Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szocialisták ragaszkodnak a köztársasághoz 2011. március 13. vasárnap 21:29 Forrás: AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szocialisták ragaszkodnak a köztársasághoz

Budapest – A szocialisták nem a királyság, hanem a szabadság jelképeit tartják fontosabbnak: a 48-as kokárdát, az 56-os lyukas zászlót és a Kossuth-címert. Mesterházy Attila a készülő alkotmány kapcsán írt erről a honlapján.

Az MSZP elnöke szerint a a szocialisták tisztelik és folytatják a magyar emberek szabadságtörekvéseit és ragaszkodnak a köztársasághoz. “A Köztársaság nem ruha a nemzet testén. A Köztársaság jelenti azt, hogy Magyarország mindannyiunk hazája, kirekesztés nélkül. Szomorú, ha ezt valaki nem érti” – írja a politikus.

Mesterházy Attila azt írja, a Magyar Köztársaságban nincsenek várurak, szolgabírák és nincs úriszék. A szocialisták nem akarnak vármegyéket főispánokkal, ahogy csendőröket se kakastollal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
A szocialisták ragaszkodnak a köztársasághoz, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Én még emlékszem a Küztársasági indulóra.
    “Elnyomás, szolgasors.
    Ez volt a rend ezer évig
    …….
    Dologtalané volt az ország
    Mig a nép hordta a terheket.”

    Ez volt az az ezer év, amire fidesz urambátyámék oly nagy vágyakozással gondolnak.Ez az amit alkotmányukkal vissza akarnak szerezni.
    Mi nem ezt a multat akarjuk, és erre nem is vagyunk büszkék. Büszkék vagyunk történelmünkből Dózsára, a márciusi ifjakra, Kossuthra.
    Kőztársaságot akarunk!
    Demokráciát akarunk!
    Sajtószabadságot akarunk!
    Nem dicsőítjük, és nem kivánjuk vissza az úri Magyarországot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Mit akarunk? Csak biztonságban akarunk élni, köztársaságban, jog és vagyonbiztonságban, szólás és vallás szabadságban és egy szekuláris tisztességes európai modern hazában!
    Ezeket MI nagyon akarjuk! Annyira akarjuk, hogy hajlandóak vagyunk küzdeni is érte!!!!
    Mi egy olyan országban akarunk élni amelynek tisztességes és európai színvonalú jövőképe van és nem pedig kötelező államvallása……..stb. sorolhatnám még bőven amit MI nem akarunk.
    Ezért!
    Elutasítjuk ezt a nacionalista, múltba forduló, vallási alapú kalandorságot ezt a szegények elleni vircsaftot,ezt a „forradalmi” hatalomgyakorlást amit a Fidesz és a támogatói tesznek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Szeretném, ha nem egy feudális államot állítanánk vissza!
    Magaménak érzem az 1848-as forradalop eszméit. A 12 pont ma is érvényes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Kedves Admin, és Olvasóközösség, elnézést kérek, ha mégis kimoderálnak, de akkor se tudom magam türtőztetni eléggé:
    Csesszétek meg mszp-sek! A 4-8 (20) év alatt kellett volna ragaszkodni a köztársasághoz! Miért nem tettétek? Ha akkor nem láttátok (nem akartátok látni), hogy mi felé sodródik az ország, akkor az azt jelenti, hogy ALKALMATLANOK vagytok politikusoknak! Egyetlen jót tehetnétek már csak: hiteltelenekként vonuljatok félre, és legfeljebb segítsetek új, friss, hitelességre esélyes generáció feltűnésének. Úgy, hogy ti már ne óhajtsatok többé pozíciókat, dominanciát, befolyást.
    Ha erre képesek lennétek, akkor azt mondanám, hogy még maradt/teremtődött bennetek valami. A demokratából, az emberből, a politikusból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  5. Úgy emlékszem, Szűrös Mátyás annak idején mintha a Magyar Köztársaságot kiáltotta volna ki. Tessék mondani, ez, mint afféle kommunista hagyomány, érvénytelen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. A köztársaságot a szocik idején semmi nem veszélyeztette. Azt ugyan lehetett látni előre, hogy amennyiben a fidesz kerül hatalomra, abból óriási katasztrófa lesz, de hogy a választópolgárok közül annyira sokan nem használják az agyukat, azért nem a szocikat kell hibáztatni.
    Egyébként pedig adott a lehetőség: bárki visszavonulása (útból eltakarodása) nélkül is létrejöhet új szerveződés, akik bebizonyíthatják rátermettségüket, tehetségüket.
    Akár e-Vita is alakíthat új pártot, hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. A szocik véleménye helyénvaló. Egy gond van vele: Korrupció férge és böszmeségük szétrágta cégtáblájukat. Amíg ki nem hal mindegyik, addig Lucifert hallom ki belőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  8. Ez a Mesterházy egy habfing.
    Engem direkt idegesít az ilyen langyi
    “A Köztársaság jelenti azt, hogy Magyarország mindannyiunk hazája, kirekesztés nélkül. Szomorú, ha ezt valaki nem érti”” mondatokkal.

    Miért nem mondja ki, hogy elmebeteg autokraták próbálják eltörölni a magyar történelem utolsó 100 (!) évét, le velük. LE VELÜK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány egy gombostűt sem visz magával 2011. október 20. csütörtök

Úgy döntött a frakció, hogy nem dönt 2011. szeptember 22. csütörtök

Szijjártó még hisz a saját meséiben 2011. augusztus 23. kedd

Hová tűnt Orbán jobb keze? 2011. augusztus 21. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos