Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb iskolákat zárnak be 2011. április 8. péntek 4:42 Forrás: Népszava, AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb iskolákat zárnak be

Budapest, Zugló – Ha emlékezetünk nem csal, a választási ígéretekben nem esett szó arról, hogy a Fideszes önkormányzatok iskolákat szüntetnének meg. Márpedig most ez történik sorozatban. A kistarcsai, dombóvári eset után ezúttal Papcsák Ferenc zuglói polgármester ítélt halálra egy általános iskolát. A szülők, és a diákok tiltakoznak.

Élőlánccal tiltakoztak zuglói polgárok és az MSZP tegnap az ellen, hogy a Papcsák Ferenc fideszes polgármester vezette XIV. kerület szeptembertől – takarékossági okokból – bezáratja a József Attila általános iskolát.

Jogutód intézménynek ugyan kineveztek egy másik iskolát, de ott nem biztosítottak azok a feltételek, melyek a József Attilába járó csaknem 200 gyermek egy része számára különösen fontosak lennének, lévén ők sajátos nevelést igényelnek – mondta a vasárnapi helyi időközi választáson az MSZP színeiben induló képviselőjelölt. Demeter Márta.

Több szülő panaszkodott arra, hogy választania kell, mert a messzebb lévő iskolába járáshoz vagy bérletet vesz a gyereknek, vagy az ebédpénzt fizeti be. A képviselőjelölt jelezte: aláírásgyűjtést indítottak az iskola megmentéséért, és reméli, hogy az “áltakarékossági” intézkedést visszavonják.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint a zuglói iskola szomorú helyzete nem egyedi Budapesten. Úgy fogalmazott: csak Zuglóban további két iskolát – hatszáz gyermekkel – fenyegethet a bezárás, fővárosi szinten pedig 12 oktatási intézmény szűnhet meg amiatt, hogy Budapest ezektől összesen 400 milliós támogatást vont meg. Horváth Csaba emlékeztetett: az iskolákat kerületeik eddig sem tudták fenntartani, ezért kaptak tavaly fővárosi támogatást, melyet a fideszes többségű közgyűlés most elvett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Újabb iskolákat zárnak be, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Igaza van orbánviktornak, nem szabad megállni félúton…
    Az iskolákra egyáltalán nincs semmi szükség. Bezárni mindet, mert a szocik olyan helyzetet teremtetek a benzináremeléssel, meg az országot eláztató világkampánnyal, hogy semmi értelme iskolákat fenntartani!!!
    Bégetni mindenféle tanterv nélkül is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Papcsák bunkó nézzél már tükörbe és köpd magad szemem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Hogy verték a nyálukat a bunkók, amikor kihasználatlan postákat zárt be az Mszp Isten háta mögötti falvakban.
    Most hol vannak ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Minek az iskola? Csokonai már régen kitalálta a fidesz jövőben megvalósuló programját.” Kanász marad akinek a nevelője kanász.” Hogy olyanok is vannak akik sajátos nevelést igényelnek? Selejt! Irány a Tajgetosz! ! Ez a Nermzeti Együttműködés Új Rendje. Ez a fideszmagyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Meg egyébként is a tanárok nem tudnak rovásírással írni. És hol a sapka?!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Legjobb szavazó az írástudatlan, a neve helyett is csak “x”-et tud írni. Fogják még korrigálni, hogy a tankötelesség korhatára 10 év, majd kicsit később eltörlik a tankötelességet. A megálmodott Magyarországban csak a papok, gazdagok, és íródeákok kiváltsága az írás, és olvasás tudománya. Jajj nektek Guttenbergek! Jön még rátok máglyahalál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Kedves Bartus László!
    A cikk olvastán – bár valós problémát feszeget – ismét erősödött az a meggyőződésem, hogy a FideSS gumicsontokat dobál nekünk. Amíg ezeken rágódunk, észrevétlenül elsiklunk valami fontos felett, amit meg akarnak etetni velünk.
    Mi a véleményed?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. “A háború: béke
    a szabadság: szolgaság
    a tudatlanság: erő”
    (Orwell: 1984)

    A tudatlanság: erő?

    Sajnos nemcsak iskolák, de könyvtárak, levéltárak, múzeumok is áldozatai ennek az ámokfutásnak… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos