Ronai and Ronai
AMERIKAI

Budai már a határon túl is szimatol 2011. március 30. szerda 16:50 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Budai már a határon túl is szimatol

Budapest – Rárepült Budai Gyula az RMDSZ pénzeire. Az elszámoltatási kormánybiztos a magyar kormány által a határon túli magyar szervezeteknek és egyéb intézményeknek nyújtott állami támogatások ügyében is vizsgálódik majd.

Budai Gyula ezt azután nyilatkozta az MTI-nek, hogy Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szorgalmazta: a magyar kormány az elszámoltatásért felelős kormánybiztos hivatalán belül egy határon túli elszámoltatási kormánymegbízottat is nevezzen ki, aki hivatott volna a külhoni támogatási pénzek felhasználásának kivizsgálására, illetve a határ túloldalán elkövetett pénzügyi visszaéléseknek járna utána.

A kormánybiztos az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a kérdésben már tárgyalt Tőkés Lászlóval, és meg is állapodtak abban, hogy a magyar kormány által a határon túli magyar szervezeteknek és egyéb intézményeknek nyújtott állami támogatásokat érintően is szükséges elvégzi azt a munkát, ami Magyarországon az elszámoltatás területén már zajlik. A két politikus abban egyezett meg, hogy a határon túli szervezetekkel összefüggő vizsgálatok Budai Gyula hivatalán belül zajlanak majd.

Tőkés László hétfői, MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában azt kérdezte: “Minő anyagi erők és biztonságtudat munkál abban az RMDSZ-pártban, mely az erdélyi magyar közösségnek kijáró összes romániai és magyarországi költségvetési forrás fölött teljesen egymaga diszponál”, kizárólagos monopóliumot élvez a román adólejek és a magyar adóforintok százmilliói fölött?”.

Megismételte azt a korábban is hangoztatott felhívását, miszerint az RMDSZ haladéktalanul adjon számot a romániai magyar közösségnek az általa kezelt és felhasznált, elköltött és elosztott román és magyar költségvetési pénzekről.

“Az anyaországi támogatási politika illetékeseit ezúton is felkérjük, hogy az eleddig a Medgyessy-Gyurcsány-kormányzat kedvezményezettjei sorába tartozott, zsákmányszerző RMDSZ-es körök iránt a kellő kritikát tanúsítsák, és az illő megszorításokat alkalmazzák” – olvasható a nyilatkozatában.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) minden egyes forinttal és lejjel el tud számolni – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, akit az Új Magyar Szó című napilap idézett keddi számában Tőkés László közlése nyomán. Kelemen Hunor rámutatott: a román és a magyar illetékes szervek évente ellenőrzik az RMDSZ által elköltött költségvetési pénzeket, és soha semmilyen kifogásuk nem volt. Mint mondta, a jelenlegi magyarországi kormányzat is tartott már ellenőrzést, és külön kiemelték, hogy a nevelési-oktatási támogatás elosztásakor körültekintően jártak el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Szerintem ez egy másik ország belügyeibe való beavatkozás, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Akkor a Tőkés stílusában… MInő anyagi támogatás jutott az anyarszági támogatási politika illetékeseitől ennek a lúzer papnak a pártjába?
    Micsoda pénzekkel lopnak meg újólag bennünket megint, vagy még mindig???
    Ami nagyon kiveri nálam a biztosítékot az az, hogy a hazai fideszes önkormányzatok csalásait nem hajlandó vizsgálni ez a gazember Budai, de kitolja az orrát még Romániába is, ha ez az erkölcstelen pap kinyitja a száját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Csak abban lehet bízni, hogy az erdélyi magyarok nem olyan balgák, mint az itthoniak, és nem hagyják magukat az orruknál fogva vezetni. Sőt időben észbe kapnak, és tanulva az itthoni folyamat eredményén, ők nem hagyják, hogy a demokráciájukat sárba tiporja Tőkés. Hiszen egyértelmű, hogy hasonló céljai vannak, mint Orbánnak, a hatalom egykézben való koncentrációja. Bármi áron!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Ez azt jelenti, hogy a nem fityesznik határon túli magyar szervezetek minimum elvesztik a támogatást…ezen túl meg jól elszámoltatják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Előre figyelmeztették az RMDSZ-t, hogy okosan szavazzanak…
    Amúgy meg Esztergom biztos messzebb vanBudainak, mint Erdély , Meggyes és bandája ügyeit nem hajlandó vizsgálni.
    Remélhetőleg még több ember látja, kikre is szavazott.
    Csak sajnos, mindnyájan szenvedünk, fizetjük az árát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Mondottam, van az a pénz.

    Továbbra is jócskán kétmillió forint (per hó) felett keres Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, mert a fizetéscsökkentésükre vonatkozó törvényjavaslat a lehető leglassabb ütemben megy keresztül a parlamenti procedúrán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Remélem Erdélyben jól orrba verik a Budai tulok Gyulát, mit szaglászik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. élőször a saját portája körül szimatoljon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Legalább az erdélyi magyarok is medismerik a magyarok istenét és hordájának módszereit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Nagyon helyeslem Budai polgártárs áldásos tevékenységét !
    Csak így tovább és remélem jövőre már az egész Naprendszert hatásköre alá vonja !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. -Tőkés!
    A román forradalmi események alatt az emberek hozzá fordultak, hogy mit csináljunk, egyáltalán mi történik. Bíztak benne mint papjukban.
    -Szűkölt a félelemtől, elhajtotta őket, hogy ne hozzanak rá bajt!
    Az emberek azt mondták, hogy nem akarnak ők bajt hozni sőt meg is védik a papjukat, ne aggódjon! Vállalva a veszélyeket körülvették a lakását.
    Még akkor is elküldte volna őket, hátha a hatalomnak nem tűnt fel a körülötte gyűlő tömeg.
    Amikor lezajlottak az események kihasználta a sajtó által felkorbácsolt népszerűségét és hirtelen hős lett, ünnepelte magát és azt a látszatot keltette mint ha ez az egész az ő érdeme lenne!
    Kis idő kellett, hogy kimutassa a foga fehérjét! Megtalálta Orbánt aki felkarolta, pénzelni kezdte. Egyszerre azok az emberek akik ugyan a testükkel védték de nem voltak politikailag egy oldalon vele, kellemetlené váltak majd ellenségek lettek! Megkezdődött a politikai karrierje!
    Most, ahogy az érdek kívánja papként vagy politikusként igyekszik tekintélyt és hatalmat szerezni, lejáratni bármilyen eszközzel a politikai vetélytársait. Ez a mostani akció is ezt célozza. Népszerű az RMDSZ új vezetősége, sokan elpártoltak az orbánista vonaltól, valamit tenni kell! Be kell sározni, lejáratni az új vezetést! Ma gyanú, holnap tény, egy későbbi politikai támadás során már evidencia, hogy loptak-csaltak a bevált fidesz módszert követve!
    Mit veszthetnek?!
    -Semmit!
    A vakbuzgó követőikben bármilyen aljas és átlátszó támadás helyre állítja a rendet, nehogy meginogjanak és kinyíljon a szemük. Még a végén átkeverednének a tisztességes emberek oldalára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Mindig kerül üröm az örömbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. történelmi lecke fiüknak, akiknek nem volt szerencséjük a múltban megtapasztalni az önkényt, a hatalmi terrort, a diktatürát. de az öregek is tanulhatnak ám a mi semmirekellő tanári karunkól.
    hazánkban ma a törvényes rend módszeres felszámolása folyik. a képtelenebbnél képtelenebb lépéseket követve a tisztességes gondolkodású emberek egyszerűen értetlenül állnak.
    pedig milyen brutálisan egyszerű a logika ebben a mostani húzásban is. mivel az RMDSZ udvariasan keresztül lép a magyarság felforgató, megvetni való külső és belső ellenségein (bizonyos egyházfin, bizonyos kiküldötteken), kiérdemelték az anyagi támogatások felfüggesztését. ehhez viszont valami indok is szükséges. pl. elég csalással, visszaélésekkel meggyanúsítani a magyarság legszavahihetőbb és legeredményesebb mozgalmát, hogy zavart keltsenek és megbontsák a romániai magyarok beléjük vetett bizalmát. a szeretve aggódó a magyarság érdekeit hangoztató anyaországi vizsgálat odaátra, az új szavazóknak szól tehát. észbontóan ki van számítva itt minden…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Hadd legyek álnaiv: ebbe a Tőkésbe egy szemernyio szégyenérzet sem szorult?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Szégyenérzet? Olyat ő nem ismer! Csak a pénz csengését…no nem a perselybe, hanem a zsebébe! Álszent, sunyi alak! pff

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Ezeknek teljesen elgurult a gyógyszere. Nagy Magyarországban jelenleg nem szabad gondolkozni! Vagy a magyar állampolgársággal együtt jár, hogy mostantól Magyarország felé kell elszámolnia az erdélyi szervezeteknek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. a Budai féle ÁllamVédelmi Hatóság rendre olyan vizsgálatokat folytat/kezdeményez, amelyeknek nem elszámoltatás vagy számonkérés a célja (amit egyébként a korábbi fosztogatásokat tehetetlenül szemlélő lakosság jogosan követelhetne a bíróságoktól a valóságosan elkövetett csalások, lopások, korrupciók esetén).
    az igazi cél/feladat azonban amire az ÁVH létre lett hozva, az a puszta rágalmazás, a gyanúba keverés, amolyan bér(jellem)gyilkosság. igazsághoz, igazság szolgáltatáshoz, bűnökért való felelősségre vonáshoz semmi köze ezeknek a jellemgyilkosságoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Gyerekek a leghasznosabb dolog amit most tesznek!

    Annyira esztelenek hogy nocsak, úgyis maguk alatt vágják a fát!
    Hát az Erdélyi Magyar se hülye! Kiossza az állampolgárságot, a szavazatokért,
    aztán meg kimegy megosztani Őket!
    Normálisak ezek!?
    Figyeljétek meg előbb utóbb a birka lelkű Román kormány besokall és az egész díszes társaságot ki fogja tiltani Románia területéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Vica1: Dehát hogyan lehet ilyent mondani egy felszentelt pöspökről, egy szent emberről, a Magyarságnak erdélyi fényes csillagáról, reménysugaráról ?
    ( Én speciel társaságban nemszoktam dícsérni őt , ugyanis én egy pokolravaló ateista vagyok.Fujj.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Ami Tőkést illeti, nézd meg, vagy olvasd el a Tartüff-öt – róla mintázta magát: természet, életmód, hanglejtés… Tökéletes mása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. sajtkukac:
    Nemláttam még, valahogy mindig lemaradtam róla..De nem is csodálkozom azon amit mondasz.
    Nekem is feltűnő volt a populista pap fellengzős stílusa de nemtudtam hová tenni.
    Így már összeáll a kép…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Sukoró ügyében egyelőre Budai az alperes 2011. március 9. szerda | AN

Az LMP rászállt végre Esztergomra 2011. március 8. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos