Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország nem lesz többé köztársaság 2011. március 9. szerda 1:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország nem lesz többé köztársaság

Budapest – A Fidesz az alkotmányban Magyarország hivatalos nevéből kiveszi a köztársaság államforma megnevezését, a bevezetőbe pedig behozza a Szent Koronát. Félő, nemcsak a név változik meg, hanem valóban felszámolják a köztársaságot. Királyság lesz belőle vagy csak sima diktatúra?

Magyarországot mindig is Magyarországnak hívták, ennek megfelelően fog rendelkezni az új alkotmány is, ám ez semmilyen plusz költséggel nem jár – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azzal kapcsolatban, hogy a tervek szerint a Fidesz-KDNP alkotmányjavaslatában az ország hivatalos elnevezése Magyarország lesz, nem pedig Magyar Köztársaság.

Az Index kedden arról írt, hogy az ország hivatalos elnevezésének megváltoztatása esetén a pénzérmék teljes cseréje 30 milliárd költségvetési forintot vinne el, igaz, erre a legkevesebb az esély. De az igazolványok leváltása is milliárdokba kerülhet – tette hozzá a hírportál, mintha a névváltoztatásnak nem lenne egyéb üzenete és tartalma.

Nem lehet tudni, mi a pontos oka, hogy a köztársaság elnevezés zavarja a Fideszt, nem ismert, mi a Fidesz terve a jövőre vonatkozóan. De az eddigi demokráciát leépítő lépések után sokat sejtető, hogy zavarja őket az ország megnevezésében a köztársasági államforma. Komolyan kell venni azt a feltételezést, ami eddig csak viccesen hangzott el, hogy Orbán Viktor monarchiát, királyságot kíván bevezetni. Eddig nem volt szó arról, hogy a nép arra is felhatalmazta őket, hogy megváltoztassák Magyarország államformáját. De az ő felhatalmazásuk, az 52 százalékos választási győzelemmel, mindenre szól, és minden jel arra utal, hogy Orbán Viktor valóban király akar lenni.

Szijjártó Péter a névváltoztatással kapcsolatban csupán annyit mondott: Magyarországot mindig is Magyarországnak hívták, és ennek megfelelően fog rendelkezni a következő alkotmány is. (Ami egyébként nem igaz, mert Magyarországot most sem Magyarországnak hívják, hanem Magyar Köztársaságnak, ez a becsületes magyar neve – A Szerk.) Azokat az okmányokat, pénzérméket és minden egyebet, amin rajta van, hogy Magyar Köztársaság, akkor cserélik le, amikor azok tönkremennek, elhasználódnak – hangsúlyozta a szóvivő.

Mint fogalmazott, “semmifajta plusz költséget nem jelent az, hogy Magyarországot Magyarországnak hívják”. Ez azt jelenti, hogy nyugodjanak meg az állampolgárok, a köztársaság megszüntetése nem kerül plusz költségbe. Már ami az okmányok cseréjét illeti.

A Fidesz-KDNP csütörtökön dönt a frakciószövetség által benyújtandó alkotmányszövegről, amelynek véglegesítése után érkeznek majd be a nép javaslatai a kiküldött kérdőívek alapján. Nem kizárt, hogy a visszaérkező válaszok többsége a királyság bevezetését javasolja. A kérdőívek még nem érkeztek vissza, de a feldolgozás eredménye már általuk ismert.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 34 szavazatból)
Magyarország nem lesz többé köztársaság, 4.5 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. T. Kommentelők, javaslom, látogassanak el a.www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-418630 lapra. Amit itt láthatnak, nem vicc, hanem a tákolmány-javaslat, produce of Fidesz-Kdnp.
    Ennyit a hajrámagyarországról és a hajrámagyarokról, valamint az EU-ról is, ha ezt az excrementumot szó nélkül hagyja (a joggal támadott médiatörvénynél talán kissé jelentősebb,nem?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. Lehet, hogy már felállitották a derest, de azt nefeledjék Ludas Matyi, háromszor adja vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. “Nem lehet tudni, mi a pontos oka, hogy a köztársaság elnevezés zavarja a Fideszt, nem ismert, mi a Fidesz terve a jövőre vonatkozóan.”

    Az az oka, hogy teljesen ki akarják iktatni a köztársaság (jogokat vindikáló) államformát. A http://www.kormany.hu kormányzati portál szerint például jelenleg az országnak nincs is államformája. Mégsem tiltakozik ellene senki, hogy hajszál van a levesben.

    (A köztársaság fogalma felidézi 1848 márciusát, Petőfit, a szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszavát; eleve jogállamiságot feltételez.)

    Az új alkotmányban majd szerepeletetik a Szent Koronát aminek szerves része a Szt. Korona-tan: amely szerint a Szt. Korona (egy múzeális tárgy) jogot formál a Szent Korona korábbi birtokaira. Úgymint: Erdély, Vajdaság, Kárpát-alja, Szlovákia és Moldova bizonyos területei a Szt-Korona-tan szerint a magyar korona elidegeníthetetlen részét képezik, akárhány államot érint is jelenleg.

    Aztán lehet sírni és jajaveszekelni, mert az európai békének azonnal befellegzik. Vigyázat: a fideszes és széljobbra tolódott duplán nemzeti Lenin- fiúk mernek nagyot álmodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. emberek! nem jajveszekelni kell, hanem cselekedni, amig meg lehet. es lehet!!
    gyertek ki marcius 15.-en, ott mutassatok meg magatokat. en nyuggerkent, de ott leszek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. miután ez a tróger banda megcsúfol és tönkrevág mindent, ami egy ország normális életének szükséges feltétele lenne, pofátlanságukat nem restellik megkoronázni zavaros és felforgató “ideológiájuk” dokumentálásával. a készülő “mű” nem más, mint egy izléstelenül előadott otromba vicc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Tuti, a fiúk közül valaki levélpapír-, és bélyegzőgyártásban érdekelt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Ugye, azért a kaganátust még nem vezetik be?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Polgár,de nem alattvaló

    Mikor ezt a hírt hallottam érdekes módon azonnal arra gondoltam,ez a királyság felé vezető első lépés.Ekkor jelen cikk még nem létezett.Aztán jön a “vármegye”,de hol vannak a várak? Majd lesz Főispán,hajdú,perzekutor? Jön az “uram-bátyám” világ? Vajon lesz méltóságos úr,és nagyságos úr is? De Fideszes fiúk,ébresztő a XXI. szd-ban élünk. Az űrtechnika korában.Ne visszafelé haladjunk hanem előre. Mindig tudtam,hogy Orbán Viktor legtitkosabb álma,hogy király legyen.Emlékszünk?Ki volt aki a Szent-Koronát hatalmas költséggel a parlamentbe szállíttatta?De hogy ehhez asszisztál az amúgy nagy-műveltségű Navracsics Tibor,és a hozzá hasonló értelmes ember ez már érthetetlen. Én ebből nem kérek.Most láthatják mit okoztak 2010 április 11.-én az otthon maradó NEM SZAVAZÓK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Na ekkora baromságot is rég olvastam :D
    És Orbán Viktor titokban esténként a fejére teszi a koronát, meg rendelnek nagy teljesítményű hűtőgépeket, hogy meg tudják fagyasztani a Dunát, hogy annak jegén legyen meg a választás…

    Jobbak vagytok mint a Hírcsárda! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Nem gondoltam volna, hogy lesz majd, amikor azért fogok örülni az EU tagságunknak, mert így legalább van egy kis esély arra, hogy demokrácia marad az országunk.
    Állítólag valami ilyesmi lehetett a párbeszéd Orbán és az Eu között:

    O: Megmutatjuk milyen kemények vagyunk, nekünk nem dirigál senki!
    EU: Na!
    O: Lesz egy jókis médiatörvényem, és minden úgy lesz, ahogy én akarom.
    EU: Na na!
    O: Íme az új törvénytervezet.
    EU: Na jólvan Viktorka, menny szépen a szobádba és maradj csendben!
    O: Jólvan na :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Nem baj, ha királyság lesz… csak hívjátok vissza Ottóékat (Ottót vagy a fiát) – azok legalább européer királyi sarjok :)
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Habsburg_Ott%C3%B3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Polgár,de nem alattvaló

    BB-nek. Jobb félni mint megijedni.Jól tudom a mai napig létezik királyság Európában.De ezek már hagyomány tiszteletből léteznek,és inkább formalitás az egész.Ilyen, Anglia,Svédország,Dánia,Hollandia,stb. Ezek az országok megszakítás nélkül királyságok.De Magyarországon vissza térni a királysághoz ,képtelenség. Azt mondja meg valaki,hogy a Fidesznek mi a baja a “köztársasággal”? Kérek rá indoklást. Ha elhagyjuk a köztársaság kifejezést,tisztában kell lenni mennyi kiadással jár.Új pénzek készítése,11 milliárd,minden állampolgárnak ki kell cserélni minden igazolványát,sok milliárd ez is.Most éppen erre van szükségünk. Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Húsz év után üldöznék a kommunistákat 2011. március 11. péntek | AN

Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején 2011. március 10. csütörtök | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos