Ronai and Ronai
AMERIKAI

Padlót fogott Orbán jobb keze 2011. augusztus 16. kedd 17:44 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Padlót fogott Orbán jobb keze

Budapest – Újabb megszorításokat, adóemelést vagy akár a személyi-jövedelemadó csökkentésének elhalasztását is elképzelhetőnek tartják elemzők a mai rendkívül rossz GDP-adatok miatt. Az idei GDP-növekedési cél biztosan nem tartható, a jövő évi költségvetés megtervezésekor pedig még a magánnyugdíj-vagyon sem használható fel. A Fidesz gazdaságpolitikája, amely a belső kereslet felpörgésétől várta a megoldást, úgy látszik, megbukott, Matolcsy György technikai K.O.-val vesztett.

Jelentősen lassult a hazai GDP-növekedés mértéke – derül ki a KSH ma közzétett adataiból. A második negyedévben stagnált a bruttó hazai termék megelőző negyedévhez és 1,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az első negyedévben még 2,5 százalékos éves, és 0,3 százalékos negyedéves összevetésű növekedés volt, ráadásul elemzők 2,1-2,3 százalékos gazdasági növekedéssel számoltak.

Elemzők rámutattak arra, hogy 2009 decembere óta nem volt ilyen rossz GDP-adat: akkor másfél éves recesszió ért véget. Tavaly 1,2 százalékkal nőtt a hazai termék a 2009-es 6,7 százalékos visszaesés után.

Az ipar lehetett, ami a termelési oldalról lehúzta a mostani GDP-adatot – mondta Akar László a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója, aki azt is kiemelte, hogy Németország teljesítménye miatt gyengék az exportlehetőségek is. A másik oldalon a belső fogyasztás és a beruházások is inkább csökkentek – tette hozzá.

Akar László szerint a rossz fogyasztási adatok megmutatták, hogy nem vált be a kormány 16 százalékos adó köré épülő gazdaságpolitikája. “Már korábban is egyértelmű volt, hogy az a réteg, akiket kedvezően érint az adócsökkentést, nem vásárlásra költik majd a pénzüket, hanem vagy megtakarítanak, vagy külföldön vásárolnak. Ha pedig Magyarországon vásárolnak valamit, akkor feltehetően import-terméket vesznek” – fejtegette a gazdasági szakértő, aki egyben azt is megjegyezte: igen széles réteg járt rosszul az adóváltozások után, emiatt viszont a fogyasztásuk is visszaesett.

Ugyan a magánnyugdíj-hozamok visszatérítése miatt sokan pénzhez jutnak, de kérdéses, hogy mire költik majd ezt az összeget. Ha ugyanis továbbra is kedvezőtlenül alakul a svájci frank árfolyama, akkor könnyen lehet, hogy az emberek inkább megtakarítanak vagy a törlesztőrészletekbe ölik a pénzüket.

További problémát jelent, hogy megroggyant a befektetői klíma: nincsenek beruházások, a bankrendszer lebénult és nehezen lehet hitelt kapni. A bankadó ráadásul arra ösztönözte a többi ágazatot, hogy visszafogják a teljesítményüket, mert bármikor kaphatnak ők is valamilyen ágazati adót.

Akar László szerint az idei évet még “elmenedzseli” a kormány a magánnyugdíj-vagyon államosítása miatt, az igazi probléma a jövő évi költségvetésnél jelentkezhet. “A vártnál rosszabb adatok miatt eleve alacsonyabb bázisról indul a gazdaság, így kérdéses, hogyan tartható a 3 százalékos hiánycél” – mondta.

Ez azt jelenti, hogy várhatóan a nominálisan minden kiadást befagyasztanak, de akár az is lehet, hogy újabb megszorításokra is szükség lesz. Az is elképzelhető, hogy a bevételi oldal sem marad érintetlenül: sor kerülhet újabb adók bevezetésére vagy akár a személyi-jövedelemadó jövő évi ütemének elhalasztására is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Padlót fogott Orbán jobb keze, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Nem baj az, munka van, csak a GDP nem növekszik, ez kit érdekel. Mi megteremtettük a munka alapu tarsadalmat. A kapitalizmusnak vége van, ne untassatok mar az ilyen baromsagokkal, mint a GDP. Raadasul nem is magyar szo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  2. próba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. OH mily megengedő megfogalmazás: “Padlót fogott”. A fenéket. Ez az agybeteg “vudu-közgazdász” a hagymázas intézkedéseivel a magyar gazdaságot és az emberek nagy többségét küldte padlóra, önmaga pedig egyszerűen, de csúfosan MEGBUKOTT! (Természetesen “ártunk és ormányunkkal” együtt!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. Csoda, hogy gazdaság … Bocsánat!! Gazdasági csoda, hogy ennyi is sikerült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Annyira nem siratom meg a Vezénylő Tábornok “jobb kezének” felsülését. A baj az, hogy mindezt én finanszírozom, meg az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Orbán a jobbkezével csupán magához nyúl a bal kezével pedig a fejét fogja. Magányos nyomorult előbb utóbb rámegy erre a baromságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Az első orbán-kormány a Bokros-csomag megtakaritásait/megszoritásait szarta el 4 év alatt.
    A második orbán-kormány a Bajnai-kormány eredményeit éli fel.
    Miután rövidebb volt az idő, ezért hamarabb betette a lábát az elb@szás tündér.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Ez az újabb válság-előszél a Fidesz óriási szerencséje: végre van mire fogni az elmebeteg gazdaságpolitika totális csődjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Győző: ha a jobb kezének elsülése helyett a jobb kezében sült volna el valami….

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. . . . . mostanság lett rátóti tehéngazdászról elnevezett terünk, melynek “illatát” a 6-oson nap-mint nap átszellemülten érezhetjük! . . . . . . . .majd lesz egy mgy huba terünk is. Gyanítom, hogy a nevezett közterület megközelítésénél a metabolizmus végterméke fog eszünkbe jutni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. A Mór mehet,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Orbán próbálja már meg már papírral törölni. Matolcsy még “arra” se használható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Minket küldött padlóra ez semmihez sem értő Matolcsy. Most neki kellene elmenni a búsba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Orbán András Lajos

    Szerencsétlen elmebeteg, ennek is az OPNI-n lenne a helye a nagyreményű gömböckével együtt…………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Aki hitt eben az eszement gazdaságpolitikában az meg is érdemli, hogy padlót fogjon. Nagyobb baj, hogy a társadalom nagyobbik része is padlóra került ésw sajnos ott is maradt ettől a soha nem látott elszegényedéstől és kilátástalanságtól. Már előre rettegek az ősztől, hogy milyen megszorításokkal fognak majd megint előállni, miközben a társadalom már nem hiszem, hogy többet elbír. A nyugdíjasokat, meg a rokkantakat külön nagyon sajnálom, mert ők már eddig is a cipőjük mellett jártak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Orbán vajon jobb kézzel szokott törölni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Jövőre megpróbálják totálisan kifosztani a lakósságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Dicsértessék Orbán Viktor és sok sikert a harcban! :)
    Sokan szidják Matolcsyt, ezt a niemand-ot, ezt a senkit. Én mosolygok rajta. Ha belegondolunk arra, hogy a Kedves Vezetőnk, ki fogja dobni a “jobbkezét”, mit fog csinálni?
    Külföld ismeri, nem kell neki (hát igen, lehet szidni Bokrost, de ő “eladta” magát, világhírű, önálló gondolatokkal rendelkező szaktekintély).
    Tehát külföldnek nem kell, a magyarok is ismerik. Majd valamelyik egyetemre berakják észböfögőnek. Ideig-óráig az ingatlanos cégét is viheti. De semmi több. És ez a barom még a magánnyugdíjmegtakarításáról is lemondott….
    Pedig tavaly olyan büszkén mutatta az USB pendrive-ot meg a söralátétet….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Matolcsi “munkássága” a kezdetektől fogva egyenlő a nullával.Egy ártó hernyó,egy nemzeti élősködő.
    Remélem eljön még az ideje annak,hogy felelősségre vonják disznóságai miatt!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Hoppá, most látom, Matolcsy a képen felemelte a jobb kezét. Ebben a kormányban mindenkinek van egy jobbkeze?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Minta kommentelő

    Ha Matolcsy György lenne a jobb kezem, a bal kezemben lenne egy fejsze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Nem igaz!
    Nem fogott padlót, csak elérte a himalája
    legnagyobb csúcsait, és ott vetette meg a lábát.
    Nagy siker ez az országnak.
    Sokan élnek már sokkal jobban mint egy éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Figyu!!!!!!!!!!!!!
    A német gazdaság recessziója kit érdekel???????
    Itt van nekünk a kínai testvér hatalmas felvevő piaca!!!

    Vagy nem?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Szerintem a padló, sajnos még mélyebben van, s a megrendítő erejű kiütéstől ezen nem csak Matolcsy, hanem az egész magyar nép fog koppanni. Ez a jobb kéz és a hozzá tartozó test és pereputtya viszont meggazdagodva fog újra és újra felállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. nem merik beismerni, hogy az egykulcsos adó egy baromság volt, majd most tovább sarcolják az alacsony keresetűeket. Rohadjanak meg, remélem a saját általuk hozott törvényekkel lesznek elítélve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Ugye az orbáni törvények szerint is büntethető Matolcsy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Husz János Puszita

    Az óvodás gyerek is tudta, a belföldi kereslet nem hogy növekedni, hanem csökkenni fog. Minden eddigi intézkedésük utóbbi irányában hat. Ki az a marha, aki a nyugdíjvagyona einstandolása után nem külföldi bankba menekíti a pénzét, ha van neki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. A legigazabb gaz magyar szó :
    ” Einstandolás…”
    -
    (Nemzeti Szótári Fő-paradigma.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Ha valakinek kétségei lettek volna a ‘98÷02 közötti időszak hatalmas gazdasági sikerei miatt, most sokkal rövidebb időszak alatt sikerült bizonyítani, hogy ámítással, ígérgetéssel,osztogatással nem lehet egy országot csak félrevezetni!
    Sajnos a másik praktizáló oldal is ezt bizonyította – kisebb felkészültsége miatt lassabban.
    Valaki üzenjen Viktornak, hogy törvénymódosítás szükséges:
    1; nehogy már rájuk is vonatkozzon a felelősség
    2; innentől kezdve a régi időt nem védi a “nem etikus vizsgálni” jelző
    3; VILÁGOS GAZDASÁGPOLITIKA KELL
    Javaslom a Széll Kálmán terv helyett a Thienannen tér-vet nagy barátunk tiszteletére.
    Ha felkészületlenségem okán rosszul írtam a tér nevét, elnézést kérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap

Rekordmagasságban az államadósság 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos