Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rogánnak már nem tetszik az Eszközkezelő 2011. március 19. szombat 15:13 Forrás: Népszava,AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rogánnak már nem tetszik az Eszközkezelő

Budapest – A kormány az árfolyam-különbözetből képződő áthidaló hitelre garanciát vállalna a bankok felé, a készülő megoldás költségeiből  a bankoknak és az érintett adósoknak is ki kell venni a részüket. Egy hasonló árfolyamrögzítés ötlete már korábban is megjelent a sajtóban, de a kormány akkor még a Nemzeti Eszközkezelőben látta a megoldást..

Rogán Antal, a gazdasági bizottság elnöke szerint ezzel a megoldással a jól fizető ügyfeleket is segíteni kell. A politikus most már óvatosan fogalmazott az eredetileg tavaly őszre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításával kapcsolatban, véleménye szerint lehet ennél jobb megoldás is, például a nem fizető adósok kisebb lakásba költözésének elősegítése.

Mint ismeretes, Lázár János és Rogán Antal fideszes képviselők javasolták a lakáscélú hitelesek körében a kilakoltatási moratórium július 1-jéig történő meghosszabbítását. Rogán ennek okát abban jelölte meg, hogy a kilakoltatási moratórium csak ideiglenes intézkedés. Mindenkinek védelmet akarnak biztosítani, akinek a lakását veszély fenyegeti, ahhoz az alapelvhez azonban ragaszkodni kell, hogy a hitelt vissza kell fizetni, különben “összeomlik az ország”. Rogán emlékeztetett: a lakáshitelesek mintegy 15 százaléka esetében van szükség segítségre, ez ügyben már tárgyalnak a Magyar Bankszövetséggel.

A támogatásnál a szociális rászorultságot kell alapul venni (ehhez egy nagyjából 15-20 millió forintos összeghatárt jelölt meg), a kormány nem tudja megváltani hitelétől az ügyfelet, ilyen esetben a kisebb lakásba költözés lehet a megoldás. Magyarországon csak olyan közös megoldás jó szerinte, melyben az állam, az érintett hitelesek és a bankok közösen viselik a terheket.

A bankoknak Rogán szerint be kell látniuk, hogy rossz hitelt adtak, az ügyfeleknek viszont sok esetben tudomásul kell venniük, hogy a lakhatási jogot ugyan megtarthatják, de a tulajdonjogot elvesztik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. mert azt is csak ígérgetik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Ha ehhez hozzáveszem, hogy Demján, meg Matolcsy kapacitálják a vagyonosokat, hogy ingatlanba kell befektetni, akkor már nem is olyan furcsa, hogy Rogán a kisebb lakába költözéseket preferálja.Fillérekért megszerezhetik a szerencsétlenül járt tulajdonosoktól a lakásaikat. Iszonyatos ez a cinizmus!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. A banknak miért is kell vállalnia, ha a hiteles fizetésképtelenné válik?
    Az államnak, illetve a kormánynak már van felelőssége az ügyben. Tehetnek a megszűnő munkahelyekről, és a forint zuhanásáról is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Most fog kialakulni az új tulajdonosi kör……….Fillérekért megveszik a bedőlt hiteles házakat, lakásokat, aztán kiadják bérbe, a ,,házi úr ,, intézménye újra visszajön………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A zemberek kifosztásának újabb módszere. Magyarországon a lakoság nagy része saját tulajdonú ingatlanban lakik. A nem fizető hitelesek lakásainak piacra zúdításával az ingatlanok ára jelentősen csökken. Ez magyarra fordítva annyit jelent, hogy az ingadlantulajdonosok vagyona (és a nemzeti vagyo), jelentősen csökken. Bedől az ingatlanpiac és az építőipar is. A spekulánsok, akik az államcsőd valószinűsitéséből is nyertek, újból kaszálhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Visszatért az adósok börtöne? 2012. április 25. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos