Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ocsmány, hatalmi cinizmus, amit Orbán csinál 2011. március 11. péntek 9:14 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ocsmány, hatalmi cinizmus, amit Orbán csinál

Budapest – Gyurcsány szerint gazemberség az ország nevének megváltoztatása. A korábbi miniszterelnök igazságtalannak nevezte a Széll Kálmán Tervet, s úgy látja, hogy a kormánypártok alkotmánytervezetének elfogadása esetén pedig Magyarország „helytartó által uralt állampárti köztársaság” lesz.

A szocialista politikus a Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvényén azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatná az ország hivatalos nevét, úgy fogalmazott: „annál ocsmányabb hatalmi cinizmus”, mint hogy egy kormány a polgárok megkérdezése nélkül megváltoztatja az ország elnevezését, nincsen.

„Üzenjük azoknak a képviselőknek, akiknek van bátorsága megváltoztatni a mi országunk nevét, hogy mostantól politikai gazembernek tartjuk őket” – mondta Gyurcsány Ferenc, megjegyezve: az új alkotmány elfogadásával bizonyos értelemben tisztább lesz a kép, mivel véleménye szerint ezután a köztársaság hívei állnak szemben „a pártállami önkény híveivel.” A Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke a rendezvényen – amelyen Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is részt vett – kifejtette: nincs ok megbékélni ezzel az alkotmánnyal, a köztársaság leváltásával.

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy küzdelem indul a köztársaság és a “pártállami önkény” hívei között. „Ezt a küzdelmet mindaddig folytatjuk, amíg az önkényuralom fideszes bandáját el nem takarítjuk” – jelentette ki a szocialista politikus.
Gyurcsány igazságtalannak nevezte a Széll Kálmán Tervet

Hazugnak, gyávának és igazságtalannak nevezte a Széll Kálmán Tervet Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány rendezvényén csütörtökön. A szocialista politikus kijelentette: a terv hazug, mivel arra a kormány érvélésével szemben nem a válság miatt van szükség, hanem azért, mert a kabinet az adótörvényekkel hatalmas lyukat ütött a költségvetésen.

Véleménye szerint gyávaságra utal, hogy a kormány nem vallja be: az adóváltozásokkal és a Széll Kálmán Tervvel több százmilliárd forintos jövedelmet csoportosít át a legszegényebbektől a felső középosztályhoz és a még jobban élő rétegekhez, ami egyszersmind igazságtalan is. A korábbi miniszterelnök, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke arról is beszélt: a Széll Kálmán Terv annak beismerése, hogy az egyensúlyi feltételeket sutba dobó, kizárólag a növekedésre fókuszáló gazdaságpolitika, amelyet a kormány tavaly megkezdett, nem működik, arra tisztességes kormányzás nem építhető. Hozzátette: az “Orbán-csomag” egyetlen pozitívuma, hogy megteremti a kívánatos gazdaságpolitikáról folyó vita lehetőségét.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor annak a meggyőződésének adott hangot adott, hogy a Széll Kálmán Terv “nem az utolsó csomag”, mivel nincs benne annyi pénz, amennyit a kormány állít. Ezért és a szerkezeti reformok elhalasztása miatt újabb és újabb kiigazítási programok fognak következni, amit a kormány a “keresztény, nemzeti, konzervatív mázzal leöntött, a köztársaságot tőlünk elvevő alkotmánnyal” akar elfedni – jelentette ki. A rendezvényen – amelyen több szocialista politikus között Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is részt vett – ezután szakértők értékelték a kormány tervezett intézkedéseit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 26 szavazatból)
Ocsmány, hatalmi cinizmus, amit Orbán csinál, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Egyetértek a volt a Ministerelnökkel.
    Megjegyzem, a Nagy Kérdőíves Nemzeti Konzultáció kérdései között nem merték kérdésként feltenni az ország nevének megváltoztatására vonatkozó javaslatukat. Egyébként ez is a hatalmi gőg példája, mert egy hatalmi mámorban nem szenvedő, demokratikus párt sosem gondolja azt, hogy egymaguknak joguk van megváltoztatni az ország nevét és átírni az alkotmányát, bármilyen arányú győzelmet arattak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  2. Ugyan kérem! Hol teremtett lehetőséget ez a se füle se farka íromány, ezeknek a fontos gazdaságpolitikai kérdéseknek a megvitatásához? Hiszen azt se tudják mit akarnak és minden közgazdasági iskola képviselőinek rostáján elbuktak vagy egyenesen alkalmatlannak itélték megvitatásra.
    Nyolc év alatt ennyire tellet és ez a semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  3. Híres Werbőczí úri pereputtya törvényt ül a Köztársaság felett. A nemzeti hitvallásból kitűnik, hogy egy teokratikus diktatúra megalapozásán fáradoznak. A nem keresztény Európában keresztény maszlaggal átitatott preangulummal végletesen megosztják az országot. Keresztény kultúra nincs, Volt a sötét keresztény középkor a maga teológiájával, az inkvizíciójával, a tudományok üldözésével, azután a mórok visszahozták Európába a hellénizmus kultúráját és a tudományokat. Erre épült rá a reneszánsz és az európai tudományos élet. A kereszténység a niceai zsinaton megtagadta alapítója tanitásait, amikor Nagy Konstantin követelésére elismerte, hogy a hatalom Istentől való. (Krisztust azért feszítették keresztrte, mert szembeszállt a főpapok hatalmával, akik szintén azt állították, hogy a hatalmuk Istentől való.) Az európai, így a magyar kultúra a hellénizmusra épült.
    Kontár alkotmány tudatlanságból származó preambulummal.
    Aki ma polgári társadalom részére alkotmányt szeretne fogalmazni, annak vissza kell térnie Montesqieuhoz. A Törvények szelleme teremtette meg a modern európai, és az amerikai alkotmányok szellemét, illő lett volna tanulmányozni. Amit most ránk erőltetnek, az se nem modern,se nem polgári. Remélem értelmes, felkészült emberek,-mondjuk filozófusok- majd nálam jobban kifejtik ezt. Én ebből csak annyit látok, hogy egy hataloméhes pszihózisos diktátor és vazallusai összehánytak egy irományt, amivel fel akarják számolni a Magyar Köztársaságot és a demokráciát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Sajnos megint csak szóról szóra igaz, amit Miniszterelnökünk mond a (nem) tisztelt kollégája, utódja, a kis kondás tákolmányáról, ami alapvetően szégyen, mert az utóbbi 8legalábbis papíron) jogász, GyF viszont (úgy tudom) közgazda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Az uj alkotmány tervezete kiiratkozás Európából. Aki ezzel az új alkotmánnyal egyetért és név szerint megszavazza az bűnt követ el Magyarországgal szemben. Elélvülhetetlent.E rendszer bukásakor személyesen felelősségre vonandók. Ez az alkotmány hitvallásnak nevezett preambulumával kitöröl a magyar történelemből többszáz évet , jelenlegi és korábbi gerenációk országépítő munkáját, azáltal hogy az irásba sem foglalt történeti alkotmányt helyezi vissza jogfolytonosként visszaállítja a feudalizmust, ,jogalapot teremt a határrevizióra, Nagymagyarország visszaállításának kisérletére, a korlátlan hatalom megteremtésére, az adosságszolgálat felfüggesztésére , a privatizált vagyon visszaállomosítására, ezrek bebörtönzésére.
    Ezt nem akarjuk. Ilyen új alkotmány nem kell.
    Magyaroszág 2/3-a.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Arról nem beszélve, hogy a Magyar Köztársaságról, a Magyarországra változtatás rettenetes anyagi kihatással jár, hisz az okmányokat (személyigazolvány, útlevél és pénznemet) is le kell cserélni. Belegondoltak ezek milyen anyagi vonzatai vannak ennek. Mi balekok majd álljuk a cekket a meggondolatlan hatalmi gőgük miatt? Ez már épp ésszel fel nem fogható amit művelnek. A balga nép még mindig nem fogja fel, hogy mi történik körülötte, hová vezet ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. EL A KEZEKKEL A KÖZTÁRSASÁGTÓL!
    NE HAGYJUK A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT!
    ÉLJEN A KÖZTÁRSASÁG, VESSZEN A
    FEUDÁLIS DIKTATÚRA,
    VESSZENEK A DIKTÁTOROK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Pont a bankjegyek, és az okmányok cseréje nem úgy extra kiadás, mint elsőre gondoljuk, ugyanis a rendszerváltás után is folyamatosan lettek a forgalomból kivonva, az elhasználódásukkor, vagy érvényességük lejártakor.
    Ámde mégis költség, mert az eddigi nyomó formákat, nyomdai kliséket módosítani kell. Minden bizonnyal ezeknek a tervezője, kivitelezője is meg lesz fizetve. A pecsétek, bélyegzők cseréje nem várathat már magára, azt még az idei évben ki kell fizetni az adónkból. Ezeken túl az országhatárokon sem fogadhatja az érkezőket Magyar Köztársaság tábla, és még ki tudja hány helyen kell az adófizetőknek finanszíroznia ezt a felesleges intézkedést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Nem kívánom Gyurcsány Ferenc gondolatait vitatni.
    Csak azt kérdezem, hogy több év állt rendelkezésére, miért nem
    cselekedett? Messze nem ment el a demokratikus lehetőségek
    határáig, hogy harcoljon a párton belül és a párt mellett levő
    koloncokkal, az ellenzék törvényeket sértő személyeivel.
    Most hol akar politizálni? A parlamentben, a274 fős szavazógéppel
    szemben? Nevetséges.
    A politikát kényszerűen ki kell vinni az utcára, minden lehetőséget
    megragadva, amíg lehet. Sajnos, azt hiszem, Gyurcsánynak nincs 5000 fő,
    akiket az utcára vigyen. 2006-ban orbán közel 50 őrültet mobilizált.
    Mára Gyurcsány számára az utca maradt és végső esetben az illegalitás.
    Szabadjon kérdeznem, ezzel a párttal? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  10. Egy a témába vágó érdekes olvasmányt találtam, melynek egyes mondatai mintha csak napjainkról és a fidesznik fülkeforradalmárokról szólna…:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Avar_Kagan%C3%A1tus
    Itt a következő idézet található a lap jobb alsó sarkában:
    “„Egy görög író beszéli, hogy miután az avarok birodalmát Nagy Károly megsemmisítette, a híres bolgár király, Krum, tudni óhajtván azt, mely okok voltak azok, melyek a bolgárokkal szövetséges avar nép felbomlását előidézték, a táborában őrzött foglyok közül négy vén avart hozatott maga elé s ezeknek e kérdést tevé föl: «Mely okoknak kell tulajdonítani fejedelmetek és nemzetetek bukását?» A foglyok közül a legtekintélyesebb így válaszolt: «Óh király, annak sok és különféle oka van. Legelsőbben az áskálódás, mely kagánunktól a hű és igaz tanácsosokat eltávolítván, a kormányt gazemberek kezére juttatta. Azután jött a birák romlottsága, a kiknek ez lett volna tisztjök, hogy a népnek igazságot szolgáltassanak, a képmutatókkal és tolvajokkal cimboráltak; továbbá a bor bősége részegeskedést szült: az avarok, midőn testüket elgyengítették, egyszersmind eszöket is elvesztették. Utoljára következett a kereskedés szenvedélye, hogy romlásunkat teljessé tegye: az avarok kalmárokká lettek, egyik csalta a másikat s a testvér testvérét is áruba bocsátotta. Ezek voltak, uram, szerencsétlenségünk siralmas forrásai.» Bármily mesésnek lássék is ez elbeszélés, annyi mégis kiviláglik belőle, hogy a henyeség egészen megrontotta az avar nép erkölcseit s teljesen alkalmatlanná tette azt arra, hogy országát megerősítse és biztosítsa. A kormány renyhesége, a bírák romlottsága, részegeskedés és fényűzés voltak Avarország sírásói.”
    Hümm… Úgy látom, sajnos nincsen új a nap alatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. tibor! Semmi gond, mert biztos van bankjegytervező grafikus abban tehetséges Orbán családban, ahol kommunikácós szakemeber (Vitézy Zsófia), közlekedési zseni (Vitézy Dávid) és legfőképpen dicső uralkodónk O.V. van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Bocs Tibor (Nagy T-vel)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Nem tudom miért mínuszolta meg valaki Gonoszkát, de ha belegondolunk, igaza van!Én messzemenően elismerem Gyurcsány demokrata voltát,de ki kardot ránt, kard által kell vesznie!
    Ha Orbán kivitte a megfizetett csőcseléket 2006-ban az utcára, akkor Gyurcsány se legyen rest, és intézzen felhívást az emberekhez, hogy aki egyetért vele, azok itt, vagy ott gyülekezzenek március 15-én!Lássa már be, hogy az mszp-t koloncként vonszolja maga után!!! Ugyanis, azt már csak a hülye nem veszi észre, hogy ez a se hús, se hal párt nem képes kimozdulni a holtpontról az eddigi felállás szerint!Rajta kívül nincs még egy karizmatikus egyéniség akire hallgatnának az emberek! A Gonoszka állítását, mely szerint Gyurcsány 5000 embert sem tudna utcára vinni, elutasítom!Azt már csak a vak nem látja, hogy nagyon sokan értették az őszödi beszédet,de az mszp-vel nem vállalnak közösséget. az elmúlt 20 évben elkövetett jellemtelenségeik miatt. Gyurcsány egy reformer politikus, amit ez a korcs párt nem érdemel meg.Nem tudok más jelzőt írni, mert ha nem fúrják állandóan a kisstílű párttagok,akkor hatalmas eredményeket tudtak volna véghezvinni!
    Azt azért látni kell, hogy minden megállapítás amit Gyurcsány mond, nagyon ül!
    Értik az emberek hogy mit akar, azt meg most már a bőrükön érzik, hogy ez a népnyúzó Orbán csak és kizárólagosan az övéihez húz! Ennek már nem számít az ország azon része aki nem rájuk szavazott, mert most jött el a büntetés ideje!Önnön nagyszerűségétől megmámorosodva tagad meg mindent, amiért valaha még Ő is kiállt,és valljuk be,most már nincs megállás ennek az irányt tévesztett embernek. Fel sem fogják a kár mértékét amit az országnak okoznak!
    Ezért gondolom azt,hogy jobb előbb, mint később megmozdulni.A parlamentben már nincs semmi esély arra, hogy a falakon belül észre lehetne téríteni a fideszt.Maradt az utca,bármilyen vadul is hangzik…Mi nem akartunk forradalmat,még fülkéset sem.Azonban ha érvénybe lép az alkotmány, akkor nincs tovább! Akkor meg fogják hozni az éppen nekik tetsző törvényeket, hogy esélyünk se legyen, még az utcán sem!!! Nem semmiért áldoz hatalmas összegeket a terrorelhárítókra!Mert érzi a fenyegetettséget,és tetszik, nem tetszik, de az Ő olvasatában mi, a másként gondolkodók vagyunk a terroristák!
    Ezért nincs több időnk a hezitálásra! Gyurcsány meg térjen észhez!Orbán a neki ellentmondó tömegtől fél, Gyurcsányt meg az védi meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Gonosz,hát azért ,kedvesem,mert ott volt a fidesz,és mindent bojkottált,odaküldte a hugyosokat a Kossuth térre ha nem tetszett valami,vagy eppen népszavaztatott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Jóreggelt, kérem a kávémat! Hogyan, mennyien ?
    Ki szólal fel Orbán ellen? Hol? A palamentben?
    Majd kikapcsolják a mikrofonját, lacika megpödri a bajuszát.
    Ezt csak erőszakkal lehet eltakarítani, vagy ti lesztek eltakarítva.
    Volt már ilyen a magyar történelemben. 1948?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Trulla! Én is így gondoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Bumburi tökéletesen igazat mond. A tehetségtelen, gyönge MSZP nem állt ki a ma egyetlen , okos államférfi Gyurcsány mellett. A kormányt és a helyzetet elemzők nem merik kimondani, hogy az országban egy neonáci, neosztalinista államrend gátlástalan, gyors kialakítása folyik. Ebben a helyzetben az Alkotmánybíróság egy tehetetlen szervezet, amely alapvető kötelességét sem látja el. Egyedül az EU-ban bízhatnánk, ha lenne bennük pozitív akarat és készség Magyarország megmentésére. Ezt ma nem érzékeljük, működésük gyenge és eredménytelen. Már csak Isten segítségében bízhatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Azt azért nagyra tudom értékelni, hogy mindenki mondja, hogy utcára kell menni, de ha demonstrációt szerveznek alig-alig mennek el. Emberkék egy fecske nem csinál nyarat. Aki Orbán intézkedéseivel nem ért egyet, akkor sziveskedjenek felsorakozni olyanok mögé, akik igenis odamennek a Kossuth térre kinyilvánítani nemtetszésüket. Én mindig odamegyek! Attól, hogy írogatunk, meg mondogatjuk különböző weboldalakon a véleményünket, attól még Orbán azt csinál amit akar. A lényeg minél nagyobb tömeg legyen. A másik lényeg: ideje, hogy tüntessünk az igazunkért. Van egy igaz mondás. GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos