Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az EP elmarasztalta a magyar kormányt 2011. március 10. csütörtök 14:53 | AN/FH

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az EP elmarasztalta a magyar kormányt

Strasbourg - Magyar kormányt ma először kritizált európai parlamenti állásfoglalás. Korábban két esetben foglalkozott a parlament Magyarországgal: az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából megemlékező állásfoglalást adott ki, illetve egy másik esetben felhívta az uniós szervek figyelmét a közép-európai árvízkatasztrófára és támogatást kért a károk mielőbbi rendezése érdekében.

Az állásfoglalás felszólítja a magyar hatóságokat “a médiairányítás függetlenségének visszaállítására”, és sürgeti, hogy vessenek véget a véleménynyilvánítás szabadságát, illetve a kiegyensúlyozott tájékoztatást érintő “állami beavatkozásnak”. A határozat szerint a túlszabályozás veszélyezteti a “közszférában fennálló tényleges pluralizmust”. ”A média túlszabályozása az elérni kívánt célok ellenében hat, mivel veszélyezteti a közszférában fennálló tényleges pluralizmust” – olvasható az állásfoglalásban.

Magyarország uniós tagsága óta 11 ügyben ítéltek el hasonló módon tagállamot, de magyar kormányt most először ért ilyen típusú kritika – áll a Policy Solutions politikai gyorselemzésében. Az EP arra is felszólítja Magyarországot, hogy helyezze hatályon kívül és ne alkalmazza azokat a passzusokat, amelyek európai jogszabályok vagy egyezmények “betűjével vagy szellemével” összeegyeztethetetlenek.  A parlament állásfoglalásában szó esik az Európai Bizottság és a magyar kormány között az elmúlt hónapokban folytatott egyeztetésekről, és üdvözli azt, hogy ennek hatására a budapesti törvényhozás összhangba hozta a jogszabályt az uniós jogszabályokkal és szerződésekkel. Amiatt viszont sajnálkozik, hogy az Európai Bizottság csak korlátozott módon vizsgálta a törvényt.

A parlamenti határozatot a 736 képviselőből 316 támogatta, 264-en ellene szavaztak, 33-an tartózkodtak, 123-an pedig nem vettek részt a szavazáson. Az unió törvényhozásában a legnagyobb, 265 fős frakcióval az Európai Néppárt rendelkezik, a szocialistáknak 184, a liberálisoknak 84, a zöldeknek 55, a konzervatívok és reformisták képviselőcsoportjának 54, a radikális baloldaliaknak 35, az euroszkeptikusoknak 32 képviselőjük van, és tagja a parlamentnek 27 független is.

A határozat értelmében komoly aggodalmak vetődnek fel a médiapluralizmussal és sajtószabadsággal kapcsolatban több más uniós tagállamban is, így Olaszországban, Bulgáriában, Romániában, Csehországban és Észtországban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Az EP elmarasztalta a magyar kormányt, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Az EP elmarasztaló határoza szégyen a magyar kormányra, amelyik a népet ért sérelemként értékelte a kritikákat, és durván visszautasította azt. Remélem, most nem azt fogják mondani, hogy ezért a szégenért nem őket, hanem a népet terheli felelősség. Persze a kétharmados fülkeforradalmárok és szavazástól távolmaradt állampolgárok, akik teljhatalomhoz segítették ezt az alakulatot, bizonyos fkú felelősséggel tartozik.
    Sajnos biztos vagyok abban, hogy nem fogják visszavonni a törvényt, mert ez a piár-kormány nem engedheti meg magának, hogy a kezében legfőbb népbutító eszközt, akorrekt újságírók,bloggerek kezében viszont a népet tisztességesen tájékoztató eszközt, a médiát kiengedje a kezéből. Megjegyzem, szerintem ez, az egyeduralomra törekvő kormány nem tudja és nem is akarja értelmezni az európai jogszabályok és egyezmények szellemiségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.
    Ezek több engedményt már nem tudnak tenni, és visszakozni sem fognak, mert minden arra érdemes személy már a helyén van. A köztévéből már menesztették azokat akik nem értenek egyet az ő szellemiségükkel.Egyen híreket adnak, a valóság figyelmen kívül hagyásával, mindent a fidesz szája íze szerint megfogalmazva.
    Ezek vannak annyira alávalók, hogy a legkisebb ellenzéki hibát óriásira kinagyítva tárgyalnak hosszú perceken keresztül, de hogy szót adjanak a megrágalmazottnak, azt aztán várhatjuk! Egy sajátos értelmezésben kapjuk így a híreket is, és ha valaki nem elég szemfüles, vagy esetleg naiv is egy kicsit, akkor mindent a fidesz tálalásában hisz el.
    Manipulálják ezzel a módszerrel természetesen az egyszerű embereket, de hát ez a fidesz!
    És még ha csak erről lenne szó! Mindenhol fideszesek ülnek, figyelmen kívül hagyva, hogy van e képesítésük rá,így aztán születnek a vadabbnál vadabb büntik.
    Szóval, megérdemelték, és örülök hogy nem söpörték le az asztalról az unióban a témát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. “Van másik” – kiáltotta egy bohóc évtizedekkel ez előtt újabb és újabb trombitákat előhúzva kabátja ujjából. Sajnos csaknem minden nap hasonlóan kiálthatunk/kiáltsunk már (!) a véget nem érő, képtelen “reformötletek” nyomán -, s akkor itt ez az alkotmánytervezetnek nevezett tákolmány. Feltehető vajon még az a kérdés, hogy színvonaltalan vagy elvetemült az a társaság, amelyik összerakta és a nyilvánosságot terheli vele? Csak bizakodni lehet abban, hogy az EU a médiatörvényhez képest gyorsabban és határozottabban reagál, itthon pedig néhány tisztességes, értelmes ember alakít végre egy pártot…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Naivak vagytok…
    Ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk ormány bolsevik (aljas :-9 a csuti kis kondás) úgysem fogja beismerni, hogy ezt elcseszte. Biztos vagyok benne, hogy valami olyannal állnak elő, hogy ezek az eukraták, élükön Neelie Kroessel össze-vissza beszélnek, egyszer hideget, egszer meleget fújnak, tehát nem lehet velük tárgyalni.
    Különben is egyre inkább az a gyanúm van, hogy a csuti törpe arra játszik, hogy vagy kiakombólintsanak bennünket, vagy (ahogy már több alkalommal mondá) Európán kívül is van élet, azaz kilépünk az elmebetegek köréből… Akkor ugyanis végre minden “akadékoskodó” kontrol megszűnik felette és immár tényleg kénye-kedve szerint díbolhat az országban az agyament, agymosott fülkeforradalmárok 2/3-os támogatására hivatkozva…
    Az ég mentsen meg bennünket ettől! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Nézzétek az elkeseredett pofát a képen, legszívesebben tombolna dühében, nem hiszem hogy ennek az elmekórtani esetnek pont miniszterelnöknek kell lennie!!!!!!!!!!valagba kell már rúgni a bitorlót, mert ez a paprikajancsi csak bitorolja a hatalmat, tönkre teszi az országot, a népet, EMBEREK ÉBRESZTŐ, LASSAN KÉSŐ LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Bevallom,nem bíztam az Unióban, attól tartottam,hogy megvezették őket,a “néhány technikai jellegű” probléma javításával…úgy éreztem nem is fogadták igazán lelkesedve,másoknak nem így tűnt?
    De nem is örülök mert ismét világossá vált ,világosabbá vált,hogy megbízhatatlanok vagyunk és finoman szólva lebecsüljük a szövetségünk tagjait és ha kicsit durvábban is fogalmazhatok egyszerűen hülyének néztük őket,mármint a médiás Kovi és a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Nagyon kevés szó esik a csuti törpe betegségéről. Biztosan van közöttünk olyan, aki ennek a nyilvánvaló elmekórtani esetnek /a felcsúti-grázi betegnek/ szakavatott ismerője. Egyre nagyobb a szégyenünk, hogy nem tudjuk megvédeni magunkat saját eszement “kormányunk” ámokfutásának következményeitől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Szegény Viktort hogy cserben hagyta a népe… Megkövetelték tőle, hogy médiatörvényt is alkosson, meg alkotmányt is, meg hogy helyezze biztonságba a megtakarított pénzecskéiket is, meg hogy túl magasak voltak a havi fizetések, és most hogy felmossák vele a padlót, semmi szimpátiatüntetés. Nem is csoda, hogy szinte elsírja magát a mellékelt képen.
    És ne mondja senki, hogy nem lehetne kimenni felgyújtani pár autót, megtámadni a tévéadókat az EU -ba! Ott is ki tudnák lövetni a szemeiket.
    Nagyon nem szép a zemberektől, hogy így magára hagyják szegény Viktort a szabadságharcában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. ringli ! Jó volt . :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Bocs , rigli .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Anglia egyik legtekintélyesebb napilapja a GUARDIAN sorozatban egyenként sorra veszi az EU mind 27 tagállamát. A cikksorozatot Timothy Garden Ash szerkeszti – imígy Berlusconi Olaszországát követően:

    „Italy is by no means alone in this. Viktor Orbán’s Hungary – to take another old European country mentioned by Pius II – is chasing hard on its heels”
    mire én: – rather, it’s the other way around. Watch out for Orbán’s neofascist regime-building in breakneck speed.

    “Olaszország egyáltalán nem egyedüli ebben, sarkán követi – a második Pius által szintén említett régi európai állam – Orbán Magyarországa.” – mire én: “fordított a sorrend. Figyeld Orbánt milyen lóhalálában építi ki neofasiszta rezsímjét”

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/mar/09/italy-at-150-berlusconi-eu?INTCMP=SRCH

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Martonyi külügyér azt nyilatkozta, hogy “Nagy siker a halasztás”, amikor az EP elhalasztotta szavazást erről a most elfogadott javaslatról! Hallotta valaki, hogy most mit nyilatkozott???? Külpolitikai kudarcok és diplomáciai melléfogások IS(!!!) jellemzik az Orbán kontár kormány eddigi működését! Ezzel nemcsak erkölcsi és politikai, hanem hosszabb távon anyagi károkat is okoznak kis hazánknak! Tehát KÁROKOZÓK, még akkor is, ha naponta ötször mormolják azt hogy “ők aztán NEMZETIEK”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meghívás a New York-i tüntetésre 2011. március 14. hétfő

Tüntetések a magyar sajtószabadságért 2011. március 13. vasárnap

Orbán szerint a médiatörvény lezárt ügy 2011. március 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos