Ronai and Ronai
AMERIKAI

Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején 2011. március 10. csütörtök 14:35 | Bartus László

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején

Budapest – Bemutatták az új Alkotmány koncepcióját, amit egyedül a Fidesz alkotott meg, pártok részvétele és a nép megkérdezése nélkül. A kérdőívek ugyanis még csak a napokban érkeztek meg, a szöveg már készen van. A szöveg alapján annyi állapítható meg, hogy egy műfajilag meghatározhatatlan, zavaros, kisebbrendűségtől hajtott, hamis nemzettudatot árasztó hitvalláson kívül érdemleges változások alig vannak, néhány helyen rontottak az eddigi alkotmányon, és néhány dologról nem lehet tudni, hogy mit akarnak velük. Ezért kár volt új alkotmányt készíteni. Ami veszélyes, az a katolikus hiszekegyre emlékeztető hitvallás, amely a nemzet egésze számára teszi kötelezővé a felekezeti rögeszméket, és közös bálványimádásra kényszeríti az egész országot a Szent Korona tiszteletében. A veszélyes, hogy ebből a zagyvalékból mi következik az egyénre nézve.

Az új Alkotmány tervezete az “Isten áldd meg a magyart” felszólítással kezdődik, amelynek egyetlen erénye, hogy kivételesen helyesen írták az “áldd” szót, nem úgy, ahogy Schmitt Pál szokta, viszont a felszólítás végéről hiányzik a felkiáltójel. Ennyit a magyar nyelv védelméről, amit Schmitt javaslata nyomán most alaptörvénybe foglaltak. Isten tehát belekerült a világnézetileg semleges állam alkotmányába, méghozzá azzal a trükkel, hogy a szöveg a Himnusz első sorára emlékeztet, de nem az, mert nincs benne idézőjel. Maga a Himnusz se kívánkozik Alkotmányba, hiszen bármennyire tiszteletre méltó is, mint nemzeti ének, csupán egy irodalmi mű. Ez a mondat tehát nyilvánvalóan nem a Himnusz, hanem Isten miatt került az Alkotmány élére. Ennél a megoldásnál tisztességesebb lenne a lakosság és Isten felé is, ha nem ilyen ravasz módon próbálnák becsempészni, hanem nyíltan vállalnák, hogy Istenben hisznek vagy bíznak, és fittyet hánynak polgártársaik világnézeti szabadságára. Ráadásul vallási szempontból ez “az Isten nevét hiába ne vedd” parancsolat tipikus esete, az egyháztól deklaráltan elválasztott állam esetében pedig alkotmányjogi nonszensz.

Utána úgy folytatódik, hogy “Mi, a magyar nemzet tagjai”, de ez a “mi” jelen pillanatban kizárólag a Fidesz és a KDNP parlamentben ülő képviselőit jelenti, és mindazokat a szélsőjobboldali nézeteket valló jobbikos képviselőket, akik esetleg a Fidesszel együtt megszavazzák ezt az alkotmányt. Nem “mi, a magyar nemzet tagjai”, mondjuk ezt az imát az Alkotmány elején, mert rajtuk kívül ehhez senki a nevét, az áldását nem adta, semmiféle népszavazás ezt meg nem erősíti. Ezt a szöveget ők találtak ki maguknak, kizárólag ők mondják, és még talán azok, akik velük egyetértenek. De hogy nem “mi”, a magyar nemzet egésze, az egészen biztos. A Fidesz itt kisajátítja magának a nemzet fogalmát, saját világnézeti hitvallását a nemzet nevében teszi meg, majd a párt ideológiáját és szimbólumait ráerőlteti a nemzet egészére. Erre őket senki nem hatalmazta fel.

Ezután következik  a hitvallás szövege. Ez a katolikus hiszekegy mintájára fogalmazódott, se tartalmilag, se formailag nincs köze az alkotmányhoz. Színvonalát tekintve – a helyesírási hibákat leszámítva – leginkább Schmitt Pál alkotmánykoncepcióhoz benyújtott javaslatára emlékeztet, ami annyira kínos volt, hogy utóbb vissza kellett vonni. Állítólag mi mindnyájan büszkék vagyunk arra, hogy Szent István Magyarországot a keresztény Európához csatolta. A “keresztény Európa” kitétel fölött nagy vita volt az uniós szerződés kapcsán is, a Vatikán erőltette, hogy ez a fordulat bekerüljön, végül elvetették. Európa nem keresztény, hanem sokszínű. Másrészt Európa vagy egy ország nem tud “keresztény” lenni, a Biblia alapján ez fogalmilag kizárt. Keresztények csupán egyének lehetnek. Ugyanakkor a “keresztény” jelző országok esetében mindig a politikai katolicizmust jelentette, amelynek lényege, hogy a katolikus egyház az állam erejével, tekintélyével próbálja a vallási tanokat terjeszteni vagy mások számára kötelezővé tenni. Az egyháztól elválasztott állam esetében a keresztény jelzőnek nincs helye az alkotmányban. Ebben a megfogalmazásban azt jelenti, ha Szent István a keresztény Európához csatolta Magyarországot, akkor Magyarország is keresztény ország. Ez azért sem igaz, mert Szent István nem a kereszténységhez, hanem a római pápához, a katolikus egyházhoz térítette az országot. Ma azonban Európa nem vallja a katolikus egyházzal való azonosságot.

Azt állítja a hitvallás, hogy elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Közlöm, hogy nem ismerjük el, 1848-ban azért harcoltunk, hogy ezt ne ismerjük el. Az egész reformkor, a polgárosodás, a polgári forradalmak arról szóltak, hogy az államot elválasszák az egyháztól. A polgári demokratikus forradalmak óta ez a hazugság megszűnt, a nemzetet nem valamely egyház, vagy annak tanítása vagy követése tartja meg. A szekularizált államban nincs a vallásnak, a kereszténységnek, vagy bármelyik egyháznak nemzetmegtartó ereje. Világnézetileg semleges állam esetében ez az állítás tudományosan elfogadhatatlan.

Feltűnő az a megkülönböztetés, ahogyan a kereszténységgel kapcsolatban annak nemzetmegtartó szerepéről beszélnek, míg más vallások tekintetében azt mondják, “becsüljük országunk különböző vallási hagyományait”. Ez a felekezeti és világnézeti egyenlőség elvét sérti, amennyiben megkülönbözteti, és magasabb rendű kategóriába helyezi a kereszténységet más vallásokkal és világnézetekkel szemben. Ha ez alatt nem más vallásokat, hanem a kereszténység különböző vallási hagyományait értik, a helyzet még rosszabb, mert a kereszténységen kívül nem vesznek tudomást az ország polgárainak más vallásairól. A nemzeti hitvallásban velük is a kereszténységet dicsőíttetik.

Külön problémát jelent, hogy a kereszténység különböző felekezetekre és irányzatokra oszlik, egységes “kereszténységről”, ami alatt mindenki ugyanazt értené, nem beszélhetünk. A katolikus egyház nem fogadja el a protestáns Bibliát és fordítva. Ami előtt a katolikusok térdet hajtanak, azt a protestáns teológia utálatosságnak mondja. Az új keresztény vallási mozgalmakról nem beszélve, amelyek épp olyan történelminek számító, bevett vallásfelekezetek, mint például a baptistáké vagy másoké. Az ő hittételeik tagadják a katolikus, más tekintetben a református tanításokat és fordítva. És ezek mind keresztény egyházak. Nem létezik olyan egységes “kereszténység”, amelyet maguk a keresztények is egyformán elfogadnának. De a Biblia nem is beszél arról, hogy a kereszténységnek bármi köze lenne a világi hatalomhoz, társadalomhoz. Ahogy Jézus mondta, “az én országom nem evilágból való”. Számos bibliai keresztény irányzat szerint a kereszténységnek a világi hatalomhoz való ragaszkodása önmagában keresztényellenes, bibliaellenes, istentelen cselekedet.

Egyetlen olyan egyház van, amely magát a világi hatalomhoz köti, alapfilozófiája a trón és az oltár szövetsége, nem véletlenül maga is egy államot irányít, és ez a római katolikus egyház. Ez egy felekezet a sok közül, de a magyar Alkotmány tervezetében szereplő kijelentések kizárólag a katolikus egyházra vonatkoztathatók. Ezért a szövegben helyesen úgy hangoznék, hogy “elismerjük a római katolikus egyház nemzetmegtartó szerepét”. Ebben az esetben már mindenki értené, miről van szó. Ezt eltakarják az általánosító “keresztény” kifejezéssel. Szeretném elmondani, hogy mi sokan, ezt nem valljuk, és nem ismerjük el. Ránk ez nem vonatkozik, pedig mi is a magyar nemzet részei vagyunk.

Van közben egy kishitű, kisebbrendűségi érzésektől hajtott felsorolás arról, mi mindenre vagyunk büszkék önmagunk nagyságát illetően. Egészséges öntudattal rendelkező emberek ilyeneket nem mondanak, nincs szükségük rá. Nem elegáns, kicsinyes, szorongó. A hitvallást készítő nagy keresztényeknek idéznénk a Biblia idevágó passzusát, hogy “dicsérjen meg Téged a más szája, ne a Tied”. Elég lenne ilyen bibliai alapelveket betartani, és nem döngetni a mellet a kereszténységgel, mert az nem keresztényi. Jobb lenne, mint a kereszténységről beszélni, és két mondattal arrébb a bibliai tanításokkal ellentétesen cselekedni.

Egy újabb bekezdés durva beavatkozás az egyének szabad választásába. A hitvallás azt jelenti ki mindnyájunk nevében, hogy “valljuk, együttélésünk legfontosabb  keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.” Ezt sem valljuk, hanem meghagyjuk mindenki szabadságát. Az egyének szabad választása, hogy az együttélésnek milyen kereteit választják: van aki a családot, van aki más értéket tart fontosabbnak. Ez a mondat Mikola doktor “szingli hordákra” vonatkozó megjegyzéseire emlékeztet. Van, akinek  a tudományos kutatás vagy az utazás fontosabb a családnál. Ez neki magánügye. Az alkotmánynak ezekben a kérdésekben nem kellene nyilatkoznia, ez nem templom, ahol a szeretetről kell beszélni. Ha erről szól, akkor csak egyet deklarálhat az állam, a különböző életstílusok, életmodellek szabadságát, egyenjogúságát, és az állam kívül állását. Az alkotmány nem arra való, hogy a szeretetről prédikáljon, mert vannak, akiket ez a képmutatás dühbe gurít. Az mindenkinek magánügye, a szeretetét nem kell az alkotmányban szabályozni. Senkinek semmi köze hozzá.

Valljuk, mondja a szöveg, hogy minden ember becsületének alapja a munka. Ezt sem valljuk, mert minden ember tisztelni való érték önmagában is, Marx mondta azt, hogy az embert a munka teszi emberré. Ez nem igaz, ezt megint a Bibliával lehetne legkönnyebben cáfolni, de a kereszténységet alkotmányba foglaló szerzők itt a marxi világnézetet népszerűsítik. Az is érthetetlen, hogy ilyenekről miért kell egy alkotmányban, ráadásul hülyeségeket, locsogni?

Ezután jönnek a kényes részek. A szöveg szerint “tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait, a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos folytonosságát”. Nem tartjuk tiszteletben a Szent Koronát, mi Kossuth Lajos pártján állunk, aki a trónfosztást, a polgári egyenlőséget követelte. A Szent Korona a hűbériség megtestesítője, nem a szabadságé. Mi nem tiszteljük mindazt, amit a Szent Korona jelképez, mi tiszteljük a magyar nemzet évszázados küzdelmét és harcát, amellyel megszabadult a Szent Korona elnyomó tiszteletétől, azoktól az úri osztályoktól, amelyek a koronára hivatkozva rekesztettek ki másokat a nemzetből, zsarnokoskodtak a nép fölött. A szabad polgári Magyarország legnagyobb győzelme a Szent Korona (és tisztelete) kirúgása a magyar jogrendből. A Szent Korona visszacsempészése nemcsak hagyománytiszteletet jelent, hanem mindazt jelenti, amit a korona, a feudális hűbériség, az elnyomás. Szerencsére Orbán Viktor azt mondta korábban, hogy az Alkotmányt nem kell tisztelni, feltételezzük, hogy ez az ő alkotmányára is igaz, és ki is jelentjük, hogy nem tiszteljük az alkotmányát és a Szent Koronát sem tiszteljük, hanem amíg élünk, harcolni fogunk a szabadságért a Szent Koronával szemben, és mindaz ellen, amit ez a fémtárgy megszemélyesít.

Sok át nem gondolt, zavaros szöveg van a hitvallásban. Például jogfolytonosságról beszél a történelmi alkotmánnyal, de a napi politika szintjén emlegeti a közelmúlt nemzeti szocialista és kommunista diktatúrájának elévülhetetlen bűneit. Ebben a távlatban hogyan jön ez ide? Ráadásul csak sebeket tép fel, mert ha a Lenin szobor kikerült a szoborparkba, akkor a Turul szobornak is ott lenne a helye. Ha a kommunizmus bűneit nem lehet tagadni, akkor a holokauszttagadással szemben is fel kéne lépni, de az mindennapos. Érthetetlen, hogy ezeknek a napi politikai ügyeknek mi közük egy történelmi távlatokban gondolkodó alkotmányhoz. És akkor miért nem írjuk be, hogy a tatárjárás idején elkövetett bűnök is elévülhetetlenek?

A hitvallás azt mondja, hogy egyetértünk azzal, amit a rendszerváltás utáni első szabad Országgyűlés deklarált: “a mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-os forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjadt ki”. Ami igaz volt 1990-ben, mert ez a határozat egy kommunista diktatúra utáni rendszerváltást követően született. De nem igaz ma, amikor történelmi távlatú alkotmányban gondolkozunk. Ma már 1848 eszméi, elvei, világnézete, követelései és vívmányai a magyar szabadság alapjai. 1956-nak nem voltak az 1848-as forradalomhoz hasonló tiszta polgári demokratikus követelései. Ez a kijelentés megint csak egy napi politikai kiszólás, aminek antikommunista éle a napi politikai harcokhoz kapcsolódik. Szimpla komcsizás. Méltatlan és megosztó egy nemzeti alkotmányban. Legalábbis ilyen vitatható kijelentések nem valók egy alkotmány preambulumába.

Ezután következik egy újabb zavaros lelki fröccs: “valljuk, hogy a huszadik század  erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra”. Hogyan jön ez egy időtlen alkotmányba? Nem lehet Schmitt Pál színvonalától elszakadni? Aztán: “Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot.” Hogy jön ez ide? Mi ez? Valami iskolai ünnepély? Végül: “Alaptörvényünk jogrendünk alapja;  szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között;  élő keret, amely kifejezi a nemzet akaratát, azt a formát, amelyben élni szeretnénk.” Ebből egyetlen szó nem igaz. Annak, hogy a mostani alkotmány szerződés lenne a múlt, a jelen és a jövő között, egyrészt semmi értelme nincs, másrészt egy baromság. Arról pedig szó nincs, hogy ez kifejezné “a nemzet akaratát, azt a formát, amiben élni szeretnénk”. A nemzet akaratát ezek nagy ívben szarták le, még a saját kiküldött kérdőíveik visszaérkezését se várták meg.

A legsúlyosabb mondat a következő: “Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet együttműködésére alapítsuk.” Még az a szerencse, hogy nem kopizták bele a NENYI-t, bár ha jól meggondolják, a hitvallás széteső, zavaros szövege nem más, mint egy bővített NENYI. Nem állunk készen a Fidesz nemzeti együttműködésére, ezt saját pártszervezeteikben kiadhatják pártfeladatként, de nem rögzíthetik a nemzet alkotmányában. Semmi közünk Orbán Viktor nemzeti együttműködési rendszeréhez. Féléves Amerikai Népszava előfizetést sorsolunk ki azok között, akik megmondják, egészen pontosan mit jelent az, hogy “nemzeti együttműködés”.

Ezt a katolikus hiszekegyet követi a voltaképpeni alkotmány, ami nem más, mint a nagy dirrel-durral megtagadott előző alkotmány majdnem szó szerinti átvétele, azzal a különbséggel, hogy vármegyék és főispánok lesznek a korona szellemében, nyilván hamarosan követik őket a csendőrök. Ötévenként lesznek önkormányzati választások, hogy a mostani garnitúrát még tovább pozícióban lehessen tartani. Nyitva hagyják annak lehetőségét, hogy ha veszélybe kerülne a következő tíz választáson a Fidesz kétharmada, akkor a sokgyermekes katolikus anyák minden gyerek után kaphassanak még egy szavazati jogot. De erre ráfizetnek, mert holnaptól, mi liberálisok is elkezdjük a gyerekcsinálást, én tíz gyerekig meg se állok, és örökbe fogadok még tízet. Ezen kívül nyitva hagyták az ajtót a határon túliak szavazati joga előtt, de itt érződik némi bizonytalanság, mert a határon túli hivatásos magyarokon kívül keveseket érdekel a kettős állampolgárság, az intenzív propaganda ellenére nagyon kevesen jelentkeztek.

Az előző átkos alkotmányhoz képest már csak annyi a különbség, hogy az Alkotmánybíróság szerepét teljesen eljelentéktelenítik, mert nem adhat be bárki alkotmányossági kontrollra vonatkozó kérelmet, csak az érintettek, és ez valahogy kiheréli az egészet. A magzatvédelem az okos lány állapotában van, mert mostantól ugyan a fogantatástól ember a magzat, és védelem illeti meg, de azt előre kijelentették, hogy ezt a védelmet a baba nem kapja meg, dögöljön meg, mert az abortusztörvényhez nem nyúlnak a jó keresztények, nehogy elveszítsék az abortálók szavazatait. Az fontosabb, mint a fogantatásától ember magzat.

Ha azt leszámítjuk, amit rontottak, amivel a demokráciát rombolták, kár volt új alkotmányt csinálni.

Ez a hiszekegy az alaptörvény elején a magyar nemzet fennállása óta, beleértve a honfoglalást, Szent Istvánt, az Árpád-házi királyokat, Dobzse Lászlót, a borzalmas Habsburgokat, a fürdőző törököket, a Tanácsköztársaságot, Horthy-t, Kádárt és Orbánt, a legszínvonaltalanabb és legprimitívebb fércmű, amely megalázza a magyar kultúrát, a magyar irodalmat, a magyar szellemet, amely szégyent borít szegény Jókai, Ady, Mikszáth, Móricz, Krúdy és mások fejére, akiknek volt eszük, és még írni is tudtak. Aki ezt a zagyvaságot összehordta, nemcsak hülye volt, hanem analfabéta is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (107 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +139 ( 159 szavazatból)
Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején, 4.8 out of 5 based on 107 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. Köszönöm, egyetértek.

    Az indulatosságot is értem természetesen.

    Kedves László!
    Azért annyira nem kell lendületbe jönnünk, hogy hibátlan tartalmú szöveged tele legyen “elgépelésse”. A tartalmi szinvonalat ugyanis erősen lerontja a forma gondozatlansága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  2. Petöfi Sándor : OKATOOTÁIA

    Van egy ország, úgy híják, hogy
    Okatootáia;
    Második szomszédja Kína,
    Az elso Ausztrália.

    És ez, hogy Ausztr(ál)iának
    Toszomszédja, vajmi jó!
    Nem lopózhatik be hozzá
    A civilizáció.

    Oh a tántoríthatatlan,
    A dicso Ausztr(ál)ia!
    O magát e gonosztól nem
    Hagyja elcsábítnia.

    O, noha már Kína is kezd
    Mendegélni csendesen,
    O még most is, mint a szikla,
    Áll erosen egy helyen.

    Áldd a a sorsot, áldd az istent,
    Okatootáia,
    Hogy Kínán is túl vagy még, hogy
    Szomszédod Ausztr(ál)ia;

    Boldog ország! mert bár érzi
    A szükség sok nemeit:
    Legalább egy, és a fo, a
    Lelki-szükség nincsen itt.

    Szerény állat itt a lélek,
    Nem kér szénát, abrakot;
    Mint szamár a gazt: zabálja
    A kalendáriomot.

    Aminek következtében
    Nem nagy számmal lelhetok
    A költok, müvészek és más
    Kapa-kaszakerülok.

    Az pedig, ki bolond fovel
    Erre szánja el magát,
    Csináltasson egy szép szekrényt
    S zárja bele… a fogát.

    Minthogy ezen mesterségnél
    Fölösleges itt a fog;
    Harapnia nem leszen mit,
    Legfölebb csak nyelni fog.

    Megvan itten az a szép is,
    Hogy különvált s nem vegyes
    A bagarja s a kutyabor,
    A paraszt és a nemes.

    Kutyabor! ez itt a fo-fo,
    Becsben párja nincs neki,
    És ezért sok úri ember
    Saját testén viseli.

    De habár rangjával kissé
    Nagyra van az úri rend,
    Nem mondhatni, hogy nem gondol
    A köznéppel odalent:

    „Nyisd ki markod, mind a kettot,”
    A paraszthoz ígyen szól,
    „Nyisd ki markod, jóbarátom,
    Nesze semmi, fogd meg jól.”

    Azzal vagdalkoznak némely
    Nem t’om milyen emberek,
    Hogy ez országban nyilvános
    Épületek nincsenek.

    Mit? Nyilvános épület nincs?
    Hát az akasztófa mi?
    S ezt bizony majd minden falu
    Határában láthatni.

    Oh e nemzet büszke nemzet,
    Éppen erre tart sokat,
    S ebben talán fölül is múl
    Minden más országokat.

    Virágozzál, dicso ország,
    Nagyratermett náció,
    S még soká ne háborgasson
    A civilizáció!

    Pest, 1847. december

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Vajon új Bibliát ír a Fidesz ,vagy új Alkotmányt ? Mert ,hogy egyikre sincs szükségünk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  4. 2011. március 10. csütörtök
    05:49

    Tort ül az elmebaj a kormányon!
    Micsoda elmeháborodottnak kell ahhoz lenni, hogy egy vircsaft felhatalmazás nélkül megmondja egy népnek, hogy most ők az urak,és határoznak minden felett, ami az embert emberré teszi!Ez önkény! Amit a magyar ember nem akarhat, mert volt benne része,és nem kívánja vissza, bármilyen színben is tűnik fel!
    Nem akarunk diktatúrát!
    Nem akarjuk az Orbán cinikus, arrogáns, és dilettáns kormányát tovább engedni,hogy az országot visszavesse a rossz emlékű, léleknyomorító feudalizmusba!
    Nem akarjuk kitörölni a múltat, mert emlékeznünk kell az abban elkövetett hibákra, hogy többé ne fordulhassanak elő!
    Nem akarunk zsarnokokat, akik a saját szempontjaik szerint viszik a szakadék szélére az országot!
    Nem akarunk Argentínát!
    Demokrácia van 20 éve!Amit a nép akart,eldöntött, azt egy dilettánsokból, és a hatalomtól megrészegült kormány nem változtathat meg a népre hivatkozva,mert illegitim!
    És főleg ne azok mondják meg hogy mi nem jogfolytonos, akik a hazájukat lehúzzák anyagi javakkal,és a sok hazugsággal!
    Sajnos az országnak hazug kormány van! A választások óta eltelt időben sokszor, sok helyen hazudtolták meg, még magukat is!
    Saját bűneik titkosításával jogot formálnak arra, hogy sok tisztességes embert meghurcoljanak, csak azért, hogy legitimálják az általuk elkövetett bűnöket!
    Ez az Orbáni alkotmány a legnagyobb bűn, amit a rendszerváltás óta elkövetett gazságok meg sem közelítenek!!!

    Éppen ezért, akiknek fel kell esküdniük majdan az új alkotmányra, gondolják meg, hogy milyen gazemberséghez asszisztálnak!!!
    Senki ne higgye, hogy ha a múltat eltöröljük, akkor lesz jövőnk!
    Ha legitimálják ezt az eszement alkotmányt, akkor a jövőnk sírját ássák meg!Övék a felelősség!Vagy elbukunk ha elfogadják a regnáló hatalom hamis, hazug, állati sorba visszavető alkotmányát, vagy felemelkedünk, ennek a hatalommániás társaságnak a kiiktatásával!
    Aki demokrata, az nem tűrheti ezt az alávaló eljárást! 2,7 millió ember nevében 10 milliót nem lehet megnyomorítani sem testben, sem lélekben!

    Bocsánat hogy ide is beillesztettem, de hátha valaki nem görgeti végig az új alkotmányról szóló cikket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (70 szavazatból)
  5. Ez nem alkotmánytervezet.ez egy teokratikus diktatúra alapítóirata, Minősíti azokat a hülyéket, akik ezt Elfogadták, Tele történelmi, fogalmi. és logikai tévedésekkel. Kiviláglik belőle a schmittpáli szellemi szinvonaltalanság. Szellemében kirekesztő, a nemzetet végletesen megosztó torzszülemény.Még fel semtudok igazán háborodni. A Médiatörvény után itt egy újabb olyan alkotás, ami miatt a ártunk és ormányunk a nem keresztény Európa, vagy inkább a világ szégyenpadjára ülhet. Aztán lehet újból azokat a tisztességes embererket rágalmazni, akik erre a baromságra ráirányítják a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  6. miezittenkérem? az Amerikai Népszavában:
    2011. március 8. kedd 08:23

    Nemzeti hitvallás lesz a Tákolmány elején:
    ” Hiszek az egy Viktorban, mindenható Orbánban, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak lenyúlójában.
    Hiszek az egy Úrban, Orbán Viktorban, a Nemzet egyszülött Fiában, aki az Atyjától született minden idő előtt, magyar a magyartól, világosság a világosságtól, valóságos felség a valóságos felségtől; született és nem teremtetett, az országgal egylényegű, és általa lett minden. Érettünk, emberekért és üdvösségünkért leszállt a mennyből. Szenvedett Gyurcsánytól, és megbuktatták, de harmadnapon feltámadt az Írások szerint, fölment a Parlamentbe, ott ül Matolcsy balján, újra eljön dicsőségében ítélni élőket és holtakat, és uralmának nem lesz vége.
    Hiszem az egy, szent, egyetemes és apostoli államegyházat. Vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára. Várom Nagy-Magyarország föltámadását és az eljövendő örök életét. Ámen. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  7. Egy kivétellel egyetértek Bartus úrral. Szerintem, abban nincs semmi kivetnivaló, a tervezet szerzői és a majdani elfogadók a “Mi, a magyar nemzet tagjai” szófordulatot használják. Ez az én értelmezésemben 1. A FIDESZ-KDMP+JOBBIK+Szili Katalin is a magyar nemzet tagjai. 2. Nagy valószínűséggel nincs olyan ország, melynek alkotmányát minden állampolgár egyetértésével fogadják el.
    Nézetem szerint itt Orbán Viktor Alkotmánya készül, aki modernkori Szent Istvánként kívánja magát beírni a magyar történelembe, s ennek érdekében a saját nézeteit rákényszeríteni az országra, figyelmen kívül hagyva, hogy több millió ember nem szavazott, vagy nem rá szavazott akkor, amikor szerinte a rá szavazók fülkeforradalmat hajtottak végre.
    A tervezetet szövegező urak (hölgyek) azonban nem ismerik fel, hogy a Szent István által végrehajtott, erőszakos államalapítás óta több évszázad telt el, melyek során jelentősen átalakult a világ. A kereszténység több ágra hullott, megdöltek a feudális királyságok, császárságok, kialakult a polgári demokrácia, s ennek leghatékonyabb államformája a köztársaság.
    A szerzők nem ismerik fel, vagy inkább nem akarják felismerni, hogy keresztény Európa Szent István idejében, s azt követőensem létezett, egyrészt azért, amit Bartus úr ír, másrészt azért, mert Európa sosem volt egységes római katolikus vallásállamok szövetsége.
    Az Orbán-Alkotmány tervezetének szövegezői nem ismerik fel azt a lényeges különbséget sem, ami a szentkorona-tan és a szentkorona között van. A szentkorona-tan, mai értelemben véve jogi személyiséggel ruházta fel a koronát, e tan nélkül a korona azonban valóban csak egy történelmi ereklye, egy olyan tárgy, amely a magyar királyok személyéhez kötődik, s ebből eredően a királyság szimbóluma. Megjegyzem, ezt a színbólumot a FIDESZ erőszakos eszmerendszere választotta el, a szorossan hozzátartozó palásttól és jogartól.
    A rasszista nézetek magyarországi terjedését tagadó FIDESZ fél kimondani, hogy az európai országokat a zsidó-keresztény kultúra köti össze, s Magyarország ehhez az Európához csatlakozott. Igaz a preambulumban, a nemzeti hitvallásban az a tényt, hogy az ország az Eorópai Unihoz való csatlakozásával szerves részévé is vált ennek a kultúrkörnek, nem is tartja fontosnak megjegyezni.
    Hitvallásukban a szerők tagadják az alkotmány 1949-1990 közötti jogfolytonosságát, ami történelmi nonszensz, hiszen ebben a 40 évben , az ekkor érvényben lévő alkotmányra épülő törvények kszabta keretek között itt élő és tevékenykedő emberek élete nem törölhető el. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a szerzők szerint jogfolytonosként tisztelt alkotmányos keretek között lehetett a 44-es nyilasterrort végrehajtani, de ezzel nem foglalkoznak.
    Nem hiszem, hogy büszkék lehetünk “… arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította annak közös értékeit.”, mert ez nem igaz. Ugyanakkor az igaz, hogy csatlakoztunk a hitleri-Németországhoz, amely rátámadt egész Európára.
    Nem hiszem, hogy helytálló megállapítás az, hogy “… az emberi lét alapja az emberi méltóság.”. Az emberi méltóság tisztelete és megőrzése alkotmányos alapérték, de az emberi lét alapjait ennél materiálisabb közegekben lelhetők fel.
    Együttélésünk alapja az emberek közötti kapcsolatokon alapul, a család és a nemzet között még nagyon sok formája van az emberek és embercsoportok együttműködésének. Az összetartozás alapértéke a szerzők szerint a hűség, a hit és szeretet. A különböző embercsoportokat elsősorban a közös érdekek, a közös világnézet, a közös érdeklődés kovácsolja össze, összetartozásukat erősítheti a célokba vetett hit. A hűség és a szeretet azonban itt, nagy valószínűséggelitt általánosságban nem használható fogalmak.
    Hiteltelen, amikor ezek az emberek azt állítják: “Valljuk az elesettek, és a szegények megsegítésének parancsát.”, hiszen ezzel ellentétes törvények tömkelegét fogadták el az elmúlt egy évben, és az elesetteket, szegényeket még jobban megnyomrító megszorító Orbán-csomag bevezetésére készülnek, amit az emberek megtévesztésére Széll Kálmán Terv-nek neveznek.
    Nem folytatom, mert hosszan lehetne még elemezni a tervezet mondatait, ahogy ezt Bartus úr brilliáns krikai érzékkel megtette. Gratulálok az éleslátásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  8. en mar mindent leirtam itt, most elkezdtem a magyar nepszabadsag online foruman velemenyezni, hat felelmetes, ott aztan kemenyen ir is aki mas velemenyen van mint mi, fenyegetoen a hatalommal a hatamogott erzessel

    remelem az ereim birjak majd az “irasvivast” ha meg tulelem jovok vissza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. de a szavazati jog miatt most en is boldog vagyok / 57 evesen/ most neveloszulokent nevelek 2 native gyermeket de ha orokbefogadom oket lehet 3 szavazatom a liberalisoknak!!!! hurra megfontolom mivel kedves Bartus Laszlo sajnos mar szulni nem tudok /udvozlom/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. elnezest kihagytam zaroljelbe tenni, hogy a native szo /indian/-t jelent en sem tudtam regen, valoszinu tobb velemenyezotarsam sem ismeri

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Ha ez az Isten az, aki őket hatalomra segítette, akkor engem inkább ne áldjon meg, ha kérhetem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. Gratulálok Bartus úr! Klasszul összefoglalta, hogy ez nem egy alkotmány, hanem ez egy fideszes-kndp-s hagymázas rémálom… Ha ez így megy tovább, megint odajutunk, hogy “kitántorog három millió emberünk Amerikába…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. “Féléves Amerikai Népszava előfizetést sorsolunk ki azok között, akik megmondják, egészen pontosan mit jelent az, hogy “nemzeti együttműködés”.”
    TÉZIS: jó lenne már ha végre együttműködne a nemzet, és nem csak a széthúzás menne meg a megosztottság
    ANTITÉZIS: Az Európa parlamenti bemutatkozásunk óta tudjuk, ha orbánusz bolseviktort fikázzák, akkor azt a nemzettel teszik. Tehát orbán=nemzet
    SZINTÉZIS: a nemzeti együttműködés azt jelenti, hogy aki nem teszi azt ,amit orbán parancsol, az minimum a megélhetésében el lesz lehetetlenítve. Aki viszont együttműködik vele, annak megmaradhat a munkája és a megélhetése.
    Egyenlőre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  14. Köszönöm Bartus Lászlónak!
    Magyarországon mért nincs senki, aki venné a fáradságot/bátorságot, s így megmondaná az igazságot a hazug koholmányukról?
    Dermedten hallgattam , ahogy Kálmán Olga az Egyenes beszédben azt mondta pl., hogy ő hiszi, hogy Magyarországon demokrácia van.
    Nincs. S mi az, hogy hiszi? Már ez is hit kérdése???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  15. Valszeg a pszichopata Szálasi is ilyesmi alkotmányt írna ha élne.
    Sajnos a mostani pszichopatánk él. Még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  16. A cikk tartalmát nem lehet eléggé túlértékelni. Ezt a szöveget ki kellene nyomtatni, és milliós példányszámban ingyen osztogatni, elküldeni minden magyar háztartásba. Minden benne van, ami a mindenkori társadalmi katasztrófák ellkerülését biztosítani tudná. A tudás, az igazi hit, és a történelmi tapasztalatok konkrét esetre vonatkozó gyakorlatát foglalja össze, minden szava igaz, és tökéletes egységet alkot az egész írás. Egyetlen elgépelési hibát nem találtam, nyilván azért, mert teljesen lekötött a tartalom kiválósága.
    Nem is tudom kiegészíteni, úgy igaz és tökéletes, ahogy van. Meg kellene jelentetni a magyar napilapokban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  17. Előttem már sokan leírták, hogy köszönönik ezt a cikket. Én újból leírom és még azt, hogy gratulálok. Mivel ilyen cikk sajnos nem olvasható egyik a hazai lapban sem, csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy terjessze!
    Mindenki az összes ismerősének, barátjának, rokonának, szomszédjának,… küldje el! Ennél jobbra nem használhatjuk az e-mail címünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. A zagyva handabandában megvan minden képmutatás legundorítóbb fajtája: a hittel és a hazaszeretettel való üzérkedés. E szöveg szerzőit Jézus korbáccsal kergetné meg!

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/03/10/Nemzeti_hitvalls/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. A sok felsorolt hiba mellet még egy, ami nekem fáj:

    Jelenlegi Alkotmány:
    28/C. §
    (5) Nem lehet országos népszavazást tartani:
    c) az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről

    A tervezetben:
    Az Állam (fejezet ?)
    8. Cikk
    (3) Nem lehet országos népszavazást tartani:
    a) az Alkotmány módosítására irányuló kérdésekről

    Szóval azt harsogva, hogy a mi felhatalmazásunkkal teszik, elveszik a beleszólási jogunkat. Nem hatalmaztam fel arra, hogy csorbítsa a jogaimat!
    Amúgy a továbbiakban a kirekesztettek közé tartozom, mivel nem vagyok hívő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Sokadikként én is megköszönöm mindazok nevében Bartus úrnak ezt a cikket, akiknek fontos a szabadság, a demokrácia, de nem rendelkeznek ennyire tisztán látó, mindent átlátó, átfogó, lényeglátó képességgel, íráskészséggel, akik bár módjukban lenne szólni, tenni, de a kilátástalanságtól, ellehetetlenítéstől való félelem blokkolja képességeiket.,végül köszönöm annak a nagy többségnek a nevében is, akiknek még csak módjuk sincs arra, hogy ezt az értük, mellettük szóló írást olvashassák.
    Ezért mélyen egyet értek mindazokkal akik arra buzdítanak, aki teheti terjessze ahol lehet és módjában áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Tudom, hogy Juszt Laci lebuktatta Freit, de valaki előbb-utóbb csak elmegy Moszkvába …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. A sok zagyvaság és néhány tudatos módosítás az alkotmánynak mondott és mkinden bizonnyal elfogadásra kerülő szövegben a tartós uralom magalapozása, amely majd egy pár év múlva bevezetendő államforma váltással lehet végleges. Magyar nép! Figyelj! Erdélynek már volt egy oláh fejedelme, aki nem egészen egy év alatt tönkre tette a virágzó fejedelemséget.
    Cigánykirályt akarsz, aki kötődését is megtagadja? Az Erdélyt -csak átmenetileg- uraló Vitéz Mihály oláh vajda és a mostani hatalommániás zsebdiktátorjelölt csúcstalálkozója még segíthetne. Ám jobb lenne néhány százezer magyar embernek a másra várás helyett megmozdulnia addig, amig nem lesz végzetesen elkésett !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Ez a tervezet magasan veri a vilagatlag “egy szemely egy szavazat” elvarasat.
    A sokgyermekes csaladanyakat nem extra voksokkal, hanem gazdasagi tanacsadassal kellene bevonni a napi politikaba, mert csak Ok tudjak hogyan kell gazdalkodni ebben a tolvaj vilagban, hogy a gyerekeik ne ehesen fekudjenek le este.
    Cigany (roma) honfitarsaimnak gratulalok a szavazati jog gyermekenkenti kibovitesehez, aztan okosan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Stumpné Bekes Margit

    A történelem szemét dombjára fog kerülni,ahová való lesz! Ennyire primitiv,egyoldalú és megrögzött hülyeségekkel teli irományt a világ még nem olvasott!!!! Szégyellje magát Orbán Viktor és társasága,hogy ilyen galád alap törvényt kreáltak nemzetüknek!!!
    Már megint az EU segitségét kell kérni és felhivni Obama Elnök figyelmét arra,hogy mit művelnek ezek a félkegyelműek ezzel a szegény országgal!!!
    SOS!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  25. Ahhoz képest, hogy Orbán fiatal korában, csuhásoknak nevezte a papokat, sokat fejlődött.
    Az érdekek, összehozták őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Ezek után bekellene vezetni az iskolákba a tanítás előtti imát,a Hiszekegy Istenben…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. A tervezetben:
    II. Cikk
    “…… a magzat életét a fogantatástól védelem illeti meg.”
    Biológiai továbbképzés: a fogantatástól a terhesség 8. hetéig embrió, majd ezt követően magzat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Most hívta fel egy barátom a figyelmemet, hogy 1944 március 18 és 1990 közötti törvényeket semmisnek tekintenék. Ez azt jelenti, hogy érvényben vannak a zsidó törvények, nem kötöttünk békét, stb. Nem hiszem, hogy egyszerűen csak hülyék gyülekezete szerkesztette ezt. Csak példa arra ami várható, a legeenyhébb: vallásszabadság: szabadon választhatok a római katólikus vagy görög katólikus között, A durvábbak: szabadon lehet kérni a revizionizmust, szabadon vissza lehet állítani horthy kormányzóságát. Milyen nagyszerű hasonlat. Vas István mondta, hogy horthy akár egy tihany félszigetnyi területre is elfogadta volna a békekötést csak kormányzó lehessen. Ugye, semmi sem drága, csak nekünk legyen. Kinek lehetne mondani itthon, hogy (ide figyeljenek) emberek, kényszerítsük rá azt a bandát, hogy valami kevéske demokráciát hagyjon meg nekünk, ne tolvajok ítélkezzenek filozófusokon, egyetemi és magán kutatókon, ne lopják el a gyerekek ebédjét, ne lopják el az emberek nyugdíját, spórolt valamicskéjüket, mert a marionett bűbukat ráncigálóknak shortolásra, még egy kis pénzgyűjtésre támadt kedve. Minden egyéb konc csak ennek eltakarása. Megtalálta egymást a gonosz pénzgyűjtő és a kistudású hatalommániás. Hol van a Népszava kalapácsa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Kedves Bartus László úr!
    Már nem kell sokáig várni a csendőrségre, ugyanis mai hír, hogy Tiszavasváriban csendőrség alakul. Kérem vigyázzon a jóslataival!
    Nem mondom, hogy pont Ferinek, akár lejet bárki más, de segíteni kell:
    http://www.youtube.com/watch?v=z_S71K4V13g&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Kedves Tibor,

    pontosítanám: nem alakul, hanem alakult csendőrség. Már járőröznek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Kikérem a pszichopaták nevében,hogy orbánhoz hasonlítsanak,a pszichopata lehet egy elnyomott szomorú ember,ez a vezető inkább szociopata,aki érzéketlen,és őrült.Elmebeteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Kedves Bartus László,

    jó lenne tudni, ki írta ezt a förmedvényt, amit alkotmány preambulumának titulálnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. És itt van újra a “király” mit mondtam 1-2 hete?? Hogy reméljük legalább a 3.köztársaság megmarad!! Nos ,hát nem. És légyen mostantól vár megyei majorság?? Vagy kúria?? Ispánostul szolga bíróstul??? Hát apám sok mindent meg jósoltam sőt ezt is de reméltem hogy nem lesz igazam ,reméltem hogy jót nevetünk rajta mint szélsőséges túlzáson egyfajta “fityisz karikatúraként” Ere basszus kulcs megint igazam volt,mostmár igaz e nem is olyan távoli az augusztus.20. i koronázás????Hát mit is mondhatnék ,gratulálok Viktor át vezetted a az országot a XXI. százada!!A fityisz katona meg még mindig habzó szájal Gyurcsányozik. Semmiségi törvény??? S a független magyar bíróság hová lett??? Jaj bocs-esz abból Quria lett!!!!!!!!!! Ez már szinte utópisztikus,hirtelen hányingerem lett…
    Már csak meg kell koronáztatnia magát,im hol a félfeudális II.világ háború előtti elmaradt agrár ország s benne a 15 000 000 s”nemzet” vagyis 20 000 nemes és 14 800 000 jobbágy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Kedves Hanna,

    egyetértek, de innen nehéz lenne. Otthon kellene ezt megtudni. De úgy hallottam, hogy az egész magyar sajtóban nem jelent meg otthon hasonló szellemiségű elemzés erről a förmedvényről. Ez igaz? Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Kedves Bartus László úr!
    Sajnos azt innen Magyarországról nem tudjuk meg, hogy kinek az agyszüleménye volt a tervezet, a szabad tájékoztatás erre nem terjed ki – lehet, hogy Önök előbb fogják megtudni. Az erősebb hangvételű bírálatoktól minden bizonnyal tartózkodnak a médiumok, tekintettel az új Média Törvényünkre.

    Zeneileg ez jutott eszembe (2:25-től):
    http://www.youtube.com/watch?v=aPBMtzYcMSo&feature=BF&list=PL38109542FB575BA9&index=11

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. admin Hannát kérdezted de válaszolhatok én is. Nem!! Részletek kerülnek napvilágra ,s Hétről hétre őtletelve bukkannak fel “világ megváltó” elképzelések. Annyira megfontolt és “széles körűen egyeztetett” hogy napok alatt kerülnek bele újabbnál újabb zagyvaságok. Követhetetlen.Hanna az nem csend őrség,söt nem őrzője hanem el vesztője valaminek aminek a legnagyobb kincsnek kellene lennie egy demokráciában

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. T. Hanna! T. Bartus László! T.Olvasók!
    Szájer László elárulta az uniós ügyekkel foglalkozó portálnak, hogy az alkotmány tervezetének jelentős része iPadjén, a Strasbourg-Brüsszel vasútvonalon készült. (Hírszerző 2011. március 10. 12:34)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Hát olyan minőségű is mintha okos_jóska készítette volna féllábon zötykölődve a hathuszason,közben fokhagymáslángost majszólva…
    Megint példát adunk a világnak,és megint rossz példát és röhöghetnek mindazok akik elolvassák.Évtizedeknek kell eltelnie ahhoz ,hogy a lejáratott nevünket újra elismeréssel és tisztelettel emlegessék Európában a kultúremberek és tán a világon másutt is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Hihetetlen egy az egyben a fasiszta uram bátyám eszköztár, Ispán meg al ispán és sorolni lehet a teljesen felesleges és rossz emlékü megnevezéseket. Már nevében sem legyen köztársaság az ország,semmi ne utaljon ara hogy “polgári ha tetszik nép hatalom” tehát hogy a polgárok kezében a hatalom és a közjogi tisztséget viselök nem úrai hanem szolgái a népnek.
    NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS meg mondom én mi ,Orábán házi I.Viktor király olvasatában annyit tesz: a fityisz kdnp vel együtt müködni. S már nem “magyar ország polgárai..azon magyar álampolgárok.” Hanem a magyar nemzethez tartozo.
    Tényleg örült , ha egy mozifilmben látnák az elmult évek történéseit még a “nemzeti” oldalnak sem lennének kétségei efelöl. Orbán megörült, kisérteties hasonloságot mutat több hirhedt hires örült diktátor elödjével. Egy pici ducse egy csipetnyi Adolf , s egy hintésnyi Bonaparte (ez utobbi szinte dicséret)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. http://www.gonzopress.hu/2011/01/17/uj-budapesti-arculat-vasfegyelem/

    A városban sétálva ma mindenfelé utcákon állomásozó rendőröket és közterület felügyelőket láttam. Miért van szükség ezekre? A hivatalos indoklás szerint nyilván azért, hogy a polgárokat megvédjék a bűnözőktől. A valóság azonban az, hogy akiket itt bűnözőknek neveznek, azok sokszor korántsem olyan jellembeteg figurák, mint azok az érzéketlen, korlátolt nyárspolgárok, akik örülnek annak, hogy valaki végre „rendet tesz”. Az úgynevezett bűnözők nagy hányada olyan emberekből áll, akiket a kormány embertelen intézkedései kényszerítettek rá arra, hogy a törvényeken áthágva keressék a túlélést, vagy pedig az erőszakos cselekményeikkel az elnyomás ellen lázadnak, esetleg nem a legrelevánsabb módon. A kormány maga teremtett így egy „bűnözési hullámot”, ami látens forradalomként is értelmezhető, s megfékezésével most a mindennapokra kiterjedő, megfélemlítő jelenlétét igazolja. Mert az erőszakszervezetek mind érezhetőbb fellépése korántsem csak a lopások, garázdaság, stb. visszaszorítását szolgálja. Egy mindenki számára szóló üzenete van ennek: „Húzd meg magad, mert mi parancsolunk!”.

    Szükség lenne valakire, aki a tömegekben lappangó dühöt felszabadítja, s a kormány által bemutatott bűnbakok (dohányosok, bliccelők, rokkantnyugdíjasok, stb.) helyett azok ellen fordítja, akik azt valójában előidézik. Nem lenne meglepő, ha a közeljövőben Magyarországon is létrejönne egy Baader-Meinhof csoporthoz hasonló szervezet, amely célzott akciókat hajtana végre politikai vezetőkkel szemben. A magam részéről készséggel csatlakoznék egy ilyen szervezethez, mégha végül az életemmel is kellene ezért fizetnem. Felkészültem arra, hogy folyamatosan szállítsam a működéséhez szükséges filozófiát, s arra is, hogy megfelelő kiképzés után személyesen is bekapcsolódjak fegyveres tevékenységébe. Eljött az ideje annak, hogy a panaszkodást az intelligens agresszivitás kövesse, ami a tömegek szenvedéseivel szemben közömbös vezetőket elsöpri.

    Megbántam, hogy a Fideszre szavaztam: „Neked ennyi is elég ahhoz, hogy fegyveres ellenálláshoz folyamodjál? Nekem brutálisabb elnyomásra volna szükségem ahhoz, hogy ezt fontolgassam. Például, ha fizikailag bántalmazzák a családomat, vagy a barátaimat. Egyelőre – úgy érzem – még messze vagyunk ettől, és akár egy fülke-ellenforradalom is megoldhatja a helyzetet. Igaz, ahhoz várnunk kell 2014-ig.”

    HHRT 1975: „A FIDESZ rendeletei már eddig is mérhetetlen sok szenvedést idéztek elő, amiből nem maradt ki a fizikai bántalmazás sem. Ha ezt nem veszed észre, az azért van, mert az egzisztenciád még viszonylagos biztonságot ad számodra. De mit élnél át akkor, ha a szociális ellátórendszer megroppantása után nem tudnád kifizetni a bérlet árát, s választhatnál aközött, hogy naponta nyolc kilométert gyalogolsz a munkahelyedre és vissza, vagy a közterület felügyelők a karodnál fogva akármikor elvezethetnek? Vagy mit élnek át most azok, akik az éhségtől legyengülve verekednek össze egy tál ételért a vidéki falvakban? Vagy akik azért, hogy ne fagyjanak meg, kivágnak egy fát az erdőben, majd 60 napra börtönbe zárják őket? S mindezt miért? Próbáld magad elé képzelni azt is, ami eközben a vezetőkben lejátszódik! Mindaz az alattomos brutalitás, amely meghatározza ezeket a vezetőket, a következményeitől függetlenül is kiváltana ilyen reakciókat.”

    Megbántam, hogy a Fideszre szavaztam: „Elképzeltem. Ami az egzisztenciámat illeti, hónapról hónapra élünk, de a BKV bérlet még nem jelent komoly gondot. A rezsi kifizetésével néha késünk. Könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, amiről írsz, de most még nem adnám fel azt a viszonylagos biztonságot, amit adhatok a családomnak. Addig tűrünk, amíg lehet. Valahogy csak kihúzzuk ezt a 3 évet. Az az igazság, hogy én egyszer vertem meg valakit gyerek koromban és azóta is rosszul esik visszagondolni rá, ahogy sírt. Utálom az erőszakot, akkor is, ha van mögötte egy jól felépített filozófia. Inkább erősíteném az összetartás szellemét, hogy képesek legyünk több áldozatot hozni egymásért és akkor nem kell az éhezőnek és fázónak kényszer bűnözővé válnia.”

    Nyíri József: „Teljesen egyet értek. Nem vagyok Fideszes, de kérdezem “a fogy az időtől, hogy meddig az addig”?”

    Megbántam, hogy a Fideszre szavaztam: „Ezt mindenki döntse el egyénileg. Az én tiltakozásom csak akkor fog átmenni fizikaiba, ha már nem látok más kiutat. Most még látok.”

    Megbántam, hogy a Fideszre szavaztam: „Meggyőződésem, meg még néhányunknak ezen az oldalon, hogy nem sok van hátra a Fidesznek. 2014-ben újra el lesz zavarva az Orbán kormány, ahogy kétszer is a rendszerváltás óta. Én ezt az időt várom és számolom a hónapokat visszafelé… Természetesen az idő állandó mozgásban van, és semmi sem tarthat örökké, még a Fidesz sem.”

    HHRT 1975: „Szerintem is így lesz, hacsak a FIDESZ hatalomtechnikai eszközökkel nem védekezik ez ellen, például nem ad szavazati jogot a határon túli magyaroknak, akik nemcsak, hogy nem tudják mi történik itt, de ez a saját érdekükön túl nem is igen érdekli őket. Ha mégis megteszi ezt, s az emberek ezért nem tudják majd eltávolítani, nos akkor érdekes fejlemények következnek. Ez a helyzet ugyanis már valóban kedvezne a szabadságharcos csoportok és a tömegkitörések megjelenésének.”

    HHRT 1975: „Azért a legjobb esetben is aggodalomra ad okot, hogy a maradék három évben mennyit nyomorgatják még az embereket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Miféle “Magyarország”?

    Attól, hogy

    először kimarad belőle a “nép”,

    aztán meg kimarad belőle a “köztársaság”,

    még benne marad Biszku Béla, meg Torgyán József, továbbá benne marad Verók István és Papcsák Ferenc is.

    Benne marad Balatonőszöd és Sárazsadány, benne marad Sukoró és a Lendvay utca is.

    Benne marad Rákosi Mátyás és Héjjas István, Árpád vezér és Károlyi Mihály.

    Minden benne marad,

    amit a “nép” és a “köztársaság” szavak elhagyásával eltüntetni szeretnének,

    csak a nép, és a köztársaság nem marad benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  42. A minap kaptam kézhez a FIDESZ levelét, melyben Dr. Szájer József azt akarta elhitetni velem, hogy de most azután figyelembe is veszik a nép akaratát. Biztos voltam benne, hogy ez sem igaz. Kitöltöttem és visszaküldtem. Ebben egy dolog volt a jó, hogy nem kellett érte fizetnem. Ezt a Magyar Kormány fizette az adófizetők pénzéből.

    Néhány apróság:

    1./ Csak azért mert van gyerekem, milyen alapon kaphatok én több szavazati jogot. De ha kaphatok, akkor a gyerekem helyett, ha az hülyeséget csinál, vállaljam a büntetést is. Ez így lenne korrekt.

    2./ Nem akarom bántani a határon túl élő magyarokat, hiszen nem ők tehetnek arról, hogy a történelem “nagykutyái” oda sorolták őket, de ha már kaptak magyar állampolgárságot, de nem itt élnek és nem ide fizetnek adót, miért kapnának szavazati jogot? Ez megint csak a magyar, magyar elleni kijátszására jó. Hogyan tud beleszólni az aki külföldön él, abba, hogy én hogyan éljek itt Magyarországon?

    3./ A szent korona tan, szerintem is egy elavult dolog, ha csak nem “Viktor király” színre lépését készíti elő. A köztársasági elnök pedig azt is nevetve írná alá! Hát ide jutottunk. Nesze neked szabadság. 2,5 millió szavazó 2/3-ot szavazott, de a többi? Bár van egy mondás: Bűnösök közt cinkos aki néma! A FIDESZ még egyszer, ezzel a kapkodó, koncepció nélküli, átgondolatlan, ötletszerű intézkedéseivel nem akar abba a helyzetbe kerülni, hogy, mint 2002-ben, veszítsen. Ezért szükség van a gazdagok, a nagycsaládosok, a határon túli magyarok többlet szavazataira, az itthoniakkal szemben. Így jutunk el oda, hogy az adófizető magyar állampolgár, saját hazájában lesz másod,- harmadrendű állampolgár. Ez egyenesen felháborító! Itt üt vissza az, hogy a magyar ember, gondolkodás helyett, büntetni ment a szavazó helyiségbe, de saját magát büntette meg. Felmentek az árak, bedőltek a deviza hitelek, az üzemanyag ára az egekben van, hús, kenyér, cukor árának csak a csillagos ég szab határt. Valóban ezt akarták a szavazók? Mert ha igen, megkapták!

    4./ Tudomásul kellene már venni, hogy az elcsatolt területek vissza nem kerülhetnek. Ez a magyar “felsőbbrendűség” hangoztatása, csak olaj a tűzre. Már nem csak a kínaiak, japánok stb. néznek “ferde szemmel” ránk.

    Azt hiszem, hogy ez még csak a kezdet. Ez a folyamat megállíthatatlan! Akkor pedig, élhető, demokratikus országról többé nem beszélhetünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves Admin, s kedves Többiek,

    válaszoltak mások helyettem is. Azt olvastam, hogy vonaton készült, Szájer Ipod-ján, de az nem derült ki, ki használta azt az IPodot, vagy ki diktálta. Elképzelésem természetesen van. Mert olyan ez a tákolmány, mint egy orvosi látlelet. Ki az, aki görcsös büszkeséggel kompenzálja rémesen alacsony önbizalmát? Ki az, aki egy a nemzettel? Ki az, aki mindent előre megmondott, minden bajra tudja a gyógyszert? Az egy igaz magyar messiás, hogy a…, majdnem csúnyát mondtam.
    Bocsássatok meg, de nekem elég volt, hányok tőlük. Egyék meg, amit főznek. Tüntetni kimegyek, de nem vagyok hajlandó éjjel-nappal a hülyeségeikkel bombázva lenni. Azért olvassam a híreket, hogy lássam, minden, amit sejtettem, megvalósul?
    Azért kommenteljek, hogy páran itt úgy érezzük, nem vagyunk egyedül, akik telekiabáltuk a környezetünk, és senki sem hallgatott ránk? Vagyunk párszázan, akik használják a lelkiismeretük? Pár ezren, akik az eszük?
    Mit akarunk mi megmenteni? Valóban jobbat érdemel MAGYARORSZÁG?
    Mikor gyáván kushad, aki tehetne bármit? Gyáva népnek nincs hazája, hanem ő lesz a “hazáé”, jelen esetben azé, aki a hazát bitorolja, az őrült hataloméhes, lelkiismeretét rég eladó, bitang gazember Orbán Viktoré.

    Rajta szolgák! Ezt akartátok! Nesze nektek Orbantina!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Kedves Trulla, akkor már csak azt kell kideríteni, ki volt még a vasúton Szájerrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Ha megengedtek egy kis személyeset:
    csak azt a kislányt sajnálom, aki voltam, mikor szavaltam másodikban a Nemzeti dalt, meg a matekversenyt, a magyartábort, a gimiben kettészakított Kisz-belépési papírt, amit igazgatói intővel megúsztam, mert a fogalmazásaim a padláson őrizték, olyan szépen írtam magyarul, én hülye, sajnálom, hogy magyarul írtam, magyarul vallottam szerelmet, 4 magyar gyereket szültem. Sajnálom a rendszerváltás tiszta szellőjét, helyette ezt a bűzt szagolni!!! Inkább sose éreztük volna!
    És igen, dühösen és könnyezve sajnálom és utálattal veszem kezembe a kokárdám, mert olyan jó volt hordani…, de ma már nem lehet hordani.
    Vagy kokárda vagy a lelkiismeretem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Visszavonom a bocsánatkérésem. Az a jó, hogy mérges vagyok, indulat nélkül nem lehet szemlélni, ahogy mindent tönkretesznek. Ranschburg Jenő áldott emlékére: “A demokratát az különbözteti meg a nem demokratától, hogy mérges arra, ami miatt félnie kell, és megpróbálja leküzdeni a félelmét.”
    Mérges emberek, ideje összejönni, s együtt mérgesnek lenni!
    S leküzdeni az okát annak, hogy félnünk kell: elvész a demokráciánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Hanna! Álljon meg a menet! Azért mert kiábrándítóan nagy gazemberek vezetik az országot, nem kell eldobnod a kokárdát! Az jelképez még mindig valamit, mint ahogy egész életedben el nem felejtheted a jelentését sem!Nem feledheted az emlékeidet, sem az ahhoz fűződőérzelmeket! Ugyanis az is Te voltál, és ez mind benned van a mai napig!Ezt nem olthatják ki belőled, mint ahogy Magyarország szeretetét sem a bensődből!
    Elhiszem, hogy dühös vagy, elhiszem hogy sírsz,sír az én lelkem is!Keressük az utat, ami valahogy megoldást mutat, de nem adhatod fel, sem Te, sem én, sem a többiek, akik itt vagyunk, és még nagyon sokan rajtunk kívül sem!
    Szárba fog szökkenni hidd el ez a nagy indulat ami bennünk munkál! Lehet hogy nem most 15-én, de meg fog történni.Írtam a napokban a búvó patakról. Működik! Naponta sokasodik a kiábrándultak tábora, és egyszer összeadódik ez a nagy akarat, és akkor remélem tudni fogjuk a módját, hogy miként lépjünk tovább!
    Addig is… Őrizd magadban azt a kislányt, aki 2.-ban szavalta a Nemzeti dalt, és őrizd meg azt a tinit is, aki széttépte a KISZ belépési papírját, mert csak úgy lehetsz a mostani önmagad,ha megőrzöd azt aki voltál!!!
    Tudod? Többször leírtam már:ha a múltunkat megtagadjuk, jövőnk sem lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Erre készült 8 éven át! Tudatosan, tervszerűen lerombol mindent, hogy a saját hatalmát felépítse!” S a nép, az istenadta nép” a cukor ára miatt kesereg, szidja , okolja zsidókat, cigányokat! Nem érzik a valódi veszélyt .A XXI legnagyobb politikai bűnözője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Kedves Bumburi,

    kedves soraid nagyon jól estek. Tudod, olyan ez, mint egy válás: Tudod, hogy szép volt, s igaz volt minden érzésed, de muszáj megtagadni. Mert érzéseid tárgya volt illúzió.
    Ugyanígy, illúzió volt, az általam szeretett Magyarország. Nincs, nem létezik Magyarország! Orbántina van. (Hol van a kilencvenes évek hite, lendülete, szabadságszintje? Gyáva “csordanépek” karámja ma az, amit szépnek és egyre jobbnak építeni akartunk.
    Átállhatnak a “birkák” mellénk, de nem azért fogják tenni, mert megnő a szabadságigényük, hanem mert nem lesz otthon sör. Szeretem és sajnálom ezt a népet…, és biztos igazad van, hogy az elkeseredés beszél belőlem. S egy önmagunkon elvégzett szívműtét sosem egyszerű…
    Igazad van, hogy amit megszeret az ember, nem tudja kiölni a szívéből. Igazad van, hogy fáj, hogy még mindig, mindenek ellenére is szeretem…
    De számomra a kokárda annak kisajátítóit idézi már. A piros-fehéren hömpölygő részeg tömeget, a puskaropogást és a füstbombákat.
    S ezt az alkotmányt jelképezi.
    Ide vezetett, hogy elvették Magyarország egyik felétől a magyarságu(n)kat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Kedves Hanna! Elszomorítasz.Nem hiszem, hogy nem hezitálsz! Nem hiszem hogy lezártad ezt a fejezetet. Ha mégis,akkor sosem békülsz meg vele hidd el.
    Nem tudok tovább írni, mert nagyon nehéz a szívem.
    Gondolkodj! Adj esélyt magadnak, és ennek az országnak! Ha itt élsz… Mert “itt éned, s halnod kell”! Jó éjt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán megint nekiment Európának 2011. március 15. kedd

Matolcsy nem egy Nobel-díjas közgazdász 2011. március 13. vasárnap

Szombat esti frász az Üllői úton 2011. március 13. vasárnap

Orbán szerint a médiatörvény lezárt ügy 2011. március 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos