Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sukoró ügyében egyelőre Budai az alperes 2011. március 9. szerda 2:28 | AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sukoró ügyében egyelőre Budai az alperes

Budapest – A bíróság nem függeszti fel a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által Budai Gyula ellen indított pert, miután Budai valótlanul azt állította, hogy a két korábbi volt miniszterelnök hamisan tanúskodott Sukoró ügyében az ügyészség előtt. Az “elszámoltatási” népbiztos ügyvédje ahelyett, hogy előadta volna Budai állításának bizonyítékait, a per felfüggesztését kérte. Ezt a bíróság elutasította. Ha Budai nem tudja bizonyítani az állítását erkölcsi elégtétellel tartozik, valamint 3-3 millió forint nem vagyon kártérítést követelnek tőle. Miután Budai Magyarország legjobban fizetett embere, havonta több mint 2 millió forintot keres, számára nem lesz gond a kártérítés megfizetése.

A sokat emlegetett sukorói kaszinóberuházás ügyében egyelőre egyetlen emberrel, méghozzá Budai Gyula elszámoltatási népbiztossal szemben alapos a gyanú, hogy megsértette a törvényeket. A Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által jó hírnév megsértése miatt indított polgári peres eljárásban nem a bizonyítékokat tárta elő, hanem a per felfüggesztését kérte Budai ügyvédje a Pest Megyei Bíróságtól az első tárgyaláson. A bíró a per folytatása mellett döntött.

Mivel a tárgyaláson egyik érintett fél sem jelent meg, a bíró, illetve az ügyvédek vitatták meg: megsértette-e Bajnai Gordon, illetve Gyurcsány Ferenc felperesek jó hírnevét Budai Gyula, amikor egy tavaly nyári sajtótájékoztatón – miniszterelnöki megbízottként – azt mondta: “dokumentumok igazolják, hogy Sukoró-ügyben Bajnai is és Gyurcsány is hamisan tanúskodott az ügyészség előtt”.

E kijelentés miatt a volt kormányfők – jó hírnevük megsértése miatt – beperelték Budai Gyulát. A felperesek jogi képviselője, Incze András kedden kijelentette, hogy az exkormányfők az eljárás lefolytatása mellett 3-3 millió forint nem vagyoni kártérítést, valamint “elégtételt adó” nyilatkozatot kérnek Budai Gyulától.

Kovács Róbert, az  elszámoltatási népbiztos védője rendkívül eltúlzottnak nevezte az összeget, mondván: egyrészt a felpereseknek bizonyítaniuk kellene a kár mértékét, másrészt, mivel közszereplők, a tűrési kötelezettségük eleve nagyobb. Az ügyvéd meglepetésre nem a bizonyítékokat terjesztette be, hanem azt a véleményét fejtette ki, hogy Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak – mint közszereplőknek – Budai hazugságait el kell tűrniük. Kísérletet sem tett arra, hogy bármivel igazolja a tényállítást, hanem a kártérítési összeg nagyságát vitatta.

Az ügyvéd felhívta a bíróság figyelmét arra, hogy a sajtó szinte naponta mindent megtesz Bajnai és Gyurcsány “lejáratása” érdekében, vagyis szerinte vizsgálni kellene a felperesek társadalmi megítélését is. Ezzel azt állította, hogy  a jobboldali sajtó által bizonyos körökben lejáratott volt miniszterelnökök becsülete úgysem sokat ér, azon Budai már nem sokat rontott.

Kovács Róbert indítványozta a személyiségi jogi per felfüggesztését, illetve a Tátrai Miklós és társai ellen indított büntetőper “bevárását”, hogy kiderüljön védencének igaza. Hozzátette: vitatja, hogy Budai Gyula szó szerint tényleg azt mondta az ominózus tavalyi sajtótájékoztatón, ami a sajtóban megjelent, s ami alapján a volt kormányfők beperelték. A védelem a bizonyítás helyett az elhangzottak tagadásának taktikáját, illetve az időhúzást választotta.

A felperesek ügyvédje az Alkotmánybíróság határozatára hivatkozva kijelentette: a vélemény és a kritika nem terjedhet ki a valótlan tényállításra, különösen akkor nem, ha a kritizáló személynek (Budainak) foglalkozása miatt eleve a tények birtokában kell lennie. Incze András szerint ráadásul azóta sem derült ki, hogy mikor és mit nyilatkoztak “hamisan és ellentmondóan” az ügyészség előtt a felperesek, vagyis épp a tények és a bizonyítékok hiányoznak.

A bíró nem adott helyt az eljárás felfüggesztésére vonatkozó kérésnek, mint mondta: eleve tisztázásra vár, hogy mi hangzott el a tavalyi sajtótájékoztatón, illetve szeretné, ha a két felperes és az alperes is személyesen fejtené ki véleményét a legközelebbi, július 7-i tárgyaláson.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc egy 2010. július 28-i sajtótájékoztatón tett kijelentései miatt perelte be az akkori miniszterelnöki megbízottat.

Budai egyebek mellett arról beszélt, hogy birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett egy izraeli befektető, illetve amelyet Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek. Hozzátette: a 2008. május 26-i kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, ennek alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett az ügyészségi meghallgatásán. Mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet – fűzte hozzá akkor Budai Gyula.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc titkárságai már aznap visszautasították a miniszterelnöki megbízott állításait, a volt kormányfők később beperelték Budai Gyulát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Sukoró ügyében egyelőre Budai az alperes, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Hát igen.azt hitte,hogy annak tudatában ,hogy mindenkit megfélemlitettek már, nem mer senki ellenük lépni.. itt van egy példa ,hogy igen van még aki nem fél. érdemes lenne ennek nagyobb nyilvánosságot adni talán a sok agymosott fülke lakó belátná mit értek el az ” ő ” felhatalmazásával. azt is érdemes lenne tudni miért reklamálnak a budai ügyvédi tevékenysége idején meglévő ügyfelei?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Védőügyvéd okfejtése a fideszes képviselő felelősségre-vonhatatlanságára és a politikai ellenfél lejáratására épül, ugyanúgy, mint az egész jobboldali politika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. Mi sem jellemzőbb a kormányra, mint ezt a nem “tiszta” erkölcsű elszámoltatót fizetni az ocsmány munkájáért!
    Ám Sukoró helyett, vagy mellett, ajánlanám neki a Tálentis programot, területével, befektetőivel egyetemben kivizsgálni!
    Van itt a fidesznek saját háza táján kivizsgáltatni való, csak azt nem meri megtenni, mert kiderülne a világ előtt, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, és romlásba döntik Magyarországot!
    Én ha a perbe fogottaknak lennék, követelnék fejenként 20-20 milliót, hitelrontásér, mert nem a sarki fűszerest sározta be, hanem az ország volt min. elnökeit! Biztos hogy elvenném a kedvét a további sárdobálástól!
    Ott az a töméntelen veszteséges önkormányzat, és azt nem vizsgálják! Folyik a pénz a pártkasszába számolatlanul,hogy tudják finanszírozni a becsapott határon kívüli magyarokat az x-ekért,és azt nem vizsgálják! Förmedvény ez a kormány, úgy ahogy van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Mi a különbség Sukoro és az új Audi project között?
    1. telekcsere itt is ott is, tehát ugyanaz az eset
    2. munkahely teremtés: Sukoron kb. kétszer annyi, mint Győrben
    3. a befektetők hírneve! Sukoron csak egy névtelen senki a befektető, Ronald Lauder!
    4. az Audi profiljanem ütközik Demján Sándor terveibe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Nem is tudott volna semmit elmondani az alperes védelmében, mert ilyen TÉNY MÉG NINCS!!!!!!!!!!!!Most faragják, hogy alkalmas legyen a feladatra………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Budai ennyire hülye ügyvéd? Csak kérdezem! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. ez annak a szép példája, hogy a marionett (o.v.) rángat egy másik marionettet (b.gy.) Ez meg is magyarázza, hogy a marionettnek is lehet akarata más marionetten és hoheti az alantas marionett, hogy a felettes marionett az isten. azt hiszem ez magyarázza meg a mai magyarország működési mechanizmusát. ez azt is megmagyarázza, hpgy nem kell félni a hazugságoktól, mert a marionettnek nincs lelke. ha oknyomozó riporter lennék biztosan nekimennék ennek a támának, megpróbálnám kideríteni, hogy kik rángatják a legfőbb marionett zsinórját. ha ők megvanak, akkor már gyerekjáték megérteni a tényleges működést. nehogy öszeesküvéselméletre gyanakodjon senki, ez az én megfigyelésem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Fehéroroszország——–>>Fehérmagyarország

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány aggódik Orbán sorsa miatt 2011. november 15. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos