Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megerősítve: kirúgások nyelvészeti ellenvéleményért 2011. március 20. vasárnap 21:17 Forrás: FH, index, nyest.hu

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megerősítve: kirúgások nyelvészeti ellenvéleményért

Igaznak bizonyult a múlt heti hír, valóban kirúgták a Tárcaközi földrajzinév-bizottság tagjait, miután tulajdonnév-torlódást találtak az Orbán-kormány által erőltetett koncepcióban. Többeket nem is csak a bizottságból, hanem ettől független munkahelyéről bocsátottak el.

Indoklás nélkül, azonnali hatállyal vonta vissza Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Dutkó Andrásnak, a Tárcaközi földrajzinév-bizottság elnökének megbízatását. A volt elnök szerint a Ferihegyi repülőtér nevéről való szavazás miatt távolították el a bizottságból, hiszen nemrég hosszabbították meg hét éve tartó pozíciójában. Dutkó András a Független Hírügynökségnek azt mondta: a Ferihegyi repülőtér nevéről március 7-én szavazott a földrajzinév-bizottság: elnökként azt javasolta, hogy a repülőtér neve legyen Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy, mert ebben a verzióban szerepel a Ferihegy, mint védendő földrajzi név is. A kormány javaslata ezzel szemben a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér volt.

A szakértő hozzátette: az általa javasolt verziót a 21 tagú bizottság 20 tagja támogatta, ellene csupán Marasztó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési infrastruktúra főosztály tanácsosa szavazott, ő azt az utasítást kapta, hogy támogassa a kormány javaslatát. Dutkó András elmondta: már a hetedikei szavazás után egy nappal telefonon értesítették, hogy felmenthetik a bizottság elnöki posztjáról, március 9-én pedig meg is érkezett a miniszter levele. “Ebben az állt, hogy azonnali hatállyal visszavonják megbízatásomat, indoklás nélkül. A levelet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter írta alá” – tette hozzá.

Dutka András a Független Hírügynökségnek azt mondta: “2001-től dolgozom a bizottságban, 2004 óta voltam a vezetője, nemrégiben hosszabbították meg a posztomat. Ezek szerint kell, hogy köze legyen a szavazás eredményének a megbízatásom visszavonásához” – tette hozzá. A térképész szerint a 21 tagú bizottságban 14-15 minisztériumi tisztviselő dolgozott, sorsukról nem tud, mint ahogy arról sem, hogyan alakul majd a bizottság jövője.

A bizottsági tagok felmentéséről elsőként hírt adó terinformatika-online.hu megírta, hogy a felmentettek közt volt Pokoly Béla, a Vidékfejlesztési Minisztérium földügyi és térinformatikai főosztály munkatársa és Mikesy Gábor, a Földmérési és Távérzékelési Intézményének munkatársa. Az oldal szerint “a testület valójában igen lojális volt a kormánnyal szemben. Lényegében elfogadta annak Liszt Ferencre vonatkozó javaslatát, csupán egy picit finomította azzal, hogy mellétette a hagyományos Ferihegy nevet is. Nem úgy, mint például a Magyar Repüléstörténeti Társaság, amely arra kérte az államtitkárt, vegye figyelembe, hogy Liszt Ferencről zeneakadémiát és teret is neveztek már el Budapesten, valamint, hogy a zeneszerző munkássága és életútja nem kapcsolódik a repüléshez.”

A terinformatika.online szerint “normál körülmények között ez szabad véleményalkotásnak minősülne. Annál is inkább, mivel valójában a tárcaközi földrajzinév-bizottságnak nincs döntési jogköre. Már csak azért sem, mert a repülőtér a német Hochtief AirPort GmbH tulajdonában van, így a repülőtér nevéről is neki van joga a végső döntést meghozni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Megerősítve: kirúgások nyelvészeti ellenvéleményért, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Végül is Liszt Ferenc neve kapcsolódik a repüléshez. 20 ember repült miatta. Szegény, forog a sírjában…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Milyen jó, hogy indoklás nélkül lehet kirúgni bárkit.
    És milyen európai.
    Ha valaki nem azt teszi amit a fidesz akar, az törvényesen repül mint a sólyom.
    Ahogy egy demokratikus jogállamban kell.
    Alkotmánybíróság, Uniós jogok merre vagytok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. “… a tárcaközi földrajzinév-bizottságnak nincs döntési jogköre. Már csak azért sem, mert a repülőtér a német Hochtief AirPort GmbH tulajdonában van, így a repülőtér nevéről is neki van joga a végső döntést meghozni.”
    Ugyan már, újságíró úr! Hol tetszik élni, kérem?
    Ilyesmivel törődni csak jogállamban szokás!
    De hol van itt jogállam?
    Itt viktatúra van!
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk ormány bolseviktor (csuti kiskondás) jelmondata:
    “Ha azt akarod, amit én, akkor azt tehetsz, ami akarsz!”
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Huszonegy tagu bizottsag ulesezik es szavazgat, hogy Ferit Liszt Ferencre magyarositsak. Valoban, itt fog eldolni a nemzet sorsa, mert nagybb problemat ma Magyarorszagon keresve sem lehetne talalni. Es ki az a hulye, aki problemakat akar keresni? Problemakat krealni sokkal egyszerubb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Orbán András Lajos

    Van még lejjebb ez még nem a gödör feneke………A csutiszemölcs bebizonyítja neki lehet csak és kizárólag igaza…………Nem csak az a szörnyű, hogy embereket emiatt kirúgnak, az is hogy ilyen céllal tartanak fent ,, bizottságokat,, az olcsóbb működés nagyobb örömére……………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Ebből is tanulják meg az emberek, hogy nem kell itt okoskodni, a parancsokat kell csupán teljesíteni.
    Az csak mellékes zenetörténeti probléma, hogy Lisztet megsokszorozták, Ferihegy 1 és Fereihegy 2A és 2B után nyilván lesz Liszt 1, Liszt 2A és Liszt 2B, még jó, hogy Ferihegy 0 nem volt, mert a 0-ás Liszt igen félreérhető repülőtér név volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Nem hagyjuk, hogy Bécsből, Moszkvából, Brüsszelből, Hochtief AirPort GmbH-ból, vagy a Tárcaközi földrajzinév-bizottságból dirigáljanak nekünk! Ez így demokratikus.
    És igenis van szabad véleménynyilvánítás! Nincsenek börtönbe zárva, nincsenek kivégezve, csupán az állásukból távolították el őket, mert nem bólogattak.
    Kinyílt már elég embernek a szeme, hogy kiket választottak meg? 2014-re csak pártfunkcionáriusok lesznek minden meghatározó pozícióban, és onnantól búcsúzhatunk a szabad választásoktól is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Eszembe jut egy régen hallott nóta:

    „Aki nem lép egyszerre,
    Nem kap rétest estére.
    Pedig a rétes nagyon jó,
    …… nem való.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Visszatérnek a “szép” 50-es évek. A jó elvtárs megállta a helyét vasmunkásként, nyilván kiváló szövőgyári igazgató lesz belőle! A hozzáértők szenvednek a gyárban de kuss, ha valaki szól az a nép ellensége! A gyár, (mivel minden gyárban ez a helyzet, tehát az ország) lecsúszik, egyre drágábban termelnek rossz minőségű egyre kevésbé versenyképes árut ami nem kell senkinek, bekövetkezik a csoda, a lejtőn lefelé elindul az ország a jólét és a demokrácia felé dicső vezérével az élen! -Vannak kisebb problémák?! -Hát persze, a nép ellenségei, (mindenki aki nem tapsol a vezérnek) tehetnek róla!
    Alkotmány?
    -Remélem szines borítót kap Kaddafi zöld könyvétől ihletve!
    Demokrácia?!
    -Az van!
    -Sőt, demokratúra!
    Magyarországon minden szabad ember szabadon azt mond
    AMIT SZABAD!
    -ha nem akarja elveszíteni a munkahelyét és nem akarja magát zaklatásoknak kitenni.
    A legfőbb Magyar a Vezér, az országot emiatt kell átnevezni! (a legendás szerénysége miatt letett az Orbánisztán névről!) Magyarországnak!
    Választások?
    -Minek?! Majd a vezér bemondja a végeredményt, pazarlás erre pénzt költeni, pazarolni pedig csak az előző kormányok szoktak. Amúgy meg kell a pénz rokonságnak, népes nagyon és a hadseregnyi testőrséget és vazallust is el kell tartani.
    Az egyre szélesedő szegénységgel foglalkozni?
    -Minek!
    Lázár nagyon helyesen megmondta, megérdemlik, ennyit érnek!
    Ki lettek tiltva az aluljárókból, nem kukázhatnak és majd az utcákról is ki lesznek tiltva! Rontják az összképet! Hülyén néznek ki az óriásplakátról a népére mosolygó vezér mellett!
    Különben is, ha nincs kenyerük egyenek kalácsot! Olyan buták, hogy még erre sem jönnek rá maguktól!
    -Ezek tényleg ennyit érdemelnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

Katolikusok voltak a holokauszt áldozatai? 2014. január 23. csütörtök | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos