és megvédte.
    A névváltoztatás nem tetszik, de sokminden van ami nem az én kedvem szerint történik. Ezzel nem lenne baj, de a módszer és az, ahogy lenyomják
    a torkunkon már felháborító. Főleg az, hogy akinek más véleménye van, azt félreállítják. Ugyan az történik, mint Gyöngyöspatán…. megy a megfélemlítés.
    Kicsisben a cigányokat, nagyban a népet. Ez az új módi. Vagy megszokunk, vagy megszökünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Árpád a Viharsarokból

    Ennyi erővel inkább Asbóth Oszkárról kellett volna elnevezni. De nem baj.
    Minél több ökörséget csinálnak, annyival kevesebb esélyük lesz egy újabb ciklusra. Persze tudom, hogy bebetonozzák magukat a hatalomba, de egy kisebb nekiindulással új köztársaságot lehet alkotni, semmissé téve az idióta törvényeket, és újrakezdeni. Attól viszont nagyon félek, hogy nem lesz olyan erő a porondon, amelyik ténylegesen demokratikus módon és tényleg a KÖZNÉP képviseletében fogja tenni a dolgát.
    El vagyok keseredve és már semmi bizalmam nincs egy demokratikus magyar jövőben. És nem vagyok igazából baloldali (jobbos sem igazán), és liberális is csak módjával.
    2-3 éve már azon munkálkodok, hogy lelépek M.o.-ról és megpróbálok felelős, normális, dolgos életet élni egy szép kis európai országban. Nyilván nem itthon. Üdvözletem mindenkinek, remélem, mihamarabb sikerül lelépnem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Árpád a Viharsarokból

    Még annyi az egyik előző hozzászólás kapcsán, hogy 2 igen jelentős pszichológus/pszichiáter is kijelentette Orbánról, hogy pszichésen beteg:
    Popper Péter és Ranschburg Jenő. Aki tudja, kik ők, annak nem kell magyarázat. Aki nem tudja, arra nincs mentség… Sajnos mindketten meghaltak már, óriási veszteségére a gondolkodó embereknek :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Bíborkának! …vagy leverjük! Ez is egy változat.
    Én annak idején figyeltem: azt tanították a forradalomról, hogy az akkor lehet csak sikeres, ha a belső és a külső feltételek egyszerre jönnek létre. Hát még nem jöttek, de alakul mindkettő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. EMBEREK!
    Megéljük még hogy lesz egy új Sztálin, akarom mondani gigantikus Orbán szobrunk egy totálisan átépített nagyváros több száz hektáros főterén, a dísztribünnel szemben egy gigantikus méretű korona formájú új államvallás-templom szomszédságában!
    A téren Milliós tömegek fogják hódolatukat kifejezni homlokuk földre kényszerí-tésével a nép, mit a nép! a világ vezére előtt!
    Országunk oly nagy és dicső lesz,hogy határaink egyfelől a testvéri Észak Korea, másfelől a szintén testvéri Venezuela határa lesz!
    A dísztribünön meg ott fog állni Bölcs Vezérünk hófehér elől-hátul összekötött kezeslábasba acsarkodva fogja kiadni a parancsot, hogy kényszerítsék térdre azt a böszme nagy óriást, aki ugyan hasonlít rá, de nem akar előtte térdre borulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  15. Gusztavnagy
    bizony-bizony, csak éppen a tömeg és a bölcs méretében nem kell túlozni
    amúgy viktor álma még nem a valóság
    egyenlőre valódi “kezeslábas” egyenruhájáról mi is csak ábrándozhatunk
    most a jelképes kisviktor-szobor mellett pár száz gyengén megfizetett diák tapsol
    talán ekkor történik egy apró kis baleset
    egy kutyus nem ismeri az illemet … fiú kutyus megemelte egyik hátsó lábát, és azt teszi, amit az EU tett vezérünkkel
    **
    ennyit a viccelődésről
    hát igen … “ábrándozás az élet megrontója”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. A cikk olvassásakor mi jut eszembe elsőre?
    Az lehet hogy az ex miniszterelnök keresztneve volt
    zavaró a valakiknek a ” Budapest Ferihegy A2 ” repülőtér elnevezésben.
    Hoppá ez nem jo, jön a másik gondolat. hisz az uj névadó is Ferenc,
    de legalabb nem hegy.
    Harmadik gondolat mindez mennyibe kerül , jobb ha bele se gondolok , mi mindet át kel irni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Beata Toth "kivancsi"

    Viktorka, nagyon kifaradtal mar, itt a kicsi vodrocsked es menjel jatszani a homokozoba. Tudod, a doktorbacsi is mondta hogy vigyazz magadra,ne eroltesd a kicsi agyacskadat, mert neked az faj. Es legyel ovatos a jatszoteren, mert vannak naladnal sokkal erosebb gyerekek is ……Ja, a gyogyszered is vidd magaddal, mert azt rendszeresen kell szedned. Tudod, nagyon aggodunk miattad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. Kerem inkabb oruljenek hogy az orszagnak vegre van egy eros vezere,aki mindenkinek meg meri mondani a magaet,megvedi a nemzetet.
    A nepnek nem tetszett a szocializmus,nem tetszett a szocik uralkodasa es vegre megkaphattak amire vagytak mert a vezer megmondta senkisem fog rosszul jarni es ezt el kell hinni mert ha nem akkor nezhetnek mert visszajonnek a szocik.A nemzetnek ossze kell fogni hogy ujra kiepithessuk az uri es foldesuri reteget mert a szegenyek ugyis csak arra jok hogy gurizzenek es ne ussek az orrukat a felso tizezer dolgaiba.Az uj adorendszerrel meg mindenki elegedett mert jot tesz a neppel.Tul sok volt a fizetesuk,elhiztak es nem tudnak mar dolgozni mozogniElegedjenek meg a szaraz kenyerrel es vizzel,mar a nep is a pick szalamit zabalta,szeged nem gyozte termelni,a kulfoldnek mar nem is jutott,autoval jarnak elkenyelmesedtek,vissza kell terni a gyaloglashoz,egeszsegugy,minek a flanc,be kell zarni a korhazakat es visszakell terni a nepi gyogyaszthoz,ha regen jo volt hogy kodarabbaloperaltak akkor a mai embernek is jo lesz,nyugdij egy masik flanc,regen latastol vakulasig dolgozott a nep most meg kenyelmesen 8 vagy kevesebb orat toltenek a munkahelyen esmeg utana az allam tartsa el oket,megall az ember esze,a regi ember mindhalalig dolgozott es nem reklamalt,bevagta a feloldal szalonnajat leontotte palinkaval oszt jonapot nyomta az ipart.Vegre rajott a melos is hogy tul jol el,igazuk van a gazdagoknak es most szivesen lemondanak mindenrol hogy a nemzeti osszefogas meglegyen es a vezer meg sokaig vezethesse oket(az orruknal fogva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Ezek a fideszesek olyan irigy emberek,midenkire ra akarjak eroltetni a munkat,holott mindenki tudja hogyha dolgozik nem er ra penzt keresni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Tényleg ennyire fél a FERI-től? Biztos helyről hallottam, hogy a Ferenc krt. sem ússza meg.
    Találjunk neki új nevet! xd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Liszt nem Ferenc volt véletlenül? Akkor most “Lisztferihegy-Pékreptér”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Esetleg OrbanoAeroViktoport? ::))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Sztrájkolnak a Malévnál 2011. március 21. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos