Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vizitdíj elleni népszavazás: a nagy átverés 2011. március 1. kedd 6:15 | AN

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vizitdíj elleni népszavazás: a nagy átverés

Budapest – A Matolcsy-Orbán csomag a kiszivárgott hírek szerint jelentősen érintené a gyógyszerártámogatást, amelynek következtében a gyógyszerárak radikális emelkedése várható. Ez érzékenyen érinti majd az idős és beteg embereket, akik egyébként a társadalom legelesettebbjei. Az orvosi kiadások így sokszorosa lesz a 300 forintos vizitdíjnak, amit egy 5 milliárd forintba kerülő “szociális” népszavazáson buktatott meg az Orbán vezette Fidesz. Most sokkal nagyobb terhet tesznek a betegek nyakába.

A Matolcsy-Orbán csomag egyértelművé teszi, hogy a Fideszt korábban sem az érdekelte, mennyit kell fizetniük a betegeknek, hanem a vizitdíjas-népszavazást politikai célokra, a Gyurcsány-kormány megbuktatására használták. Ezt bizonyítja, hogy a betegek az egészségügy Orbán által megfúrt reformjának elmaradása miatt sokkal többet fognak fizetni, mint a már korábban bevezetett vizitdíj esetében. Gyógyszerre ugyanis többet kell költeni, mint ahányszor egy viziten meg kell jelenni. Az Orbán-kormány – anélkül, hogy a rosszul működő egészségügyben bármilyen reformot végrehajtana – a gyógyszertámogatás megkurtításával próbálja az egészségügy anyagi helyzetét javítani, illetve a betegek kisebb támogatásával a költségvetési hiányt csökkenteni. A betegek rosszabbul járnak Orbán gyógyszereivel, mint ahogyan jártak volna Gyurcsány vizitdíjával (amely egyébként majdnem mindenhol van, Amerikában például – egészségbiztosítás megléte esetén is – minimum 25 dollár, vagyis 5 ezer forint).

A lenyúlt nyugdíjpénzekből nem nyugdíjak lesznek, nem is az átalakítást, a szükséges reformokat finanszírozzák, hanem az államadósságot csökkentik, a jelenlegi tervek szerint az első három lépésben mintegy ezer milliárd forinttal. Ez azt jelenti, hogy az államadósság átmenetileg csökken, de mivel a szükséges átalakítások elmaradnak, ez az adósság újra nőni kezd, és a nyugdíjakra a lakosság által elköltött pénz úgy elszáll, mintha nem is lett volna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Vizitdíj elleni népszavazás: a nagy átverés, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Legjobb nyugdíjas a halott nyugdíjas. Ha nem tudja megfizetni gyógyszeét, valóban jó nyugdíjas lessz. Csökken az állam kiadása, mert sem gyógyszrtámogatást, sem nyugdíjat nem kell fizetni. Hogy gyógyszer hiányában milyen szenvedések várnak rá. ‘ártunkat és ‘ormányunkat ez nem érdekli.
    (Moderálva) talán humánusabb lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Kíváncsi lennék arra, hogy az a házaspár akinek köszönhetjük a vizitdíj elbukását, most milyen beosztásokat töltenek be ebben a kormányban. Ja, hogy ők pártatlanok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Nekem mindig azok a nyilatkozatok, tiltakozatok csengenek vissza, amit az akkori ellenzék, a Fidesz díszes csapa tett, mikor az előző kormányok bármilyen változtatást is csináltak a gyógyszerkassza irányában. Amikor csak átalakították, és néhányat kivettek, másokat betettek a támogatott listába, vagy a támogatás mértékén változtattak, még abban az esetben is iszonyú tiltakozás volt a részükről, holott egyértelmű volt a betegek érdeke, és a beteg járt jól. Mindent felhoztak tiltakozásul, és felhívva a kormány figyelmét a támogatások növelésére, mert szegény beteg nyugdíjas nem tudja megvenni a gyógyszerét.
    Ez pont olyan mint a benzinár. Mikor ellenzékben vannak követelik az adó mértékének a csökkentését, aztán, ha kezükben a hatalom, és a lehetőség eszük ágában sincs.
    Szégyen, hogy ilyen vezetője van ennek az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Na, ezért hagyja békén Hazudniképtelen Viktormihály a 65 éven felüliek utazási kedvezményét!
    Az igazi üzlet a nyugdíjasok gyógyszerárainak felemelése. A vizitdíj bevezetése idején max 100 forinttal kellett többet fizetni havonta a gyógyszerekért, mert egyrészt háromhavi adagot írhattak fel, és a gyógyszerek árát békén hagyták, másrészt pedig a krónikus betegek a receptek feliratásának alkalmain kívül kívül nem jártak orvoshoz.
    Ez a kormányzati biznisz havonta egyetlen nyugdíjastól sok száz, és az is lehet, hogy több ezer forint többletkiadást követel majd meg. Már amíg életben marad az illető, hiszen amelyik nyugdíjas ötféle gyógyszernél kevesebbet kényszerül szedni, makkegészségesnek számít.
    Ez lesz az igazi takarékosság! A várható élettartam teljes időszakát le kell dolgoztatni úgy, hogy a lehető legkevesebb időszakra kelljen nyugellátást bizosítani, ám annak teljkes kifizetési összege azonnal kerüljön is vissza a büdzsébe…
    Sejtettem én, hogy a fidesz megmenti állampolgárainak öregkorát. Ez a példaértékű fideszes hozzáállás valójában a legnemesebb feladatuk! Kétségkívül megrövidítik az általuk szeretve tisztelt emberek szenvedéseit: minél hamarabb kerül a fószer a főd alá, annál kevesebbet kell hallgatni a nyavalygását. Ez annak is jobb, aki mást se tud, csak egyfolytában panaszkodni, annak meg még inkább, akinek nem kell tovább nyugdíjat kiutalni. Fogadjunk egy icce borba’, a nyugdíjasok támogatásaként bevezetik ezek még az ingyenes temetést is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Látszat mögé néző

    Mint már írtam máshol, humánusabb és olcsó megoldás lenne egy golyó a fejbe. Bár, biztosan felszámítanák a fegyver amortizációját, a ravaszt meghúzó munkabérét, meg még sok mindent, úgyhogy lehet, hogy az adott nyugdíjasnak, betegnek még az is pénzébe kerülne, hogy ne legyen többé másokon teher.
    Elgondolkozott már egyetlen politikus azon, milyen érzés, amikor a gyerek azt várja, hogy a szülője (szülei) elhalálozzon, mert ez az egyetlen esélye, hogy saját otthona legyen, vagy elindulhasson az életben – az örökség? Elgondolkodtak már azon, hogy egy beteg vagy idős embernek önmagában pokoli büntetés úgy élnie az életét, hogy úton-útfélen azt hallja, tapasztalja: felesleges, teher – vagyis szinte élve eltemetik? Hogy várják a halálát?

    Ez bűncselekmény. Az ember, amíg él, joga van az emberi minőségű élethez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Valóban az a nyögdíjas a legjobb, ami amikor leteszi a lantot egyből a szívéhez kap és egyenesen a koporsóba rogy. (Nyúl György) A makrancoskodó selejtnek jöhet a golyó a fejbe (A látszat mögé.)
    Matolcsy sem tud más csinálni, mint:
    - ingyenes e.ü. szolgáltatások körének csökkentése,
    - központi kórház,
    - hozzájárulás a kórházi költségekhez,
    - gyógyszerkassza csökkentése,
    - generikus készítmények előnyben részesítése,
    - vizitdíj,
    - stb.
    Hogy most gyakorlatilag ugyanazokat a változtatásokat kényszerül megenni, amit annak idején a fityisz megbuktatott? Á, dehogy! Erre van egy remek magyar szólásmondás i: “nem a kútba piszkítottam (gy.k.: sz@rtam), csak a kávájára aztán belepiszkáltam! :-)
    Szégyen és gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Na nyuggerek! HIába ordibáltam én a vizitdíj mellett, mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális!Elmondtam, levezettem, hogy ez hova fog vezetni, és Orbán mit fog csinálni, ha megnyeri a választást. Azóta kerülik ezek az emberek a velem való találkozást. Hiába mondom, írom, most is azt mondják, hogy nem meri megtenni az elvonást, vagy az emelést. Meg meri. Én tudom! Most ők is rájönnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Egy költői kérdés:Mikor fog a magyar társadalom értelmileg olyan szintre felnőni ,hogy észrevegye, a Fidesz (ov,kisbetűkkel) nemzeti mézeskalácsköntösbe csomagolva
    hozza rémesebbnél rémesebb nemzetellenes, aljas intézkedéseit,törvényeit saját ” top ten” egyéni érdekeiért.Gyalázat ami itt folyik a fejünk felett,bármilyen szakirányú egyeztetések ,és hatástanulmányok nélkül.
    Lesz-e valaha egy új kormány,aki ezeket a bűnelkövetőket indulatok és bosszúállás nélkül,tisztán az elkövetett bűnök arányában felelősségre vonja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. A 300 Ft.-ot leszavazták,de most eü.hozzájárulás címén mindenki 1000 Ft.ot fog fizetni havonta.Ez jobb lesz??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Az illuzionisták ámulatban lévő közönsége előbb vagy utóbb egyszer felébred, s előbb vagy utóbb minden mágus lelepleződik. Ez Magyarországon országos méretekben fog, rövid időn belül bekövetkezni. Persze mindig marad a Mester körül náhány elvakult hívő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Bocsi, “netuddki”, ha csak ezer lenne havonta, tapsikolhatnánk örömünkben. Jóval több lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. -dr Nagy Levente miért hivatkozott az alkotmányra annak idején, nem tudta, hogy az csupán egy kommunista tákolmány? (Valójában persze az 1949-es alkotmányból csak az maradt meg, hogy Budapest az ország fővárosa)

    -most nem tartja magyarellenesnek a kormány számos megszorító intézkedését? Gondolom napjainkban minden kormányintézkedést etikusnak talál az elvakult nyájszellem bűvöletében.

    -ha vizitdíjat nem szedett,, talán hálapénzt sem fogad el? Mert így lenne igazán etikus, hogy példát vehessen róla sok medikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újra a zsebünkbe nyúl a kormány 2011. augusztus 26. péntek

Padlót fogott Orbán jobb keze 2011. augusztus 16. kedd

A Titanichoz hasonlít az Orbán-kormány 2011. augusztus 8. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos