Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormány lezárta a médiatörvényről szóló vitát 2011. március 11. péntek 8:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Az Európai Parlamentnek (EP) innen kezdve az Európai Unióval és annak biztosával van vitája – mondta a HírTV Rájátszás című műsorában Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár, arra reagálva, hogy az EP megszavazta a magyar kormányt elítélő határozatot. Miután az Európai Bizottság csupán néhány formai kifogást tett, mostantól a magyar kormány rájuk hivatkozik. Az Európai Parlament bírálta is az EU biztosát, hogy legitimációt nyújt és egérutat ad egy olyan törvénynek, amely sérti a sajtó szabadságát.

Az államtitkár azt mondta, hogy a testület gyakorlatilag az ellen a megegyezés ellen szavazott, ami Neelie Kroes biztos kijelentése szerint is minden szempontból megnyugtatóan rendezi azokat a kérdéseket, amelyeket korábban a bizottság felvetett.

A magyar kormány nem vesz tudomást az Európai parlament határozatáról. a konkrét kifogasokról, a fő kommunikátor közölte, hogy a határozat alapján úgy látszik, alapvetően egy olyan médiaszabályozást kérnek számon Magyarországon, “amely az egész Európai Unióban nem létezik”, ami nyilvánvalóan nem igaz.

Dunja Mijatovics, az EBESZ médiaügyi ombudsmanjának kritikáira reagálva Kovács azt mondta, egyértelműnek látja, hogy a biztos által megfogalmazott kitételek és kritikák “saját bevallása szerint is egy politikai álláspontot, politikai értékrendet képviselnek”. Kijelentette, hogy egy olyan értékrendnek próbálják megfeleltetni a magyar médiatörvényt, amelyik Európában sehol nem érvényesül, “vagy legalábbis abban a tiszta formában, ahogy ők szeretnék elérni, semmiképpen”.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a EP szavazásának következménye, azt felelte, hogy ezeknek a határozatoknak nincsen semmilyen jogi kényszerítő ereje. Hangsúlyozta, hogy már rögzítették azokat a változtatásokat, amelyeket az Európai Unió, illetve az Európai Bizottság kért, ezért a maguk részéről befejezettnek tekintik az ügyet.

Az államtitkár a továbbiakban annak a reményének adott hangot, hogy a médiatörvény körüli vita a továbbiakban nem nyomja rá a magyar elnökségre a bélyegét. Mi pedig csak ennek az ellenkezőjében reménykedhetünk: az Orbán-kormány hazudozásait nagyon keményen bünteti az európai közösség, a magyar EU elnökséget gyakorlatilag lenullázták, Orbán Viktort az európai politikusok demokratikus közösségéből kiutálták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Ez volt várható. A FIDESZ évek óta azt a taktikát követi, hogy csak arról beszél, amiről ő akar, kritikusaival nem folytat kultúrált és érdemi vitát, társadalmi partnereivel nem konzultál. A néppel folytat kérdőíves marketing-diszkurzust, melynek eredménye a kérdések és a kérdésekre adott válaszok alapján eleve determinált. A kérdőíves” párbeszéd” adja az egyik alapját a népakaratra való örökös hivatkozásnak.
    Az EP még nem ismeri a kérdőíves-diszkurzus ilyen formáját, ezért beleszaladt abba a csapdába, hogy feleslegesen töltötte az idejét egy, a sajtószabadság demokratikus értékét védő nyilatkozat elfogadásába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Hanyadszor is zárták már le ? Megint feleslegesen ,mert az maradt ami volt, elfogadhatatlan minden tisztességes ország számára.
    Mi magunk is elutasítjuk mert ez egy fideszes diktátum és a sajtószabaságot szünteti meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. TancsKaszabell!
    “Hanyadszor is zárták már le ?”
    Ugyan már, az a baj, hogy nem ismered Mark Twain itt remekül alkalmazható mondását, miszerint ő gyakorlott dohányzásról leszokó. Minden csikk elnyomásától a következő rágyújtásig leszokik a bagózásról – mondta.
    Alkalmazd ezt a médiatörvényre! :-)
    Egyébként meg lehet hogy azt akarja kiprovokálni, hogy kiakombólintsanak bennünket az EU-ból, hogy onnan kezdve senki sem pofázhasson bele abba, mit csinál az országgal.
    ha meg nem rúgnak ki bennünket, akkor meg kilép, mert mind mondta: “az EUn kíyül is van élet!”
    Csak hát neki sokkal jobb lenne ha kirúgnának bennünket, mert akkor megint lehetne ellenségképet festeni, szoc-lib-judeo-bolsi összeesküvést emlegetni és ő majd megint keménytökű vezetőhöz illően visszaverné az elvetelen támadást és jó alaposan megvédene bennünket… Csak úgy tele lenne tőle szemünk, szánk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Olyan érzésem van, hogy az EU most kezdi majd alkalmazni a “Amilyen a mosdó, olyan a törölköző” elvet. Amikor beléptünk az EU-ba, aláírtunk egy csomó kötelezvényt, hogy mit, miként fogunk ezután csinálni. Nem egészen úgy van az, ahogy Misi Viki elképzeli. Ha nem tartjuk magunkat adott szavunkhoz, akkor jönnek az ejnye.bejnyék. Az elmarasztaló határozat nem a saját biztosuknak szól, hanem nekünk. Alaposan megérezzük majd kereskedelemben, hitelekben, EU-s pályázatokban, azaz a lakosság életszínvonalára gyakorolt dorgálásokkal ennek a fecnyikapitánynak az ugrabugrálását. Ha saját eszünktől nem döbbennénk rá, hogy Orbán a magyarság legnagyobb ellensége, hát majd az életszínvonalunk alakulása észhez térít bennünket. Az EU nem mehet szavazni a fülkéinkbe, de képes felnyitni a szemeket.
    Sajnos ők abban bíznak, hogy lesz még demokratikus választás Orbánkirályságban. Én pedig megjósolom: hamarabb lesz polgárháború.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Nem akarok polgárháborút, nem akarok harcokat, nem akarok vért, nem akarom, hogy magyar, magyarnak támadjon.
    De ha nem akarom, akkor hogy lesz ennek vége??? Sajnos nincs jó megoldás, és félek, akaratom ellenére csak egy út van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kozák Márton: Bűn és büntetés 2011. május 12. csütörtök

Kemény kérdések Genfben 2011. május 10. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos