Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Hát akkor haljál éhen” 2011. március 26. szombat 7:33 Forrás: Blikk,AN

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Hát akkor haljál éhen"

Budapest — Nem sok szociális érzékenységet tanúsított Máténé Virág Krisztina, a zuglói Fidesz alelnöke, a kerületi képviselő-testület tagja, amikor az egyik bizottsági ülésen a közelmúltban munkanélküliek kerültek szóba. A politikus arról értekezett, hogy sokan jogtalanul kérnek segélyt.

„Volt, aki jött az én fogadóórámra, és tényleg a nyomor eszi ki a fejét, hogy így éljek, de azt mondta, hogy nem képzelem, hogy ő elmegy feketemosogatónak. Hát akkor haljál éhen. Szóval bocsánatot kérek, de amit Pusztai úr mondott, hogy tele van az Express újság. El kell menni utcát söpörni, havat lapátolni, és tovább lehet onnan lépni” – állnak Virág Krisztina szavai az egyik zuglói bizottsági ülés jegyzőkönyvében.

Ezek után a politikus azt fejtegeti, hogy sokan alap nélkül vesznek fel segélyeket.

A városházán azt közölték: a politikus szavai félreérthetőek. – A képviselő asszony kijelentése egy hosszabb gondolatmenet kiragadott részlete, amelyet önmagában csak félremagyarázni lehet. Ha ez bántó volt egyesekre nézve, úgy elvárjuk a képviselő asszony bocsánatkérését, ugyanakkor azokét is, akik a közösséget megkárosítva, jogtalanul vettek fel szociális támogatásokat, elvéve ezzel a lehetőséget a valóban rászorulóktól – áll a zuglói városháza közleményében.

Értesüléseink szerint a politikus utóbb elnézést kért ezért a kijelentéséért, és azt mondta: nem kívánt senkit sem megbántani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
"Hát akkor haljál éhen", 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. minden félreérthető, csak Gyurcsány kijelentése nem !…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. Na ja, még jó hogy az öszödi beszédet mindig teljes hosszában játszották le.
    Nehogy félreérthető legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  3. A tisztelt képviselő járjon elől jó példával: előbb takarítson kutyaszart napi 500-ért, aztán dögöljön meg! Vagy: próbáljon elhelyezkedni 53 éve villamosmérnökként az Express hirdetéseire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  4. Zuglóban (csak???) minden kleptokratikus viktokrata megnyilánulásait a “hüjezemberek” ( a “j” az copyright snittpali) félreértenek? Na ne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Remélem a teljes mondat így hangzott el: Hát akkor haljál éhen b..meg!
    Így lenne teljesen szép a történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Úgy látszik a Fidesznek nevezett ,akármibe ,lassan sport lesz ,ki tud nagyobbat ,belerúgni az emberekbe . Utána meg mosakodnak és jót röhögnek az egészen . Még úgy látszik nem tudják ,egyszer fönt ,másszor lent . Így folytatják, hamarosan, ismét megismerik, a lent jelentését . Inkább ma ,mint holnap !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  7. Szemét patkány képviselő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Magyar Nagyképűújgazdagköcsög Párt. Vagy valami ilyesmi. Ezek a dumák… csak az nem dolgozik, aki nem akar és társai, istenem. Olyan, mint az, hogy ‘engem is vertek a szüleim, mégis ember lett belőlem’ &Co. Modorosság, rosszindulat, demagógia-hegyek. Amíg nem ők vannak az utcán, könnyen verik a tamtamot, hogy menjünk dolgozni vagy dögöljünk meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Ez egy újkori szlogennek is beillik: Haljál éhen,mert Megérdemled…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. Egyetértek a fenti hozzászólókkal!
    Miért kell csak a fideszes elszólásokat kell teljes gondolatmenetben olvasni, és pozitívan magyarázni? Miért lehetett a Gyurcsányi beszédet kiragadni és azzal feltüzelni a népet?
    Ettől függetlenül, biztos igaz lehet, hogy tele az álláshirdetésekkel az ujság, munka van bőven….
    De vajon megpróbált-e ő elhelyezkedni ezek alapján?
    Ráadásul próbált-e éhbérért dolgozni, megpróbált-e 40-50 ezerből kijönni, és azért a pénzért megszakadni, vagy megalázott körülmények között dolgozni?
    Vajon elvállalna-e olyan munkát, ahol nincs bejelentve, és a tb-t sem fizetik utánna?
    Sajnos sokan kénytelenek, ha nem akarnak éhen halni, de ezt ő nem tudja, csak azt látja, hogy x y nem fogadja el a feketemosogatást 50-ezerért.
    Lecsúsztunk már eléggé, persze, hogy önként senki nem dugja a hurogba a fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Érdekes dolgokat hall az ember képviselők szájából.Egy Veszprém megyei kis falu képviselő testületében a szociális segélyeket tárgyalták,az egyik képviselő hozzászólása:”Adjatok neki mérgezett kenyeret!”Így viszonyulnak a zemberekhez…Mondanom sem kell,jobboldali,vallásos férfi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Oh Istenem! Ennyire nem lehet ostoba egy újságíró!!
    I
    “Ismét megnyilvánult a Fidesz politikusaira oly jellemző nagyfokú szociális érzékenység: Lázár János “coming out”-ja után ezúttal Virág Krisztina, a zuglói Fidesz alelnöke, a kerületi képviselő-testület tagja szólta el magát, amikor fogadóóráján azt mondta az egyik segélyért folyamodónak, aki nem akart feketén mosogatómunkát vállalni: Hát akkor haljál éhen.”

    A feketemosogatás, ( a cikkben közvetlenül már helyesen írta : “nem képzelem, hogy ő elmegy feketemosogatónak” ) nem fekete mosogatás! A fekete mosogatás azt jelenti, hogy feketén, azaz bejelentés nélkül dolgozik valaki pl: egy étterem konyháján, ahol mosogatja az edényeket.) A feketemosogatás pedig ugyanezen éttermi konyhai tevékenységen belül egy munkafázis, ami az jelenti, hogy az illető nem a tányérokat, poharakat és evőeszközöket mosogatja el, hanem kizárólag a hatalmas fazekakat, lábasokat, tepsiket és az elektromos üstöket.
    Mielőtt vagdalkozunk kérem, tisztázzuk a helyzetet. Tehát, ha jól vettem ki a cikkből, a segélyre jelentkező azért akart segélyt kérni, mert derogált neki lábas mosogatást vállalni, mondjuk 80 ezerért. (kb. ennyit kapna nettoban) inkább segélyen él 48 ezerért. Ez háborította fel a politikus asszonyt. Ez nem azonos azzal, amit sok commentelő feltételez.
    Mindazonáltal, sok commentelőnek igaz van, a munkaerőpiaci helyzet és a bérezés, valamint a megélhetési költségek aránya katasztrofális. Az alkalmazottakat kizsákmányolják, és alulfizetik, 40 év fölöttieknek elvétve kínálnak elfogadható munkát, ráadásul nem a szaktudás, hanem a pártállás dönt a pályázatok elbírálásánál.
    Én azonban inkább vállalnék munkát napi 4 ezerért, ( 500Ft/h átlag bérkínálat) mint napi 1400Ft-ért segélyen tengődjek. Egyik párt híve sem vagyok, a FIDESZ-ben különösen csalódtam, de szeretem, ha racionálisan gondolkodunk és bírálunk, nem elvakultan.
    Egyébként van ismerősöm, aki diplomával, másodállásban egy ismert budapesti étteremben dolgozik heti 4 alkalommal pm.10- am.03 óráig feketemosogatókét, mert a közalkalmazotti béréből, ( 16 év után netto 124 ezer. ) nem tudja eltartani magát és a gyerekeit. És tényleg havi 80 ezret kap.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  13. Kedves Layli!
    Az emberség azt diktálja, hogy elsősorban az elnyomotthoz legyünk lojálisak. Egy képviselőre nézve pedig, ez nem pusztán elvárás, hanem szabály.
    Ön is elég későn jött rá, hogy csalódott a fideszben, de legalább rádöbbent, hogy mennyire cinikusak és antiszociálisak tudnak lenni.
    Ennek ellenére furcsálom, hogy ez a “fekete mosogatás”, vagy “feketemosogatás” közötti különbség Önt egy ilyen ökölszorító ügyben is felizgatja, és az újságíróra neheztel miatta. Már megbocsásson, de nevetséges. Ha viszont saját fenenagy műveltségét akarta fitogtatni, hát arra elég volt mondanivalója vége felé a délután helyett használt “pm.” és a délelőtt helyett használt “am.” rövidítés bemutatása. A keresztneve Önnek véletlenül nem Hyppolit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Elég, elég, elég! Ha lehet itt ne szóljunk be egymásnak! Ha neki az a véleménye, lehet vele kultúráltan vitatkozni. Ha nem lehet meggyőzni őt, meggyőzi majd az élet.
    Ami a munkát illeti, felnőtt, valamilyen képzettséggel rendelkező embernek ne diákmunkát adjanak, hanem vagy új szakmát munkával, vagy a képzettségének megfelelő munkát!Felnőtt embereknél van emberi büszkeség is, senki nem szeret a családja, barátai, ismerősei előtt szemlesütve állni. Nem a munkakerülők vannak többségben, és azok inkább ügyeskedésből, seftelésből és nem segéjből élnek. Sajnos a többség szerencsétlen sorsú ember, azokkat fokozottabban kéne segíteni, hogy ismét felemelt fővel, büszkén nézhessenek mindenki szemébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Ha nekem, aki 15 éve mérnökként dolgozom, azon kérésemre, hogy ugyan biztosítson a kerület számomra munkát, azt válaszolja egy ilyen flegma ribanc, hogy menjek feketemosogatni, akkor én feljogosítva érezném magam egy kis asztalborogatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. A jelenlegi hatalom mindent megtesz, hogy a magyar állampolgárokat minden lehetséges eszközzel meggátolja a szakmai, és szellemi fejlődésben.
    Semmilyen érdemleges munkahelyet nem teremtenek, a hólapátolás, utcaseprés, pedig nem jelent szakmai, erkölcsi, lelki fejlődést, például egy frissen végzett diplomásnak. De még a 30-as 40-es korosztálynak sem.
    Az öregebbeknek pedig egyenesen megszégyenítő, főleg ha becsülettel végigdolgozták már életük legjavát, és ezek miatt a férgek miatt megszűnik a munkahelyük. Példa:
    Vegyünk egy 40-50 éves munkást, akinek eddig több10 éves munkaviszonya volt, ahol adva volt a szakmai előrelépés, a megbecsülés, és a viszonylagos megélhetés.
    Most valami nagypofájú RIBANC több százezres, hanem milliós fizetéssel azt “ugatja” le a “nagyházból”, hogy el lehet menni havat lapátolni.
    Meddig tűr még az a 4 millió bizonytalan szavazó, akiknek senki sem szimpatikus a jelenlegi “elitből”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Egy ilyen mondat politikus szájából negatív intelligenciára utal, hiszen alapvető fogalmazási készsége sincs. Mocskos álkeresztény. Nem magyarázkodni kellene, hanem eltűnni a közéleetből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. A magyar nyelvben erre a nőre is s van talál kifejezés: szarházi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. dr. dolmany ferenc

    Igen ! Megint félreérthető a megnyilatkozás, mint már sok esetben volt. A furcsa csupán az, hogyaz un. félreérthető mondatok forrásainak van egy közözös platformja !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Elvette a hatalom az eszüket ezeknek az embereknek. Össze-vissza beszélnek, de nem hazudtolják meg a FIDESZ, elesett embereket megsarcoló, megsanyargató szellemiségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Remélem,hogy az ilyen erkölcsi nullák ,inkább előbb,mint utóbb ,eltűnnek a feledés
    szemetesládájában! A Nagy Vezér pedig a diktátorok sorsára jut!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Hölgyek,Urak.Valakik csak megszavazták,mert nem másokat látni sehol.Hogy a kétharmad mit jelent?Nos azt is,hogy szabadon véleményt nyilváníthasson egy megválasztott.Most majd esetleg ellene választanak.Mert a választó azt választja,aki a leghangosabb és leginkább hízelgő.Hol hitet kérnek,mindegy mihez,nos ott vagy kendőznek valamit,vagy rosszabb esetben nincs is mit takargatni,mert nincs is hozzá szürkeállomány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. A helyzet az, hogy a Fidesz értelmező kéziszótárában a “segélyre jogosult” nem azonos a “rászoruló”-val. Az előbbi halmazba tartoznak azok, akiket ők állami eszközökkel segélyezni akarnak (havi 300 E Ft. fölötti havi jövedelemmel rendelkezők), az utóbbiak pedig azok, akiket biorobot rabszolgáknak tekintenek.
    Van egy jó példám erre: tavaly iskolakezdés előtt néhány szülőtársammal az ingyenes tankönyvek oszására igyekeztünk. Az iskola előtti parkolóban megállt egy Mercedes SUV, kiszállt belőle egy agyonszoláriumozott, rendkívül drágán ( nem jól-!) öltözött hölgy. Megkerülte a sort és bement egy oldalajtón. 10 perc múlva már igyekezett is vissza a Mercedes felé … alig bírta cipelni az ingyenes tankönyvcsomagot. “Ennek is adtak?” – kérdezte az egyik apuka. “Hogyhogy?”. “Mert jogosult!” – hangzott a válasz egy másiktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Orbán András Lajos

    Jó hogy nem lakom Zuglóban, és nem nekem mondta mert erős felindulásomban biztos pofán vágom, oszt.jónapot………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Mondjon le!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Kedves Sajtkukac! Hozzászólásomban a azt kifogásolja, hogy az újságíró fogalomzavarát kívántam elsősorban tisztázni és így a képviselő nő szavait is más
    koncenzusban értelmezni, holott ön szerint, mérlegelés nélkül az “elnyomott” személy mellé kellett volna állanom. Nos, mint írtam, egyik Párt híve sem vagyok, nem mellé állni vagy ellene szólni nem kívántam egyik félnek sem, csupán a tényeket az esetet próbáltam értelmezni, mégpedig logikusan, és nem elvakultan. Hogy a segélyt kérő elnyomott volt-e vagy sem, hogy a szakmai képezettsége az iskolázottság mely fokán állt, tehát végzettségéhez képest megalázó lett volna számára a feketemosogatás vagy sem, ezt nem tudom, és azt hiszem ön sem tudhatja mert ez a cikkből nem derül ki. Az “elnyomottak” a segélyt kérők azonban igen sokfélék, és nem bizonyos, hogy valóban elnyomott. Lehetséges, éppen a nem “elnyomott” hanem a “segélyt kérek mert nekem jár” kategóriába tartozik. Olvassa csak el Szendam hozzászólását. Ugyanakkor, mint szintén írtam, egyetértek azzal, hogy a helyzet katasztrofális. Az elvakult, mérlegelés nélküli düh azonban rossz tanácsadó. Éppen azt kértem, legyünk racionálisak és mérlegelők, elfogultság nélkül. Akár FIDESZ-es akár “elnyomott” akár más Párt tagjáról vagy személyről van szó. Mindazonáltal műveltségemet nem fitogtatom, nem is tartom magam annak. A pm. am. jelzőt lustaságból használom immár hosszú ideje, mert rövidebb. Csakúgy mint sok más szó helyett használok angol, de általánosan ismert kifejezést rövidebb. Újságírótól azonban elvárok egy bizonyos fokú tájékozottságot, azon kívül racionalitást. Unom, hogy félreértelmezhető, és módszeresen és gyanítom olykor szándékosan félre értelmezett híradásokat olvasok, függetlenül Pártállástól, és médiától.
    Öregszer! Köszönöm a commentjét. Hasonlóan önhöz tiszteletben tartom mások véleményét, szívesen vitázom bárkivel, fogadok érvet és ellenérvet. A “más” véleményt alkotó még nem ellenség, csupán vitapartner.
    Szendam! Én a munkám során naponta találkozom az ön által bemutatott Mercedessel közlekedő “rászorultakkal”. Teljesen egyetértek önnel. A gond az, hogy nem csak most, én már legalább 10 éve ezt tapasztalom ezt minden nap.
    És még egy adalék a cikkhez kapcsolódóan. Aki segélyért folyamodik és nem vállal mondjuk feketemosogatást nem feltétlenül rászoruló. Egyik ügyfelemmel néhány éve hasonló helyzetbe kerültem. Sehogy sem akart munkát vállalni, de rendszeresen kérte, hogy járjak közben azért, hogy segélyt támogatást kapjon. Egyszer megkérdeztem, milyen munkahelyet szeretne. Rám kacsintott és azt válaszolta:
    “Olyat, ahol 12-re ( am. ismét) kell bemenni dolgozni és délig tart a munkaidő.”
    Természetesen nagyon sok ember van aki nagyon szívesen dolgozna, de nincs rá lehetősége, illetve valóban megalázó módon, éhbérét alkalmazzák. A felháborító, hogy éppen ők azok akik kiszorulnak minden támogatásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Ezektől az optimista , nagydumájú , idegtépő-vigyorú FIDESZ.-es luvnyáktól mentsen meg minket a Jóisten !
    De nem teszi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Szendam ingyenes tankönyvre jogosult, akinek 3 gyereke van, mindeg ymilyen kocsival jár, s hogy öltözik.
    Viszont nem jogosult , akinek 4 gyereke van, s elvált, s a gyerekek nem egy helyen laknak… Mert ugye két háztartást olcsóbb fenntartani, mint egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz-KDNP politikusa nyert Zuglóban 2011. május 30. hétfő | AN

Zuglóban megverhették volna a Fideszt 2011. április 11. hétfő

Újabb iskolákat zárnak be 2011. április 8. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos